Şimdi Ara

Toshiba, kaynaklara göre Tegra 4 çözümünü kullanan ilk üretici olacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
220
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Toshiba, kaynaklara göre Tegra 4 çözümünü kullanan ilk üretici olacak





    NVIDIA'nın CES 2013 fuarında tanıttığı Cortex-A15 tabanlı 4+1 çekirdekli işlemcisi ve 72 işlem birimli yeni GeForce grafik birimi taşıyan Tegra 4 yongada sistemi, tahminlere göre MWC 2013 etkinliğinde ilk cihazlarda boy gösterecek. Ancak çözümü ilk hangi firmanın kullanacağı merak konusu olmuştu. Sorunun cevabı ise Tayvanlı endüstri kaynaklarından geldi.




    Gelen bilgilere göre Tegra 4 çözümünü ilk kullanacak olan Toshiba firması olacak. Toshiba yeni işlemciyi ilk kez tabletlerinde denemeyi planlıyor. Muhtemel satış tarihi olarak ise Haziran ayı gösteriliyor.




    Ancak Tegra 4 çözümünün pazarda oldukça zorlanacağı ifade ediliyor. Qualcomm, Samsung, MediaTek gibi tasarımcıların farklı çözümleri, üreticilerin de bu çözümlere yönelmiş olması, NVIDIA'nın en büyük engeli olacak. 




    7 inçlik pazarda daha çok yoğunlaşan rekabette Asus, Acer gibi firmalar yatırımlarına devam ederken, henüz bir talepte bulunmuş değiller. Nispeten daha düşük fiyatlar nedeniyle ucuz işlemci tedarikçilerine daha çok talepte bulunuluyor. 




    ASUS'un son ürünlerinde Qualcomm ile yakın ortaklığı olduğu göze çarpıyor. Bu bakımdan gelecekte de bu ortaklığın devam etmesi ve Tegra 4'ün alternatif bir çözüm olarak kalması bekleniyor. 




    NVIDIA'nın Tegra 4 çözümüne olan ilgiyi artırmak için optimize edilmiş popüler oyunlar dahil pek çok farklı yöntem ortaya koyması gerekiyor. Ayrıca firmanın giriş seviyesi tablet pazarında payını artırmak için Tegra 3 çözümünü biraz daha ucuzlatacağı da dile getiriliyor.  

     








  • Tegra 3 faciasından sonra anlaşılan en yakın ortağı Asus bile mesafeli duruyor.

  • omap 5'e ne oldu acaba ?

  • geçmiş olsun toshiba. one x'ciler olarak tegra 3'ten hepimizin başı yandı. bidaha böyle bir facia beklemiyoruz htc'den. snapdragon sistem en iyisi ne exynos ne tegra ne de başkası.

  • Ben iyi olacağını düşünüyorum bakalım nasıl yeniliklerle karşımıza cıkacak?

  • Nvidia beceremedi yada bilerek yaptı neyse şimdi AMD de sıra bence AMD daha şanslı hem işlemci hemde grafik konusunda becerir bence.

  • Nvidia ekmEEne bak..

  • Rekabet kıran kırana

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.