Şimdi Ara

Google, Chrome OS hatalarını bulanlara toplamda 3.1 milyon dolar ödül verecek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
372
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj










  • Büyük yazılım sistemlerinde gözden kaçan hataların tespiti için genelde firmalar bağımsız geliştiricilere başvuruyor. Yarışma şeklinde yapılan bu etkinliklerde başarılı olanlara para ödülü de bulunuyor. Farklı yazılımları için bugüne kadar pek çok etkinlik yapan Google, Chrome işletim sistemi için de yeni bir yarışma başlattı.



    Üçüncü Pwnium yarışması olacak etkinlik Chrome işletim sistemindeki hataların giderilmesine odaklanıyor. Hataların tarayıcı veya sistem seviyesinde bulunması farketmiyor. Toplam ödül ise 3.14159 milyon dolar ve bu rakam pi sayısı ile eşit.



    Geliştiricilerin Chrome işletim sistemine farklı saldırılar yaparak açıkları bulmaları gerekiyor. Bulunan her açık için Google 150,000 dolar ödeyecek. Ancak saldırının son stabil Chrome sürümü çalıştıran bir Samsung 5 serisi 550 Chromebook WiFi modeli üzerinde yapılması gerekiyor. Ayrıca açık ile ilgili detaylı bilgi verilmesi de şart.



    Genelde bu tür yarışmalarda fazla açık bulunamıyor ve birkaç tane hata ancak ortaya çıkarılabiliyor. Google hata ortaya çıkar çıkmaz yamarken, benzer hatalar için de sistemi elden geçiriyor. Bu açıdan yarışmalar oldukça önemli. Çünkü kullanıcılara en güncel ve güvenilir yazılımı sunma imkanı veriyor.



    Pwnium 3 ile birlikte Chrome tarayıcısında açıkları bulmak için düzenlenen Pwn2own da aynı anda yapılacak.










  • Madem matematige bu kadar meraklilar googol (10^100) dolar para versinler

  • Chrome OSun kendisi başlı başına bir hata zaten :D
    hadi verin paramı :D

  • 150.000 dolar kazanmak için 559.99 dolarlık bilgisayar, şans ve yazılım bilgisi gerekiyor, pazarlamacılık açısından güzel yöntem.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Huan8

    150.000 dolar kazanmak için 559.99 dolarlık bilgisayar, şans ve yazılım bilgisi gerekiyor, pazarlamacılık açısından güzel yöntem.


    150.000 az para değil ayrıca pazarlamakla pekde alakası yok. Açığı bulucak insanlar sürekli yazılımla uğraşan google bu yarışmayı yapmadan öncede açıklarını arayan kişilerdi muhtemelen. Eğer google bu işletim sistemi iyi bi şekilde geliştirir ise windowsun yıllardır tek başına götürdüğü platforma büyük bi rakip olarak girebilir

  • #include <stdio.h>
    using System.Forms;

    foreach (Controls c in Control)
    {
    if(c is RadioButton)
    {
    if(c.Checked == true)
    {MessageBox.Show("Ahanda hatayı buldum yeah.");}
    }
    }

    asdkljaalşfkjsdşflasd :D
  • Google arama motoru markası olmaktan çıktıktan sonra böyle şeyler yapmalı, ayrıca Chrome Os. Microsoft'tun windows işletim sistlerinin arasında sadece bir uygulama olarak kalabilir. :D tarihe bakan ve biraz olsun Chrome Os Book kurcalayan biriyse nedemek istediğimi gayet iyi anlıcaktır..

  • böyle saçma sapan şeyleri neden yaparlar anlamış değilim. bulmuşlar bir çekirdek önüne gelen sistem yapıyor. yapsın çok olması iyidir de. bi bakın bunun eskisi nasıl yenisinde ne olması gerek vs vs vs. Windows ve os x gibi örnekler dururken bu tip atraksiyonlara gerek yok

  • herkes ufak tefek bir şeyler bulup ödeme aldığı için
    hiç kimse büyük ödülü alamıyor ! :)

  • quote:

    Orijinalden alıntı: V4LKyR

    #include <stdio.h>
    using System.Forms;

    foreach (Controls c in Control)
    {
    if(c is RadioButton)
    {
    if(c.Checked == true)
    {MessageBox.Show("Ahanda hatayı buldum yeah.");}
    }
    }

    asdkljaalşfkjsdşflasd :D

  • Bu tür ödüllü yöneltmeler özellikle genç yazılımcılar için heveslendirici ve iyi bir yöntem.. Google işini biliyor açıkcası ne diyelim, imkanım olsa bende bulmaya çalışırdım :)

  • Zekice hamleler bunlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Parayı bastırırım en iyisi ben olurum diyor kısaca.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.