Şimdi Ara

Samsung, Galaxy Note serisinde kullanılan sayısallaştırıcı ve kalemlerin üreticisi Wacom'un %5'lik hissesini satın alıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • Samsung, Galaxy Note serisinde kullanılan sayısallaştırıcı ve kalemlerin üreticisi Wacom'un %5'lik hissesini satın alıyor




    Galaxy Note serisinin ilk üyesini 2011 yılında piyasaya süren ve kimsenin ummadığı ciddi bir satış başarısı elde eden Samsung, uzun bir aranın ardından stylus kalemlerin yeniden mobil sektörde popüler hale gelmesinde önemli bir rol oynadı. Geçtiğimiz sene satışa çıkan Galaxy Note 10.1 ve Note 2 ile S-Pen adını verdiği özel kalemine geliştirdiği yeni yazılımla farklı işlevler kazandıran firmanın S-Pen'li çözümlerinin sayısını arttıracağı konuşuladursun, bu ürünlere eşlik eden stylus ve sayısallaştırıcıların üreticisi Wacom, Samsung Elektronik'in alt kuruluşu olan Samsung Asya'nın %5'lik hisse alımı gerçekleştirdiğini açıkladı. 58.9 milyon dolarlık bu yatırımın mobil sektörün liderinin dijital kalem teknolojilerine daha stabil bir şekilde erişebilmesini mümkün kılacağını belirten Japonya merkezli şirket, ilerleyen dönemlerde Samsung'un bu tür teknolojilerden daha fazla istifade edebileceğini dolaylı olarak ifade etmiş oldu.





    Grafik tablet de denilen çeşitli sayısallaştırıcılar geliştirip piyasaya süren Wacom, elektromanyetik rezonans teknolojisini kullanarak işlem için gerekli gücün rezonant indüktif kuplaj yoluyla sayısallaştırıcıdan kaleme aktarılmasını sağlıyor. Böylece kendi içerisinde herhangi bir güç birimi bulundurmayan stylus kalemler, rakip çözümlerden çok daha ince, ergonomik ve esnek bir şekilde dizayn edilebiliyor. Firmanın sayısallaştırıcıları ayrıca hassas basınç algılama fonksiyonları sayesinde kullanıcıya daha gerçekçi bir yazma deneyimi yaşatabiliyor. Wacom ve dijital kalem teknolojilerini Samsung için cazip kılan unsurların başında gelen bu özellikler, her yeni nesilde biraz daha genişleyen dokunmatik panellerin yazı işlemleri hususundaki başarısını üst seviyelere çıkarıyor. Halihazırda endüstrinin en hızlı büyüyen mobil pazarına sahip Çin, yazma işlevleri gelişmiş ürünlere en çok ihtiyaç duyan bölgelerin başında geliyor. Güney Koreli üreticinin bu durumdan faydalanmak amacıyla uzak doğudaki S Pen'li modellerine en yakın zamanda yenilerini eklemesi bekleniyor. 



  • Samsung legal yollardan resmen dunyayi ele geciriyor. Bu firma daha ne kadar buyuyecek ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Moribito

    Samsung legal yollardan resmen dunyayi ele geciriyor. Bu firma daha ne kadar buyuyecek ?


    Büyüyeceği yer anca nokia kadar olur. Teknolojide ilerlemeyi kesip yan gelip yatmaya başlarlarsa artık rakip çok ;)

  • Samsung bu kalem işini tutturdu. Demek ki kaleme yönelik güzel yazılımlar sunulduğu sürece insanlar kullanmaktan keyif alıyorlar. Ben şahsen diğer tablet üreticilerinde de kalem görmek isterim. Kalemler ve yazılımları geçmiş yıllarda kalan sorunlu çöp aksesuarlar değiller. Gerçekten çok tutarlı çalışıyorlar ve faydalı yazılımlarda her geçen gün artıyor. Samsung inat etti kazandı, piyasa kabul etti. Ama diğer üreticiler içinde henüz geç değil. Tabletlerine ve dev ekranlı akıllı telefonlarına kalemi ekleyip geçsinler.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    quote:

    Orijinalden alıntı: Moribito

    Samsung legal yollardan resmen dunyayi ele geciriyor. Bu firma daha ne kadar buyuyecek ?


    Büyüyeceği yer anca nokia kadar olur. Teknolojide ilerlemeyi kesip yan gelip yatmaya başlarlarsa artık rakip çok ;)

    Samsung ile Nokia karsilastirilamaz bile. Samsung telefon, beyaz esya, hayat sigortasi vsvs bircok alanda faaliyet gosteren bir dunya devi. Sadece gayri menkulleri +350 milyar dolar, nokia nedir, kimdir, allah askina.
  • ünal aysal samsunguda alda durdur şu firmayi

  • samsung bu kalem işinin patentini almalı :D

  • bari kalem işine bulaşmasaydın samsung :D

  • Neden acaba sadece %5'lik kısmını almayı seçmiş? İstese Wacom değil, Wacom'un çalışanlarını yedi düvelleriyle beraber alabilir. %5 çok küçük ve saçma bir parça.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ColDasHeLL

    ünal aysal samsunguda alda durdur şu firmayi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung 5 inc akımını başlattı ve diğer şirketlerde 5 inc modeller piyasaya sürdü.yalnız samsung note 2 yi ayırak diğer bir özellik ise S pen + kullanılabilirlik oranı yüksek.samsung iyi bir yolda ilerliyor.

  • Adamlar diğer firmalara bağlı kalmak istemiyor. Kalemi de kendisi üretir artık. Bundan önce de sanırım bluetooth ve wifi yongalarını üreten bir firmayı satın almıştı. Adamlar yabancı madde sevmiyor anlaşılan. Tebrikler

  • biri samsung'u durdursun. somebody stop me :)
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KN_Yjzfdats

  • biri samsung'u durdursun. somebody stop me :) http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=KN_Yjzfdats

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.