Şimdi Ara

Ricoh Caplio 500G Wide; Darbeye, Suya, Toza dayanıklı dijital fotoğraf makinası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
2.905
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bir çoğumuzun sahip olduğu dijital fotoğraf makinaları, analog fotoğraf makinalarına nazaran fotoğraf ön izleme, film banyo derdinin olmayışı ve geniş depolama kapasiteleri sunabilmeleri gibi bir çok avantaja sahipler. Gün geçtikçe ufalan boyutlarıyla her zaman yanımızda bulundurabileceğimiz hale gelen bu güzel cihazlar, sundukları kolaylıklar kadar da hassaslar.

    Bir çok elektronik eşyada olduğu gibi suya, toza ve düşmeye karşı zaafları bulunan dijital fotoğraf makinalarını, plajlar, yağmurlu veya yüksek neme sahip yerler, şantiyeler gibi bir çok olumsuz etkenin bir arada bulunduğu ortamlarda kullanmak oldukça riskli. Bu tip ortamlarda fotoğraf makinanızın her an toz, nem veya alacağı sert bir darbeden dolayı bozulma ihtimali bulunuyor.

    Ricoh, 1999 yılından bu yana üretimini sürdürdüğü G serisi fotoğraf makinalarının en son üyesi Caplio 500G Wide ile kullanıcılara, biraz evvel saydığımız olağan dışı ortamlarda rahatlıkla kullanabilecekleri, dayanıklı bir fotoğraf makinası sunuyor. Suya, toza, darbelere ve ısı farklarına karşı koruması bulunan 500G Wide, 1 metreye kadar yükseklikten düşmeye, 1 metre derinliğe kadar suya ve -10 dereceye kadar soğuğa dayanıklı.

    Ricoh Caplio 500G Wide, 3x optik yakınlaştırma yeteneği bulunan 28-85mm geniş açılı lenslere sahip. Makina her türlü kötü koşula hazır olacak şekilde dizayn edildiğinden, lenslerde darbelere ve benzer etkilere karşı iyi bir şekilde korunuyorlar. 8.3MP çözünürlüğe sahip resimler çekebilen cihaz, 320x240 piksel çözünürlükte video kaydı da yapabilmekte. Resim çekmeden evvel ve resim çektikten sonra izleme yapabileceğiniz 2.5" boyutlarında 153.000 piksel çözünürlüğe sahip LCD ekranı bulunan 500G Wide, ayrıca ihtiyaç duyulan durumlarda kullanılabilmesi için optik bir vizörede sahip.

    8, 4, 2, 1 ve 1/2000 pozlama hızlarına sahip olan makinanın ISO seçenekleri otomatik, 64, 100, 200, 400, 800 ve 1600 olarak sunulmuş. Yüksek ISO değerleri sayesinde az ışıklı ortamlarda düşük pozlama süreleri ile resim çekebilmeniz mümkün oluyor. Karanlık ortamlarda çekim için bir flaşada sahip olan 500G Wide, geniş açı çekimde 10 metre, 3x optik yakınlaştırmada 6 metre flaş mesafesi sunuyor.

    133 x 78.5 x 74 mm boyutlarında ve 400gram ağırlığında olan 500G Wide, şarj edilebilir pillerle geliyor ve kullanıcı ihtiyaç duyduğu taktirde makinaya AA piller takarak çalışmaya devam edebiliyor. 26MB dahili belleği bulunan fotoğraf makinası, SD / MMC genişleme kartlarını desteklemekte. 500G Wide bilgisayar ile bağlantısını USB 2.0 üzerinden sağlamakta. USB 2.0'ın yüksek band genişliği sayesinde 8.3MP çözünürlülteki büyük boyutlu resimleri, en kısa sürede bilgisayarınıza aktarabilirsiniz. Çektiğiniz görüntüleri TV'ye aktarabilmenize de olanak veren makinada, AV video (NTSC / PAL) çıkışıda bulunuyor.

    Ricoh Caplio 500G Wide, her koşulda yanınızda bulundurabileceğiniz ve boyutlarına göre yüksek teknik özellikler taşıyan bir makina. Her ne kadar şantiyeler ve açık arazi çalışmaları için önerilen bir ürün olsada plajlarda, bu olağan dışı ağır şartların olduğu yerler arasındalar. Güneş, kum ve deniz'in bir arada olduğu bir ortamda suyun içinde dahi çekim yapabilmenize olanak veren ürün çok yakın bir zamanda raflardaki yerini alacak. Ricoh, Caplio 500G Wide'ın piyasaya sürüleceği tarih ve satış fiyatı ile ilgili olarak bilgi vermemiş durumda.


    Sayfanın Linki : http://www.ricoh.com/r_dc/press/release/nr_500gwide_a.html








  • Süper makina..

    Zaten ricoh çok iyi makineler yapıyor.. Objektifin üzerindeki korumayı çok beğendim. Ama lcd ekranın üstü açık gibi..
  • Kayak yaparken dağda, denize girerkende plajda müthiş derecede kullanılabilir bir ürün zira uzun süre soğukda kayarak resim çekmek yada plajda ince kumun kaçması derdi olmadan çalışmak süper bir olay. Hatta havaya girip boynunda suya girip suyun altında resim çekmek müthiş olsa gerek.
  • Keşke özellikleri de iyi olsa. Makinanın olağan dışı şartlara dayanması güzel fakat 8sn deklanşör hızı ve boyutuna göre optik zoom miktarı pek yeterli değil gibi duruyor. Yazıda "boyutuna göre yüksek özellikler taşıyan makina" olarak geçmiş fakat boyutu neredeyse SLR makinalar kadar. Ayrıca o boyutlardaki bir makina sürekli taşımaya pek elverişli gibi durmuyor. Sürekli taşınabilecek bir makina için dayanıklılık daha önemli bence. Optio WP bence bu konuda daha iyi. Hem boyutları hem de dayanıklılığı ile daha yerinde bir seçenek gibi duruyor.
  • bunun yerine su altı kabı almak daha kolay ve kullanışlı
  • güzel bir ürün ; lcd ekran boyutu ve çözünürlüğü gayet iyi ( 8,3 epey iyi ) ve hafif te sayılabilir.

    aynı zamanda toza suya ve darbeye dayanıklı olması da gayet iyi , ama optik yakınlaştırma daha yüksek bir x değerinde olabilirdi.

    genel olarak iyi bir makine acaba web cam olarakta kullanılabiliyor mu ?
  • Makina, geniş açılı lenslere sahip. Makinanın kullanılacağı yerler olarak en başta şantiyeler gibi açık iş sahaları geldiğinden olayın tümünü görüntüleyebilmek için geniş açılı lensler şartlar. Yüksek optik yakınlaştırma kabiliyeti ve geniş açı aynı anda tek lensde bulunamadıklarından bu konuda yapacak bir şey yok.
  • disinda cam/polimer muhafazasi olmamasi ilginc. ayrica gorunusu de hos olmus. camura dayaniyorsa hakkaten (ozellikle killi toprakta) santiyde kullanilabilir
  • ricohun çıkarmış olduğu son model dijital fotoğraf makinesinin 8mp,geniş açılı lenslere sahip oluşu ve suya dayanıklılık her ne kadar makineyi satın almada öne çıkaran faktörler arasında olsada bu onu canon,nikon gibi profesyonel firmalar arasında rekabet edebilecek olması anlamına ne yazıkki gelmiyor.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Tsunami41

    Keşke özellikleri de iyi olsa. Makinanın olağan dışı şartlara dayanması güzel fakat 8sn deklanşör hızı ve boyutuna göre optik zoom miktarı pek yeterli değil gibi duruyor. Yazıda "boyutuna göre yüksek özellikler taşıyan makina" olarak geçmiş fakat boyutu neredeyse SLR makinalar kadar. Ayrıca o boyutlardaki bir makina sürekli taşımaya pek elverişli gibi durmuyor. Sürekli taşınabilecek bir makina için dayanıklılık daha önemli bence. Optio WP bence bu konuda daha iyi. Hem boyutları hem de dayanıklılığı ile daha yerinde bir seçenek gibi duruyor.

    + bir seçenekte olympus 720 sw. ufak boyutu, 3 metreye kadar su geçirmez, 1,5 metre yükseklikten düşmelere karşı dayanıklı oluşu gibi bir çok üstün özellikleriyle çok daha iyi bir alternatif.




  • quote:

    Orjinalden alıntı: nasreddin_hoca

    ricohun çıkarmış olduğu son model dijital fotoğraf makinesinin 8mp,geniş açılı lenslere sahip oluşu ve suya dayanıklılık her ne kadar makineyi satın almada öne çıkaran faktörler arasında olsada bu onu canon,nikon gibi profesyonel firmalar arasında rekabet edebilecek olması anlamına ne yazıkki gelmiyor.


    bir daha bakarsan on plana cikaran seyin su gecirmemesi, dusunce birsey olmamasi falan oldugunu gorebilirsin yoksa 10.2 mp'lik ve 12x zoom yapan aletler de var etrafta tabi
    olympus da guzelmis hakkaten




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.