Şimdi Ara

Eurovent Onaylı 878 Klimanın Kapasite, EER, COP ve Ses Değerleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Eurovent konusu hernekadarhttp://forum.donanimhaber.com/m_53878131/tm.htm adresinde işlenmiş olsa da dokuzyüze yakın duvar tipi klimayı birarada incelemek ya da bu bilgileri bilgisayarına aktarmak isteyenlerin işine yarayabilir düşüncesiyle yeni konu açıyorum.

    Bilgileri klima ararken,http://www.eurovent-certification.com/tr/Sertifikal__urunler/Markaya_gore_eri_im.php?rub=04&srub=03&ssrub=&lg=tr adresinden indirmiştim. İndirdiğim Excel dosyaları, Eurovent'e yakışmayacak biçimde karmakarışık idi. Bunları biraz daha anlaşılır hale getirmeye çalışarak tek dosya haline getirdim.

    Klimaları enerji sınıfı itibariyle onaylamadan önce bütün üretici firmaları bağlayacak klima modellerinin kodlanması husususunda evrensel bir standart geliştirilmesi dileği ile...

    http://www.mediafire.com/?3bekbxy41a6xtu2




     Eurovent Onaylı 878 Klimanın Kapasite, EER, COP ve Ses Değerleri


     Eurovent Onaylı 878 Klimanın Kapasite, EER, COP ve Ses Değerleri



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi testereci -- 30 Ocak 2013; 13:55:00 >







  • hocam büyüksün valla. ne diyim. ellerine sağlık. bu klimaların tümü türkiyede varmı avaba. varsa yanlarına fiyat ekledikten sonra f/p oranı hangisi avantajlı ise o klimayı almak en avantajlı olacaktır. teşekkürler indirdim inceliyorum.
  • fakat dikkat ettim de ses olayları garip gelsi bana. dış üniteler daha sessiz.
  • Midea nın listede olmaması büyük eksiklik.Nede olsa Türkiye deki klimaların yarısı Midea???
  • quote:

    Orijinalden alıntı: mbirol

    Midea nın listede olmaması büyük eksiklik.Nede olsa Türkiye deki klimaların yarısı Midea???


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sn.Stunc, emeğe değer verdiğiniz için siz daha büyüksünüz.

    Veriler üzerinde rakamsal olarak hiçbir değişiklik yapmadım. Türkiye'de satılan eurovent onaylı bütün klimalar listede var fakat listede olanların hepsinin Türkiye'de satılmadığına eminim. Satılanları klima mukayese uygulamasına eklemeye çalışmıştım. Model kodlarındaki karışıklık yüzünden Excelde birebir eşleme yaptıramıyorum.
    COP değeri 6.13 olan Hitachi RAS-18SX8 epey hoşuma gitti satış durumunu incelemek için epey vakit harcadım. Dolayısıyla hepsinin satış durumunu incelemek çok zor. Bu haliyle listelerin klima teknolojisinin nereye ulaşabildiği, satın alınacak klimanın hangi seviyede olduğunu bir nebze anlayabilmek için yararlı olabileceğini düşünüyorum.

    Ses değerleri bana da çok ilginç geldi. İncelediğimde ses seviyesini birçok firmanın mikrofonu ünitenin 1m ileri ve 80 cm aşağısına oysa euroventin kasanın hemen yanına koyarak ölçüm yaptığı sonucuna ulaştım. Dolayısıyla klimaları ses seviyesi açısından karşılaştırma sırasında, Euroventin yayınladığı değerlerin esas alınmasının daha sağlıklı olacağı kanaatindeyim.




  • Midea'nın bütün modellerinin euroventin listesine girmemesi gerçekten dikkat çekici. Demek ki bazı firmalar sadece bazı klimalarını onaylattırıyorlar.
  • teşekkürler sn. testereci. excel öyle bir veri taanı ki nokta koymasan okumaz, görmez. kullandığınız formullere baktım da baya bir deneyimlisiniz. ve çok emek ister o formulleri anlayıp, öğrenmek ve yerleştirmek. ben kursa gitmedim fakat deneme yanılma, bol bol kurcalama yaparak formülleri baya bi öğrendim. zaten excel in mantığını anlayıp, yapmak istediğinide bildikten sonra, iş kullanılacak formulü kullanmaya kalıyor. emeğinize sağlık.
  • Bu arada her klima Eurovent te bulunması gerekli değildir.Genel itibari ile Avrupa pazarında mal satan markaların verilerini test edip onaylattıkları bir kuruluştur.Mal alımında Avrupa kurumları veya bilinçli tüketici bu belgeyi arayabilir.Ama EUROVENT belgesi olmayan kötüdür anlamını da taşımaz.

    Benzer Test kuruluşları Amerika da da vardır mesela ARI veya ASIHRA gibi.

    Şunu söyleyebiliriz,bir veri kafanıza takıldıysa ,sizde soru işareti uyandırdıysa EUROVENT te görüntüleyebildiğiyseniz o modeli, verileride aynı ise kafanız rahat olur.
  • elinize sağlık.süper paylaşım
  • Ayrıca, bir yıl orada görünen bir klima daha sonraki yıllarda görünemeyebiliyor.
    Ya Eurovent yıllık belli bir ücret istiyor ve ödenmeyince çıkarıyor; ya da artık orası pek sallanmıyor.
  • Listede "Deleted" başlıklı bir sütun var. Ne olduğu tam belli değil. Üretimden kaldırılan modeller şeklinde yorumlanabilirse de belirttiğiniz gibi onay ücreti ödenmemiş modeller olabilir.
  • Emek harcamışsınız çokta güzel olmuş elinize sağlık.
    Türkiye'deki Eurovent'li klimaların kıyaslamasıyla ilgili enklima diye bir siteden bahsedilmiş forumda inceledim hoş bir site olmuş. Orada da benzer bir liste yayınlamışlar ilginizi çekersehttp://enklima.com/dosya/enKlima.com%20-%20Split%20Klima%20Veri%20Bankas%C4%B1.pdf




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alibir

    Emek harcamışsınız çokta güzel olmuş elinize sağlık.
    Türkiye'deki Eurovent'li klimaların kıyaslamasıyla ilgili enklima diye bir siteden bahsedilmiş forumda inceledim hoş bir site olmuş. Orada da benzer bir liste yayınlamışlar ilginizi çekersehttp://enklima.com/dosya/enKlima.com%20-%20Split%20Klima%20Veri%20Bankas%C4%B1.pdf

    Enklima'nın sitesini inceledim. Amatör amaçlı olmasına rağmen dizaynı profesyonel seviyede düzenlenmiş. Eurovent listeleri ayda bir güncelleniyor. Bu nedenle hazırladığım liste ile tam olarak örtüşmüyor.

    Kendi adıma pdf dokümanlardan hiç hoşlanmıyorum. Bunlardaki veriyi alıp bilgisayarda sorgulama yapmak epey problemli oluyor. Site sahibi büyük ihtimal bu forumu izliyordur. Eleştirimi dikkate alırlarsa memnun olurum. Ayrıcahttp://resim.donanimhaber.com/m_70536228/tm.htm adresinde, klimaların kapasiteleri ve verimliliğindeki değişiklik konusunu epey detaylı olarak tartıştık. Bu gibi konulara sitelerinde yer verdikleri taktirde amaçları doğrultusunda bilinçli tüketicilere daha fazla yararları olacaklarına inanıyorum.




  • Allah razı olsun valla, ilaç gibi geldi :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.