Şimdi Ara

Pentax, Anime severlere özel limitli sayıdaki Q10 fotoğraf makinesini duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
889
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Pentax, Anime severlere özel limitli sayıdaki Q10 fotoğraf makinesini duyurdu



     

    Japon fotoğraf ve optik firmalarından olan Pentax, 2012 yılı içinde duyurduğu Q10 isimli aynasız fotoğraf makinesinin peşini bırakmıyor. CES 2013 fuarı kapsamında Q10 modeli için birçok farklı renk seçeneğini de kullanıcılar karşısına sunan firma, şimdi de sınırlı sayıda Q10 modelini Japonya'da satışa sunmaya hazırlanıyor.

     

    Pentax tarafından sınırlı sayıda hazırlanan modeller, Evagelion Anime dizisindeki ana karakterlere özgü renkler ile hazırlanmış. Üç farklı renk kombinasyonunda gelen makineler, teknik olarak standart Q10 modelleriyle aynı özelliklere sahipler ve üzerlerinde Anime dizisinde kullanıla semboller yer alıyor. Pentax Q10'nun teknik özelliklerini hatırlamak gerekirse, cihaz 12.4MP 1/2.3" CMOS sensöre, değiştirilebilir lensli aynasız bir yapıya ve Full HD video çekebilme kapasitesine sahip. 3" LCD ekrana sahip olan Q10, ISO 100-6400 arasını aktif olarak kullanabiliyor.

     

    Pentax Q10'nun Evangelion modeli sadece 1,500 ünite hazırlanacak ve Nisan ayında $660 fiyat etiketiyle satışa sunulacak. 




  • Pentax herşeyi iyi hoş yapıyor ama artık 1 tanecik FF makine yapmadı gitti. Benim gibi yılların Pentaxcısını kaybetti
  • Satamadiklari aletleri boyayip satmayi deniyorlar galiba

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Neon Genesis Evangelion'daki Eva-0 Eva-1 ve Eva-2, gayet güzel renklendirilmiş.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: diabolicalmasquerade

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Satamadiklari aletleri boyayip satmayi deniyorlar galiba

    Q serisinin Japonya'da ne kadar sattığı hakkında bilginiz yok belli ki. Geçtiğimiz yıl Q değiştirilebilir lens niteliğine sahip gövdelerin satış rakamları sıralamasında Japonya'da birinci sırada yer almıştı.

    Yanlış bilgilendirmişler sizi... Birinci sırada nikon 1 var...

    http://forum.donanimhaber.com/m_69840820/tm.htm
  • öbür hesaba ne oldu :)
  • Duruyor
  • Kırmızı turuncu olanı Naruto zannettim dattebayo.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: diabolicalmasquerade

    quote:

    Orijinalden alıntı: ozturert

    Satamadiklari aletleri boyayip satmayi deniyorlar galiba

    Q serisinin Japonya'da ne kadar sattığı hakkında bilginiz yok belli ki. Geçtiğimiz yıl Q değiştirilebilir lens niteliğine sahip gövdelerin satış rakamları sıralamasında Japonya'da birinci sırada yer almıştı.

    Japonya'da ufak ne yapsan gidiyor. Simdi burada "hangi makineyi alacaksiniz" anketi yapsak Q10'a kac oy cikar? Ufak algilayicili ufak makine istesem kredi karti boyunda IXUS bakarim. Lensi degil her yeri degisse o parayi Q'ya vermem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Geçen yıl birinci diyen ben değilim herhalde...

    Biz pentaxı karalamaya uğraşmıyoruz, genelde bir haftalık satış grafiğine bakıp göklere çıkaran pentax fanları markayı batırıyor sürekli...
  • Sınırlı sayıda üretiyor çünkü mercimek kadar sensör olan makineyi sırf lensi değişiyor diye alacak safların dünyada sınırlı sayıda olduğunu biliyor.:)
  • Şu mor olanını hanım gördü kafayı yedi... İlle istiyorum bunu diye... SIrf renginden ha, yoksa marka filan bilmez o... Dedim al sana video'da boyutunu gör de öyle konuş....

    O ne be öyle dedi... Burda adam akıllı duruyor ama kendisi oyuncak gibi.. Yok kalsın dedi :)

    Bu ne abi cidden... Ha baska rengi bu ama yani...Nedir bu...

  • Eskiden severdim Pentaxı, hatta iki adet dslr'sini aldım, kullandım, memnun kalmadım. Şu modeli de gayet anlamsız buluyorum. Dediğiniz gibi, küçücük sensörlü makinanın her tarafı değişse ne olur? Pentax bu şekilde puan kaybediyor, alıp kullananlara saygım var yanlış anlaşılma olmasın
  • Neyse ki animeyle alakam yok :) Olsa da bunu alacak değilim hani. Japonlara satsınlar artık bunları.. Arkadaş renk uyumu diye birşey vardır, göz zevki vardırda alakasız absürb renkleri birleştirmişler hey yarabbim. demek ki bu tattik işe yarıyor olacak ki sürekli her çıkardıkları makineye bu işlemi yapıyorlar çünkü. Neyse zaten ben almıcam

    Ahh pentax ahhh beni de kaybedicen birgün tamamen işte o zaman artık çok geç olacak. Neyse bir ara 35 mm f2.4 alayımda cepleri para görsün bizim görmüyor nasıl olsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi agules -- 15 Şubat 2013; 0:13:02 >
  • Anime karakterlerinin renkleri baz alınarak üretilmiş makineler. Renkleri nasıl olacaktı anlamadım

    Ayrıca herkes sensöre bakıp makine almıyor. Aynştanlık yapmaya lüzum yok. İlk çıkan Q modeli satmasaydı bunu sürmezlerdi herhalde piyasaya.
  • Anlamıyorum anime karakterlerden ona birşey diyemem tabi ki ama geçişler renk uyumları çok absürb olmuş gibi geldi. zevk meselesi. Satar tabi ki beğenende çok vardır. dediğim gibi satmasa zaten her makineye bu tür işlem yapmazlardı. ama kişiden kişiye değişir şayet hoşuma gitmedi benim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.