Şimdi Ara

kaza yapılıp suçlu duruma düşülürse bir sonraki trafik sigortası artar mı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
63.707
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • merhaba bir sorum olacak konunun uzmanı arkadaşlara.
    bir kaza yaptım. karşı taraf suçlu ve benzer ifadeleri de maddi hasarlı tutanağına işledik. fotoğraf çekdtik vs.
    fakat sonradan karşı taraf maddi durumunun çok kötü olduğunu (asgari ücret, düğün öncesi, ebeveyn kaybı vs.), sigortacısına sorduğunda "eğer kazayı senin sigortan karşılarsa bir sonraki yıl trafik sigortan 2-3 kat artar" demiş. o da nereden baksan 250-750 arasında değişiyor. araba da 3-5 bin liralık bir araba. ben borç bulayım 50-100 tampondaki kırığı yapıştıralım idare etsin filan filan dedi. benim niyetim tamponu komple değiştirmekti aslında. neyse dedim para da almadım kaldı öyle. tutanağı da attım.
    sorum şu
    gerçekten kaza yapınca bir sonraki yıl 2-3 kat artabiliyor mu trafik sigortası. o zaman ne anlamı kaldı sigorta yaptırmanın. çok da inanmadım ama karşımdaki delikanlıya da acıdım biraz.



  • trafik kazasına karıştırysan sigortan hertürlü artar diye biliyorum. yani bugüne kadar hep öyle geldi başıma haklıda haksızda olsam trafik sigortası hep arttı.
  • 2-3 kat artar mı peki. kaskodaki gibi hasarsızlık indirimi mi gidiyor sadece. çünkü karşının bir yıllık sigorrtası vardı. yeni %10 indirim alacaktı sadece. bana söylenen 2-3 kat artacağı.
  • merhabalar
    gecmis olsun evet maalesefki kazadan sonra fiyatlar bayagi artiyor bu sizin hasarinizlada ilgili birazda kazada odenen ne kadar yuksek olursa policenin miktarida o kadar artar
    saygilarimla

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kargoozkan

    2-3 kat artar mı peki. kaskodaki gibi hasarsızlık indirimi mi gidiyor sadece. çünkü karşının bir yıllık sigorrtası vardı. yeni %10 indirim alacaktı sadece. bana söylenen 2-3 kat artacağı.

    bildiğim kadarıyla artıyor. geçen sene ufak bi sürtmeden dolayı tutanak tutmuştuk getz için sigorta 370 lira çıktı bu sene 215 lira ödedim.bu sene kazasız belasız geçerse seneye dahada düşecek
  • ilk sigorta yılında kaza yaparsanzı poliçeniz firmadan firmaya değişmekle birlikde minumum %20 sürprim uygulanır, max ise firmaların insafındadır. 2 yıldan daha uzun süre hasarsızlık indiriminiz var ise o zaman sadece hasarsızlık indiriminiz gider, sürprim uygulanmaz.
  • Arkadaşlar peki diyelim kazadan dolayı poliçe fiyatı arttı , sadece o yıl mı artmış oluyor ? gelecek sene kaldığı yerden mi devam ediyor o fiyat
  • quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Arkadaşlar peki diyelim kazadan dolayı poliçe fiyatı arttı , sadece o yıl mı artmış oluyor ? gelecek sene kaldığı yerden mi devam ediyor o fiyat

    Poliçe yenilemeniz bir sonraki sene olacağı için önünüzdeki sene artıyor.

    2-3 kat artması gibi bir durum söz konusu değil.%20 - %15 -%10 gibi rakamlarla artar.

    Hasarsız olarak devam ederseniz %10-%15-%20 gibi indirim gelir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: spacewolf

    quote:

    Orijinalden alıntı: helsloot

    Arkadaşlar peki diyelim kazadan dolayı poliçe fiyatı arttı , sadece o yıl mı artmış oluyor ? gelecek sene kaldığı yerden mi devam ediyor o fiyat

    Poliçe yenilemeniz bir sonraki sene olacağı için önünüzdeki sene artıyor.

    2-3 kat artması gibi bir durum söz konusu değil.%20 - %15 -%10 gibi rakamlarla artar.

    Hasarsız olarak devam ederseniz %10-%15-%20 gibi indirim gelir.


    pm attım hocam size
  • Yapilan kazada %100 karsi taraf hataliysa ve hasariniz karsi tarafin sigorttasindan yapildiysa kendi sigortaniz herhangi bir odeme yapmadiysa yinede fiyat artiyormu? Yukarida biri kazaya karisirsaniz bir sonraki sene hasarsizlik indiriminden faydalanamazsiniz yukaek prim ödersiniz demis. Bu bana sacma geldi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hidrojenperoksit

    Yapilan kazada %100 karsi taraf hataliysa ve hasariniz karsi tarafin sigorttasindan yapildiysa kendi sigortaniz herhangi bir odeme yapmadiysa yinede fiyat artiyormu? Yukarida biri kazaya karisirsaniz bir sonraki sene hasarsizlik indiriminden faydalanamazsiniz yukaek prim ödersiniz demis. Bu bana sacma geldi.

    Hayır herhangi bir fiyat artışı olmaz.

    Lakin size de suç verilmişse fiyat artışı yaşanır.
  • Merhaba. Bugün bi araca arkadan vurdum. Fakat ufak bi kaza tampon bi parca boya dokuldu bagajin alt tarafinda ufak bi darbe var. Trafik sigortam karsi tarafin hasarini karsilayacak. Fakat merak ettigim benim sigorta ucretim artacak mi yani ufak bi kaza oldugu icin artsa bile % kac artar bilgisi olan varmıdır ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _By_BoSs_ _ kullanıcısına yanıt
    %100 sen haklıysan sigorta artmıyor diye biliyorum. Benim de başıma geldi %100 karşısı suçlu sayıldı. Henüz yenilemedim ama yenilerken söylerim.
  • artık moda oldu kazadan sonra gariban ayağı yapmak..borcum var durumum yok..
  • başlıkta belirtilen durumda olan var mı 2015 yılı için hasarsızlığı olupta %100 suçlu kazaya karıştığında, sigorta yaptırırken fiyat nekadar yükseldi?
  • 15 Aralık 2015; 22:35:08 Bu mesajla ilgili şikayetinizi bu icon a tıklayarak yapabilirsiniz. Şikayet Paylaş Cevap Alıntı PM
    başlıkta belirtilen durumda olan var mı 2015 yılı için hasarsızlığı olupta %100 suçlu kazaya karıştığında, sigorta yaptırırken fiyat nekadar yükseldi?
  • kusur %100 karşı tarafta olduğu sürece istediğiniz kadar kazaya karışın sigortanız artmaz hatta hasarsızlık indirimi bile alırsınız. ama %100 siz suçluysanız en az 2 kat artar sigorta.
    bi arkadaşım çift şeritli yolda giderken ara yoldan (sokaktan) birisi çok yüksek süratle yola atlayarak arkadaşın aracına çarptı. belediye isimleri yanlış yazmış caddeye sokak sokağa cadde demiş. hatta gelen exper bile inanamadı kazayı yapan adam tutanakta açık açık suçlu olduğunu itiraf etmesine ramen sırf bu karışıklık yüzünden arkadaşım 2 bin lira civarı sigorta ödedi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.