Şimdi Ara

Aerocool, yeni mid-tower bilgisayar kasasını duyurdu: Telum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
739
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj

  • Aerocool, yeni mid-tower bilgisayar kasasını duyurdu: Telum


     

    Tayvan merkezli bilgisayar bileşeni üreticisi Aerocool, mid-tower segmentinde konumlandırdığı yeni bilgisayar kasası Telum'u duyurdu. Fotoğraflarda görüleceği üzere Telum'un siyah ve beyaz olmak üzere iki farklı renk seçeneği söz konusu.


     

    3 adet 5.25-inç'lik sürücü bölmesini, 6 adet 2.5-inç / 3.5-inç'lik sürücü bölmesini ve 7 adet PCI, PCI Express genişletme slotunu bünyesinde barındıran Telum, micro-ATX / ATX formundaki anakartlara ve maksimum 158 mm yüksekliğinde işlemci soğutucularına destek verdiği gibi ekran kartları için 400 mm uzunluğunda boşluk bırakılmış. Yani Nvidia ile AMD'nin bugüne kadar ürettiği tüm ekran kartlarını yer problemi yaşamaksızın kullanabiliyoruz.


     

    420 mm x 185 mm x 435 mm ölçülerinde tasarlanan ve 0.5 mm kalınlığında SPCC çelik materyalden imal edilen Telum'da, 5.25-inç'lik sürücülerin montajında herhangi bir araca gereksinim duymadığımız gibi bilgisayar kasasında kablo saklama kanallarının ve güç kaynağı altındaki toz filtresinin es geçilmediğini görmekteyiz. Kablo saklama kanalları sayesinde hava sirkülasyonu olumsuz yönde etkilenmiyor, toz filtresi ise güç kaynağının kullanım ömrünü uzatıyor. Bilgisayar kasasının ayakları ise alt kısımdan daha başarılı hava akışı elde edilebilmesi adına yüksek tutulmuş.


     

    Telum'a her biri 120 mm çapında olmak üzere toplamda 10 adet fan montajı yapılabiliyor. Bilgisayar kasasının önüne ve arkasına halihazırda 120 mm'lik fan takılmış. 1200 devir / dakika hızında çalışan, 84.8 CFM performansında hava üfleyen ve çalışma sırasında 33 dBA ses çıkaran bu fanlar için ortalama 100.000 saat ömür biçilmiş. Bilgisayar kasasının fan kontrolcüsü sayesinde, birkaç tane fanın çalışma hızını kontrol altında tutabiliyoruz veya istersek fanları tamamen devre dışı bırakabiliyoruz.


     

    Bilgisayar kasasının ön yüzünde ise 1 adet USB 3.0 portu, 2 adet USB 2.0 portu, mikrofon / kulaklık bağlantıları ve çok renkli ışık dikkatlerden kaçmıyor. Siyah renkli Telum 50.50 Euro, beyaz renkli Telum 54.55 Euro fiyat etiketine sahip.


     


    Aerocool, yeni mid-tower bilgisayar kasasını duyurdu: Telum


     


    Aerocool, yeni mid-tower bilgisayar kasasını duyurdu: Telum








  • Beyaz olanını çok beğendim. Fiyatıda uygunmuş ama fanlarını değiştirmek gerek. 1200 devirde 33 dbA çok fazla.
  • Gümrükten Sorunsuz Geçer Bunlar Ama Kargo Parası Fazla Olur.

  • mükemmel bir şeye benziyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaNr

    Gümrükten Sorunsuz Geçer Bunlar Ama Kargo Parası Fazla Olur.

    Normalde geçmesi lazım ama maalesef sırf büyük diye takılabilir de. Bir de bunu komple bilgisayar kasası (sistemi kurulu) gibi görüp, üzerindeki değere bakmadan gümrüğe tabii de tutabilirler. Maalesef ülkemizde her şey mümkün.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoldPunch

    quote:

    Orijinalden alıntı: MustafaNr Gümrükten Sorunsuz Geçer Bunlar Ama Kargo Parası Fazla Olur.
    Normalde geçmesi lazım ama maalesef sırf büyük diye takılabilir de. Bir de bunu komple bilgisayar kasası (sistemi kurulu) gibi görüp, üzerindeki değere bakmadan gümrüğe tabii de tutabilirler. Maalesef ülkemizde her şey mümkün.


    Hocam Bende En Çok Ondan Korkuyorum Şu Sıralar 2.El 775 Quad Destekli Anakart Bakıyorum Birde Kasa Olsun Geniş Ucuz Diyorum Ama En Az 200 180 TL Den Aşağı Yok Bunda Alsam E-Bay Gibi Yerden Kartla Diye Düşündüm Ama Kargosu Ayrı Gümrüğü Ayrı Dert

  • Türkiye'ye ne zaman gelir beyler?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yalnız dikkat edilecek konuyu kaçırmayın derim : maksimum 158 mm yüksekliğinde işlemci soğutucularına destek verdiği gibi
  • Yıl olmuş 2013 hala HDD bölmesini içe doğru bakıcak şekilde yapıyolar...
    Okadar para kazanıyosunuz bu işten hiçmi kafanız basmıyo arkadaş....

  • Yine reset tuşu koymamışlar. Aerocool için adettendir. Fena bi kasa olmamış. Dış görünüş olarak hafiften bir Corsair 600t yi andırıyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lyrazed -- 29 Ocak 2013; 8:26:09 >
  • Aerocool fanlarına selam olsun, ama bu kasa olmamış.
  • Haberler iyi hoş güzelde, önceden bir kasa bir ekran kartı çıktığında heyecanlanırdım. Nezaman DH inceleme yapacakta bizleri aydınlatacak, hiç unutmam thermaltake in kasalarını nasıl izlediğimi...Daha önceden açıklama yapmıştınız mobil sektörü hızlı gelişiyor biz artık mobilciyiz diye... İşin gerçeği bu duruma hala hayıflanmıyor değilim, yenileri bilmiyorum ama kim nederse desin eski üyelerinizin bir çoğu hala benimle aynı fikirdedir. Tamam bu mobil sektörü hızlı ama diğerlerinindemi canı yok!!!

  • Pek ilgi çekici gelmedi,albenisi yok ürünün.Piyasada çok daha iyi alternatifler var.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Chris Brown

    Aerocool fanlarına selam olsun, ama bu kasa olmamış.

    ince çok ince
  • abi şu reset tuşuna takanları anlamıyorum , kaç kere reset atmaya ihtiyaç duyacan zaten? Duyarsanda bas 6 saniye power düğmesine kapansın aç, derdin ne yani?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kasa gerçekten çok çirkin. Aerocool dan böyle birşey beklemezdim

  • Görüntü var ses yok dedikleri bu olsa gerek, dışı güzel gözükürken içi bir çok model ile aynı. Aynı olması iyi olsa neyse, giriş seviyesinde kullanılan kötü tasarım, kötü malzeme kalitesi yüzünden AYNI tabirini burun kıvırarak söylüyoruz maalesef, Aerocool'a yakışmamış.
  • Ebatlar bence çok küçük 185 mm genişlikde üstelik kablo gizleme olayını da hesaba katarsak dar sayılır.. 435 mm yükseklik de ideal ebatın altında ve hdd bölmeleri yine içe bakıyor.
    O fiyata bu kasa alınmaz.
  • Beyaz olan güzelmiş ama genişlik 185mm az cpu soğutucular için 210mmden aşağı sıkıntı doğurur yanda fan varsa ben fedakarlık etmek zorunda kaldım mesela.

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.