Şimdi Ara

Isı Pay Ölçer Firmalarıyla İlgili Bilgiler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
1
Favori
5.151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Biz bu kış ilk defa ısı pay ölçümlü sisteme geçtik ve cidden çok fark etti.

    1) Herkesin eli yıllardır birbirinin cebindeymiş, bu ortaya çıktı. Şu anda, daha kapıdan girerken sıcak havanın yüzünüzü yaladığı bir daire 485TL öderken, pimapenli bir diğer daireyse 187 ödüyor. Biz de 202TL ödedik (ki eski sistemde kalsaydık eşit olarak 327TL ödeyecektik). Yakayı kurtardım kısacası!
    2) Tasarruf etme şansım oldu, artık kullanmadığım odaların hepsini de kapatıyorum, bu da faturamın düşük gelmesinde etkili oldu.

    Bu firmalardan hangisi iyidir diye yaz boyunca araştırmalar yapmıştım. Bir diğer başlık altında birşeyleri araştırırken bu firmalarla ilgili bir soru çıktı karşıma, belki birilerinin işine yarar diye paylaşmak istedim :)
    _________________

    ISI PAY ÖLÇER FİRMALARI ÜZERİNE YAPTIĞIM ARAŞTIRMA DÖKÜMÜ

    1) Türkiye piyasasında (ısı pay ölçümünü de kapsayan) enerji ve su paylaşım/faturalaması alanında uluslararası ve çok köklü 3 firma var: Brunata(Danimarka), İsta(Danimarka-Almanya kökenli), Techem(Almanya). Brunata ve İsta Türkiye’de kendi altyapısını kurmuş. Techem, Alarko’nun satış/teknik destek ağını kullanıyor. Üçü de büyük ölçekli iş hacmine sahip:

    Brunata : 80 yıllık geçmiş, Tüm Avrupa’da 24 milyon okuma/yaklaşık 7-8 milyon faturalama yapıyor(her 5 cihazdan biri Brunata), yılılk cirosu ?, 28 ülkede çalışıyor (20si kendi ofisi). 2009’dan beri Türkiye’de.

    İsta : 100 yıllık geçmiş, dünyada 11 milyon faturalama yapıyor(% 70’i Almanya’da), yıllık cirosu 2009’da 650, 2011’de 671milyon Euro, 25 ülkede çalışıyor. 2008’den beri Türkiye’de.

    Techem : 60 yıllık geçmiş, 9 milyon faturalama yapıyor (46 milyon cihaz), yıllık cirosu 2009’da 732 milyon Euro, 2011’de 693 milyon Euro, 23 ülkede çalışıyor. 2006’dan beri Türkiye’de.
    _________________

    Biz Brunata'da karar kıldığımız için bu firmayla detaya indik, dolayısıyla ilave bilgiler edindim (Murat Kayacı); onlar da şöyle:

    * Türkiye ve İtalya yasal düzenlemelerden sonra pazar olarak daha uygun hale geldiğinden, Danimarka’daki merkez ofis özellikle bu iki ülkeye odaklanmış. Dolayısıyla son teknoloji ürünleri olan
    Futura + isimli model bu pazarlara gönderiyor; diğer ülkelerdeki yıllık kontrollerini bu ülkelerde 3 ayda bir yapıyorlar ve kontrol ziyaretlerinde saha çalışmasına kadar inip gözlemliyorlar.

    * Dünyadaki en büyük ekranlı ısı pay ölçerleri üretiyorlar; böylece okuma raporlarıyla birebir okuma yapılıp yapılmadığını ve doğruluğunu bireylerin kontrol etmesi mümkün(okuma raporları cihaz detayında, yani oda-oda ne yaktığımızı görüyoruz).

    * Dünyadaki tek real-time(o anki son gelişmelere paralel) data akışını izleyebileceğimiz özel bir modemle internet üzerinden bağlanabilme özelliğine sahipler. Bu, ilave donanım almayı gerektiren daha pahalı bir alternatif, ancak diğer firmaların sağlamadığı bir şeffaflık(yazılımı vermiyorlar, sadece bağlanıp detay hareketler görülebiliyor).
    ____________________

    2) Piyasadaki diğer firmalar yerli girişimcilere ait; çoğunluğu çok yeni ve yurtdışından getirdikleri cihazları iç piyasada satıp, servis veriyorlar. Bir tür “paralel ithalat” gibi; yani büyük firmaların gelişmiş ARGE, satış sonrası destek/hizmet ağı vs. yerine daha sınırlı ve kalitesi sorgulanır bir görüntüleri var.

    DAF Enerji : MAS Grup (resmi adı MAS-DAF Makine Sanayi A.Ş.) isimli bir pompa üreticisi firmanın 2009 ylıında kurulmuş yan firması (aslında bu bir “grup” değil, bir adet şirket ve MAS, DAF ve MAS-DAF adlı pompalar üretiyor). Daf Enerji’nin sitesinde yer alan “34 yıllık tecrübe”, aslında pompa üretimiyle ilgili MAS Grup’a ait olan tecrübe. Çek (Çek Cumhuriyeti) malı bir ısı pay ölçer getirip satıyorlar. Sanırım bu yüzden web sitesinde ürünün marka/ülke bilgileri yer almıyor.

    1A Enerji : Bir yıllık bir şirket (bu alanda 25 yıllık tecrübe birikimiyle kurulmuş), İtalyan malı bir ısı pay ölçer satıyor. Üretici firmanın geçmişiyle ilgili bilgi vermekten kaçındılar.

    Bunlara Termosar, Termmarket ve benzerlerini de ekleyebiliriz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bidiboom -- 28 Ocak 2013; 20:14:05 >







  • merhaba

    verdiginiz bilgilerden yerli firmaları neden daha alt katagoride gorudgunuzu anlamadım ???
    1A enerji de kimin ile gorustunuz niye firma hakkında bilgi vermekten kacındılar ??? ( siz belliki yetkili biri ile konusmadınız.ama ben telefon actım Ömer Onat ( Genel müdürleri ve ista Türkiye'nin de kurucu eski Genel Müdürü) ile konustum.Bahsi geçen İtalyan şirket yaklasık 8 yıldır Techem'in argesinde çalışmış olan mühendislerden oluşan ve gecen sene %250 büyüme oranını gerçekleştiren ve su anda İtalya da ista nın önünde olan bir firma-Save Energy adı altında takip edebilirsiniz )
    sonuc olarak bir firma hakkında yorum yapacak iseniz arastırıp ve isim vererek yazmanız daha dogru olur bence.boyle ithamlarda bulunmak özellikle yerli firmalara karşı haksızlık oluyor diye dusunuyorum

    yabancı firmalardan bahis acılmıs iken :

    siz o muthis överek yazdıgnız firmaların gecmislerinde cok buyuk hayaller ile girdikleri pazarlardan ülkelerden sonra tüm müşterilerini ortada bırakıp cıktıklarını biliyormusunuz ???? ( çin-yunanistan-hindistan vb ülkeler )
    ayrıca Cevre ve Sehircilik bakanlıgında yapılan toplantıda bu üç firmanın eğer okuma yazılımını açık hale getirmeyi şart koşarsanız ülkeden çıkarız diye bakanlığı tehdit ettigini biliyormusunuz ????

    bence firmalar hakkında yorum yapmadan önce daha detaya inilmesi gerekli.

    Bir firmanın iyi olup olmadığı sadece yabancı olması veya uzuuuun bir geçmişe sahip olması ile orantılı değildir ( Lehman Brothers örneği ortada....... ) esas o firma bir ülkeye gerçekten hizmet vermek istihdam yaratmak ve kalıcı olmak icin mi geliyor yoksa pazardan alabilecegimi alırım beni kızdırırlarsa çeker giderim diyerek mi geliyor ? bunun üzerinde durmak gerek.

    Sonuc olarak bu sisteme karar vermenizden dolayı sizi kutluyorum ve umarım gerçekten cok tasarruf yaparsınız ancak firmalar hakkında, yerli olsun yabancı olsun ki benim fikrim yerli firmaları yabancılar önünde daha çok desteklemektir , yorumu yaparken -bilgi vermekten kaçındılar-bilgi yok vs gibi insanların kafasında soru işaretleri bırakmadan daha tarafsız olmak gerekli....




  • Isı Pay konusunda bizim apartmanda eylül ayında tanıştı.

    Yöneticimiz Alman - Türk ortaklı bir firmayla anlaşıp sistemin kurulumunu yaptılar. Önceleri olaya şüpheyle yaklaşmıştık. Şu anda çok memnunuz.
    Öncelikle gereksiz ısının önünü alabiliyorsunuz. Gerektiğinde istediğiniz kadar ısıyı artırabiliyorsunuz. Bu nispette faturaya yansıması gercekten önemli.
    Yukarda arkadaşımın belirttiği gibi; Doğraması iyi daireler hemen fark ediliyor. Doğramalardan ve panjur dolaplarından ısının nekadar kaçmış olduğunu görmüş olan 2 daire hemen gerekli tedbirleri aldılar.
    Dairenin biri bu sistemden memnun değildi sebebide daha az ısınma şikayeti vardı. Gelen servisin uyarısıyla mobilya içinde olan radyatörlere harici sensörlü termostatik vana takılarak oda sıcaklığını algılayan sistemle sorun çözüldü. Ses sorunları da sirkülasyon motorunun kademesiyle servis tarafından ayarlandı.

    Sonuç;

    Bu sistem doğru bir şekilde montajlanırsa, dairelerin ve radyatörlerin durumuna göre doğru bir şekilde aparatlar takıldığında gerçekten şikayet olmamaktadır. Bence gerekli konforlu bir sistem.




  • konuyu açan foruma üye olup sırf bu konuyu açıp gitmiş, açıkça reklam girişimi, bu sistemden çok kişi madur, adaletli fatura dağılımı yok deniyor, iyi araştırın kanmayın ...
  • sorun gider paylaşım şirketlerinde değildir. Sorun piyasada ne olduğu belli olmayan kalorimetrelerin (ısı sayacı) ve ısı pay ölçerlerin satılması ve kullanılmasındadır. Devlet tarafından malesefki şirketlere denetim yapılmıyor. Çin üzerinden getirilen sayaçlar (Slovakya'dan MID belge alarak Türkiye'ye girişi yapılıyor) satılıyor. Ucuz diyede mütahitler bu ürünleri tercit etmektedirler. sonrasını kimse düşünmüyor. Olan dairelerde oturan vatandaşlara ve bu sayaçlara verilen paralara olmaktadır. Sonuçta milli servettir. Tahminim şuanda Türkiye'de %30-40 ısı sayacı ya hiç çalışmamakta yada tüketimleri doğru göstermemektedir. Sonuç olarak merkezi sistemdeki daire sakinlerine hatalı gider paylaşım yapılmaktadır. Isı sayaçların kullanım süresi 6-10 sene dir. Ancak Türkiye'de kullanım süresi bazı sayaçların kalitesinden dolayı 2 seneyi geçmiyor. Maalesef ki alman malı ısı sayacı (kalorimetre) ve ısı pay ölçerleri tercih etmenizi öneririm.

    Kalorimetre Isı Sayacı markaları: hydrometer (danfoss, techem firmasına fason üretir. Hydrometer ürünleri Türkiye'de bulunur ve fason ürettiği firmalara göre daha ucuzdur!), danfoss, diehl metering.....)
    Isı Pay Ölçer markaları: Qundis (siemens firmasına fason üretir cihaz aynıdır), siemens, ista....




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.