Şimdi Ara

Yüksek Lisans ve Askerlik Tecil (19. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
471
Cevap
10
Favori
92.114
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Herkese merhaba, 2015 ocak ayında lisans programından mezun oldum ve 2017 yılına kadar askerligimi tecil ettirdim.Haziran 2015 de yuksek lisans programına katıldım ve tecilimi 2018 yılına kadar uzattılar fakat su an kaydımı sildirmek istiyorum . Eski 2 senelik tecilim gecerli olur mu kaydımı sildirdikten sonra ? ( universiteden mezun olduktan sonraki 2 senelik tecil 2017)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekrar lisans diploman ile gidip başvurman gerekebilir.2017 kadar hakkın var
  • Arkadaşlar merhaba,

    Şubat 2013'te bir yüksek lisans programına kaydolmuştum, ve en son aldığım askerlik durum belgemde muhtemel sevk tarihim mart 2016 olarak görünüyor. Ancak bu programa devam edemedim. Ben de devam edebileceğim başka bir yüksek lisans programına kayıt oldum. Yalnız şöyle bir durum ortaya çıktı, eski okuldan kaydımı sildirip yenisinden tecil ettireceğim sırada sevk işlemini gerçekleştirdiğim okul kayıt silme belgesi için yüksek tutarlı bir ücret istedi. Taksit, indirim vs. yapmaya da yanaşmıyorlar. Bu okuldan kaydımı sildirmesem, yaptıkları tecilin bitmesini beklesem şu anki okulumdan yeniden tecil ettirebilir miyim? Yoksa illaki ilk kayıt yaptırdığım yerden kayıt silme belgesi mi gerekir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi monte13 -- 13 Eylül 2015; 20:02:23 >
  • monte13 M kullanıcısına yanıt
    kaydını sildirmek içn dilekçe verirsin yönetim kuruluda kaydını silip sistemden düşer seni ayrıyetten bil kayıt silme belgesi sana lazım değilki birde yaptıkları sevk tehir işleminin iptali için askerliğe yazı gönderip mart 2016 kadar olan tecilini düşürmesi gerekiyor. yoksa yeni kayıt olduğun okul tecil yapamaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dogu006

    kaydını sildirmek içn dilekçe verirsin yönetim kuruluda kaydını silip sistemden düşer seni ayrıyetten bil kayıt silme belgesi sana lazım değilki birde yaptıkları sevk tehir işleminin iptali için askerliğe yazı gönderip mart 2016 kadar olan tecilini düşürmesi gerekiyor. yoksa yeni kayıt olduğun okul tecil yapamaz

    Belge derken askerliğe gönderilecek yazıdan bahsediyordum. Onu göndermek için öncesinde ödeme istiyorlar. Bunun yerine sevk tarihinin geçmesini beklesem, yine eski okuldan yazı gitmesi gerekir mi yeni okul tecil yapmadan önce?
  • monte13 M kullanıcısına yanıt
    o kadarını bilmiyorum benim arkadaşımında mayısta tecili bitti 30 hazirana kadar sevk yaptırması gerekiyordu rapor alıp temmuzda kasım ayı için sevk yaptırdı okuldan da kaydını sildirdik okul zaten askerliğe herhangi bir yazı yollamıyormuş öğrenci işleri soyledi sadece erken gitmek isteyenin tecilini iptali için dilekçe yolluyor. geçen haftada başka ünide yeni yüksek lisans için kayıt oldu.

    şimdi normalde şöyle bir durum var yüksek lisansa başlayınca 3 yıl4 ay tecil olunuyor sonra aradan 2 sene geçiyor başka bir yüksek lisansa başlayıp tekrar 3 yıl 4 ay tecil yaptırmak için eski okulun yapmış oldugu tecilin bozulması gerekiyor ki yeni okul tecil yapsın. fakat benim arkadaşımdaki durum zaten 3 yıl 4 ay tecili sonuna kadar kullandı üstüne rapor alıp bir donemde ileri sevk başlattı yani sonuç olarak lisan mezunu biri olarak kasımda asker gitmesi gerekiyordu. fakat şimdi tekrar yüksek lisansa kayıt yaptırdı ne olur olmaz diyede eski okuldaki kaydını sildirdik.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Durumum acil. Pratisyen hekimim. İki yıl tecil hakkım 30 Eylül 2015 itibariyle doluyor. Buna rağmen "kasım celbine" yetişiyor görünüyorum ? :(

    Şimdi eylül bitmeden birkaç gün içinde bir tezsiz yüksek lisansa kayıt yaptırsam, tecilin gerçekleşmesi mümkün mü? Askerlik durum belgesi aldığım sivil memur yetişmeyebilir gibi bir şey dedi. Kayıt tarihim tecil süremden önce olunca durumu kurtaramaz mıyım? Süreç bir sebepten böyle sıkıştı, neden daha önce yapmadın demeyin :(

    Daha önce tecrübesi olan, yardımcı olan olursa çok sevinirim.

    Teşekkürler.

    Not: Zorunlu hizmette çalışanlar doktor yetersizliği dolayısı ile tecillerini 1 yıl daha uzatabiliyorlar. Ben istifa etmiş durumdayım. O konuyu biliyorum, ama işime yaramıyor. Yüksek lisans ile ilgili yorumlarınızı bekliyorum.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Önceki mesajlardan dolayı biraz kafam karıştı, bir konuyu netleştirmek istiyorum.

    eylül 2015 itibariyle bir üniversitenin uzaktan eğitim yüksek lisansına kayıt oldum ve 2018e kadar tecilim var. ancak bu yüksek lisans için ücret ödemek zorunda oldugumdan bu sene ALES sınavına girip, en erken zaman olan 2016 ocak-şubat aylarında başka bir üniversitede tezli bir yüksek lisansa başlamak istiyorum.

    Şimdi burada merak ettiğim kısım şu; mevcut okudugum yüksek lisanstan kaydımı sildirmeden, şubat ayında başka bir üniversitenin yüksek lisansına kaydımı yaptırsam. Yeni kayıt işleminden sonra , eski okuluma dilekçe verip kaydımı silmelerini ve askerlik şubesine tecil iptal yazımı göndermelerini istesem,bu işlemler gerçekleştirildikten sora yeni kaydoldugum üniversiteden sorunsuz bir şekilde yeni bir 3 yıl tecil yaptırabilir miyim?

    yoksa önce mevcut yüksek lisansımdan kaydımı sildirip, tecilimi iptal ettirip, yeni üniversiteye bu işlemlerden sonra kayıt yaptırıp bu şekilde mi tecil yaptırmalı mıyım? bu seçenekte aradaki zamanda tecilli olmayacağım için , bakaya kalma durumum olur , yeni üniversite askerlik durum belgesi ister ve tecilim olmadığı için kaydımı yapmaz diye düşünüyorum. bu yüzden pek mantıklı gelmedi ama forumdaki bunda önceki açıklamalarda hep bu yoldan bahsedilmiş. kafam çok karıştı. lütfen birisi açıklasın.

    bir de son olarak, önceki mesajlarda bir arkadaş demiş ki, eski yüksek lisans kaydını sildirmek istediği üniversite, tecil iptal yazısını göndermek için bir sürü borç çıkarmış, para istemiş. böyle bir durum nasıl olabilir? bu yasal mıdır? ben kaydımı sildirmek istediğimde otomatik olarak kaydımı silip, tecil iptal yazımı da göndermeleri gerekmez mi? neden ücret istiyorlar anlamadım.
  • Arkadaşlar benim şöyle bir sorum var cevaplayabilen olursa memnun olurum:
    Şimdi ben 2014 temmuz itibariyle 4 yıllık üniversiteden mezun oldum ve mezuniyet belgemle ilk iş askerliğimi tecil ettirdim 2016 Kasım a kadar. Şimdi ben bu tecili uzatmak istiyorum. Acaba bu Ocak döneminde yüksek lisansla başlasam tecilimi uzatmada herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım eğer karşılaşmazsam tecili ne kadar uzatabilirim



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Arkadaşlar benim şöyle bir sorum var cevaplayabilen olursa memnun olurum:
    Şimdi ben 2014 temmuz itibariyle 4 yıllık üniversiteden mezun oldum ve mezuniyet belgemle ilk iş askerliğimi tecil ettirdim 2016 Kasım a kadar. Şimdi ben bu tecili uzatmak istiyorum. Acaba bu Ocak döneminde yüksek lisansla başlasam tecilimi uzatmada herhangi bir sorunla karşılaşır mıyım eğer karşılaşmazsam tecili ne kadar uzatabilirim



    < Bu mesaj 18.9.15 tarihinde kaybolan verilerden kurtarılmıştır >
  • Arkadaslar merhaba,

    Ben yuksek lisansa basvurdum ve 3 senelik tecil hakkimi doldurdum. Tecilim 31.12.2015 tarihinde bitiyor ve beni 31.03.2016 tarihinde askere cagiriyorlar. Dun gidim yuksek lisansdan kaydimi sildirmek icin dilekce verdim ve ogrenci isleri ekim ayindaki eyk sonucu kaydimin silinecegini soyledi. Simdi ben baska bir yuksek lisansa kayit olucam ve kayit suresi dolmak uzere. Kayit olursam ve henuz eski okuldaki kaydim silinmemisse aralik ayinda yeni okul tecil edebilir mi? Yoksa kaydin silindiginden emin olduktan sonra mi yeni yl.sa kayit olmak gerekir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar selam

    Ufak bir sorum olacak

    30eylülde tecilim bitmiş ve kasım celbinde askere gitmem gerekiyor gözükmekte , ben yarın tezsiz bir yüksek lisans programına kayıt yaptırmak istiyorum.

    Bu kayıtta askerliği ilişiği bukunmadığına dair belge isteniyor , bu belgeyi şubeden alsam ilişiğim bulunuyor olarak gözükecek. 30.09 tarihinden sonra sanırım ben bakaya gözükmekteyim. Bu bakayalığı yarın kaldırıp okula kayıt olmam için en kesin yol sizce nedir?

    *okul son kayıt tarihi yarın :(

    Çok sağolun iyi akşamlar

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba

    Lisans mezunuyum Askerliği biraz daha uzatabilmek için ales'siz ve tezsiz yüksek lisans programı var mıdır. daha önce araştıran duyan bilen gören pm atarsa sevinirim.
  • lisanstan 2014te mezun oldum.2 yil tecil aldım kasım 2016 da bitiyor tecilim.Sorum şu:
    2.üniversite okumayı düşünüyorum. Ortak dersleri saydırıp,üstten ders alarak 3 yılda bitirme ihtimalim var.
    Özelde herhangi bir bölümden uzaktan tezsiz yüksek lisansa kaydolsam direk 3 yil tecil veriyorlarmı. Uzaktan eğitimde olsa final sinavlarına bizzat gidip girmengerekiyormuş sanırım. Farkli şehirlerde olacağim ve bi yandan calısıp bi yandan uni okuyacagım icin bu pek mumkun gorunmuyor.
    Birde durumu benım gıbı olanlar varsa fiyatlardan haberdardırlar.Benim icin y.lisanstan mezun olup olmamam veya bolum onemlı degıl.Yeterki beni 2. uni okuyacagım sure boyunca tecilli tutsun.Bunun maliyeti ne kadar olur yaklasık,(benim durumumda olan vardir illa birileri )
  • 9/10/1987 doğumluyum
    lisans mezunuyum ve lisans tecilimi kullandım
    daha sonra devlet memuru 657tabii atandım ve atanma sonrası 2 yıllık tecilim de 11/06/2015 tarihinde sona erdi.
    sorum şu;

    - bakaya iken Yüksek Lisans kazanırsam tekrar tecil edebilme hakkım varmı? en merak ettiğim bu. 2016 Ocak dönemi belki Yüksek Lisans kazanabilirim
    - ben bakaya yani Yoklama kaçağı durumundayım sanırım?
    - GBT, otel kaydı ve yurtdışı çıkış pasaport kontrolunde yakalanırsam "meşhur 15 gün" tebligatını mı imzalıyorum sadece?
    bu işlem askerlik şubesinde mi Yoksa polis karakolunda mı oluyor?
    - tebligat imzalanınca salıveriliyor muyuz yoksa direk askerliğe sevk işlemi yapılıyor mu?
    - tebligat edildikten sonra yine askerlik işlemleri yaptırmazsam ne olur?



    not: askerlik şubesini aradım ama ulaşmak zor net bilgi almak için.
    netten araştırdığıma göre tebligatı alsak bile hiçbişey olmuyor sanırım.. ama yine de emin olamıyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BoRriZ -- 15 Ekim 2015; 10:19:08 >
  • BoRriZ kullanıcısına yanıt
    bakaya durumda iken yüksek lisans kaydı yapmazlar askerlik durum belgesi isterler onun içinde şubeden gidip alsan bakaya yazacak, bakayayı kaldırıp sevk başlatıp askerlik durum belgesi alman gerekecek sonrada kaydını yaptırıp hemen tecil için öğrenci işlerine dilekçe vercen yada otomatik yapıyorlardır. fakat en az 2 ay sonrasına sevk başlatman gerekli.
    2016 ocakta kayıt olacaksan o zamana kadar şubeye gıtmemen gerekli sonrasında mayıs ayına sevk ederler, buda sana yeterli olur.

    havaalanında yakalanırsan orda imzalatırlar fakat yurt içinde bır yerde olursa askerlik şubeye gotururler sevk başlattırman için buyuk ıhtımal.
  • burak12398 B kullanıcısına yanıt
    yüksek lisanstan 3 yıl tecil alırsın ve kullanırsın fakat başarısız oldukça durum ne olur onu bilmiyorum. ben devlette 7. dönemde bitirdim yüksek lisansı son bir dönem öğrencilik hakkım yoktu bir sorun olmamıştı.
  • Yüksek Lisans'ta tecil hakkının azami 3 yıl olduğunu düşünmüyorum.

    Yasa ve Yönetmelikler'de açıkça 35 yaşına kadar tehir işleminin yapılacağı söyleniyor.

    Kaldı ki bir arkadaş dava açıp kazanmış.

    https://eksisozluk.com/yuksek-lisansta-askerlik-tecilinin-35-yas-olmasi--4958392?p=1

    Edit: Üniversitenize danıştığınızda doğru bilgiyi alabilirsiniz. 29 Yaş sınırı mevzuat değişmeden önceki hal.

    Not: Hukukçuyum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sfred -- 11 Aralık 2015; 20:03:57 >
  • guzel haber
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sfred

    Yüksek Lisans'ta tecil hakkının azami 3 yıl olduğunu düşünmüyorum.

    Yasa ve Yönetmelikler'de açıkça 35 yaşına kadar tehir işleminin yapılacağı söyleniyor.

    Kaldı ki bir arkadaş dava açıp kazanmış.

    https://eksisozluk.com/yuksek-lisansta-askerlik-tecilinin-35-yas-olmasi--4958392?p=1

    Edit: Üniversitenize danıştığınızda doğru bilgiyi alabilirsiniz. 29 Yaş sınırı mevzuat değişmeden önceki hal.

    Not: Hukukçuyum.

    çok güzel haber. açın davayı
  • 
Sayfa: önceki 1718192021
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.