Şimdi Ara

Sony Xperi P'yi Wifi Modem Olarak Kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
9.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Xperia P yi wifi modem olarak kullanılabiliyor.hatta usb kablo ile bağlantı bilgisayardan yapılıyor.telefonun ayarlarından açtım telefon wifi modem oldu.notebooktan telefonumu görüyorum.bağlan diyorum bağlanıyor.internete notebooktan internete girmiyor.DNS sunucunuz kullanılamıyor olabilir.kablosuyla deniyorum IP hatası veriyor.anlamadım.sony'e mail attım telefonun güncelle diye mesaj atmış.telefonum full güncel.


    telefonu modem olarak kullanıp notebook'umda internete giremedim.evet telefon paketimde internet paketim var. verdiği hata Tethering error."error occurred during tethering.


    yardımlarınızı bekliyorum.



  • EVET SONUNDA BULDUM.sONY MERKEZDEN CEVAP GELDİ DENEDİM.ON NUMARA telefonumu artık wifi modem olarak kullanabiliyorum.hatanın nedeni önce internet paketini veri dolaşımını açmak gerekiyormuş.

    Sony Xperia™ P Android 2,3 sürümü ile taşınabilir WiFi genel alan özelliğini desteklemektedir.
    Wi-Fi taşınabilir genel alan özelliğini kullanarak Xperia P model telefonunuzu mobil Wi-Fi kablosuz erişim noktası olarak kullanabilirsiniz. Taşınabilir dizüstü bilgisayarları, netbooklar ve diğer cep telefon modelleri kablosuz ağ protokolünü kullanarak cep telefonunuzun GSM veri erişimini üzerinden internet uygulamalarını kullanabilir veya mail gönderip alabilirler.

    Cep telefonunuzu mobil kablosuz erişim noktası olarak kullanırken başka bir kablosuz erişim noktasına bağlayamazsınız. Telefonunuzu kablosuz bir erişim noktasına bağlarsanız taşınabilir WiFi genel alan özelliği kapatılır. Kablosuz erişiminizden sonra kablosuz erişim noktası haline getirebilmek için tekrar uygulamayı tekrar aktif etmelisiniz. Otomatik olarak kendisi aktif olmaz.

    WiFi genel alan özelliğini aktif etmeden önce cep telefonunuzun mobil internet erişiminin açık olduğundan emin olun. Bunun için telefon menüsünden Ayarlar >Kablosuz özelliği ve ağlar>Mobil Ağlar>Veri Etkin seçeneğini aktifleştirmelisiniz.
    WiFi genel alan özelliğini ayarlamak için
    1- Telefonun ana menüsünden > Ayarlar > Kablosuz özelliği ve ağlar > Bağlantı paylaşım ve taşınabilir genel alan özelliği menüsüne gelinmeli
    2- “Taşınabilir WiFi genel alanı” özelliğini işaretleyin. Eğer bu özelliği ilk defa kullanıyorsanız taşınabilir kablosuz erişim özellikleri ayarları yapılmadan aktif edilemez. Bunun için “Taşınabilir WiFi genel alan ayarları” ve sonra “WiFi genel alan yapılandırması” seçeneğine geliniz.
    3- “WiFi genel alan yapılandırmasını seçtiğimizde bir pencere karşımıza çıkacaktır içinde önceden tanımlanmış Ağ SSID bilgisi bulunur.
    Eğer ihtiyaç olursa Ağ SSID ismini değiştirin. Lütfen SSID yayın isminin gizlenme özelliğinin mobil erişim alanlarında olmadığını göz önünde bulundurun. Sonra eğer mobile kablosuz erişim noktasının güvenlik seçeneğinin “Açık” ya da “Şifreli” olma seçeneğini açılır pencereden seçin.
    Eğer şifreli olmasını istiyorsanız WPA2 PSK seçeneğini işaretleyin.
    4- Şifrelenmiş bir kablosuz erişim alanı için şifre atamalısınız. Seçtiğiniz şifreyi “Şifre” alanına yazın. Girdiğiniz şifrenin doğruluğundan emin olmanız için “Şifreyi Göster” seçeneğini işaretleyebilirsiniz. Son olarak “Kaydet” diyerek cep telefonunuzun taşınabilir mobil erişim alanı ayarlarını bitirmiş oluyorsunuz. Telefonunuzun sol üst köşesindeki mavi sembol taşınabilir erişim alanının aktif olduğu anlamına gelir
    5- Şimdi diğer telefon ya da bilgisayarınızın WLAN (Kablosuz Erişim) özelliğini aktif edip bölgenizdeki aktif olan Wi-Fi erişim noktalarını taratın. Mobil erişim noktanız listede görünecektir. Mobil erişim noktanızı seçip belirlemiş olduğunuz şifreyi girip bağlanın
    6- Doğru şifre girildiğinde telefonunuzun WLAN uygulaması IP adreslerini tanımlar ve bağlantı tamamlanır. Bu şekilde bağlanan cep telefonu ya da bilgisayar kablosuz erişim noktası haline getirilen cep telefonunuzun internet erişimini kullanırlar.

    Cihazınız hakkında teknik destek için +90 212 473 77 77 numaralı telefondan bizimle iletişime geçebilirsiniz. Ürünlerimiz, servislerimiz ve teknik desteğimiz ile ilgili daha ayrıntılı bilgi içinwww.sonymobile.com adresini ziyaret edebilirsiniz.




  • bendeki android v4. bilgisayarımdan görüyorum ama bağlanamıyorum bi türlü
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.