Şimdi Ara

İlk Ubuntu cihazlarında uygulama mağazası olmayacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
557
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • İlk Ubuntu cihazlarında uygulama mağazası olmayacak





    Canonical vakfının akıllı telefonlara yönelik olarak tanıttığı Linux tabanlı işletim sistemi Ubuntu Phone, en erken gelecek yıl cihazlarda boy gösterecekken, vakfın yol haritası da netleşmeye başladı.




    Vakıf bir süre önce YouTube, Facebook, Twitter, mail, alarm, saat, takvim gibi 12 çekirdek uygulamayı topluluk ile birlikte geliştireceğini açıklamıştı. İlk Ubuntu cihazlarında bu uygulamalar ön yüklü olarak gelecek.




    Vakfın ürün yöneticisi Richard Collins, Engadget'e verdiği demeçte ilk Ubuntu cihazlarının bir uygulama mağazasına sahip olmayacağını açıkladı. İlk cihazlar temel kullanıcıları hedefleyecek ve sadece ön yüklü gelen uygulamalarla çalışacak. Collins bu yaklaşımın vakıf açısından çok önemli olduğunu ve ürün stratejisi olarak belirlendiğini ifade etti.




    Ayrıca mobil işletim sistemi 6 ayda bir güncelleme alacak ve Android gibi bir bölünmeye izin verilmeyecek.




    Uygulama mağazasının olmaması ilk bakışta bir dezavantaj olarak görülebilir. Ancak Ubuntu işletim sisteminde, Windows işletim sisteminde ön yüklü olarak gelmeyip harici kaynaklardan edindiğimiz pek çok yazılım hazır halde sunuluyor. Bu bakımdan Ubuntu Phone, masaüstü versiyonun yazılımlarını port ederek kullanıma hazır hale getirebilir. Collins'in belirttiği gibi bir uygulama mağazasına ihtiyaç duymadan kullanıcılar ön yüklü uygulamalardan istifade edebilir. Burada çekirdek Ubuntu masaüstü kullanıcılarının hedeflendiği anlaşılıyor.




    Collins gelecek için oldukça umutlu konuşurken, 2016 yılında yüzde 6-7 pazar payı elde edebileceklerine inanıyor. 

     








  • İstemediğim her uygulama yüklü olarak mı gelecek? Mükemmel...

  • Ayrıca mobil işletim sistemi 6 ayda bir güncelleme alacak ve Android gibi bir bölünmeye izin verilmeyecek.

    Üstte belirtilen durum,aynı özellikteki telefonların son çıkanlarını almak zorunda kalınmayacağını gösteriyor. Android de böyle büyük bir sıkıntı var.Rom lara yönelmeye sebep olan.Fakat ilk önce işletim sistemini cihazlara göre sınıflandırarak başlasalar.Giriş seviyesi için bu kısıtlı işletim sistemini,giriş seviyesi dışındaki güçlü cihazlar içinde geniş kapsamlı market uygulaması olan ubuntu işletim sistemini sunsalar daha güzel olur.

  • önce ne yapmak istediklerini anlamadım ama son cümleyi gördükten sonra hedef belli amaç belli en azından gerçekci yaklaşmışlar.kolay gelsin ne diyelim...

  • blackberylere bile android uygulamaları yüklenebiliyor Ubuntuya da yüklenmesi lazım o sebepten ayrı bir uygulama mağazasına gerek yok bence

  • 2016'ya kim öle kim kala Android, IOS, WP gün geçtikçe güç kazanıyor bu saatten sonra pazara biraz zor girerler

  • PC'de çıkardıkları işi Mobilde de çıkarabilirlerse 2016 hedefi işten bile değil.

  • blackberrylere android uygulamalari yukleniyo dogrudur ama suan playbookta yapilabiliyor ilerde bb10 serisindede olcak.yalniz tam verim alinamiyo.oyunlar biraz sikintili oynaniyor

  • Bada'dan kaçarken ubuntuya tutulmamak lazım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daysleeperxp -- 27 Ocak 2013; 8:26:02 >
  • 12 uygulama ile gelecekse satamazlar. uygulama mağazasıda yokmuş. ne yapıyım ben böyle akıllı telefonu. android alırım daha iyi.

  • SDK'sı ciksin da bakalim

  • Linux tabanlı açık kaynak bir işletim sistemi ubuntu. Yani 3. Parti uygulama geliştirmek için uygulama mağazasına gerek olduğunu düşünmüyorum. Bir şekilde uygulama geliştirip bunu internetten yayınlayabilir geliştiriciler.

  • adamların beklentisi çok yüksek değil..%6-7 diyolar 2016 için..ucuza güzel telefonlar gelirse uygulamalrla uğrasmayan insanlar tercih edebilir..
  • çok mantıklı bir hamle.

    gerekli olabilcek herşey yüklü olarak gelecek ve tüm gelişmeler, güncelleme ve yenilikler 6 ayda bir cihazımıza entegre olacak.

    böylelikle saçma sapan reklemlarla dolu, verimsiz, her biri ayrı telde çalan uygulamaları yüklemek yerine, dört dörtlük esaslı bir çözüme sahip olacağız.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: olağan_şüpheli

    adamların beklentisi çok yüksek değil..%6-7 diyolar 2016 için..ucuza güzel telefonlar gelirse uygulamalrla uğrasmayan insanlar tercih edebilir..

    Ubuntu kullanan ilk cihazları en iyi ihtimal 2014 yılında göreceğimizi düşünürsek 1,5-2 sene için hiç fena değil %6-7 oranı. Microsoft'u da gördük kaç yıldır sürünüyor hala oran olarak. Uygulama mağazasına gelirsek. Zamanı geldiğinde onu da açacaklardır. Ubuntu'nun Firefox OS gibi giriş seviyesini hedefleyen bir işletim sistemi olmadığını düşünürsek zaten açmak zorundalar.
  • bu da kısıtlı olduğu kadarda stabil ve performanslı bir işletim sistemi olacak demek oluyor. ama sonuçta alternatifler her zaman faydalıdır. rakipleri için esin kaynağı olurlar, gelişmeleri için teşvik edici olurlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: enaz3posta

    blackberrylere android uygulamalari yukleniyo dogrudur ama suan playbookta yapilabiliyor ilerde bb10 serisindede olcak.yalniz tam verim alinamiyo.oyunlar biraz sikintili oynaniyor


    emülasyon mantığı her zaman performanstan yer.Ciddi programcılar bir opsiyon olarak bile görmezler ama temel kullanıcı bu tarz detayları bilmediği için sırf çalıştığını bilse yeter diyerekten yapıyorlar.Halbuki android de istediği donanımın daha iyisini isteyecektir ve ztn android bile bazı uygulamaları birçok cihazda verimli çalıştıramıyor onu birde emüle edersen yalan olur.
    native uygulama geliştirme en performanslı ve optimum çözümdür her zaman.Hangi platformda çalışacaksa ona uygun sdk ile geliştirmek lazım yoksa hele mobilde sırf şekildir emülasyon.

  • çok merak ettim şimdi işletim sistemini

  • iOS varken gerisi teferruattır!

  • Merakla bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.