Şimdi Ara

Analiz : Samsung'un Windows Phone cihazlarının yaygınlaşmasındaki en büyük engel operatörler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
521
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Analiz : Samsung'un Windows Phone cihazlarının yaygınlaşmasındaki en büyük engel operatörler





    Microsoft'un Windows Phone 8 işletim sistemini tanınması ile birlikte Nokia ve HTC ilk ürünlerini kısa sürede pazara sundu ve yaygın satış ağı ile destekledi. Ancak Ativ S adlı modeli ilgi görse de Samsung cihazını pazara sunmakta geç kaldı.




    Bazı Güney Koreli analiz uzmanları, bunun sebebinin operatör kaynaklı olduğunu savunuyor. HMC firması uzmanı Kim Sang-pyo'ya göre, operatörlerin Samsung Windows Phone cihazlarını ön plana çıkarmak için istekli değil ve promosyon için harcanan para, Samsung'un Android cihazlarının promosyonu için harcanan paradan daha az.




    Endüstri kaynakları operatörlerin Samsung'un bir ekosistemde daha hakimiyet kurumasına sıcak bakmadıklarını, çünkü Nokia gibi firmaların Samsung'a göre daha işbirliğine yakın olarak görüldüklerini dile getiriyor.




    Başka bir analiz uzmanı Windows Phone cihazlarının satışına Samsung'un büyük katkı yapacağını, çünkü insanların Samsung markası nedeniyle cihaz satın aldıklarını ifade ediyor. Bir diğer uzman ise Google'a bağımlı olmak istemeyen Samsung'un büyüme konusunda iyi bir gelir sağlayacağına inandığı Windows Phone işletim sistemini de değerlendirmeye aldığını aktarıyor.




    Bunun yanında Güney Kore'de 80,000 Windows 8 tableti satan Samsung'un, tablet pazarında lider olabileceği de dile getiriliyor.




    Ancak gelecek yıla doğru Samsung'un büyük potansiyelini gören operatörlerin bu yöntemden vazgeçerek işbirliğini artıracağı vurgulanıyor. 

     








  • Nokia nın lumia 920 si çok büyük. hatta 820 de büyük sayılır. bu cihaz güzele benziyor gelemedi gitti.

    güzel bir cihaz çıkarsada alsak

  • Nokia'nın çevresi geniş ve samsung'tan daha geniş bir alanda satış yapıyorlar.
    Zaten nokia ile samsung'un aynı platformda rakip olduğu tek yer windows phone 8 . Satış rakamları da ortada. Samsung %3 HTC %6 Nokia %74...

  • BU PİS samsung her yere saldırıyor yakında siz DONLARI da samsung marka alırsınız! :)

  • @oktayakgoz eğer büyük cihaz istemiyorsan Nokia Lumia 620'ye bak derim bende onu bekliyorum. Bu pazartesi satışa çıkacak inşallah :)

  • samsung alan adam androdili alır..napcak wp8i..nokia 920 alanlar kasadan dolayı aldı genelde..samsung da o da yok... üzerine wp8 yükleyip sürmüşler....
  • Samsung S3 ve note2 deki gibi pazarlama stratejisini ativS e de uygulasaydi wp telefonlarin satislari 2 ye 3 e katlanirdi. Ama bu samsungtan cok microsofta yarardi. Samsung un wp8 e cok onem vermemesi gayet dogru bir strateji. Wp8'e yatirim yapacağına tizen e yapar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: senatorlines

    BU PİS samsung her yere saldırıyor yakında siz DONLARI da samsung marka alırsınız! :)


    onuda iyi yaptıktan sonra sıkıntı yok alınır!

  • quote:

    Orijinalden alıntı: senatorlines

    BU PİS samsung her yere saldırıyor yakında siz DONLARI da samsung marka alırsınız! :)


    Hemen her Samsung konusuna yaptığınız olumsuz yorumlar dikkatimi çekti ve en sonunda size cevap verme ihtiyacı hissettim. Şirketlerin üç temel amacı bulunur. Bunlardan birincisi kar maksimizasyonunu sağlamak, ikincisi değişken piyasa koşulları karşısına hayatta kalabilmek, üçüncüsü ise tüketicileri sadık birer müşteriye dönüştürebilmek. Samsung hemen her sektörde var olan bir firma. Girdiği sektörlerde de gördüğüm kadarıyla işini başarıyla yürütüyor. O halde Samsung'un ürünleri niye tercih edilmesin? Evet, Samsung o iç çamaşırını uygun fiyatla ve uygun kaliteyle üretirse satın alırım. Bu yazdıklarım her firma için geçerli. Fazlasıyla duygusal davrandığınızı düşünüyorum.





  • Bence samsung bu cihazı sırf windows eko sisteminde bizde bulunalım diye yaptı gibime geliyor yoksa satmak istese son derece bu konuda başarılı bir firma
  • WP8 istediği şeyi sanırım bana benimsetti, renk seçenekli ve tasarımına önem verilmiş cihazlar sunmalı WP8 platformunu kullanan üreticiler..

    Hem ayrıca operatör desteğine bu kadar gerek var mı ya, distribütör aracılığıyla teknoloji marketler üzerinden satışa sunulması yetmiyor mu? Operatörün tarifelerin yanında verdiği paketler tarife bağımsız satışlardan daha mı fazla?

  • Bildigim kadari ile bu cihaz in pili degisiyor ve micro sd kart takiliyor emin olun piyasaya girse cok iyi satis rakami yakalardi neyse zenginin mali zugurdun misali

  • hakkıyla gelecekse samsung gelsin windows platformunu da işgal etsin.yeterki teknoloji getirsin
  • Ben tüketici açısından bakarım olaya wp8 yaygınlaşırsa her aldığımız telefonda boş yere lisans ücreti vermiş olacağız aslında bu telefonları işletim sistemsiz satıcaklar isteyen istediğini yüklesin veya bedava diye yüklesinler androidi sonra biz istersek yükleyebilelim windows veya ubuntu veya firefox veya tizen bu şekilde daha iyi olur bence(aslında samsung s4 ile atıv s2 yi tamamen aynı özelliklerde yapsa yapılabilir mi :D)

  • samsung en iyisini yapar.nokta

  • Samsung Nokia ile aynı platformda başa çıkamaz.
    Android platformu çekirdek savaşlarına döndü.Kim daha çok çekirdekli yaparsa o daha çok satıyor.

    Windows Phone platformunu ise microsft kısıtladı.Burda ise kim daha kaliteli iş çıkartırsa o daha çok satıyor.Nokia nın çok kaliteli kendi yazılım ve donanım parçaları var.

    Samsung da ne var ?
    - Exynos işlemci
    Başka?
    -???

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tanarri

    quote:

    Orijinalden alıntı: senatorlines

    BU PİS samsung her yere saldırıyor yakında siz DONLARI da samsung marka alırsınız! :)


    onuda iyi yaptıktan sonra sıkıntı yok alınır!

    2 gün sonra donum yırtıldı diye konu açarsınız
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Burn in Hell

    quote:

    Orijinalden alıntı: Tanarri

    quote:

    Orijinalden alıntı: senatorlines

    BU PİS samsung her yere saldırıyor yakında siz DONLARI da samsung marka alırsınız! :)


    onuda iyi yaptıktan sonra sıkıntı yok alınır!

    2 gün sonra donum yırtıldı diye konu açarsınız

    Dünya para döküp alınan telefonun çekmiyo gibi saçma konular açılıyorsa, donum yırtıldı diye de açılır yine sıkıntı yok! Yeterki yıkanınca çekmesin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tanarri -- 29 Ocak 2013; 1:57:04 >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.