Şimdi Ara

Strategy Analytics: Samsung, küresel cep telefonu sevkiyatındaki liderliğini sürdürüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
0
Favori
1.421
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Strategy Analytics: Samsung, küresel cep telefonu sevkiyatındaki liderliğini sürdürüyor






    Araştırma şirketi Strategy Analytics tarafından yayınlanan yeni bir rapora göre, geçtiğimiz yıl gerçekleşen 1.6 milyar'lık küresel cep telefonu sevkiyatının 700 milyonunu akıllı telefonlar oluşturuyor.




    Rapora göre, cep telefonu sevkiyatındaki ilk üç sırayı Samsung, Nokia ve Apple alıyor. Ancak, akıllı telefon sevkiyatında Nokia ve Apple'ın sıralamada yer değiştirdiği görülürken, Samsung bu alanda da liderliğini sürdürmeye devam ediyor. İlk üçte yer alan şirketlerin 2012'de gerçekleştirdiği akıllı telefon sevkiyatına bakacak olursak Samsung'un 213 milyon, Apple'ın 135 milyon ve Nokia'nın 35 milyonluk bir sevkiyat rakamına ulaştığı görülüyor. Strategy Analytics'in açıklamış olduğu bu sıralama ve rakamlar çok da şaşırtıcı değil.




    ABI Research'ün belirttiğine göre, geçtiğimiz yıl içerisinde oldukça önemli bir ivmelenme yakalayan akıllı telefon pazarının bu yıl büyümesi yavaşlayan Apple'ın etkisi altında kalabileceği de dile getirildi. Bunun yanı sıra, Güney Koreli üreticinin 2012'nin dördüncü çeyreğinde gerçekleştirdiği 60 milyonluk akıllı telefon satışıyla liderlik koltuğunu daha da sağlamlaştırdığı da belirtildi.

     








  • Samsung'u tebrik ederim. Donanım üreticisi olmasının avantajını kullanıyor. Apple cılar gelmeden ben kaçayım işim var :))

  • Apple'ı tebrik etmek gerek, sadece akıllı telefon satarak ilk üçte yer alıyor olması takdire şayan. Ayrıca Apple'ın sadece bir çeyrek içinde sattığı iPhone 5 sayısı, Nokia'nın bütün bir yıl içinde sattığı akıllı telefon sayısına eşit. Arada bu denli uçurum var. Samsung ise farkı giderek açıyor. S4 ile yeni bir rekor gelecek bunda şüphe yok. Nokia'nın 6 katı şu anda. Nokia'yı akıllı telefonlarda geçmekle kalmadı, en çok güvendiği segment olan temel telefon segmentinde de geçmeyi başardı. Bu saatten sonra da geçmesi, hele ki kaybettiği güven ve itibarıyla zor görünüyor. Diğer üreticilere de değinilseydi iyiydi. Sadece Samsung, Apple ve Nokia var.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Applecilar eksilimeye baslar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • samsung akıllı telefon da lıder olmayı hak edıyor.. ar-ge ye cok para harcıyor ve bunların meyvesını de topluyor...

  • Daha fazla model, daha fazla kitle, daha fazla destek, daha iyi cihaz...Bir zahmet Samsung birinciliğe otursun... i9000'e bile bugün iyi kötü destek veriyor...

    Öte yandan Apple sadece iPhone satarak ilk 3'e girmeyi başarıyorsa büyük bir başarıdır.

    Nokia ise kendine gelmeye uğraşıyor ama bu saatten sonra birincilik koltuğu Nokia'ya kolay kolay kalmaz...

  • Apple, Htc ve Nokia'yı Samsung, Samsung'uda Huawei bitirecek.

  • Nokia nın yerini htc alır. Onun dışında Samsung o kadar ürünle bir zahmet ilk 3 e girsin. Apple'a da başarılarının devamını dileriz.
  • Ölümüne tartışmalar ve tüketim çılgınlığına rağmen cep telefonu pazarı toplamda küçülmüş çok ilginç

  • Samsung orta f/p 'li satışlar yaptığı için 1. sırada bence.Apple düşük fiyatlı yeni bir telefon çıkartsa Samsung'a toz yutturur düşüncesindeyim.
  • samsungu ben tebrik ediyorum.zira görünümü bu kadar kötü bir cihazı sırf teknolojisi ile milyonlar sattırıyor.(samsung s3 gibi)

    teknoloji iyiye gidiyor zira öncelik herzamn teknoloji olmalı bakınız galaksi note bünyesindeki ilgi çekici özellikleri ile 5.5 inçi bile sorun olmaktan çıkararak milyonlar satmayı başardı.oysaki eskiden ne kadar küçük telefon o kadar iyi telefon demek ti...

    apple kılıfları bile o elma logosunu kapatmayacak şekilde tasarlanıyorken kimse beni teknolojisin sattırdığına inandıramaz.işte kötü gidişat da bu malesef...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: anldrms34

    Applecilar eksilimeye baslar

    Bende öyle zannediyordum ama eksilememişler hayret






  • Samsung u kimse durduramaz bu gidişle. Nokia hak ettiği yerde şu an. N97 mağdurları çok iyi hatırlarlar o telefonu. 2 tane iphone alınıyordu N97 fiyatına. Bugün aynı durumda Apple firması var. Teknolojiyi ilerletmeyen ve herkese dava açan bir yapıyla liderlik mücadelesi veriyor. Sırf bu çirkefliği yüzünden(çalışmadılar davalarla uğraştılar) şu an akıllı telefon satışında 2. sıraya düştü.. Eğer böyle giderse Apple içinde bir Nokia faciası kaçınılmaz olur. 5s ve 6. seri Samsung un altında ezilmemeli ;) Yeni teknolojiler ve insanların hayatını kolaylaştıracak şeylerden bahsetmeleri lazım. Pc bağımlılığının sona ermesi ve paylaşım seçeneklerinin bir hayli artması gerek..

  • Arkadaşlar çok yanlış yorumlar yapmış. Yazıdan alıntı yapıyorum: "Rapora göre, cep telefonu sevkiyatındaki ilk üç sırayı Samsung, Nokia ve Apple alıyor." Burada tebrik edilmesi gereken Apple değil, kesinlikle Samsungdur. Beyaz eşyadan tutunda televizyonlar, monitörler, müzik sistemleri, ev sinema sistemleri, laptop, oem donanım, klima vesaire gibi aklınıza gelmeyecek dallarda ürün üretip pazarlayan firmanın sadece cep telefonu sevkiyatı baz alınan bir raporda, neredeyse gelirinin tamamını akıllı telefon satışlarından çıkaran ve dünyanın en değerli 2.markası olan bir firmayı, yani Apple'ı geçip 1.sıraya yerleşmesi, Samsungun ne kadar yol kattettiğini ve Apple ın ne kadar beklenenin altında kalan bir mali yıl geçirdiğini gösterir keza Apple, son zamanlarda değer kaybetmesiyle en değerli şirket unvanını Exxon'a kaptırdı.

  • Nokia'nın yeni bir soluk kazanacağını düşünüyorum wp cihazlarla ama tabi ne kadar yeni bir soluk olacak tartışılır :)
  • mantıksız bir araştırma olmuş, hiçbir geçerliliği yok bence.

    samsung : s3 note 2

    apple : iphone 4s iphone 5

    nokia : lumia 820 lumia 920
    ..

    şeklinde satış rakamlarını karşılaştırmak esas sonucu verir bize.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: l3ittersweet

    mantıksız bir araştırma olmuş, hiçbir geçerliliği yok bence. samsung : s3 note 2 apple : iphone 4s iphone 5 nokia : lumia 820 lumia 920 .. şeklinde satış rakamlarını karşılaştırmak esas sonucu verir bize.


    Neden mantıksız bir araştırma olsun, araştırma cep telefonu üzerine yapılmış akıllı cep telefonları üzerine değil. Giriş ve orta seviyede de nokia liderliği falan kalmamış görüldüğü gibi. üstelik akıllı telefonlara da gelirsek samsung'da çeşitli donanım ve ekran boyutu farkları olduğu için tüketicilerin tercih imkanı var, apple gibi tek model dayatması yok. o yüzden akıllı telefonlar bile karşılaştırılsa samsung'un bu sene çıkardığı tüm akıllı telefonların toplamı alınır karşılaştırmada. eğer apple da 3-5 farklı model çıkarsaydı onun da modellerinin satışları bölünecekti, ki bu tüketici için iyi birşey. ios kullanmak istiyorsam ufak ekran kullanmak zorundamıyım ? Çıkar 2-3 model içinden ben tercih edeyim.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: ondorax

    Arkadaşlar çok yanlış yorumlar yapmış. Yazıdan alıntı yapıyorum: Rapora göre, cep telefonu sevkiyatındaki ilk üç sırayı Samsung, Nokia ve Apple alıyor. Burada tebrik edilmesi gereken Apple değil, kesinlikle Samsungdur. Beyaz eşyadan tutunda televizyonlar, monitörler, müzik sistemleri, ev sinema sistemleri, laptop, oem donanım, klima vesaire gibi aklınıza gelmeyecek dallarda ürün üretip pazarlayan firmanın sadece cep telefonu sevkiyatı baz alınan bir raporda, neredeyse gelirinin tamamını akıllı telefon satışlarından çıkaran ve dünyanın en değerli 2.markası olan bir firmayı, yani Appleı geçip 1.sıraya yerleşmesi, Samsungun ne kadar yol kattettiğini ve Apple ın ne kadar beklenenin altında kalan bir mali yıl geçirdiğini gösterir keza Apple, son zamanlarda değer kaybetmesiyle en değerli şirket unvanını Exxona kaptırdı.


    />



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetfahriguven -- 26 Ocak 2013; 8:14:17 >




  • bu açıklama koreli nakliyeciler federasyonu falan vermiş galibe !

    bu en iyi telefonun hangisi olduğunu gösteren bir açıklama değil dir !

    ( eğer anlamadıysan tekrar oku )

  • quote:

    Orijinalden alıntı: playstyle

    bu açıklama koreli nakliyeciler federasyonu falan vermiş galibe !

    bu en iyi telefonun hangisi olduğunu gösteren bir açıklama değil dir !

    ( eğer anlamadıysan tekrar oku )

    en iyi telefon şu diye bir şey mi demişler? Tekrar oku bi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.