Şimdi Ara

Samsung, geçen yılın son çeyreğinde 6.9 milyar dolar kar elde etti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Samsung, geçen yılın son çeyreğinde 6.9 milyar dolar kar elde etti





    Analiz uzmanlarının son çeyrek mali raporlarını merakla beklediği Güney Koreli elektronik devi Samsung, tahminleri yanıltmayan mali tablolarını kamuoyu ile paylaştı.




    Firmadan yapılan duyuruya göre, geçen yılın son çeyreğinde firma 52.04 milyar dolar yaklaşık gelir elde ederken, karı ise yaklaşık 6.9 milyar dolar olarak gerçekleşti. Faaliyet karı ise 8.27 milyar dolara ulaştı. Firmanın gelirlerine en büyük katkıyı Galaxy serisi amiral gemi modelleri yapıyor. Son çeyrek itibariyle 30 milyon Galaxy S3, 5 milyon da Galaxy Note II modeli satıldı. Mobil bölümün getirdiği gelir ise 26.5 milyar dolar civarında.




    Ancak yılın ilk çeyreğinde genel olarak firmaların durgunluk beklentisi olduğu için Samsung'un da Mart sonunda biten dönem için yeni bir amiral gemi modelini pazara sunmayacağına işaret ediliyor.




    Yıl genelinde Samsung yaklaşık 195 milyar dolar gelir elde ederken, faaliyet karı 28 milyar dolar oldu.




    Yarıiletken bölümü önceki çeyreğe göre yüzde 10 artış göstererek 8.9 milyar dolar gelir getirdi. Panel üretiminde ise Samsung 7 milyar dolar gelir, 900 milyon dolar da faaliyet karı elde etti. Televizyon segmentinde 60 inç ve üzeri panel talepleri artış gösterirken, diğer boyutlara olan talepler durgun kaldı.




    Bu yılın ilk çeyreği için ise Samsung büyük bir artış beklemiyor. 

     








  • gıptayla bakılan bir şirket,a dan zye her şeyde varlar ve hangi sektöre girseler ses getiriyorlar.umarım masaüstü işlemcisi de çıkarırlar ama mobil kaymağını yemekten yaparlar mı bilinmez

  • En sevmedigim markalrdan biridir, genelde cikardigi her ürünü süslü püslü bir görünümle cikarir ama malzeme kalitesi olarak en düsügünü kullanir.

  • samsung tek basına turkıyenın yaptıgı ıhracatı yapıyor.... ve samsung guney korenın ıhracatının %20 olusturuyor... helal olsun adamlara calısıp yapıyrolar...

  • Beyaz eşyalarda da görünüm çok güzel ancak aklımıza yer etmiş bir kere bosch :) alınıp denenmeli mi bilemiyorum . Bir ara 7 yıl garantileri vardı ve benze modelleri boscha göre en az 300-500 TL uygundu.
  • sayemizde...!
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.