Şimdi Ara

Samsung, Galaxy S4'te göz takibi ile ilgili iki yeni teknolojiye yer verebilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
0
Favori
1.442
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj









  • Samsung'un göz takibi teknolojisi ile ilgili özelliklere geçen yıldan bu yana akıllı telefonlarında yer vermeye başladığını görüyoruz. Akıllı bekleme, akıllı döndürme özellikleri buna örnek olarak verilebilir. Göz takibi teknolojisi üzerinde uzun süredir çalışılan bir teknoloji olsa da, son kullanıcıya yönelik ürünler henüz ortaya çıkmaya başladı. 




    Samsung'un yeni başvurusunu yaptığı iki adet isim tescili, Galaxy S4'te de yeni göz takibi teknolojilerine yer verileceğini gösteriyor. Bu tesciller Eye Pause ve Eye Scroll şeklinde.




    Bu özelliklerin neler sunacağı şimdilik bilinmiyor. Ancak tahminler Eye Pause özelliğinin gözünüzü ekrandan ayırdığınızda videonun durdurulması, Eye Scroll ise göz hareketinize göre web sayfalarını veya uygulamalarını aşağı yukarı ve sağa sola kaydırma ile ilgili olduğu yönünde.




    Samsung'un her yıl TouchWiz arayüzünü güncellediği biliniyor. Geçen yıl Akıllı Bekleme özelliğini ekleyen firmanın, bu yıl da Eye Pause ve Eye Scroll teknolojilerine yer vermesi muhtemel. Galaxy S4 modelinden sonra Galaxy Note III modelinde de aynı teknolojilerin kullanılabileceği belirtiliyor.




    Samsung başta olmak üzere diğer firmaların da katkısıyla göz takip teknolojilerinin yaygınlaşması ve dokunmatik ekran örneğinde olduğu gibi vazgeçilmez özelliklerden birisi olması kaçınılmaz olacaktır. 

     








  • Eğer gelirse ve cidden beklenen gibi, yani dogru olarak gozlerimizi algılarsa ve web sayfaları ona göre kayarsa.



    Nerde apple ın yenilikleri? Eğer diger iphoneda farklı bir yenilik yoksa yılın en iyi teknolojisi olmaya kesinlikle aday. Helal samsung.

  • Gözünüzü seveyim ama tasarım işine de bi el atın.
    Çıkan sözde prototip görselleri beni korkutuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erci501 -- 25 Ocak 2013; 14:27:51 >
  • eger düzgün calisirsa devrim niteliginde yenilik olur.

  • Samsungun yaptığı bunca yeniliğe rağmen apple çıkar kıytırıktan bi panorama tanıtır ve yılın en yenilikçi firması seçilir ;)
  • Bizi Apple'a ,kurda ,kuşa yem etmedigin icin VAROL SAMSUNG..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tek elle kullanım mış peh peh alın size elsiz kullanım hem de 4.99 inch de
    Edit: Diğer şirketler ar ge ye ne kadar yatırım yapıyorlar cidden çok merak ediyorum. Hoş cikardiklari kıytırık telefonlardan belli zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UnInvited_Guest -- 25 Ocak 2013; 0:54:24 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: erci501

    Gözünüzü seveyim ama tasarım işine de bi el atın. Çıkan prototipler beni korkutuyor.


    şu ana kadar s4ün prototipi ortaya çıkmadı. Haberlerde ve yorumlarda görünen telefonlar konsept çalışmalardır. Ben de öyle bir çizim yapıp insanlarla paylaşabilirim, resmi görseller değil hiçbiri yani.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sajuuk

    Eğer gelirse ve cidden beklenen gibi, yani dogru olarak gozlerimizi algılarsa ve web sayfaları ona göre kayarsa.Nerde apple ın yenilikleri? Eğer diger iphoneda farklı bir yenilik yoksa yılın en iyi teknolojisi olmaya kesinlikle aday. Helal samsung.


    Yazacaklarımı yazmıssın teşekkür ederim :)

  • pil süresini iyileştirmek için kullanılacak olan teknoloji siz ekrana bakmadığınız zamanlarda eknaı kapatıyor ama buseferde kamera ve işlemci harıl harıl çalışıyor. sonuçta telefonun sizin ekrana bakıp bakmadığınızı anlaması için geniş bir grafik ekranda tarama yapması gerekiyor bunun için daha fazla pil harcaması gerekir hatta :))

  • Özellikle Eye Scroll özelliği hassas çalışırsa ciddi anlamda bir devrim olur bir bakarsınız ilerde klavyeye dokunmadan göz takibiyle yazı yazmaktan (özellikle tabletlerde) tutun oyunlarda kullanımına kadar çok daha gelişmiş versiyonlarıyla tanışırız

  • pil devrimi bence daha önemli, ama müthiş bir teknoloji tabi gelecekse, tasarım anlamında da çok iyi olacağını düşünüyorum
  • Akıllı bekleme güzel çalışıyor S3 cihazımda, ortam ışığı yeterliyse kusursuza yakın diyebilirim. Ancak akıllı döndürme özelliği malesef hayal kırıklığı, evet yüz pozisyonuna göre görüntünün sabit kalmasını sağlıyor, ancak manuel olarak ekranı döndürmek için telefonu çevirdiğimizde büyük bir gecikme oluyor, bu nedenle ayarlardan bu özelliği kapattım. Umarım yeni gelen göz takip sistemleri daha verimli çalışır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kemalboran -- 25 Ocak 2013; 1:17:19 >
  • Sanki diger firmalar teknolojik yenilik yapmiyor veya yapmayacak digerleri alasını yapar inşallah ki bu tekelci samsungun kuduzlugundan kurtuluruz!

  • nerde suya ve toza dayanıklı telefon samsung :D

    gercekten mukemmel bır ozellık zaten smart stay cok ıyı bır sekılde calısıyor.. buda olursa essız bır ozeelık olur... ıslemcıde kımse gecemıyor.. pılde ortamala olarak rakıplerınden daha ıyısın gerıye tasarım kaldı.. onu da hallet. gozunu seveyım :D

  • Her seferinde bir dahaki telefonum samsung olmayacak diyorum ama adam bir yapiyor ve seni kendine bagliyor diyecek tek kelime helal olsun

  • Tek istediğim var. En az iPhone 5 kadar iyi fotoğraf çeksin. S2 kullanıcısıyım bazen fotoğraf çekmeye çekiyorum. Düşük ışıkta tam bir yüz karası.

  • her halükarda tasarım anlamında acilen radikal değişikliklere gitmesi lazım Samsung'un...

    zira içine ne koyarsan koy ördek kabı bir tasarım anlayışını satıyor yıllardır...

  • samsung forever
    adamların beyin takımı bir değil, birçok olduğu için yeni teknoloji,ürün ve yazılım sunması gayet normal .
  • önce apple bulsaydı bunu, öyle bir lanse ederdi ki insanlara, insanlar vayybe iş te apple farkı baba yavv, gerisi hikaye derlerdi.

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.