Şimdi Ara

Oyuna Girince Ekranda Kısa Aralıklarla Seri Takılmalar Oluyor (Windows 8)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
748
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar bilgisayarımı alalı fazla olmadı 2010'da sitelerden yardım alarak kendi seçtiğim parçalarla toplama olarak aldım. Uzunca bir süre Windows Xp olarak kullandım. Hiçbir oyunda tek bir sorun tek bir kasma problemi olmadı. Sonra Windows 7 kullanmaya başladım yine aynı kasma sorunu vs. yoktu. Daha sonra Windows Xp'ye geçiş yapmak zorunda kaldım yine sorun vs. yok. Buradan sonra Windows 7'ye geçtiğim zaman oyunlarda kasma olmamasına rağmen oyuna girdikten bir süre sonra bilgisayar kendi kendine reset atıyordu. Sonra yine Windows Xp dönemlerim oldu yine bir sorunla karşılaşmadım. En sonunda Windows 8 yapmak istedim ve şuan bilgisayarım Windows 8. Gayette memnunum işletim sistemini değiştirmek istemiyorum. Knight Online'yi yükledim, oyuna girdim oh be dedim hiçbir sorun yok. Gezindim hiç kasma olmadan ama bir süre sonra kasmaya başladı yine. Kasmadan kastım yürürken ekranda kısa aralıklarla seri takılmalar meydana geliyor. Bu sadece Knight Online'de değil. Need For Speed Most Wanted 2'de de bu mevzu böyle. Sebebi nedir gerçekten merak ediyorum. Örneğin; ilk Windows 7 kullanımım da bir sorun olmamasına rağmen 2. Windows 7 kullanımım da bu sorunla karşılaştım. Şimdide Windows 8'de bu sorun başıma geliyor. Bilgisayarın teknik özellikleri ile alakası olmadığını düşünüyorum. Sorun nedir gerçekten acil olarak yardımlarınızı bekliyorum. Bu sorun beni acayip sinir etmeye başladı.

    Teknik Özellikler:

    Anakart: Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
    İşlemci: AMD Phenom 2 X4 965 3.4 GHz
    Ekran Kartı: ATI Radeon HD 4830 1 GB 256 Bit DDR3
    Ram: 2 GB DDR3 1.333 MHz

    Acaba arka planda çalışan bir program mı sıkıntı yaratıyor olabilir? Ben kayda değer bir şey görmedim ama buyurun sizde bakın.

    Yüklü Programlar:

     Oyuna Girince Ekranda Kısa Aralıklarla Seri Takılmalar Oluyor (Windows 8)


    Arka Plan İşlemleri:

     Oyuna Girince Ekranda Kısa Aralıklarla Seri Takılmalar Oluyor (Windows 8)


    Windows İşlemleri:

     Oyuna Girince Ekranda Kısa Aralıklarla Seri Takılmalar Oluyor (Windows 8)



    D.N: İlk önce ekran kartını yüklemeden Windows 8'in kendi yüklediği ekran kartı varken girdim sorun vardı. Sonra en güncel sürümünü indirdim yükledim aynı sorun devam ediyor. Ekran kartı sürücüsüyle ilgili bir problem olduğunu zannetmiyorum.


    Bios'un Güncellenmesi gerektiğini düşünüyorsanız:

    Bios Güncelleme işlemleri için Gigabyte'ın sitesinde bendeki anakartın bölümüne girdim. Sürücüler kısmında Bios'a tıkladığım zaman bu görüntüyle karşılaştım. Acaba hepsini indirip kurmam mı gerekir, bunların hepsi ayrı bir güncelleme midir? Yoksa içlerinden bana ait olanı seçerek yüklemem mi gerekir? Eğer 2.'si ise yani bana ait olanı seçip yüklemem gerekiyorsa "CPU Support List" bölümünde bendeki işlemci ile ilgili 2 satır vardı 2'sinide aldım. Ufak farklılıklar var ve CPU-Z programı ile kendi işlemcimin ayrıntılarına baktım. Sanırım ilk sırada yazan "Stepping" bölümü "C3" olan satır bendeki işlemciye ait satır. Yani bu duruma göre versiyonu "F7" yazan 2. satırda ki sürücüyü indirmem gerekiyor. Ayrıca; sitede Rev. 1.0 yazıyor ama ben CPU-Z programı ile anakartıma baktığım zaman Rev. 00 yazıyor. Yani bendeki sürüm güncel değil gibi.

     Oyuna Girince Ekranda Kısa Aralıklarla Seri Takılmalar Oluyor (Windows 8)

     Oyuna Girince Ekranda Kısa Aralıklarla Seri Takılmalar Oluyor (Windows 8)



    Bios'u Güncelledim:

    @Bios programı ile güncelledim. Bu program "F7" sürümünü güncel sürüm olarak gösterdi ("F8N" sürümünü hiç göstermedi). Güncelledim, bilgisayar yeniden başlattı, güncellenmiş mi diye kontrol ettim, sorunsuz güncellenmiş. Ancak oyuna girince yine aynı. Daha sonra internet sitesinden F8N versiyonu güncelleme dosyasını indirdim, programa dosyaları kendim seçtirerek güncelledim sorun yine aynı maalesef. Bir türlü çözemedim.

     Oyuna Girince Ekranda Kısa Aralıklarla Seri Takılmalar Oluyor (Windows 8)



    D.N: Konu yanlış yere açıldıysa özür dilerim. Başımdan geçen, yapmış olduğum işlemlerle ilgili özet bilgileri verdim umarım yardımcı olacak birileri çıkar. Şimdiden teşekkürler...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DarkPower34 -- 24 Ocak 2013; 2:02:07 >







  • Format atmayı düşünüyordum son olarak ama Format falan atmadan birde kasayı temizleyeyim öyle deneyeyim dedim. Açtım kasayı her zaman yüzeysel temizleyip kapatıyordum. İşte fanı çektiriyordum falan sonra kapatıyordum. Bu sefer korktuğum şeyleri de yaptım. Ekran kartını söktüm baya bir pislik çıktı. İşlemci fanını söktüm (sadece işlemci kalana kadar söktüm o bölgeyi). Baktım "Termal Macun" resmen yok olmuş. Termal macundan kalan pislikleri de temizledim, fanı falan iyice temizledim. Gittim Termal Macun aldım ve güzelce sürdüm işlemcinin üzerine üstüne de fanını falan tekrar taktım. Çıkarttığım ne varsa iyice temizledikten sonra taktım. Şuan bir sorun yok. İleride ne olur bilmiyorum ama bahsetmiş olduğum sorun şuan geçmiş durumda.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.