Şimdi Ara

Deloitte : Mobil operatörler kullanıcıların veri trafiğiyle başa çıkamıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Deloitte : Mobil operatörler kullanıcıların veri trafiğiyle başa çıkamıyor





    3G teknolojileri öncesinde hücresel ağlar üzerinden Kilobitler seviyesinde veri aktarımı yapabilirken, artık Megabit seviyesinde hızlarla cepte internete bağlanabiliyoruz. Ancak sürekli büyüyen mobil abone sayısı, beraberinde muazzam bir bağlantı trafiğini de getiriyor. Bu bakımdan aboneler kota veya adil kullanım kotası gibi kısıtlamalarla artan veri trafiğinin önüne geçmeye çalışıyor.




    Ancak Deloitte tarafından yapılan bir araştırma, mobil operatörlerin akıllı telefon kullanıcılarının büyüyen veri kullanımı talepleri ile başa çıkamadığını ortaya koyuyor. Rapora göre iPhone, Android veya Windows Phone cihazı kullanıcıları, standart bir telefon kullanıcısından 35 kat daha fazla veri tüketiyor. Bu hızla devam edildiği takdirde, mobil veri trafiği 2016 yılında kablosuz trafiğin 50 kat artmasına katkı sağlayacak.




    Bant genişliğinin daralması, kullanıcıların internete bağlanamaması anlamına gelmese de, otoyolların yoğun trafikte sıkışıklık yaşaması ve yavaş ilerlemesi örneğinde olduğu gibi bağlantı esnasında yavaşlamaya sebep oluyor.




    Bu dönemlerde kullanıcılar iki veya üç kez bağlantı denemesi yaparken, sesli görüşmelerde üç veya dört kez kopma yaşanması, web sayfalarının donması ve internet hızının düşmesi gibi olaylar yaşanabiliyor. En kötü senaryoda ise bağlantı hızı 1Mbps altında uzunca bir süre seyrediyor ve video akışları imkansız hale geliyor. 




    Pek çok hükümet darboğaz karşısında boş radyo frekansları ayarlayarak operatörlere destek olmaya çalışıyor. Ancak bu hamleler oldukça nadir ve genelde özel amaçlara yönelik olarak yapılıyor. 




    Veri aktarım hızlarını üst seviyeye taşıyan 4G teknolojilerinin yaygınlaşması ile veri kullanımının daha verimli hale geleceği ve bant genişliğinin etkin bir biçimde kullanılacağı belirtiliyor. Ancak kablosuz bant genişliğine olan talep bu gelişmeleri de kaynak anlamında boşa çıkaracak ve büyük metropolitanlarda son kullanıcı tecrübesi anlamında kötüye gidiş devam edecek. 

     








  • 4g acil yayılmalı

  • Yatırım yapsınlar o zaman. Yıllarca bizi yolmayı iyi bildiler. Sms atamıyorduk bir zamanlar. Telefonlarla çağrı yapıyorduk konuşamıyorduk. O derece pahalıydı herşey. Sunduklarıda hiçbirşeyken ne paralar kazandılar. O yüzden ülkemizde böyle darboğaz var ise hiç acımam daha beter olsunlar ;)

  • Dün gece vodafone müşteri hizmetlerini aradım ve 4gb vodem paketi almak istediğimi, ama sistemin gelecek aya tarih vererek paketi aktive etmediğini söyledim. Ay içerisinde aylık herhangi bir paketi sadece bir defa satınalabileceğimi söylediler. Yani aylık 1gb lık paketi almış ve kullanmış olduğum için 4gb lık paketi de alamıyormuşum. Sadece günlük ve haftalık paketlerden lokma lokma alabilirmişim!! Öyle kafama göre parasını ödeyip gigabyte larca veriyi sömüremezmişim! İşlerim de aksarsa aksasın mış!

    Kapitalist bir sistemde tükenmesi mümkün olmayan bir mal veya hizmet, parası ödendiği halde nasıl alınamaz bir türlü açıklayamadı bana müşteri temsilcisi. Ama anlaşıldığı kadarıyla yaptıkları ve bangır bangır reklamlarda gösterdikleri yatırımlar hiç yeterli değil. Dünya markası Vodafone'u bile kendimize benzettik. Gelecek ay karneyle internet uygulamasına başlarlarsa şaşırmam.





  • İnternet konusunda her ne kadar Turkcell gerçekten en iyisini yapıyor.
    Her ne kadar fiyatları yüzünden Nefret etsemde geçen gördüğüm 38megapit hız içimdeki bütün nefreti almaya yetti.
    Umarım avea da şu 3G olayını aşar ve 2-3mbps olan hızlarını artırır

  • aylık mobil kullanımın 15 16 gb civarı :) bu operatörlere az bile verirmisin 10 liraya sınırsız internet sömürmeyen ... :D

  • Elektronik muhendislerinin bant genisligi problemine cozum bulmalari lazim acilen, ttnet bile bunu bahane edip adil kullanim kotasi gibi sacma bir sey koyabiliyor cunku. Bana kalirsa bunun cozumu digital/analog/digital (verici/ortam/alici) sinyal donusturme ile mumkun, analog sinyalin bant genisligi gibi bir problemi yok cunku.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp

    Yatırım yapsınlar o zaman. Yıllarca bizi yolmayı iyi bildiler. Sms atamıyorduk bir zamanlar. Telefonlarla çağrı yapıyorduk konuşamıyorduk. O derece pahalıydı herşey. Sunduklarıda hiçbirşeyken ne paralar kazandılar. O yüzden ülkemizde böyle darboğaz var ise hiç acımam daha beter olsunlar ;)

    Şu tarife ve kampanyalar olmasa yine kullanılmaz. Dandik bir text mesajına hala 50 kuruş alıyolar ülkemizde. İnternete yanlışlıkla tarifesiz girersen girip çıksan anda 3.5 tl gidiyor vs...

    quote:

    Orijinalden alıntı: Psydia

    Elektronik muhendislerinin bant genisligi problemine cozum bulmalari lazim acilen, ttnet bile bunu bahane edip adil kullanim kotasi gibi sacma bir sey koyabiliyor cunku. Bana kalirsa bunun cozumu digital/analog/digital (verici/ortam/alici) sinyal donusturme ile mumkun, analog sinyalin bant genisligi gibi bir problemi yok cunku.


    Ttnet'in derdi altyapıya yatırım yapmadan kullanıcıyı yolabilmek. Altyapıyı gayet de yeterli hale getirebilirler, ama firma bütçesinden harcama yapmaları lazım bu da daha az kar demek.
    Dünyanın en kazık internetini sat, o kadar kar yap sonra da altyapıya harcama yapma... Durum bu.
    Sınırsız 8mbit'in 119 lira olduğu bir ülkede yaşıyoruz, avrupa fiyatları ile karşılaştırmaya bile utanıyorum artık.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 23 Ocak 2013; 18:30:31 >




  • her ay yaklaşık 60 gb kullanıyorum telden 4gyi 4 gözle bekliyorum

  • geçen ay hız düşmedi 300gb indirdim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: batkent

    İnternet konusunda her ne kadar Turkcell gerçekten en iyisini yapıyor. Her ne kadar fiyatları yüzünden Nefret etsemde geçen gördüğüm 38megapit hız içimdeki bütün nefreti almaya yetti. Umarım avea da şu 3G olayını aşar ve 2-3mbps olan hızlarını artırır


    sahip oldukları teknoloji yüzünden diğer operatörler hiçbir zaman Turksel kadar hızlı olamazlar.vaktiyle ihalesi yapıldı , o zaman en yüksek fiyatı veren en hızlı frekansı satın aldı.

  • tukiyede 3g cok pahali diye sikayet ettigimde hollandada yasayan bir arkadasimin yorumu birak pahali kalsin hocam olmustu. pahali ve sinirli oldugu icin turkiyede hollandada oldugundan cok daha hizli demisti. baska bir bakis acisi tabi.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.