Şimdi Ara

Firefox OS'un geliştirici cihazı Keon, gün yüzüne çıktı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj



  • Firefox OS'un geliştirici cihazı Keon, gün yüzüne çıktı


     

    HTML5 tabanlı işletim sistemi Firefox OS üzerindeki çalışmalarına devam eden Mozilla, geliştiriciler için hazırladığı bir ön izleme cihazıyla karşımıza çıktı.




    "Keon" olarak adlandırılan bu cihaz işletim sisteminin hedef aldığı giriş seviyesi akıllı telefonları temel alan bir donanıma sahip. 3.5 inç'lik ekranında 480x320 gibi düşük bir ekran çözünürlüğü sunan cihaz, Qualcomm'un 1 GHz saat hızında çalışan Snapdragon S1 işlemcisinden güç alıyor. Keon'un diğer teknik özellikleri arasında ise; 512 MB RAM, 1580 mAh'lik pil, 3 megapiksel kamera, 3G bağlantı özellikleri ve microSD kartla arttırılabilen 4 GB'lık depolama birimi yer alıyor.




    Geliştiricilere cihazın düzenli olarak güncelleme alacağına dair söz veren Mozilla, şu an için herhangi bir fiyat bilgisi vermiş değil. Ancak, önümüzdeki ay ilk parti cihazların hazır hale geleceği bilgisi göz önüne alınacak olursa, cihazın yakın bir zaman içerisinde fiyatlandırma bilgisin açıklanacağı tahmininde bulunabiliriz. 





    Mozilla tarafından dile getirilmese de, Keon'u geliştiren Geeksphone'un daha güçlü teknik özelliklere sahip bir Firefox OS cihazında karşımıza çıkacağı bilgisini paylaştığını belirtmekte fayda var. Geekphone'un bahsettiği modelin 4.3 inç'lik qHD(960x 540) ekran, çift çekirdekli 1.2 GHz'lik Snapdragon S4 işlemci, 512 MB RAM, 4GB dahili depolama alanı, 1800 mAh'lik pil, 8megapiksellik arka ve 2 megapiksellik ön kamera gibi teknik özellikleri bünyesinde barındıracağı belirtiliyor. 





    Önümüzdeki ay içerisinde Keon'un ilk partisini hazır hale getirmesi beklenen Mozilla'nın geliştiriciler tarafından ne kadar ilgi göreceğini ve Geekphone'un dile getirdiği daha üst seviye özelliklere sahip cihazın Mozilla tarafından onaylayıp onaylamayacağını ilerleyen dönemlerde hep birlikte göreceğiz.

     








  • 500 TL 'nin altında olursa telefon pazarında kendine güzel bi yer bulabilir

  • Firefox biraz geç kaldı ama zararın neresinden dönersen kardır. Belki 2-3 sene sonra tutulan bir işletim sistemi haline gelebilir. Fazladan seçeneğimiz olması güzel bir şey:)

  • piyasadaki android cihazlara kolaylıkla yüklenebilirse, aynı cihazda android den daha iyi performans verirse ve android programlarınıda sorunsuz çalıştırırsa eğer alır başını gider bence.

  • güzel bir başlangıç ! :)

    +1

  • alt segment için gayet cazip bir telefon olacak bence,tasarım olsun hızı olsun gayet iyi fiyatıda maks 500tl civarı olursa alt segmenti domine edebilirler. androidli alt segment cihazlar maalesef üreticilerden yazılım desteği görmüyor onlara çok güzel bir alternatif.

  • aslında Mozilla çitayı dahada yükseltebilir,html5 in önü açık,rekabet adına çok iyi...

  • Bence bu sistem düşük donanımlı telefonların kurtuluşu.Şimdi Galaxy Ace gibi dandik telefonda Android yüklüyosun kasıyo

  • Chrome os firefox os hadi hayırlısı
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ZenithSoole

    Bence bu sistem düşük donanımlı telefonların kurtuluşu.Şimdi Galaxy Ace gibi dandik telefonda Android yüklüyosun kasıyo


    +1

  • Uğraşmasalar da üst seviye modellerle uygun fiyatlı,kasmayan! giriş seviyesi telefonlar üretseler iş yapar bence bu sistem S40'tan iyidir en azından.

  • nokia hala ölmüş symbianı asha adı altında satıyorsa firefox os cihazlar da satar

  • Düşük cihazlarda da çalışşsa HTML5 kasmaz. Güzel efekler eklerler HTML5 oyunları da çalıştırır. Düşük sistemler için çok gerekliydi böyle bir hamle. Androidde düşük sistemde hiç bişey yapamıyosun. Sıfıra 700TL altı android telefon isteyenlere şimdi alma para biriktir az daha güçlü al diyorum. O eziyet çekilir mi..

  • quote:

    Orijinalden alıntı: spidercenk

    piyasadaki android cihazlara kolaylıkla yüklenebilirse, aynı cihazda android den daha iyi performans verirse ve android programlarınıda sorunsuz çalıştırırsa eğer alır başını gider bence.


    aynen galaxy ace için kurtuluş olabilir ama zaten değiştiricem telefonu o zamana kadar takılırım :D

  • Giriş seviyesi android tamamiyle işkence android için nexus şart. Giriş seviyesinde fazla doanıma ihtiyaç duymaz ve akıcı çalışan bir sistem olursa favorimdir.

  • gelecek işletim sistemlerinin html5 tamanlı olması uyum sorununu ortadan kaldırır.firefox os tutar bence

  • HTML5'in ozellikle oyunlar icin verimsiz olacagini dusunuyorum.

  • 2-3 sene içinde androidin pazar payı mutlaka küçülecektir.
    pazar gelecekte %20 iphone %15 windows phone %40 android %5 blackberry %5 firefox os %5 tizen....gibi bir yere doğru gidebilir.

  • Olaya şu açıdan bakmakta fayda var: Mozilla vakfı, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Tüm derdi de web'in kullanıcılar lehine gelişmesine ortam sağlamaktır.

    Efsane olan Mozilla'nın bir ürünü olan Firefox, IE'nin canına okumuştur. Belki de Mozilla vakfı olmasaydı biz hâlâ microsoft'un saçma sağan teknolojileriyle uğraşıyor olacaktık. Çünkü adamlar dayıyor, mecbur kullanacaksın. Dertleri tekel olup kârları katlamaktı.

    Kullanıcılar lehine tüm kuralları, W3W ve Mozilla Vakfı gibi kuruluşlar değiştirdi. Bunları unutmamak lazım.

    Şimdi adamlar mobil sistemler için işletim sistemi geliştirmeye çalışıyorlar. Amaçları para kazanmak değil. Çünkü vakfın vizyonuna ters bir şey. Bunlar şirket değil. Tek dertleri insanların web'de özgür olmasıdır.

    Bu nedenlerden dolayı Mozilla ne yaparsa kamu yararı için yapar. Google, Microsoft, Apple gibi yatırımcıların kâr baskısından bulunup bir şey dayamak gibi derleri yok.

    Mozilla'ya destek olalım.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: MURATSPLAT

    Olaya şu açıdan bakmakta fayda var: Mozilla vakfı, kâr amacı gütmeyen bir kuruluştur. Tüm derdi de webin kullanıcılar lehine gelişmesine ortam sağlamaktır.Efsane olan Mozillanın bir ürünü olan Firefox, IEnin canına okumuştur. Belki de Mozilla vakfı olmasaydı biz hâlâ microsoftun saçma sağan teknolojileriyle uğraşıyor olacaktık. Çünkü adamlar dayıyor, mecbur kullanacaksın. Dertleri tekel olup kârları katlamaktı. Kullanıcılar lehine tüm kuralları, W3W ve Mozilla Vakfı gibi kuruluşlar değiştirdi. Bunları unutmamak lazım.Şimdi adamlar mobil sistemler için işletim sistemi geliştirmeye çalışıyorlar. Amaçları para kazanmak değil. Çünkü vakfın vizyonuna ters bir şey. Bunlar şirket değil. Tek dertleri insanların webde özgür olmasıdır.Bu nedenlerden dolayı Mozilla ne yaparsa kamu yararı için yapar. Google, Microsoft, Apple gibi yatırımcıların kâr baskısından bulunup bir şey dayamak gibi derleri yok.Mozillaya destek olalım.


    Dedeye sahip çıkalım :D





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.