Şimdi Ara

Toshiba, süper şarj özellikli yeni pillerini tanıttı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj


  • Toshiba, süper şarj özellikli yeni pillerini tanıttı





    Enerji kaynağı çözümleri konusundaki çalışmaları yakından takip edilen Toshiba, dayanıklılık açısından en üst seviyede süper şarj özelliğine sahip yeni pillerini tanıttı.

     

    SCiB şeklinde adlandırılan yeni piller, sadece 10 dakikada şarj olabiliyor ve uzun pil ömrüne sahip. Toshiba, SCiB pilleri için elektrikli araçlar, iş araçları, bisiklet ve motosikletler, kesintisiz güç sistemleri, acil güç kaynakları, güneş ve rüzgar enerjisi saklama gibi alanları hedefliyor.

     

    SCiB piller kısa devre ve termal kaçaklara karşı dayanıklı ve kırılma ve tutuşma ihtimali çok zayıf. 3000 kez hızlı şarj ve deşarj olduktan sonra bile kapasite kaybını yüzde 10'un altında tutuyor. Şarj-deşarj ömrü ise 5000 kerenin üzerinde. Hergün tek bir şarj-deşarj işlemi yapıldığında 10 yıla kadar kullanım ömrü sunuyor. Piller 5 dakika içerisinde yüzde 90 oranında dolarken, tam dolum ise 10 dakikada gerçekleşiyor.

     

    SCiB pillerinde başarım sağlayabilmek için Toshiba, tamamen yeni bir negatif elektrok malzemesi, yeni separatör, yeni bir elektrolit ve yeni bir imalat teknolojisini hayata geçirdi. Bir SCiB pili, 10 adet 4.2 Amper/saat gücünde SCiB ünitesinin biraraya gelmesiyle oluşuyor. Böylece her bir hücrenin şarj durumunu ve ısı kontrolünü sağlayan pil yönetim sistemi fonksiyonu da mümkün oluyor.

     

    SCiB pilleri yüksek güce gereksinim duyan aygıtlara yönelik olarak çift katmanlı elektrik kapasitörüne eş bir giriş-çıkış performansına sahip. Ayrıca -30 dereceye kadar dengeli boşalma özelliğini muhafaza edebiliyor. 







  • Keşke tüm firmalar batarya teknolojisine bu kadar önem verse. Günümüzün en büyük teknolojik eksiği yeni teknoloji ürünleri doyuracak bataryalar.
    Umarım bu ürünlerin ince hafif versiyonlarını da geliştirirler. 10dk'da full şarj olan telefon fena olmazdı.
  • şarj süresi üzerinde durulmuş günlük kullanım olarka örnekler verileydi ne kadar dayanıyor şeklinde daha açıklayıcı olurdu.

  • bu teknolojiyi laptoplarda kullansınlar ultrabooklarda şarjı unutursunuz :) peki ne şartlarda ne kadar gidiyor ?

  • 42 Amper diyor maşallah araba aküsü gibi :-D 42.000 miliamper eder :-) Baya büyük galiba bunlar, ama çalışmaları umut verici

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    42 Amper diyor maşallah araba aküsü gibi :-D 42.000 miliamper eder :-) Baya büyük galiba bunlar, ama çalışmaları umut verici

    42 değil 4.2 amper
  • bu pillerin boyutu ne kadar ? (herkesin gönlündeki soru bu eminim. herkes bu pillerin mobil cihazlara gelip gelemeyeceğini düşünüyor.) 2 yıllık bir ar-ge ile bu pilleri mobil cihazlarda görürüz gibime geliyor.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ekrem3457

    quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    42 Amper diyor maşallah araba aküsü gibi :-D 42.000 miliamper eder :-) Baya büyük galiba bunlar, ama çalışmaları umut verici

    42 değil 4.2 amper

    Haberde 10 tane ünite var diyor diye 10 ile çarptı heralde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu piller buyuk araçlar için.yaklasik 5 sene daha telefonlarda pil performansinda artiş beklemeyin

  • Şu telefon bataryalaarı içinde bir şey yapsalar
  • Çok heyecanlandım... 10-15 dakika içinde tamamen şarj olan telefonlar, bilgisayarlar, elektrikli arabalar... Ömrümüz el verir de Allah görmeyi nasip eder inşallah...

  • eğer boyutları resimde ki gibiyse yani standart bir cep telefonu bataryası büyüklüğünde ise muhteşem bir pil ideos x5 de 1500 amper 4,8V pil kullanılıyor sanırım bunun üreteceği güç 7~8 Amp/s bu bataryada 10 adet pil hücresi varmış tanesi 1V olsa ve seri bağlansa bu bataryadan 42 amper saatlik güç çıkışı alınabilir buda muhteşem bir değer elektronik bilgim iyi değil ama hesabın doğruluğunda bir problem olduğunuda düşünmüyorum :D

  • Desenize her önüne gelen elektrikli araba , bisiklet yapacak .
    Şaka bir yana eğer ucuz olursa bu piller ,elektrikli taşıt tarihine damgasını vurur bu piller
  • Artık taşınabilir elektronik aletler çok yaygınlaştı . Buna bağlı olarak yerinde ama bence geç bir adım atılmış .
  • nihayet MIT'nin yillardir bahsettigi,ozellikli piller ciddi bir ureticinin ismiyle konu ediliyor !

  • piyasaya ne zaman çıkıyor acaba ?
  • BU Haberi hiç okumadıysam 3 yıldan beri en az 6 defa okumuşumdur ne varki ne üretildigini duydum nede türkiyede satılmaya başladıgını ama şuda bir gercek cep ve diger elektronik aletler giderek daha cok enerji tüketirken pilde gram ilerleme yok buda yeni gelişmelerin önünü tıkıyor akıllı cepler en az 2 hafta gidecek ğil üretin sayın üretiçiler bak noluyor ozaman...

  • 3 çeşidi varmış ama cep telefonları için şimdilik çokta ümitlenmemek lazım en hafifi 150gr mış belki harici şarj cihazı olarak vs. kullanılabilir..
    teknik özellikleri:
    Nominal Voltage 12 V
    Nominal Capacity 4.0 Ah
    Maximum Charging Current 8.4 A
    Maximum Discharging Current 8.0 A (Continuous) 25 A (Within 0.3 Seconds)
    Size Approximately 145 x 109 x 48 mm
    Weight Approximately 1.0 Kg

    Nominal Voltage 24 V
    Nominal Capacity 4.2 Ah
    Size Approximately 100 x 300 x 45 mm
    Weight Approximately 2 kg

    SCiB™ Cell specifications
    Nominal Voltage 2.4 V
    Nominal Capacity 4.2 Ah
    Size Approximately 62 x 95 x 13 mm
    Weight Approximately 150 g

  • Teknoloji cepteki telefondan ibaret gibi yorum yazılmış hep, bu bataryaların makul fiyatlar ile üretimine başlandığında dünyada çok şey değişecek, batarya denildiğinde aklına sadece cep telefonu gelen zihniyetler için yine hiç bir değişiklik olmayacak o ayrı bir konu.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: boşyok

    10 adet hücre birleştirilerek 4,2 amperlik batarya oluşturulmuş ama hücre voltajı hakkında bilgi yok. Lio türü olduğundan 3 -3,7 volt arasında düşünürsek en fazla 37 volt 4,2 amper anlamınımı çıkaralım. Araştırıp bulan varsa bizde öğrenelim (biraz araştırdım bulamadım).
    Selamlar.

    10 adet 4.2 Amper/saat gücünde SCiB ünitesinin biraraya gelmesiyle oluşuyor demek istediği o güçte 10 adet hücre var 10 u birden o amper değerine ulaşmıyor

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.