Şimdi Ara

Kitap Okumaya Yeni Başlıyorum, Önerilerinizi Bekliyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
5
Favori
1.193
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Kitap okumaya başlamak istiyorum, bana kitap okumayı sevdirecek sıkmayan kitaplar arıyorum , sürükleyici ve macera tarzı etkileyici kitaplar tercihimdir. Sizce okumaya hangi kitaplardan başlamalıyım ? İlk seviyeden başlayıp sizler gibi kitap ustası olmayı düşünüyorum, önerilerinizi bekliyorum üstatlar, bir kitap önerisini lütfen çok görmeyiniz bana.

    Bu arada diğer bilgilerim de aşağıdadır, ona göre kitap önerirseniz çok sevinirim:

    Yaşım: 17 (11.sınıftayım, kitap okumaya ihtiyaç duyduğumu hissediyorum)
    Sevdiğim Filmler: Hızlı ve Öfkeli , Cehennem Melekleri, Esaretin Bedeli, Yüzüklerin Efendisi (Harry Potter dan fazla hoşlanmıyorum) , 3 Ahmak , Çanakkale 1915 vb vb.
    Sevdiğim Diziler: Castle , Two and a Half Men , House, CSI Serisi
    Sevdiğim Kitap türleri: Macera, Gerilim , Bilimkurgu , Polisiye, Komedi
    Kitapta aradığım özellikler: Sayfa sayısı farketmez, sürükleyici olsun ve sıkıcı olmasın yeter. Kitap okumayı sevdirecek kitapları severim.



    Teşekkürler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ED8A8ED66 -- 22 Ocak 2013; 16:02:59 >







  • John Steinbeck'in Fareler ve İnsanlar romanı muhteşem bir başlangıç olabilir. Hem kısa hem akıcı hem de çok ama çok güzel.

    Yalnız şuna dikkat et; iyi bir çeviri olsun. Pek çok kitabevi, klasik eserleri çalakalem çevirip ucuza satıyor. Bunlara dikkat etmek lazım.

    Sel Yayıncılık'tan çıkan Ayşe Ece çevirisi gayet iyi.

     Kitap Okumaya Yeni Başlıyorum, Önerilerinizi Bekliyorum


    ---

    Ayrıca:

    Muzaffer İzgü, Zıkkımın Kökü, Bilgi Yayınevi.

     Kitap Okumaya Yeni Başlıyorum, Önerilerinizi Bekliyorum


    Muhteşem bir kitaptır.




  • bence sen Agatha Christie kitaplarindan basla hem kisadir hemde eglencelidir. bikac tane onereyim

    Cinayet Alfabesi
    Dogu Ekspresinde Cinayet
    Olum Sessiz Geldi
  • Harry Potter
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ölüdeniz

    Kitap okumaya başlamak istiyorum, bana kitap okumayı sevdirecek sıkmayan kitaplar arıyorum , sürükleyici ve macera tarzı etkileyici kitaplar tercihimdir. Sizce okumaya hangi kitaplardan başlamalıyım ? İlk seviyeden başlayıp sizler gibi kitap ustası olmayı düşünüyorum, önerilerinizi bekliyorum üstatlar, bir kitap önerisini lütfen çok görmeyiniz bana.

    Teşekkürler.


    Sherlock Holmes martı yayınları
    1984
    Hayvan Çiftliği
    Agatha Christie kitapları
    Sayfası biraz uzun olanlar ama muazzam derece sürükleyici olanlar(500 sayfa)
    Kızılgerdan
    Jeff Abbott kitapları
    ve özellikle Dan brown Robert Langdon serisi
  • Dan Brown Robert Langdon Serisi.
    Tess Gerittsen - Rizzoli & Isles Serisi
    Her türlü Grange kitapları
    Stieg Larrson - Millenium Serisi ( Zaten başka kitabı yok son kitap bitmeden vefat etti diye hatırlıyorum.)
    Açlık Oyunları ( Her ne kadar pek beğenmesemde sevenler yüksek sayıda )
    Sil Baştan
    Olasılıksız
    Mario Mazzanti - Sah Mat

    Sayfa sayısı biraz yüksektir ama anlamazsın nasıl bittiğini
  • öyle bir giriş yapmışsın ki önemli bir kaç değeri göz ardı etmişsin. öncelikle yaşın. kitap okumama Türkiye'nin her yaş kesiminde olsada senin 15~ yada 35~yaşında olman önerilecek kitaplar açısından büyük fark yaratır. bunun üstüne sürükleyici ve macera demişsin bunların belirttiği türlerde kısıtlı.bu sebeple genelde bu tip soruları yanıtlamadan önce hangi filmleri izlemeyi seversin, favori filmlerin dizilerin nedir sorusunu sorarım.buradaki amaç ilgini çeken konuları bulup ona göre öneri yapmak. mesela Game of Thrones, Lord of the Rings vb. ise sana fantastik dalından Raymond E. Feist 'in Büyücü kitabını öneririm(2 parça halinde Çırak ve Usta olarak). yada Miras Döngüsünden Eragon ile başlaya bilirsin. bu kitaplar edebi olarak çok şey ifade etmesede bazı yerlerde orjinal olmadığını açıkça belli etsede yeni başlayacak biri önce hayal gücünü harekete geçirmeli ve bunlarda bunu yapıp ,merak uyandırıp aynı zamanda akıcı olmayı başarabilen romanlar. eğer cinayet romanı seviyorsan her genç kızın rüyası Agatha Christie demiyecem çünkü demişler onun yerine Stephen King dene.bariz önerebileceğim bi romanı yok herhangi birini okuyabilirsin yada seri olarak tabikide Kara Kule.bunun dışında yaşın küçükse yada bir romanın değerini bileceğini düşünüyorsan Neil Gaiman dene.Kendisi genel olarak genç bir kitle hedeflesede bir yazar olarak yarattığı harikalar göz ardı edilemez.bütün romanları güzel ama Yıldız Tozu yada Mezarlık Hikayesi ni deneyebilirsin.Filmi olduğu için Yıldıztozunu izlediğini düşünüyorum o yüzden Mezarlık Hikayesi senin için uygun olan.Yerli yazar olarak İskender Pala'yı bi dene istersen tür tutmayabilir ama yurdum insanına güzel seslendiğini düşünüyorum.Açlık Oyunlarının filmini izlemediysen izle genel olarak başkahraman kız olduğundan vede bir ergen kız tripleri yaşadığından gıcık olduğum kısımlar olsada geri çekilip romanın bütününe baktığımda gerçektende başarılı bir kurgu olduğunu düşünüyorum.bunun dışında biraz eski ve klasiğe gidebilirsin Victor Hugo,Jules Verne,Dostoyevski,Tolstoy gibi isimlerden her insanın okuması gereken bu harikaları okuyabilirsin.

    ÖZET : yukarıda koyu ile belirttim bulman kolay olsun diye ama onun dışında yaşını ve beğendiğin filmler,diziler ve türlerden daha seçici örnekler verirsen sana uyan çok güzel öneriler yapabiliriz. genel olarak seçicilik iyi olmasada yeni başlayan birinin sevmediği birşey okumaya çalışması demek bir daha kitap okumaması demek ,okullarda yapılan ve kınadığım en büyük hata bu.




  • Dan Brown-Melekler ve Şeytanlar
    Dan Brown-Da Vinci Şifresi
    Dan Brown-Dijital Kale
    Dan Brown-İhanet Noktası
    Dan Brown-Kayıp Sembol
  • Hepinize çok teşekkür ediyorum, güzel önerileriniz için. Önerilerinize uyup bu kitapları temin etmek istiyorum, şayet etrafımda her ne kadar kütüphane olmasa da para verip almak kalıyor geriye. Ama bu kadar çok kitabı hangi siteden / kitapçıdan bulabileceğimi bilmiyorum, umarım hepsini okuyabilirim. Şayet bu kitapları uygun fiyata nerden bulabileceğimi bilen arkadaşlar varsa yardımlarını açığım :) Ghost arkadaşımın dediği gibi diğer bilgilerimi konuya ekledim, bundan sonraki önerilerinizi lütfen o bilgilere göre yapınız.

    Bu arada listeme aldığım ve eserlerini okuyacağım olan yazarlar aşağıdadır.

    Dan Brown
    Agatha Christie
    Tess Gerittsen
    Dostoyevski
    Stephen King

    Fareler ve İnsanlar (John Steinbeck)
    Olasılıksız
    Empati
    Melekler ve Şeytanlar
    Cerrah
    Uçurtma Avcısı
  • www.ilknokta.com İthaki yayınlarının satış sitesi şu anda kış indirimleri var her yıl olan çok güzel indirimler var genel olarak bi kitabı satın almadan önce internet sitesini kontrol et %80 kitabevi kendi kitabını çok ucuza satıyor tabikide çoğu zaman istisnalar oluyor mesela ilknoktada bir çok yayın evinin yapmadığı indirme alabiliyorsun

    Fareler ve İnsanlar başlangıç olarak güzel olabileceksede istediklerine tam uymayabilir ve Dan Brown ı okumadığım için atıp tutmayacağım

    Sen Yüzüklerin Efendisini eğer temasından dolayı beğendiysen (eski çağda geçmesi ırklar büyü vs) dediğim gibi Raymond E. Feist 'in Büyücü romanını dene hazır indirimde iken bunun dışında dedektif hikayeleri açıkça hoşuna gidiyormuş gibi Sherlock Holmes dene ve Stephen King Agatha Cristie bu türde çok meşhur yazarlardan biri olsada uzun süredir romanlarını okumadığım için önerebilsemde tam olarak roman ismi veremeyeceğim

    istiyorsan şöyle yap
    Büyücü kitabının 1. ve 2. parçaları 14.40 TL 2si toplam 28.80
    vede Sherlock Holmes setleri var
    5 Kitaplık Martı Yayınlarının Seti 48.93 TL
    8 Kitaplık Avrupa Yakası Seti 31.63 TL
    ama şöyle birşey var Martı'nın 5 kitabı çok daha uzun 8 Kitabın toplamından ama Martı'nın çevrisinin güzel olduğunu biliyorum Avrupa Yakası hakkında bilgim yok ama Yeni başlayan biri olarakta sana kısası daha makbul olduğundan teknik olarak Avrupa Yakasını öneririm ama çevrisi iyi mi kötü mü soruştur satın almadan
    yani kısaca 28.80+31.60+ 4 Lirada Kapıda ödemeyle alırsın.yaklaşık 65 Liraya kapıda ödeme çok daha iyi gidip D&R dan filan almaktan.sonuçta kredi kartıyla almak istemiyorsan bile kargo kapına geliyor kargocuya verip parayı ,kitapları teslim alacaksın çok rahat.diğer türlüde Martıyı alırsan 75 tl civara geliyor onada kargo ücreti almıyolar 75 tl ve üzerine.Sana uygun olanı seç

    NOT: Valla ilknoktada çalışmıyorum




  • Kitabı sevmeyip yeni başlayacaklar için en iyi eser bence Dostoyevskinin Suç ve Ceza kitabıdır.Biraz uzundur ilk başlarda sıkabilir ancak kesinlikle özet olan kitabı almayıp direk orijinal çeviri yapılmış kitaplarını tavsiye ederim.Zaten bu kitabı sorunsuz bir şekilde bitirirsen artık kitap okuma konusunda sıkıntın kalmaz alışmış olursun.DOstoyevskinin Yeraltından Notlar kitabı da benim çok hoşuma gitmişti ancak sen okumaya yeni başlayacağın için sıkabilir seni çünkü daha çok düşünce üzerine bir kitap o.
    Polisiye seviyorsan Sevil Atasoy a yönelmeni tavsiye ederim.Adli Tıp profesörü dür kendisi.Kitaplarının tamamı gerçekten işlenmiş suçlarla ilgili.Yani kısa kısa hikayeler şeklinde gerçek suç hikayelerini ele almaktadır.Mesela ben bir normal kitap okurum bir de gece yatmadan önce çerez niyetine Sevil atasoyun kitabını açar bir hikayeyi okur yatarım.Sevil Atasoy polisiye konusunda seni fazlasıyla tatmin eder.




  • Harlan Coben oku bence ilk sayfadan olaya giriyor.Aksiyon-gerilim-polisiye türünde önemli bir yazardır.
  • Ghost Machine; çok teşekkür ederim, ilknokta.com u duymuştum, set olarak almayı düşünüyorum neden olmasın :) bu arada yazıların başında cidden kitap sitesinde çalışanı olduğunu sanmıştım ta ki notu görene kadar :) ama gerçekten çok detaylı ve net anlatmışsın, çok yardımcı oldun teşekkürler.

    1954; Dostoyevski ye hep bir yakınlık duymuşumdur, hiçbir kitabını okuyamadım henüz ama Karamazov Kardeşler, Suç ve Ceza başta okuyacağım eserleri. Sevil Atasoy sanırım, Kanıt dizisindeki Cinayet profesörüydü. Hikayeleri yararlı olabilir.
    the right hand of evil: Coben'u daha önce duymadım ama araştıracağım :)

    Hepiniz saolun varolun, sayenizde kardeşiniz sizler gibi kitap Kurdu olmaya hazırlanıyor.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ölüdeniz

    Ghost Machine; çok teşekkür ederim, ilknokta.com u duymuştum, set olarak almayı düşünüyorum neden olmasın :) bu arada yazıların başında cidden kitap sitesinde çalışanı olduğunu sanmıştım ta ki notu görene kadar :) ama gerçekten çok detaylı ve net anlatmışsın, çok yardımcı oldun teşekkürler.

    1954; Dostoyevski ye hep bir yakınlık duymuşumdur, hiçbir kitabını okuyamadım henüz ama Karamazov Kardeşler, Suç ve Ceza başta okuyacağım eserleri. Sevil Atasoy sanırım, Kanıt dizisindeki Cinayet profesörüydü. Hikayeleri yararlı olabilir.
    the right hand of evil: Coben'u daha önce duymadım ama araştıracağım :)

    Hepiniz saolun varolun, sayenizde kardeşiniz sizler gibi kitap Kurdu olmaya hazırlanıyor.


    önemli değil satıcı gibi yazmamın sebebi korsan almanı istemediğimden en uygun seçenekleri sunmak ilknoktanın dışında hermes yayınevi ve laikanın frpkitap sitesini kullanıyorum.ama şu anda ilknoktada kış indirimi var ve kolay kolay bu indir bulunmuyor :D sadece orjinal kitap pahalı diye korsan almak yerine bu şekilde bi kaç lira farkla hem yazara hem kitabevine hem kendine doğru bir katkıda bulunabilmeni istedim.




  • Balzac kadar beni etkileyen olmadı. İlk okumaya başladığım zamanlarda Stephan King okumuştum, gayet gerilimliydi tavsiye ederim. Dan Brown'u çok fazla övdüler ama ben de beklenen etkiyi yaratmadı. Kitap eğer bana bir şeyler katıyorsa kitap yazılış amacına ulaşmış demektir benim için.

    Balzac'tan bahsedeyim biraz. (Gerçi uzun zamandır okumuyorum, cümlelerim eskisi kadar iyi değil. :) )

    Balzac'ın tasvir yeteneği uç noktadadır. Ne Victor Hugo, ne Emile Zola beni Balzac'ın etkilediği kadar etkilemedi. Balzac'ta olay örgüsü çok yavaş işler. Sayfalarda yazı vardır ama okuyunca anlarsın ki Balzac bir yazar değil ressamdır. Cümlelerine fazlasıyla etkisi olur. Akıcı bir dil sağlar size. Tavsiye ederim. Yalnız yayımevine de dikkat edersiniz umarım. Vadideki Zambak kitabı elimde mevcut. 1970 basımı Cemal Süreya dilimize çevirmiş. İkinci el kitap satan yerlerde bulabilirsin bu tür eserleri.




  • Bende senin gibi kitaplarla haşır neşir değildim. hatta çok sıkıcı geldiğini düşünürdüm. fakat melekler ve şeytanlar (dan brown) dan sonra tüm fikrim değişti.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: EinsteinModOn

    Bende senin gibi kitaplarla haşır neşir değildim. hatta çok sıkıcı geldiğini düşünürdüm. fakat melekler ve şeytanlar (dan brown) dan sonra tüm fikrim değişti.

    Tavsiyeni dikkate alacağımdan emin olabilirsin :) saolasın, eyvallah.
  • Benden küçüksün , bu hevesinden ötürü seni tebrik ederim. Umarım kitapları bırakmazsın, okumak güzeldir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Benden küçüksün , bu hevesinden ötürü seni tebrik ederim. Umarım kitapları bırakmazsın, okumak güzeldir.

    Teşekkür ederim efendim, gerçektende kitap okumanın güzelliğini bende bu yaşta anladım, hem genel kültürümüz artıyor, hem net ve akıcı şekilde insanlarla iletişim kurabiliyoruz hem de kelime dağarcığımız genişliyor, kitap okumak gerçekten çok güzel şeymiş.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ölüdeniz

    quote:

    Orijinalden alıntı: XpressMusic34

    Benden küçüksün , bu hevesinden ötürü seni tebrik ederim. Umarım kitapları bırakmazsın, okumak güzeldir.

    Teşekkür ederim efendim, gerçektende kitap okumanın güzelliğini bende bu yaşta anladım, hem genel kültürümüz artıyor, hem net ve akıcı şekilde insanlarla iletişim kurabiliyoruz hem de kelime dağarcığımız genişliyor, kitap okumak gerçekten çok güzel şeymiş.





  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.