Şimdi Ara

Google, Acer ve Asus'un ucuz tablet üretmesinden memnun

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Google, Acer ve Asus'un ucuz tablet üretmesinden memnun





    Kısa süre önce 7 inçlik tablet pazarında ucuz modelleriyle katkı yapan Asus ve Acer, Nexus 7'den sonra rağbetin iyice arttığı pazarda payını artırmayı hedefliyor. Bununla birlikte marka bilinirliği nedeniyle modellere talebin de yüksek olması bekleniyor.




    Asu'un 7 inçlik MeMO Pad modelinde 1024 x 600 piksel çözünürlük ve Cortex-A9 tabanlı 1GHz saat hızında çalışan tek çekirdekli WM8950 işlemci, 1GB RAM ve 8GB/16GB depolama kapasitesi sunarken, Acer Iconia B1 modelinde ise 1.2 GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli MediaTek 8317T işlemci, 512MB RAM, 7 inç büyüklüğünde 1024 x 600 piksellik ekran ve 8GB depolama kapasitesi bulunuyor. Her iki model de 150$ civarında fiyat etiketine sahip.




    Asus ve Acer, düşük bütçeli modelleri ile daha çok Asya ve Latin Amerika ülkelerini hedefliyor. Bu bakımdan ürünlerde kullanılan bileşenler sektör liderlerinden değil ikinci sınıf üreticilerden tedarik ediliyor.




    Google, yine Asus işbirliği ile geliştirdiği Nexus 7 modeli ile bulunduğu bu segmentte, Tayvanlı kaynakların verdiği bilgilere göre gelişmelerden hiç endişeli değil ve bu modellerin Android işletim sisteminin global pazar payını artıracağından dolayı da oldukça memnun.




    Android işletim sistemi üzerinden asıl geliri reklam gösterimlerinden elde eden Google, ekosistemin genişlemesi konusunda bir hayli gayret sarfediyor. 199$'lık Nexus 7 ve 299$'lık Nexus 4, firmanın maliyetine sattığı ve herhangi bir kar elde etmediği modellerinden. Google cihaz satışından kar etmese de bu cihazların ekosisteme kattığı kullanıcılara yaptığı reklam gösterimlerinden gelir elde ediyor.




    Asus ve Acer dışında diğer tablet devlerinin de bu segmentte üretim planları var. Bu sayede yıl boyunca satılan tablet modellerinin yarısı Androidli cihazlardan oluşacak. Bu da Google'ın reklam ekosistemine katkı yapacak. Ancak bu gelişmelerin Çinli ucuz tablet üreticilerini olumsuz etkileyeceği belirtiliyor. 

     




  • Bizde memnunuz

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • adamlar hertürlü kar ediyor önce yayılma sonra emeric olayı

  • Herkes memnun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.