Şimdi Ara

En sessize doğru gelişme 14 Cm fanlı güç kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.346
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bildiğiniz gibi ne kadar büyük fan o kadar düşük devirde o kadar yüksek hava akımı demek anlamına gelmekte. Geçen yaz piyasaya sürülen FSP tarafından üretilen 12 Cm'lik fanlı güç kaynakları oldukça popüler olmuş ve sessiz kullanıcıların seçimi olmuştu zira yük altında bile güç kaynağı diğer markalarınkine göre daha az ses çıkartıyordu.

    Şimdi ise 14 cm'lik fanlı güç kaynakları daha düşük devirler ile sınıra kadar geldiler. Zira zaten bir güç kaynağına sığdırlabilecek en yüksek miktar bu. Fan tabii sıcaklık kontrollü ve sadece yük altında yüksek sıcaklıklara erişildiğinde hızlanmaya başlıyor ama büyük olduğundan diğer modellere göre daha az ses çıkarması ihtimal.

    Çeşitli renkleri (Kırmızı, mavi, yeşil) bulunan ve maksimum 450 watt olan modeli ile 12Volt'ta 27 Amper verebiliyor. Bu arada bu kasa fanı standart dış tarafa doğru bakan fanlara göre bir avantajıda fanın kasa içine bakar olması ve sesi dışarıdan çok içeriye vermesi. Böylece kasa içinde dağılan ve emilen ses sizi daha da az rahatsız ediyor.

    Son olarak güç kaynağının materyalininde yüksek ısı dağıtımı yapabilen ve soğutmaya katkısı olan Alüminyumdan yapıldığınıda belirtmek gerek.


    Sayfanın Linki : http://www.ttgiusa.com/body/14cm2.htm








  • Bunların fiyatları ne düzeyde olacak acaba? (235W sucks)

    bir de o fanlar 12V DC mi yoksa 220AC mi? benzer fanları IBMlerin desktop kasalarında ön panelde görüyordum ama pek verimli üflemiyorlardı(ama çok sessizlerdi)

    Ama soğutma için gelecek versiyonu şimdiden tahmin edebiliyorum:

    14cmlik fan çelik kasa üzerine 2500 devir 220V 10W papst fanlardan olabilir.. (Mainframe serverlarda bunlardan var)
  • Arkadaşlar tam anlıyamadım markası fps Mi?
  • TTGI diye bir marka 450 WAtt'ını 65$'dan satılıyor ama ne kadar kaliteli ürünler tartışılır. Birde fan hızı ayarı işi oldukça çetrefilli normalde fanları iki üç kademeli olarak hızlandırıyorlar. Buda çoğu zaman gereksiz hızlanmaya neden oluyor en iyileri voltajı çok az seviyelerde arttıran ürünler ve hatta düzeltmelerle tam hız ayarı yapabilmeliler ve hız doğrusal olarak artmalı.

    Parabolik olarak değil. Sanırım bunu yapabilen çok az firma var kafadan sallıyorum ama Antec tahminen bunlardan birisidir. Vantec veya FSP veya Thermaltake gibi diğer ünlü markalar bile yapamıyorlar.
  • Bu konuda haklısınız. Ben ewerpower kullanıyorum sıcaklığa göre değilde çektiği güce göre fan hızı atlamalı olarak değişiyor ve kısa kısa uğultular çıkartıyor.Bi program çalıştırdığımda psu fanı uğuldamaya başlıyor.Rahatsız edici bi durum anlıyacağınız.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.