Şimdi Ara

Çözülemeyen iPhone Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.213
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Beyler kullandığım telefon iPhone 3GS. Bundan 1 ay önce bir telefon geldi bana açtım konuştum, görüşme bitince birden ekran bembeyaz oluverdi. Yazılımsaldır dedim, restore ettim, bir dünya uğraştım ama nafile. Telefonu bağlıyorsun iTunes' a görüyor telefonu, voice control sayesinde müzik çal diyorsun çalıyor, şarja takıyorsun titriyor, restore etsen bu işlemde problemsiz tamamlanıyor. Lcd panel bozuldu heralde dedim bir tamirciye götürdüm. Adam gözümün önünde telefonumu açtı benim ekranımı başka bir iPhone 3GS' ye taktı benim ekran çalıştı, yani ekranda da problem yokmuş.

    Neyse telefonu 1 hafta buraya bıraktım yapamadı telefonu, aldım telefonu başka bir tamirciye götürdüm orasıda yapamadı, en son Etiler Genpa' ya götürdüm, onlarda yapamadı ya da uğraşmadılar. Bu süreçte 1 ay oldu ve telefon şu an ben de. Ve yine ekran hariç telefonun bütün fonksiyonları çalışıyor.

    Şimdi gelelim esas noktaya bana avrupa yakasında öyle bir tamirci tavsiye edin ki bu işi halledebilecek kadar tecrübeli ve kaliteli olsun.

    Son sorumda şu artık telefonu söküp takma konusunda kendimi geliştirdim içini açıp gerekli müdahaleyi yapabilecek kadar teknik bilgim oluştu ama arıza tespiti konusunda güçlük çekiyorum. İnternette çok aradım ama fazla bir şey bulamadım, ingilizce bir kaç kaynağa rastladım onlarıda ben tam anlayamadım. Altta bulduğum kaynakları ekleyeceğim. Yani bana arızanın nerede olabileceğini, nereleri kontrol etmem ve düzeltmem gerektiğini önerecek arkadaş varsa inanılmaz iyi olur. İyi forumlar herkese.

    http://www.ifixit.com/Answers/View/61358/No+display+after+repair

     Çözülemeyen iPhone Sorunu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trapattoni11 -- 18 Ocak 2013; 20:10:19 >







  • üzülerek söylüyorum inş. yanlış biliyorumdur ama sen anakart üzerinde teknik olarak müdahale etmen çok zor heleki malzeme gerekir oda varmı ? en basitinden
    birde o kadar tamirciye götürdün sorunu göremediler burdaki arkadaşların görmesi çok zor şuan bendede 3gs var benim problemimde ekranında telefon şakır şakır çalıyor ve çalışıyor üzerinde ekran yok anakartla ekranı bağlaan film koptu ekransız kaldık. artık replika bi ekran alacağız.

     Çözülemeyen iPhone Sorunu
    şöyle bişeyle çözmüşler.

    fotoğrafın bulunduğu başlık iletişime geç burdaki arkadaşlarla



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DSM -- 19 Ocak 2013; 14:43:55 >





  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ana kartta problem var iste baska mantikli aciklamasi yok.Ondan anlayip tamir edicek kisiyide bulmak cok zor olur.Bir ihtimal ekran soketinin girdigi yer anakart uzerinde o parca degisip denenebilir tabi degisiyorsa.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar.
    Dostum bu problemlerin genel olarak nerelerden cıktığını teknik olarak anlatmaya çalışayım.
    1 ekrandan olabilir ki ekran denemişler diyorsunuz.
    2 ekran soketinde problem olabilir.
    3 ekran soketine anakart üzerindeki entegreler ve dirençlerden giden yolardan birisi kopmuş olabilir. yukarıdaki resimde bu durumda yapılması gereken işlemden bağsedilmiş.
    4 Ekran entegresinde problem olabilir.

    Eger entegrede sorun çıkarsa bu işlemi yapmak zordur. Entegre parça silikonlu oluyor ve söküp tekrar geri takmak oldukça güç oluyor. Çoğu teknikci de buna bende dahil silikonlu parçalara işlem yapmayı göze alamaz. Daha önce o entegreye mudale edilmişmi bilmiyorum ama birkaç ufak müdahalede bulunulabilir.
  • Yeni bosnada kulelide bir telefoncu var oraya götür kesin yaparlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hakki rahmetine kavuşmuş iyi bir törenle uğurla onu ben genelde su geçirmeyen poşete koyup icine tas atıp halice yolluyorum ebedi huzura

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.