Şimdi Ara

LG'nin amiral gemisi Optimus G, 1 milyon satış barajını aştı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj

  • LG'nin amiral gemisi Optimus G, 1 milyon satış barajını aştı



     

    Yonhap Haber Ajansı'nın bugün paylaştığı bilgiler doğrultusunda, LG'nin amiral gemisi Optimus G, teknoloji severlerle ilk kez buluştuğu günden bu yana 1 milyondan fazla satmış. Satışların bu seviyeye ulaşması ise aşağı yukarı 4 aylık zaman zarfında gerçekleşmiş.


     

    Eylül ayında anavatanı Güney Kore'de, ekim ayında Japonya'da, kasım ayında ise Kanada ve ABD'de satışına başlanan Optimus G'nin, 2013 yılının ilk çeyreğinden itibaren Avrupa ve Çin pazarlarına giriş yapacağı rapor ediliyor. LG'nin Avrupa ve Çin'deki satış planlarında herhangi bir gecikme yaşanmasaydı Optimus G muhtemelen daha iyi konumlara gelebilirdi. Diğer marka ve modellerle satış karşılaştırması yapacak olursak, Samsung Galaxy S III satışları, 2 aydan kısa sürede 10 milyonu, 100 günde 20 milyonu, 5 ayda 30 milyonu devirmişti. Apple'ın en yeni modeli iPhone 5 ise satışa sunulduğu ilk hafta sadece Çin'de 2 milyon satış barajını aşmıştı.

     

    LG'nin, üçüncü çeyrekteki akıllı telefon satış rakamları 6.2 milyondan, 7 milyona çıkmış durumda. Satışların 2.1 milyonunu LTE alt yapısı desteği sunan modeller oluşturuyor. 30 Ocak 2013 tarihinde, dördüncü çeyrek finansal raporunu açıklayacak olan LG'nin 2013 yılı akıllı telefon satış hedefi ise 45 milyon.







  • 30 Ocak'ta 4. çeyrek finansal raporunu açıklayacak olan LG'nin 2013 yılı akıllı telefon satış hedefi ise 45 milyon
  • pazarlama stratejisi yüzünden çok az satti..

  • Ülkemize böyle bir cihaz gelmedi malesef , zaten satış rakamı da çok az. LG Optimus 4X HD beklenileni verdi diyebiliriz ama yinede geri kalmıştı. Bu saatten sonra bu cihaz ülkemize gelsede bir fayda etmez artık. LG bu satış stratejisi ile telefon sektöründe batar.
  • Samsung'un pazarlama üstünlüğünü burada açıkca görüyoruz. Bu telefonun herşeyiyle aynısı üzerine "Samsung" yazarak Samsung kendi satsaydı. 20 Milyon barajını aşardı. Havalimanına giderken heryerde S3 ilanları dev panolar bilboardlar her yerde. Başka bir ülkede uçaktan iniyorsun Havalimanında yeniden başlıyor heryerde panolar bilboardlar hepsinde S3-Note2 resimleri altında yazılar vs vs.

    Samsung Pazarlama konusunda çok çok çok üstün.

  • Çok bile satmış...

  • Fiyatıda pahalı değilmiydi?

  • yahu reklamı geçtim şu cihazı sadece getirtse bizim gibi birkaç ülkeye daha satışlar 1 değil 2-3 milyon olurdu. büyük bir ihtimal qualcomm s4 proları yetiştiremedi o yüzden stok sıkıntısı çekildiği için birkaç ülkede satışa sunuldu telefon. ama lgnin hatası bak samsung apple üretiyor cihazdan birkaç milyon öyle sürüyor piyasaya. qualcommla ona göre anlaşacaksın birader.

  • Lg üretim ve pazarlama konusunda çok sıkıntı yaşıyor. Üstelik sattığı cihaza sonradan güncelleme desteği vermemesiyle milletin de gözünden düştü.
    O yüzden bu miktar normal gibi.
  • LG mobil konusunda gerçekten çok geride.
    Hele ki 3D televizyonlarında yaptığı yenilikleri gördüğümüzde mobilde sınıfta kalıyor.

    Pazarlama sıfır, satış sonrası yazılım güncellemesi yok denecek kadar kısıtlı.
    Hele ki son modellerde samsung'un plastik kasa tasarımını ve Touchwiz arayüzü kopyalamasıyla iyice sıradan telefon üreticisi haline geldi.
    Donanım ve ekran olarak eksikliği yok yanlış anlaşılmasın.
    Kasa ve arayüz tasarımlarını iyileştirmesi ve özellikle kasa kalitesini artırması halinde birazda yazılım güncellemelerini sorun olmaktan çıkardığı takdirde iyi satış rakamlara ulaşmaması imkansız.

    Diğer yandan satış ağı da oldukça zayıf. Üretim kapasitesi de düşük olduğundan Optimus G ve Nexus 4 modelleri henüz istenen stok seviyesinde değil. Türkiye'ye gelmedi bu yüzden. Nexus 4 stoğa girer girmez tükeniyor. Play Store'da bir ay kadar stok uyarısı vermesi bu yüzden.





  • Optimus g kullaniyorum ben muthis bir telefon ama lg nin tanitim ve reklam politikalari insanlari gulduruyor kendilerine
    Not:optimus g nin kasa kalitesi su anda hicbir telefonda yok Son olarak s3-note2-iphone5 telefonlarini kullanan biri olarak soyluyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shunter -- 18 Ocak 2013; 20:58:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Güncelleme alamayacak 1 milyon telefon..

  • Ülkemize hala bu telefon gelecek.
  • LG telefon alacağım son üreticidir.Samsung , Sony dururken gidipte LG alacak kadar aklımı peynir ekmekle yemedim ben.

  • optimus g videolardan felan baktim baya guzel bir cihaz menude oynamalar yapabiliyosun sistemi guzel ama turrkiyeye bir turlu gelmedi nexus 4 geldigi gibi bitmis bence buda ayni etkiyi yaratabilirdi cunku 4x kulaanan baya kisi var ve telden memunlar optimus g de kamerada baya iyi oldugunu duymustum sadaace aklimda muzik kalitesi var o konuda pek bilgim yok lg bence 4x ve optimus g ile cikisa gecti bence guncellemerde sorun olmaz bu cikisi devem ettireceklerdir sony zaten tel olarak paso 2 cekirdeklilerle piyasada sony z ne zaman gelr bilmiyorum ama sonycilerin cogunun lg gectigini biliyorum tabi gelecek olan birde s4 var lg bence nu telefonu global anlamda satisa cikarmasi lazim yoksa cikacak diger urunler boyle guzel cihazi golgede birakir
    [buda yazik olur boyle guzel bir cihaza

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ses kalitesi cok guzel g nin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lg guncelleme konusinda BERBATTT bir firmadir. Kac defa aciklama yapip yalan soylediler. Ne tarihler ne sozler verdiler hicbirine uymadilar. Sakin bulasmayin bu firmaya. Nexus haricinde alinmaz Lg.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.