Şimdi Ara

The Crow (1994)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
0
Favori
8.253
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

brandon lee'nin çekimleri sırasında öldüğü the crow filmini dün tekrar seyrettim, gerçekten müthiş bi film, film veya oyuncular hakkında bildiklerinizi paylaşırsanız sevinirim...

-brandon lee, flashback sahnelerinin birinde funboy karakterini canlandıran michael massee tarafından öldürülmüş, bildigim kadarıyla bu olaydan sonra oyuncu bir yıl kadar aktörlüğe ara vermiş ve bunalıma girmiş, ayrıca bu olaydan sonra silah sahnesi içeren filmlerde silah dogrudan oyuncunun üstüne doğrultulmak yerine yana doğru doğrultulmaya başlanmış ve kamera hileleriyle bu sahneleri çekmeye başlamışlar

-brandon'ın öldügü sahne filmin son silah içeren sahnesiydi ve o sahneden sonraki 8 günlük dönemde sadece flashback sahnelerinin çekilmesi planlanmıştı

-filmin sonundaki "for brandon and eliza" yazısının anlamı; eliza, brandon'ın nişanlısıdır ve ölümünden 3 hafta sonra evlenmeleri planlanmıştır, filmde de shelly ile evlenemeden öldürülmüşlerdir

-kameralar karşısında verdiği son röportaj, aynı zamanda düğün davetiyelerinde de aynı yazı yazmaktadır;

"because we do not know when we are going to die; we get to think of life as an inexhaustible well and yet everything happens only a certain number of times -and a very small number really. how many more times will you remember a certain afternoon of your childhood -an afternoon that is so deeply a part of your being that you cannot conceive of your life without it? perhaps four..five times more. perhaps not even that. how many times will you watch the full moon rise? perhaps twenty and yet it all seems limitless."

-film de sarah rolündeki oyuncu da brandon'ın ölümünün ardından oyunculuğu bırakmış ve ilk ve son filmi the crow olmuş, buna çok üzüldüm

replikler, türkçelerini de yazarım bi ara;

"Little things, used to mean so much to Shelly. I used to think they were kind of trivial. . . believe me, nothing is trivial." -Eric Draven

"Victims, aren't we all" -Eric Draven

"It can't rain all the time" -Eric Draven

"They're all dead, they just don't know it yet." -Eric Draven

"Take your best shot, Fun Boy. You got me dead bang." -Eric Draven

"I have something to give you. I don't want it anymore. Thirty hours of pain all at once, all for you." -Eric Draven

"People once believed, that when someone dies, a crow carries their soul to the land of the dead. But sometimes, something so bad happens, that a terrible sadness is carried with it and the soul can't rest. Then sometimes, just sometimes the crow could bring that soul back to put the wrong things right." -Sarah

"A building get torched. All that is left is ashes. I used to think that it is true about everything - family, friends, feelings - but now I know that sometimes if love proves real, and two people are meant to be together, nothing can keep them apart." -Sarah

"If the people we love are taken from us, the way they live on is to never stop loving them.Buildings burn, people die, but real love is forever." -Sarah

Sarah: What are you supposed to be, a clown or something?
    Eric Draven: Sometimes.

The Crow Soundtracks

My Life With The Thrill Kill Kult - After The Flesh

Pantera---The Badge

The Jesus and Mary Chain---Snakedriver

For Love Not Lisa---Slip Slide Melting

Jane Siberry---It Can't Rain All The Time

Machines of Loving Grace---Golgatha Tenament

Rollins Band---Ghostrider

Nine Inch Nails---Dead Souls

Rage Against the Machine---Darkness (Of Greed)

Violenet Femmes---Color Me Once

Stone Temple Pilots---Big Empty

The Cure---Burn

Helmet - Milktoast

Medicine---Time Baby Iii
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Benim için filmde bir gizem olan nokta, sarah rolündeki "Rochelle Davis"'e ne olduğu, yani gerçek hayatta ne yapıyor! Baya bir araştırdım bu konuyu en son edindiğim bilgi bir üniversitede akademik bir kariyer yaptığı ama bu tabii ki bir varsayımdan öteye geçemiyor şuan!

Ayrıca bildiğim kadarıyla Brandon lee'nin annesi ona özel bir cenaze töreni yapmış, tam olarak hatırlamıyorum ama sanırım bedenini yaktığı!
  • evet ben de dediğim gibi çok üzüldüm onun durumuna, imdb'de okumuşsun sanırım sen de, orda senin bahsettiğin bilgiler vardı, bu da şu anki halini gösteren bi resim;

The Crow (1994)

brandon lee hakkındaki bilgin ise yanlış olsa gerek çünkü babası bruce lee ile mezarları yan yana, bedeninin yakılması durumu söz konusu değil

The Crow (1994)

• quote:

Orjinalden alıntı: landon

evet ben de dediğim gibi çok üzüldüm onun durumuna, imdb'de okumuşsun sanırım sen de, orda senin bahsettiğin bilgiler vardı, bu da şu anki halini gösteren bi resim;

brandon lee hakkındaki bilgin ise yanlış olsa gerek çünkü babası bruce lee ile mezarları yan yana, bedeninin yakılması durumu söz konusu değil

Evet hem imdb den hemde fan sitelerinden araştırdım ama somut bir bilgi edinemedim, brandon lee' cenaze olayına gelince kafamda öyle kalmış, dediğin doğru olabilir!

Bu arada Crow filminde Brandon lee'nin ölümünden sonra sahneler bilgisayar destekli olarak tamamlandı, yeni çıkan The Crow: Wicked Prayer ise tamamiyle saçmalıktan öteye gidememiş, böyle bir film bu kadar kötü yapılamaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sirneo -- 12 Mayıs 2006; 17:09:31 >

• ben o filmi izlerken çok yorgundum ve filmin yarısında uyumuşum

bi daha da izlemedim, bi fırsatını bulursam izliyim bari, merak ettim
  • quote:

Orjinalden alıntı: sirneo

Bu arada Crow filminde Brandon lee'nin ölümünden sonra sahneler bilgisayar destekli olarak tamamlandı, yeni çıkan The Crow: Wicked Prayer ise tamamiyle saçmalıktan öteye gidememiş, böyle bir film bu kadar kötü yapılamaz.

ben diğer filmleri de izlemek istiyorum ama henüz nette bulamadım divx'ini, sadece bu wicked prayer var digerleri yok
    bulamazsam artık vcd'lerini bulmaya çalışıcam film kiralayan dükkanlardan
    the crow devam filmleri;

The Crow: City of Angels (1996)

The Crow: Stairway to Heaven (1998)

The Crow: Salvation (2000)

The Crow: Wicked Prayer (2005)
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sirneo

ben diğer filmleri de izlemek istiyorum ama henüz nette bulamadım divx'ini, sadece bu wicked prayer var digerleri yok
    bulamazsam artık vcd'lerini bulmaya çalışıcam film kiralayan dükkanlardan
    the crow devam filmleri;

The Crow: City of Angels (1996)

The Crow: Salvation (2000)

The Crow: Wicked Prayer (2005)

Bu filmlerin ortak hatası her birini bir başkası oynaması, tutarlılık yok, onun dışında benim favorim;

Bunu kesinlikle izlemelisin, ayrıca birde bu var, Wings of the Crow...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • saolasın sirneo

şu söyledigin film the crow'un yeniden çekimiymiş, o yüzden onu eledim direk;

Rock singer Erika is murdered with her cop boyfriend on the eve of Halloween. Then exactly one year later she is resurrected by a mysterious crow to exact vengeance on her attackers.

sadece eric draven olmuş erika drake
    konu ve diger karakterler aynı, ayıp ya saygısızlık
  • yaw gene mi hatırlattınız şu filmi. Allah Allah, gözlerim dolacak şimdi.yapmayın yaw.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi @RİF_D -- 13 Mayıs 2006; 17:14:29 >
  • ama harbiden çok müthiş bi film degil mi?
    düşünüyorum da brandon bu filmde vefat etmese şu anda hollywood'un en degerli aktörlerinden biri olurdu şüphesiz

filmle ilgili yeni bişey daha ögrendim;
    şu market sahnesini hatırlarsınız;

quote:

filmin özellikle yalnızca türk izleyicilerin farkedebileceği diğer bir ilginc yanı ise market sahnesidir; bu sahnede drawen in düşmanı olan serseri güruhu bir markete bira ve sigara almaya giderler; işte o sahnede hayretle farkederiz ki gecenin bu vakti gidilen o bakkal türk tür ve fonda "parmağında yüzükler kolunda bilezikler... oy sana dolanayım oy oy eminem" türküsü çalmaktadır, bu ilginc filmin bu ilginc sahnesine de özellikle dikkat diyorum

bunu farketmemiştim ben ama tekrar o kısmı açıp baktım ve yukarda belirtildigi gibi bizim şarkının melodisi, sözleri yok gerçi ama tekrar izlerseniz bana hak vericeksiniz

• quote:

ama harbiden çok müthiş bi film degil mi?
    düşünüyorum da brandon bu filmde vefat etmese şu anda hollywood'un en degerli aktörlerinden biri olurdu şüphesiz

filmle ilgili yeni bişey daha ögrendim;
    şu market sahnesini hatırlarsınız;

quote:

filmin özellikle yalnızca türk izleyicilerin farkedebileceği diğer bir ilginc yanı ise market sahnesidir; bu sahnede drawen in düşmanı olan serseri güruhu bir markete bira ve sigara almaya giderler; işte o sahnede hayretle farkederiz ki gecenin bu vakti gidilen o bakkal türk tür ve fonda "parmağında yüzükler kolunda bilezikler... oy sana dolanayım oy oy eminem" türküsü çalmaktadır, bu ilginc filmin bu ilginc sahnesine de özellikle dikkat diyorum

bunu farketmemiştim ben ama tekrar o kısmı açıp baktım ve yukarda belirtildigi gibi bizim şarkının melodisi, sözleri yok gerçi ama tekrar izlerseniz bana hak vericeksiniz

Dostum değindiğin gerçekten düşünülmesi ve araştırılması gereken bir olay ayrıca aşırı üzücü ve bir okadar da gizemli bir konu Brandon'un ölümü, şahsen ben hala çözemedim, açıkca söylemek gerekirse ben hala Brandon'ını öldüren kişiye güvenmiyorum( güya kaza).

Brandon'ın şu iki filmi benim için eşsiz bir koleksiyon;

Showdown in Little Tokyo,
    Rapid Fire,

Hollywood'un en değerli oyuncusu olur düşüncene de yüzde 99 değil, yüzde 100 katılıyorum, geleceği çok parlaktı, ben ondan alacağım kaliteyi, biraz da olsa Mark Dacascos'dan alıyorum, nerdeyse yaşlarıda aynı!

• aha abi haribiden acayip benziyolar ya, hiç dikkat etmemiştim
    dediğin filmleri de bulabilirsem izliyicem işallah, böyle bi adamın ölmüş olması senin de dediğin gibi acayip üzücü,
    insanın aklına geldikçe kötü oluyo

ama bence kesin olan bişey var ki; o da bunun kesinlikle bi suikast oldugu, planlı bi hareket bence o, nedenini bilmiyorum ama kazara gerçekleşmiş bi olay olması ihtimali çok uzak, ama sen ölümüne sebep olan aktörden şüphelensen de ben daha çok bu olaylardan sorumlu olan set görevlisinde görüyorum hatayı çünkü sahnelerden önce silafı kontrol eden bi görevli oluyo, bu olaydan sorumlu kişi zaten bi daha iş bulamamış bildigim kadarıyla

son bişey daha, topice olan ilgi bekledigimin çok altında, sanırım çogunun bu filmden haberi yok, yoksa hayran olunmayacak bi film değil gerçi brandon'ın ölümü de bizi bayagı etkilemiş sanırım ama yine de film son derece kaliteli

• quote:

aha abi haribiden acayip benziyolar ya, hiç dikkat etmemiştim
    dediğin filmleri de bulabilirsem izliyicem işallah, böyle bi adamın ölmüş olması senin de dediğin gibi acayip üzücü,
    insanın aklına geldikçe kötü oluyo

ama bence kesin olan bişey var ki; o da bunun kesinlikle bi suikast oldugu, planlı bi hareket bence o, nedenini bilmiyorum ama kazara gerçekleşmiş bi olay olması ihtimali çok uzak, ama sen ölümüne sebep olan aktörden şüphelensen de ben daha çok bu olaylardan sorumlu olan set görevlisinde görüyorum hatayı çünkü sahnelerden önce silafı kontrol eden bi görevli oluyo, bu olaydan sorumlu kişi zaten bi daha iş bulamamış bildigim kadarıyla

son bişey daha, topice olan ilgi bekledigimin çok altında, sanırım çogunun bu filmden haberi yok, yoksa hayran olunmayacak bi film değil gerçi brandon'ın ölümü de bizi bayagı etkilemiş sanırım ama yine de film son derece kaliteli

Evet topice ilgi az, sanırım bunun nedeni Brandon'ın önce ölmesi, birçok kişi tarafından tanınmadan bu dünyadan ayrılması, diğer filmlerinide malesef TV'ler bile vermiyor haliyle resmen unutulmaya çalışılıyor, kim ne derse desin onun yerin hep ayrı olacak!

• bende sadece brandon lee nin oynadıgi var. cok sofistikeydi..gasteden almıştım..diğerleri onun kadar guzel mi alacam izlemeye deger mi yada gonderin.. kankalr

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pacanga -- 27 Haziran 2006; 20:04:20 >
  • bende sadece brandon lee nin oynadıgi cok sofistikeydi..gasteden almıştım..diğerleri onun kadar guzel mi alacam izlemeye deger mi yada gonderin.. kankalr
  • ya gerikalanı hikaye bu crow serisinin ilki kadar hiçbiri güzel diil...vaktinin boşa harcama git birincisini seyret defalraca
  • the crow çok güzel filmdi yahu dvd si var mı bunun türkiyede
  • The Crow nedir, nerden çıkmıştır?

The Crow serisinin ana temasını oluşturan çizgi romanlar James O’Barr tarafından yazılmıştır. James O’Barr, trajik bir trafik kazasında nişanlısı Bethany’nin sarhoş bir sürücünün kullandığı araba tarafından öldürülmesi sonrasında çok sıkıntılı günler yaşamaya başlamış. Bu yaşadığı sıkıntılı dönemden kurtulmak için kendisini çizime verir, daha sonraları ise gazetede okuduğu bir haberden ( Detroit’te bir çiftin 20$ lık nişan yüzükleri için öldürülmesi olayı ) oldukça etkilenir ve bunun bir hikayenin başlangıcı için güzel bir çıkış noktası olduğuna karar verir ve 1981 yıllarında Berlin’de ilk The Crow çalışmalarına başlar. İçinde bulunduğu sıkıntılı yaşam yüzünden eserini tamamlaması uzun bir süre alır.James O’Barr hikayesinde kullandığı karakterleri kendi hayatından seçmiş,gerçek kişileri karakterleri ile özdeşleştirmiştir.Hatta filmde yer alan çete üyelerinin isimleri de Detroit deki duvar yazılarında alınmış gerçek çete üyeleri isimleridir. (T-Bird, Tom-Tom, Top Dollar, Spooky Stone gibi) Bunun üzerine olayları hikaye üzerine oturtarak hikayeyi tamamlamıştır.

Peki The Crow nasıl beyazperdeye taşınmış?

Çizgi romanın başarısından sonra 80li yılların sonunda film yapımcısı Jeff Most film için 1500$ gibi komik ücret önermiş.Filmin kült ve efsanevi olmasının ise iki ana nedeni var.Bunlardan birincisi filmin yönetmenliğini Alex Proyas’ın üstlenmesi ve ikincisi ise başrollerinde efsane karate ustası Bruce Lee’nin oğlu Brandon Lee’nin yer almasıydı.İlk başlarda birbirlerini tanımayan James O’Barr ve Brandon Lee film çekimlerinde çok iyi anlaşmaya başlamış ve çeşitli röportajlarda James O’Barr,Brandon Lee için küçük kardeşim diye bahsetmeye başlamış. Filmin çekimlerinin bitmesine 8 gün kala Brandon Lee’nin yanlış doldurulmuş bir silah tarafından çekim sırasına vurularak öldürülmesi bu yüzden James O’Barr’ ı hayatı boyunca sarsan ikinci büyük olay olur.

Romanın üzerinden 24 yıl, filmin üzerinden ise 14 yıl geçmesine rağmen The Crow çizgi roman severler için hala bir kült olmaya devam etmektedir.

The Crow Hakkında Bazı Bilgiler

The Crow tüm zamanların en çok satan bağımsız siyah beyaz çizgi romanıdır.
    The Crow birçok dile çevrilmiş ve dünya üzerinde çeyrek milyondan fazla kopya satmıştır.
    James O’Barr, Fransa’da düzenlenen Uluslararası Çizgi Roman Festivalinde ödül alan ikinci Amerikalı olarak tarihe geçmiştir.
    The Crow filmi çoğu listede gelmiş geçmiş en iyi çizgi romandan filme uyarlaması olarak gösterilmektedir.

• Bu filmde herkes ölüyor sanırım
  • güzel filme benziyor izleyeceğim Teşekkürler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.