Şimdi Ara

RIM'in BlackBerry 10'lu cihazı BlackBerry Z10, detaylanmaya devam ediyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
20
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj


  • RIM'in BlackBerry 10'lu cihazı BlackBerry Z10, detaylanmaya devam ediyor


     

    RIM'in 30 Ocak'ta New York'ta düzenleyeceği etkinliğe kısa bir süre kala, şirketin tanıtımını yapacağı BlackBerry 10'lu cihazlardan biri olan BlackBerry Z10 hakkında çeşitli detaylar gelmeye devam ediyor.




    Kanadalı şirketin dokunmatik ekrana sahip olan akıllı telefonu Z10 ile ilgili son olarak gelen son haberlere göre, Z10'un küresel modelinde Texas Instruments'ın1.5 GHz hızında çalışan OMAP 4470 yongasetine yer verildiği belirtilirken, ABD ve Kanada için hazırlanan modelde TI OMAP 4470 yerini Qualcomm'un LTE destekli platformu Snapdragon MSM8960 yongasetine bırakıyor.




    4.2 inç'lik 1280 x 768 piksel çözünürlüğünde bir dokunmatik ekrana sahip olacağı belirtilen cihazın 16 GB dahili hafıza, 1800mAh pil ve 2GB RAM, 2 megapiksellik ön(2x dijital zum) ve 8 megapiksellik arka kameraya(5x dijital zum) sahip olacağı belirtiliyor. 16 GB'lık dahili hafıza bazı kullanıcılara yetersiz görünse de cihaz arttırılabilir bir hafızaya sahip. Ayrıca, cihazın 8 megapiksellik arka kamerasıyla 1080p, 2 megapiksellik ön kamerasıyla da 720p video kaydı yapabildiğini de belirtelim. 




    New York'ta gerçekleşecek tanıtımın ardından bekleme yapmadan akıllı telefon piyasasındaki yerini alacak olan BlackBerry Z10'un şubat ayının sonunda da Avea ile Türkiye'deki kullanıcılarında beğenisine sunulacağını hatırlatalım.








  • Blackberry nin her cihazi cagin gerisindeydi. Her zaman insani sinir eden ekranin ortasinda ki bekleme simgesini asla unutamam. Sarji cikarip taktiktan sonra asirlar suren bekleme sureside cabasi.

    Ama ilk defa gercekten iyi bir donanimla geri dondugunu soylebiliriz blackberrynin. Uygulama icin de bircok kampanya duzenleyerek wp8 marketi gecmis durumdalar. Acikcasi pek sevmem Rim i ama guzel bir donus yapcaklarina inaniyorum.

    Bir de mavit subat sonunda AVEA ile gelcek anladik yeter. Avea dan sen mi reklam ucreti aliyorsun donanimhaber mi ya da uyuzluguna mi yaziyorsun anlamadim.
  • Valla ne yalan söyleyeyim Blackberry'yi çok sevmememe rağmen bu cihazı epey merak ediyorum. RIM sağlam bir sistemle geliyor gibi görünüyor. Özellikle de TI OMAP 4470'in performansını çok merak ediyorum. Her ne kadar 45 nm de olsa...
    Wikipedia'ya göre
    CPU : 1.3-1.8 GHz Dual-core ARM Cortex-A9 + Two ARM Cortex-M3
    GPU : PowerVR SGX544 @ 277-384 MHz + Vivante CGPU (dedicated 2D graphics core)
    big.little tarzı bir çipset. Batarya ömrüne etkileri nasıl olur acaba?...

  • Uygulama desteği yönünden WP8'i geçeceği kesin

  • BB'lerin belli bir kitlesi var. Sırf BBM pin mi ne o olay için milyonlarca geç bu cihazlardan alacaktır

  • Bu modelle çağı yakalamış gibi duruyor,kullanım videolarında da hoş görünüyordu.

  • Sony xperia j de çözünürlük 480*800 mü yoksa 854 mü 854 olması uygulamada yüklemede sorun yaratır mı yeri değil ama acil cevap verirseniz sevinirim

  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerli1965



    Sony xperia j de çözünürlük 480*800 mü yoksa 854 mü 854 olması uygulamada yüklemede sorun yaratır mı yeri değil ama acil cevap verirseniz sevinirim




    480x854

  • Kullandigim tablette mevcut sistem bu (TI OMAP 4470 + POWERVR™ SGX544). Kimilerine gore "4 cekirdekli sistemler varken..." diye baslayan yorumlari curuten bir Cpu+Gpu konfigurasyonu.

    BB10 ile guzel isler cikaracagina eminim.

  • tasarım olarak gerçekten çok güzel. arayüzü pek tutmadım gibi. fakat gerçekten alınası bir cihaz

  • Performans olarak ios gibi güçlü olur. Ama kamera ve ekran çözünürlüğü 3-4 ay sonra s4 gibi üst modeller çıkınca yetersiz görülebilir.

  • Blackberry'nin yapması gereken akıcı ve iş bitirici bir yazılım sunmak ki onlar da bunun farkındalar ve ben yapabileceklerine inanıyorum

  • Güzel Bir Paylasım Olmus Tesekkur Ederiz..
    http://www.hdfilmcix.com/ Film Sitesi Olarak Paylasımlarınızdan Memnunuz..

  • İşletim sisteminin ne kadar iyi olduğunu sızan videolarda gördük. Çipset tarafında ise fena durmayan bir seçim olmuş. Kindle Fire HD 8.9 modelinde de yine bu cpu+gpu ikilisi kullanılıyor. Jeff Bezos Omap 4470' in Tegra3 den daha iyi olduğunu Kindle Fire lansmanında dile getirmişti. Tabi cihaz çıktığında asıl performansı testler gösterecektir. Uygulama tarafını da iyi kotardığı takdirde RIM' in önü açık görünüyor.
  • Android uygulamalarının BB10'da çalışacağı söyleniyordu, bilgisi olan varmı arkadaşlar?
  • Biliyorum büyük ihtimal uygulama fakiri bir cihaz olucak ama bu sistemi gercekten merak ediyorum ayrıca tanıtılacak telefon buysa çok şık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu bb' lerde sol yandaki hdım USB port vs açık mı oluyor yoksa kapatan bir aparat var mı?
  • uygulama konusunda windows 8 phone'lardan daha iyi yerlerde olacağını düşünüyorum. adamlar 1 senedir yazılım konusunda harıl harıl çalışıp destek verdiler yazılımcılara -etkinliklerden tutun cihaz dağıtımına kadar. yerel uygulamalar için biletix, cep yol, eczane, e-trader, garanti cep şube, garanti şifrematik, hürriyet gazetesi, ibb cep trafik, iş cep şube, markafoni ve yemeksepeti bb10 uygulamaları daha şimdiden hazır. bu detayı eklemek istedim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Avienova

    Android uygulamalarının BB10'da çalışacağı söyleniyordu, bilgisi olan varmı arkadaşlar?

    BB10 içersinde Android runtime vardır, bu yüzden Android için olan APK dosyası apktobar.com adresinden çevirip kullanabilirsiniz, sıkıntı yapmaya gerek yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.