Şimdi Ara

Exynos 5 Octa işlemcisi bu kez Galaxy Note III modeli için gündeme geldi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
689
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Exynos 5 Octa işlemcisi bu kez Galaxy Note III modeli için gündeme geldi





    Samsung ve Apple gibi genelde kendi tasarımı işlemcileri kendi ürünlerinde kullanan firmaların yeni bir işlemci tasarımı ortaya çıktığında, ilk olarak hangi modelde kullanılacağı teknoloji gündemini sürekli meşgul ediyor. 




    Samsung'un big.LITTLE tasarımında geliştirdiği yeni 8 çekirdekli Exynos 5 Octa işlemcisi ilk lanse edildiğinde, Galaxy S4 modelinde kullanılacağına dair pek çok söylenti ortaya çıkmıştı. Bu işlemcinin bu yıl ki modellerde kullanılma ihtimalinin düşük olduğu bilinse de yeni iddialar ortaya çıkmaya devam ediyor.




    Bir Samsung yöneticisine atfedilen iddialara göre Exynos 5 Octa işlemcisi ilk olarak Galaxy Note III modelinde görücüye çıkacak. 6.3 inçlik bir ekrana sahip olacağı belirtilen Galaxy Note III modelinin yılın ikinci yarısında tanıtılması bekleniyor.

     

    Samsung'un aynı yıl pazara sunduğu amiral gemi modellerinde genelde aynı model işlemci kullandığı için, Galaxy S3 modelinde kullanılacak işlemci, yüksek ihtimal Note III modelinde de kullanılacaktır. Bu bakımdan iddiaların çok gerçekçi olduğu söylenemez.




    Diğer bir gelişme ise Apple'ın yongaseti üretimini TSMC ve Unimicron firmasına kaydırmaya hazırlanması nedeniyle Samsung'un yeni iş ortakları arayışına girmesi oldu. Firmanın, işlemci tedariği için Huawei ve ZTE firmaları ile anlaşmak üzere olduğu ve iki firmanın üst düzey yetkilileri ile CES 2013 fuarında biraraya geldiği belirtiliyor. Yapılan görüşmeleri, Huawei ve ZTE yetkilileri Korean Times sitesine doğrulamış durumda.




    ZTE, devamlı büyüyen pazarda daha etkili işlemcilere ihtiyaç duyduğunu belirtmişti. Ancak son iki modelinde Qualcomm tasarımı APQ8064 işlemcisini kullandığı için Samsung'dan ne kadar işlemci talebi yapacağı kestirilemiyor. Huawei de aynı şekilde HiSilicon ortaklığı ile tasarladığı ARM Cortex-A9 tabanlı K3V2 işlemcisine modellerinde yer veriyor. Bu bakımdan yüksek talep olacağı sanılmıyor.




    Yaklaşan MWC 2013 fuarı sonrasında yeni Samsung ürünleri ile ilgili detaylı bilgiler ortaya çıkacaktır.

     

     








  • 6.3 ekran nedir ya.. 5.5 iyiydi
  • 5.7 olsa bari 0.2 artsın yeter note 1:(5.3), note 2 (5.5), note 3(5.7) olsun iyi olur :/

  • 6.3 çok fazla geldi bana 5.8 falan yapaydı bari o kadar büyük olunca tabletimsi telefondan, telefonumsu tablete geçiş oluyor.
  • bu ekranla gelirse NOTE nin ölümü gerçekleşmiş olur..
  • Büyük ekran beni rahatsız etmez. Ama gerçekten 6.3 fazla. O boyutlarda çin tabletleri bulunuyor. Gerçekten fazla şuanki boyutu bence fazlasıyla yeterli



    Samsung tasarıma ve kameraya odaklansa daha iyi olurdu.

  • full çerçevesiz bir telefon yapamayacaklarsa 6.3 çok büyük.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: vamp



    6.3 ekran nedir ya.. 5.5 iyiydi




    Bu inç yarışı resmen sidik yarışına döndü.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: yumyjikk

    5.7 olsa bari 0.2 artsın yeter note 1:(5.3), note 2 (5.5), note 3(5.7) olsun iyi olur :/


    Aynen katiliyorum, ya 5.7 olur ya da hatta 5.5'de bile kalabilir. 6.3 sadece kötü bir rüya ve kasasinin büyüklügünün de ayni kalacagini düsünüyorum. Ekran büyüse bile boyutlari su andakini gecmeyecektir.

  • Note III oldu Ajanda III :D

  • Kaynak korea times oldugu için sevindim. Neredeyse tüm iddiaları sallamasyon.

  • 6,3mu ? 42ınc ledı yenı aldık daha cok hızlı gelısıyor teknolojı
  • aynı yıl üretilen telefonlarda aynı işlemci kullanılıyor denmiş ama note 2 de zaten s3 ile aynı işlemci kullanıldı sadece artan ram veya kamera yüzünden note3'ün satılacağını pek düşünmüyorum + genelde samsung s ve note serisi cihazlarda s'ler ile birlikte işlemciyi yükseltiyor note ile birlikte ise işlemci+ bir iki özellik ekliyor(ram miktarının artırılması gibi)
    o yüzden note3 te yeni nesil işlemcinin kullanılacağını düşünüyorum.
    yeni nesil derken octa olmayabilir ama apq8064 kullanılabilir...
    apq 8064 ile exynos 4412 arasında çok fark var mı bilmiyorum ama fark yoksa samsung'un octa işlemcisini kullanacağını düşünüyorum...

  • Neden ekran buyudukce insanlar daha iyi telefon aliyorlarmis gibi bir izlenime sahip samsung bilemedim. Millet elinde servis tabagi buyuklugunde telefonlarla geziyor artik.

  • 4.3'den Sonra Tamamen Ego tatminine girdi.
    En Ideal 4 INCH Bana göre. 3.5 Mutluyum şahsen.
    Ama 6.3 Falan Nedir ..
  • 7 inc olunca duracaklar mı? Acaba hiç sanmıyorum ama

  • Exynos 5 Octa işlemcisi bu kez Galaxy Note III modeli için gündeme geldi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi climanjero -- 18 Ocak 2013; 22:47:27 >
  • Samsung Galaxy Note 4 7.3 inc ekranı ile büyüklüğü yeniden tanımladık, Samsung daha büyüğünü hayal et falan diye reklamlar çıkar artık :D

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Nightmare70

    Samsung Galaxy Note 4 7.3 inc ekranı ile büyüklüğü yeniden tanımladık, Samsung daha büyüğünü hayal et falan diye reklamlar çıkar artık :D

    Galaxy Note 6 da böyle olur o zaman artık

    Exynos 5 Octa işlemcisi bu kez Galaxy Note III modeli için gündeme geldi




  • Daha geçenlerde Huawei bilmem nesi Samsung için plastik kasa kullanmasa daha iyi olacak falan diyordu.Haberin içeriğinde şu dikkatimi çekti.

    Firmanın, işlemci tedariği için Huawei ve ZTE firmaları ile anlaşmak üzere olduğu ve iki firmanın üst düzey yetkilileri ile CES 2013 fuarında biraraya geldiği belirtiliyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.