Şimdi Ara

Apple'ın geçen yıl son çeyrekte 52 milyon iPhone sattığı tahmin ediliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Apple'ın geçen yıl son çeyrekte 52 milyon iPhone sattığı tahmin ediliyor





    Geçen yıl Eylül ayında lanse edilen iPhone 5 modeli ilk haftasonu 5 milyon satış yapan, ancak sonrasında yaşanan stok sıkıntıları nedeniyle satış rakamlarını açıklamayan Apple'ın, buna rağmen tüm modeller açısından önemli bir başarıya imza attığı tahmin ediliyor.




    KGI analiz uzmanları tarafından yatırımcılar için yapılan tahminlere göre, bileşen tedariğini yarıya indirdiği son günlerde konuşulan Apple, geçen yıl dördüncü çeyrek itibariyle 52 milyon yaklaşık iPhone satışı yapmış durumda. Bu yıl basında yüzde 41, çeyrek yıl bazında yüzde 93'lük bir artışa denk geliyor.




    Modellerin ayrımına baktığımızda ise iPhone 5 35 milyon satış barajına ulaştı. iPhone 4S 9.5 milyon, iPhone 4 ise 7.3 milyon adet satış yaptı. Apple'ın strateji olarak bir önceki modelin fiyatını kırması, iki önceki modelin de kontratlı olarak bedelsiz sunulması, modellere olan ilgiyi yüksek tutmayı başarıyor. Düşük fiyatlı yeni bir model yerine önceki modellerine güncelleme desteği sunan ve fiyatlarını düşüren Apple, başarılı satışlar yapıyor.




    35 milyon satış rakamıyla iPhone 5 büyük ihtimalle son çeyreğin en çok satan akıllı telefon ünvanını Galaxy S3'ten geri alacak. Ancak tahminler önceki analizlerden yüzde 3.5 daha düşük kaldı. 




    Yıl toplamında ise Apple'ın tahmini olarak 120 milyon akıllı telefon satışı yaptığı belirtiliyor. Bunun 74 milyonu yılın ilk yarısında iPhone 4S modelinden geldi.




    iPad olarak beklentiler son çeyrekte 23 milyon ünite satışı yönünde. Önceki yıl aynı çeyreğe göre yüzde 49 artış yaşanıyor. 4. nesil iPad 9.3 milyon satış yaparken, iPad mini satışları 8.2 milyon barajında seyrediyor. Rakamlar uzmanların önceki analizine göre biraz düşük kalıyor. 




    Yeni yılın ilk çeyreğinde ise iPhone modellerinin 37 milyon, iPad modellerinin de 19.4 milyon adet satış yapması bekleniyor. Apple'ın son çeyrek resmi rakamları 23 Ocak'ta duyurulacak.




    Artık Apple'ın en büyük rakibi haline gelen Samsung cephesinde ise son çeyrekte 65 milyon akıllı telefon satışı bekleniyor. Sadece Galaxy S3 modelinin 40 milyon satış barajını geçmesi yıl genelinde global akıllı telefon liderliğini perçinlemesine katkı yapacak.  

     








  • Rakamlar ortada , simdi androiclerin rakamlara ragmen sacmalamalarini ve agir apple fanlarinin savunmalarini buyuk bir zevkle izleyecegim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • iphone 5 kadar yeni ismi haketmeyen telefon görmedim. 4s2 falan olsaydı keşke. Ya da samsungun yaptığı gibi 4s plus falan. Buna rağmen birinci olması ne kadar "fanboy" un dolaştığını gösteriyor....

  • Apple'ın son çeyrekte sattığı iPhone 5 sayısı Nokia'nın bütün yıl sattığı akıllı telefon sayısından daha fazladır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kim ne derse desin Samsung
  • iPhone 5 piyasadaki en iyi akıllı telefonudur bence.

    Tasarımı, malzeme kalitesi, işlemci stabilitesi.. gerçekten herkesin sahip olmak isteyeceği telefon.

    En büyük dezavantajı fiyatı ve istenildiği gibi özelleştirilememesi. iPhone 4s kullanıyorum ve bazen itunes'a video atmak işkenceye dönüşebiliyor.

    iPhone 4s'ten iphone 5'e geçmek çok gereksiz bence.

    Şuan- ya da yakın gelecekte desek daha doğru olur - para verip alacağım tek telefon Sony Xperia Z. Özellikle donanımsal olarak çoğu konuda iPhone 5'ten daha iyi olduğunu düşünüyorum. Samsung S3 gibi plastik oyuncak telefon hissi vermediğine de eminim.

    Konuyla çok alakasız ama sonraki telefonum kesinlikle Xperia Z.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sajuuk

    iphone 5 kadar yeni ismi haketmeyen telefon görmedim. 4s2 falan olsaydı keşke. Ya da samsungun yaptığı gibi 4s plus falan. Buna rağmen birinci olması ne kadar "fanboy" un dolaştığını gösteriyor....

    pehh...
  • 35 milyon satış rakamıyla iPhone 5 büyük ihtimalle son çeyreğin en çok satan akıllı telefon ünvanını Galaxy S3'ten geri alacak. Demişler ama Samsung galaxy s3 40 milyon adet sattı diye biliyorum. Şimdi 35 milyon satan İphone 5 nasıl S3'ü geçiyor. S3'ün eli armut mu toplayacak iphone 5 35 milyonu aşarken???

  • her birinden 130$ kazansaaaa,,

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanatkanat

    35 milyon satış rakamıyla iPhone 5 büyük ihtimalle son çeyreğin en çok satan akıllı telefon ünvanını Galaxy S3ten geri alacak. Demişler ama Samsung galaxy s3 40 milyon adet sattı diye biliyorum. Şimdi 35 milyon satan İphone 5 nasıl S3ü geçiyor. S3ün eli armut mu toplayacak iphone 5 35 milyonu aşarken???


    sadece son çeyrekte o kadar satmış toplam ıphone satışı 125 milyon...

  • Satsın veya satmasın. iPhone 5 tartışmasız 2012'in en iyi telefonudur.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kanatkanat

    35 milyon satış rakamıyla iPhone 5 büyük ihtimalle son çeyreğin en çok satan akıllı telefon ünvanını Galaxy S3ten geri alacak. Demişler ama Samsung galaxy s3 40 milyon adet sattı diye biliyorum. Şimdi 35 milyon satan İphone 5 nasıl S3ü geçiyor. S3ün eli armut mu toplayacak iphone 5 35 milyonu aşarken???


    şöyle ki;
    S3 1 ayda 1milyon satarken iphone5 1 haftada 2miyon satıyor,
    S serisi samsunglar nerdeyse 3 yılda 100milyon satarken...neyse sen bak editörün önceki açıklamasına;

    "...Firmanın geçen yıl ki amiral gemi modeli Galaxy S3, ilk ayda bir milyon adet satarken, 5 ayda 30 milyon, 7 ayda 40 milyon satış rakamına ulaştı. Galaxy S3 modelinin bugüne kadar ki merak edilen satış rakamı da firma tarafından duyurulmuş oldu.
    Mayıs 2010 yılında ilk kez tanıştığımız Galaxy S serisi cihazlar 2 yıl 7 aylık bir süredir pazarda ve Samsung'un açıklamasına göre kümülatif olarak 100 milyon rakamını geride bıraktı. Günlük ortalama S serisi cihaz satışı ise 190 000 üniteye yükseldi..."

    daha benim Windows phone telefonların katedeceği çok yol var ama stabil sorunsuz ve güvenilir sistemler iphone ve Windows phone'lu telefonlar,ama tabi Google'ın android ile daha yolun başında olduğunu düşünürsek bu uzun yolda çok kaliteli işler çıkarmaması için bir sebep yok,zamanla o da sornlarını düzletecektir,zamanında intel amd ghz manyağı olmuş olan kullanıcıya olmuştu ısınma ve kğitlenme sorunalrı yüzüne,şimdi aynı şeyi android telefonalrda görüyorum,ama zamanla düzelteceklerdir ve daha az ram daha az batarya kullanan bir işletim sistemi olacaktır,ama editörümüz gibi önyargılı olmamak lazım,teknolojinin gelişmesini izlemek çok keyifli:)





  • keske biri iphone 5 incelese de görse telefon neymiş

  • quote:

    Orijinalden alıntı: ksk_kaan

    Kim ne derse desin Samsung

    Eksiye bastık kusura bakma :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adroid sistemleri çok ram harcıyor biliyorum. Fakat arkadaşlar Android'e çıkan telefonların Ramları fazla yani demek istediğim Android sistemine yetecek hatta fazla olan donanımla geliyor telefonlar. ios ve wp8 lerde donanım az az veriliyor ne yazık ki

  • Son paragraf herşeyi açıklıyor...

    "Artık Apple'ın en büyük rakibi haline gelen Samsung cephesinde ise son çeyrekte 65 milyon akıllı telefon satışı bekleniyor. Sadece Galaxy S3 modelinin 40 milyon satış barajını geçmesi yıl genelinde global akıllı telefon liderliğini perçinlemesine katkı yapacak. "

    Samsung 65 milyon
    apple 52 milyon


    2 yıldır beklenilen ip5 anca bu kadar itekledi şirketi. Galaxy s4 ten sonra toplam akıllı telefon satış oranları dahada değişir samsung a doğru.
  • Galaxy S3 7-8 aydır piyasada; satış olarak ve 40 milyon rakamını yeni aştı, iPhone 5 ise piyasaya çıkalı 4 ay civarı oldu ve 52 milyon gibi bir rakamdan bahsediliyor bunu 7-8 aya vurarsak 100 milyon eder ve bütün Galaxy S serisine bedel olur, ne kadar Nexus 4 kullanıcısı olsam da bence Apple pazarlama ve satış konusunda kesinlikle rakipsiz.

  • Kim ne derse desin 10 uzerinden 8 puan alir

    Ben memnunum gidip android gibi sacma sapan bir isletim sistemine 1 tl para vermem

    akilli tekefonu akilli tekefon yapar uygulamadir oda bolca var İOS'ta

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Iphone ve digerleri....

  • Doğrudur geçen gün devlet hastanesine gittim 3 ayrı doktora çıktım üçünde de iphone 5 vardı :) Ayrıca instagram kullanıyorsanız en çok beğenilen fotoğraflara bakın özellikle ayna karşısında çekilen hepsi iphone 5 bir tane 4 veya 4s yok :) Para yok bizde s2'ye devam 1.6 ghz de şimdilik yetiyor :D

  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.