Şimdi Ara

Apple ile Amazon 'App Store' terimi için anlaşma masasına oturacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  •   

     

    Bilindiği üzere Apple ve Amazon uygulama marketlerini nitelemek için "App Store"(Uygulama Marketi) terimini kullanıyor. İsimlendirme konusundaki bu benzerlik taraflar arasında yaklaşık iki yıldır süren bir anlaşmazlığı temelini atıyor. 

     

    Söz konusu anlaşmazlık çerçevesinde Apple, "App Store" teriminin kendi tescilli markası olduğunu iddia ederken, Amazon'da bu terimin sıklıkla kullanılan bir terim olduğunu savunuyor. Bu iddialar üzerine kurulu anlaşmazlıklarını mahkeme salonlarında halletme yolunu seçen firmaların duruşma süreçleri ağustos ayında başlayacak. Ancak, mahkemenin hakiminin aldığı yeni bir karar ile duruşma süreci başlamadan önce tarafların anlaşma masasına oturması isteniyor. Söz konusu uzlaşma görüşmeleri 21 Mart tarihinde başlayacakken, her iki tarafında karar yetkisine sahip olan baş avukatlarının bu görüşmelere göndermesi zorunlu tutuluyor.

     

    Uygulama marketlerini nitelerken "App Store" terimini kullanan Apple ve Amazon'un mahkemenin uzlaşma talebi doğrultusunda nasıl bir sonuca ulaşacağını mart ayında başlayacak olan görüşme sürecinde hep birlikte göreceğiz.














  • Amazonu haklı buluyorum bu konuda.
  • a.pl adresi için bile "Bizim prestijimizden yararlanıyor" diyen bir şirket Apple.

  • Apple n elinden gelse yediğimiz elmalarin bile ismini değiştirmek isteyecek.... Uygulama Marketi gibi bir ismin telif hakkı mı olur?

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing

    Amazonu haklı buluyorum bu konuda.

    Neresini haklı buluorsunuz? Önceden kullanılan bir kelime mi App Store sizcede? Nerde kullanıyordunuz bu terimi sorabilirmmiyim
  • apple yakinda yedigimiz elmalarin patentini alip elma yememizi yasaklarsa hic sasirmam politikasina cok uygun olur bu adim !!!

  • "uygulama marketi" ne kadar genel bir tabir ise "app store" da o kadar genel bir tabirdir. arkadaşın dediği gibi Apple yakında elma ismini izinsiz kullananlara da dava açar :p

  • App=Application=Uygulama, Store=Mağaza
    Sonuçta Uygulama mağazası. Bunun neresi tescilli bir isim ? Elektronik Postaya E-posta dediğimiz kadar normal bir kısaltma sonuçta app.

  • Yakinda yedigimiz elma bile, yuvarlatilmis dikdortgen diye davalik olacak

  • Allahım ya, böyle saçmalık olurmu !

  • Amazon haksiz bence..

    "Application Store" koysaydi hakli olurdu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Apple amazonuda satın alsa bari amazon Store gelir telefonlara

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Senin sürekli kullanmadıgın bir kelime olması doğal da yurt dışında android in marketine bile app store demeler çok doğal sonuçta hepsi uygulama marketi amazon'un dedigi de bu.
    quote:

    Orijinalden alıntı: knidos

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing Amazonu haklı buluyorum bu konuda.
    Neresini haklı buluorsunuz? Önceden kullanılan bir kelime mi App Store sizcede? Nerde kullanıyordunuz bu terimi sorabilirmmiyim

  • iOS de kullandığı saat görseli için telif hakkı ödeyen bir firmadan bahsediyoruz burda. Politikası apaçık belli. Ve evet eminim gücü yetse bütün elma üreticilerini haraca bağlar!

  • Bir gün öğretmeni App Store'u yanına çağırır ve "Bak oğlum App Store, senin adında App Store benimkide, bundan sonra senin adın Hakkı olsun" der ve o gün bu gündür App Store'u App Store Hakkı diye çağırırlar. Hakimin anlaşma dediği bu herhalde.

  • Bu kadar fanatik olmayın ya, bu nedir? Apple iPhone'dan önce kaçımız "app" terimini biliyordu veya uygulama yüklüyordu telefonuna, telefon kültürümüz "sis" ve "jar"dan öte değildi. Bu adamlar bir şeyler yaptılar, çağ atlattılar. Apple hareket algılayıcı koydu, herkes koymaya başladı, Apple Siri'yi geliştirdi, hemen üstüne S-Voice vs. sesli asistanlar türedi. Aynı şekilde iMessage - ChatOn, iTunesU - Learning Hub ve daha onlarca şeyde olduğu gibi Apple'ın izinden gidiliyor. Ben koyu bir Beşiktaşlıyım şöyle bir örnek vereyim; Quaresma Beşiktaştayken bazı taraftarlar öylesine körleşti ki "Quaresma Ronaldodan büyük futbolcudur!!" havasındalardı, işte bu ne kadar saçma geliyorsa kulağa sizin düşünceleriniz de o kadar saçma geliyor, bu kadar kör olmayın.

  • İngilizcesi zayıflar ortaya dökülmüş, Application'ı Apple'a yontmaya çalışıyorlar.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: keremtuncer

    Bu kadar fanatik olmayın ya, bu nedir? Apple iPhone'dan önce kaçımız "app" terimini biliyordu veya uygulama yüklüyordu telefonuna, telefon kültürümüz "sis" ve "jar"dan öte değildi. Bu adamlar bir şeyler yaptılar, çağ atlattılar. Apple hareket algılayıcı koydu, herkes koymaya başladı, Apple Siri'yi geliştirdi, hemen üstüne S-Voice vs. sesli asistanlar türedi. Aynı şekilde iMessage - ChatOn, iTunesU - Learning Hub ve daha onlarca şeyde olduğu gibi Apple'ın izinden gidiliyor. Ben koyu bir Beşiktaşlıyım şöyle bir örnek vereyim; Quaresma Beşiktaştayken bazı taraftarlar öylesine körleşti ki "Quaresma Ronaldodan büyük futbolcudur!!" havasındalardı, işte bu ne kadar saçma geliyorsa kulağa sizin düşünceleriniz de o kadar saçma geliyor, bu kadar kör olmayın.

    Bütün bunlarla konunun ne alakası var, onu anlayamadım. Ama Siri daha önce vardı, kullanıyorduk. Apple satın aldı firmayı ve o mu başlatmış oldu yani yönelmeyi? Ya iMessage demişsin ya ona sadece gülüyorum.

    Her neyse, konu bu değil. Apple Siri'ye Voice Control gibi bir isim kullansaydı bunu da tescillendiremezdi. Bütün bunlar genel ifadelerdir ve bunların tescil edilmesi saçmadır. O zaman Store'u da sadece Apple kullansın.

    Store diye bir şey var ki bu bildiğin mağaza demektir. App de daha önce "gerçekten" yaygın olarak kullanılan Application kelimesinin kısaltmasıdır ki uygulama demektir. (Sanki "Apple'dan önce uygulama yoktu." der gibi konuşuyorsunuz.) Uyulama satılan mağazaya ne denir AppStore denmez de? Bunu da savunuyorsunuz ya pes artık.

    "App Store - Apple Store demektir." algısından vazgeçin artık.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: knidos

    quote:

    Orijinalden alıntı: Vipracing

    Amazonu haklı buluyorum bu konuda.

    Neresini haklı buluorsunuz? Önceden kullanılan bir kelime mi App Store sizcede? Nerde kullanıyordunuz bu terimi sorabilirmmiyim

    Merhaba,

    Ben bir şahısım firma değil dolayısı ile benim kullanmama gerek yok benzeri yaklaşımı kullanan bir sürü firma var.Apple dan önce de vardı.Bana göre de evrensel bir kelime .

    Bu arada örnek isterseniz :http://www.handango.com/Home.jsp?siteId=2218 adresine bir bakın ilk commnicator um için buradan alışveriş yapıyordum daha sonra pda için de kullandım.

    Buda eski palm sürümlerinden birisinin ekran görüntüsü :
    Apple ile Amazon 'App Store' terimi için anlaşma masasına oturacak


    Sorunuzun cevabını yeterlimi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vipracing -- 17 Ocak 2013; 1:24:08 >




  • Amazon bencede haklı. Çünkü App Store bize orjinal gelebilir ama kendi lisanında "bakkal"a "market" denilmesinden başka bir farkı yok.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.