Şimdi Ara

Ebm-Dark Electro-Industrial-Harsh Club (4. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
472
Cevap
3
Favori
6.876
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İyiymiş ::=))





    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 16 Ağustos 2013; 23:14:58 >




  • Teknoyu meknoyu geçte, Futurepop dinlenir bu soğuk (!) günlerde... Kafa dinlemelik...
  • synth pop - future pop olsun dinlerim tabi...Frozen Plasma vs iyi gider
  • Az önce konuya başla biri yorum yazmış sanıp hemen zevkle konuya girdim. Meğersem gözüm oyun oynamış. Moralim bozuldu.

    İlk göz ağrılarımdan...
  • Bir şey itiraf edeceğim, bu konu açıldı açılalı çok fazla grupla tanıştım.
  • 2 senelik tecrübeden artık elimden geldiği kadarıyla paylaşmaya çalıştım
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 18 Ağustos 2013; 22:39:10 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noobkiller

    2 senelik tecrübeden artık elimden geldiği kadarıyla paylaşmaya çalıştım
    Yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

    Kesinlikle yardımcı oldunuz.

    Neyse, birde benim zavallı listemde ne varmış bakalım.




  • Aman zavallı mı estağfurullah... Grendel olunca akan sular durur
  • Old Shool kaçaçak ama çok seviyorum ve belki de bu adamlar birçok tarzın öncülerinden biri
  • Skinny Puppy
    Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Skinny Puppy

    Skinny Puppy Londra'da bir konserde, 2005
    Genel bilgiler
    Köken Vancouver, British Columbia, Kanada
    Etkin yılları 1982–1995
    2000
    2003–günümüz
    Tarzlar Post-endüstriyel, elektro-endüstriyel, endüstriyel rock, endüstriyel ambient
    Synthpop (ilk dönemler)
    Plak şirketi Subconscious Communications, Synthetic Symphony, Nettwerk, American Recordings, Play It Again Sam
    İlişkili hareketler ohGr, Download, Doubting Thomas, W.E.L.T., platEAU, The Tear Garden, Front Line Assembly, Ministry, KMFDM, Hilt, Cyberaktif, RX, Images In Vogue
    Resmî sitesi skinnypuppy.com Resmi sitesi
    Üyeler
    cEvin Key
    Nivek Ogre
    Mark Walk
    Eski üyeler
    Dwayne Goettel
    Dave "Rave" Ogilvie
    Al Jourgensen
    Wilhelm Schroeder (Bill Leeb)
    William Morrison
    Skinny Puppy, Kanadalı bir elektronik müzik grubudur. Vancouver, British Columbia, Kanada'da 1982 yılında kurulan grup, elektro-endüstriyel türünün kurucularından kabul edilmektedir.[1]
    İlk olarak New Wave grubu Images In Vogue'da çalan cEvin Key'in deneysel müzik yan projesi olarak ortaya çıkan Skinny Puppy, vokalist Nivek Ogre'nin de gruba katılması ile tam zamanlı bir projeye dönüşmüştür. Bir düzeden fazla stüdyo albümü ve çok sayıda konser turundan sonra, grubun sabit kalan tek üyeleri Key ve Ogre olmuştur. Diğer üyeler arasında Dwayne Goettel (1986–1995), Dave "Rave" Ogilvie (uzun zamanlı işbirlikçi, yapımcı ve 1995'e kadar resmi olmayan dördüncü üye), Mark Walk (2003–present) ile Bill Leeb (1985–1986, under the pseudonym Wilhelm Schroeder) ve Al Jourgensen (1989) gibi çok sayıda konuk sanatçı vardır.
    1984'te ilk kasetinin çıkmasından sonra Skinny Puppy Vancouver plak şirketi Nettwerk'e kaydolmuştur. Nettwerk'teki debut EP'si Remission (1984)'ten Last Rights (1992)'ye kadar, Skinny Puppy kendini adayan hayranlara ve kült bir yapıya sahip etkili ibr gruba dönüşmüştür.[2] Grup, ambient, noise, new wave, elektronik müzik ve rock öğelerini müziğinde birleştirmiş ve yenilikçi bir şekilde numuneleme tekniğini kuşşanmıştır. "Who's Laughing Now" 1990 filmi Bad Influence'ın kapanışında kullanılmıştır. Bu dönemde Kuzey Amerika ve Avrupa'daki bir dizi turdan sonra, grup ayrıca teatral ve korku temalı canlı performansları ve videoları ile ün salmış; kimyasal silahlar gibi sorunları konu edinip hayvanlara yapılan deneylere karşı anti-propoganda yapmışlardır.
    In 1993, Skinny Puppy Nettwerk ve uzun süreli yapımcı Rave ile bağlantısını kesmiş, American Recordings'e kaydolup Malibu, kaliforniya'ya yerleşmişlerdir. Bu durum, yeler arasında uyuşturucu problemleri ve gerilim yaratmış; sonraki albümleri The Processin kaydında zorluklara neden olmuştur. Ogre Skinny Puppy'den Haziran 1995'te ayrılmış ve iki ay sonra Goettel eroin dozaşımından hayatını kaybetmiştir. Albüm Rave tarafından tamamlanmış ve Goettel'e ithaf edilerek 1996'da yayımlanmıştır. Zaten bir takım diğer projelerde aktif olan Key ve Ogre, farklı yollarda çalışmalarına devam etmiş ama bir kez 2000 yılında Dresden'deki Doomsday Festivali için bir konserliğine yeniden birleşmişlerdir. 2003 yılında Mark Walk ile Skinny Puppy'i yeniden kurduktan sonra ikili, grubun adı altında Alman plak şirketi Synthetic Symphony'den iki tane albüm çıkarmış ve kapsamlı turlara çıkmışlardır.


    Nocturnal Emissions, Portion Control ve The Legendary Pink Dots'tan esinlenen grup[3] kendilerine etki eden bu tür müziklere kaset takasları ile ulaşmıştır.[4] Skinny Puppy, analog ve dijital kayıt tekniklerini denemiş; çok katmanlı sesler yaratmak için synth'ler, drum machine'ler, akustik perküsyon, teyp kesmeler, bulunan sesler, distorsiyon, samplerler ve geleneksel rock müzik enstrümanları kullanmıştır. Ayrıca filmler ve radyo yayınlarından kesitleri müziklerine numunelemişler ve çoğunlukla bilinç akışı ile aktarılan Ogre'nin vokallerine büyük oranda distorsiyon ve diğer efektleri uygulamışlardır. Şarkı sözlerinin temaları genellikle hayvan hakları, politika, din, uyuşturucu bağımlılığı, hastalıklar ve biyolojik bozunma olmuştur; bu temalar çoğunlukla sözel ve konsept açısından birbirine uyarlanmıştır.
    Skinny Puppy aynı zamanda performans sanatı ile müziği birleştiren teatral ve kimi zaman tartışmalı olan konserleri ile bilinmektedir.[5] Grubun bu özelliği, özellikle Head Trauma (1988), VIVIsectVI (1988), Too Dark Park (1990) ve Last Rights (1992) turlarının bulunduğu dönemde belirginlik kazanmıştır. Canlı performanslar müzikal doğaçlama, film gösterimi ve detaylı sahne malzemeleri içermiştir. Sahne performansları arasında; Ogre'nin kablolar ile sarkıtılması ve bir yağlı urgan ile oynaması, Key'in bir açılı taşlayıcı ile çelik kesmesi ve Ogre ile George H.W. Bush'un sahte idamları vardır.[6] Grup aynı zamanda William Morrison ve Jim Van Bebber gibi yönetmenler ile müzik videoları için çalışmış ve bu kliplerde canlı performanslarında işledikleri temaları kullanmışlardır.
    Etkileri[değiştir]

    Her ne kadar genel dinleyici kitlesi için bir başarı yakalayamasa da, birkaç Skinny Puppy yayımları Kuzey Amerika ve Avrupa'da listelere giriş yapmıştır. Grubun endüstriyel'e ve elektronik müziğe olan katkısı hayli büyüktür. Genel olarak eşsiz bir müziğin ve canlı performans stilinin öncüsü olarak kabul edilmekle birlikte,[7][8][9] Skinny Puppy ayrıca endüstriyel rock ve elektro-endüstriyelin öncüleri arasında sayılmaktadır.[7][10][11] Bu türler, özellikle birçok benzer müzik grubunun da oluşmasını sağlamıştır.[7] Grubun etkiledikleri gruplar arasında, Tin Omen gibi birçok bağımsız proje ile 1988'teki Skinny Puppy Kuzey Amerika turunda grubun açışını yapan ünlü endüstriyel rock grubu Nine Inch Nails gibi birçok grup da vardır.[12] Trent Reznor, ayrıca Skinny Puppy'nins "Dig It" adlı şarkısının, Nine Inch Nails'İn ilk şarkılarından ve hit'lerinden "Down in It"'e bir esin kaynağı olduğunu da ifade etmiştir.[13] Grup, iki tane tribute albüme esin kaynağı olmuştur: Hymns of the Worlock (Cleopatra Records-1998) ve ReMix Dys Temper (Nettwerk Productions-1998)
    Üyeler[değiştir]

    Şimdiki üyeler[değiştir]
    cEvin Key - bateri, klavye, synth, bas gitar, gitar
    Nivek Ogre - vokal, klavye, synth
    Mark Walk - gitar, bas gitar, klavye, synth
    Eski üyeler[değiştir]
    Dwayne Goettel
    Bill Leeb
    William Morrison
    Dave "Rave" Ogilvie
    Tur üyeleri[değiştir]
    Justin Bennett (canlı bateriler)
    Diskografi[değiştir]

    Ana madde: Skinny Puppy dikografisi
    Stüdyo albümleri
    Back and Forth (1984)
    Remission (1984)
    Bites (1985)
    Mind: The Perpetual Intercourse (1986)
    Cleanse Fold and Manipulate (1987)
    VIVIsectVI (1988)
    Rabies (1989)
    Too Dark Park (1990)
    Last Rights (1992)
    The Process (1996)
    The Greater Wrong of the Right (2004)
    Mythmaker (2007)
    HanDover (2011)
    Videografi[değiştir]

    Ain't It Dead Yet?, 1991, VHS/DVD
    Toronto, Ontario'daki The Concert Hall'da canlı performans, 31 Mayıs ve 1 Haziran 1987.
    Video Collection (1984-1992), 1996, VHS/DVD
    "Dig It", "Stairs and Flowers", "Far Too Frail" (1985 canlı kaydı), "Smothered Hope" (1985 canlı kaydı), "Deep Down Trauma Hounds" (1987'deki Ain't It Dead Yet? performansından canlı kayıtlar), "Testure", "Spasmolytic", ve "Killing Game"'in videolarını içermektedir.
    Brap: Back and Forth Series 3 & 4, 1996, 2-CD
    CD-ROM bölümü olan versiyonları video klipler içermektedir.
    Greater Wrong of the Right LIVE, 2005, 2-DVD
    2004'ın sonlarına doğru, Toronto ve Montreal'de canlı performanslar. Ayrıca "Pro-Test", "Spasmolytic" (1990 canlı kayıt), ve "Love In Vein" (1992 canlı kayıt)'ın videolarını içermektedir.
    "State Aid" (1988 canlı kayıt), "Worlock" (1990), "Candle" (1996), "Curcible" (1996), "Hardset Head" (1996), and "Haze" (2007)'in de aralarında bulunduğu bir grup sadece tanıtım amaçlı şarkının videoları da yayımlanmıştır..
    Kaynakça[değiştir]

    ^ Adem Tepedelen, "Skinny Puppy Bark Back", Rolling Stone, May 20, 2004. [1] erişimtarihi: 24 Ekim 2008.
    ^ Chartattack.com staff (2001-07-20). "Doomsday Comes For Skinny Puppy Fans". Chartattack. Erişim tarihi: 2007-05-16.
    ^ Todd Zachritz. "Brap... The Skinny Puppy and Download Discography". Godsend Online. Erişim tarihi: 2007-05-14.
    ^ Alan Di Perna. "Industrial Revolution: Jackhammer of the Gods". Guitar World, Haziran 1995.
    ^ Justin Kleinfeld (2007-04-01). "Skinny Puppy gets respect". Remix magazine. Erişim tarihi: 2007-05-24.
    ^ Angela Gorter (2004-12-12). "Conservatives Ban College Radio Stations". The BG News. Erişim tarihi: 2007-05-14.
    ^ a b c SEE Staff (2005-08-11). "Infectious bite". SEE Magazine. Erişim tarihi: 2007-05-14.
    ^ Jim Harper. "Biography of Dwayne Goettel". Allmusic. Billboard.com. Erişim tarihi: 2007-05-16.
    ^ "The Myth of Skinny Puppy". Pollstar. 2007-05-07. Erişim tarihi: 2007-05-14. [ölü/kırık bağlantı]
    ^ Chartattack.com staff (2000-05-23). "Review of Various Artists: Wild Planet". Erişim tarihi: 2007-05-14. [ölü/kırık bağlantı]
    ^ Tom Lanham (2007-01-24). "Skinny Puppy is back, making myths". San Francisco Examiner. [ölü/kırık bağlantı]
    ^ Steve Huey. "Nine Inch Nails: Biography". Allmusic. Erişim tarihi: 2006-11-24.
    ^ "An interview with Trent Reznor". Spin. Mart 1996. Erişim tarihi: 2006-10-22.
    Dış bağlantılar[değiştir]

    Commons-logo.svg
    Wikimedia Commons'ta
    Skinny Puppy ile ilgili çoklu ortam belgeleri bulunmaktadır.
    resmi Skinny Puppy sitesi
    Skinny Puppy'nin Resmî Facebook Sayfası
    Litany.net Resmi haberler, Kaynak kütüphanesi ve Hayran forumu
    MySpace'te Skinny Puppy
    Skinny Puppy Sıkça sorulan sorular ve Şarkı sözü arşivi (Corey Goldberg)
    Jonathan Lyons'un cEvin Key ile olan röportajı, MP3.com'da

    Not

    Alıntı:Vikipedi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NecroCyber-777 -- 19 Ağustos 2013; 1:10:28 >




  • Grendel (band)
    Bolt
    Image desired
    Background
    Years active 1997 - present
    Genre (s) EBM and Dark Electro
    Label (s) Noi tekk , Infacted and Metropolis U.S..
    Membership
    singing, music & lyrics [VLRK] (Jos Tucker)
    live drums [M4RC] (Marc Martinez)
    live keys [S42H] (Sascha Pniok)
    Website
    Portal Portal Icon Music
    Grendel is a Dutch / British EBM - and dark electro band. It is one of the more successful underground acts of the Netherlands. Officially, the British band, there Jos Tucker has a British passport, but because he is starting his second year of life living in the Netherlands and is fluent in Dutch, Grendel is generally considered to be Dutch.
    Content
    1 Line-up
    2 Biography
    3 Discography
    4 External link
    Line-up

    [VLRK] (Jos Tucker) - song, music & lyrics
    [M4RC] (Marc Martinez) - live drums
    [S42H] (Sascha Pniok) - live keys

    Biography

    Grendel begins in 1997 as disintegrating a previous band of Jos Tucker. He decides on his own to continue. In 2000, he brings a DuoTrack demo that stands out in the Dutch industrial and gothic scene, and also abroad. A demo entitled "inhumane entertainment." Half a year later This demo attracts the attention of the German EBM label Noitekk , and with some extra tracks will be released as the debut album . During this time assisted by Jos live [FLRS].
    Then the EP "End of Ages" was released, and the album "Prescription: medicide". This album creates a lot of attention abroad for Grendel, and a lot of touring through Europe and the U.S.. After these albums [FLRS] left the band, he is replaced by [4NIT4]. In this period, also toured extensively, and the EP "Soilbleed" was released, with EBM implementation of the well-known "Kernkraft 400" by Zombie Nation . That was not appreciated by the record of Zombie Nation, with the result that later another version of "Soilbleed" appeared without this number, under the title: "Soilbleed: redux". The title track is a big club hit in the industrial and gothic scene.
    After [4NIT4] left the band because of busy schedule in her life. She is replaced by [M4RC] ie Marc Ramirez, an American / Mexican drummer and DJ. Later add the Italian [MRKO], or Marco Visconti, joined the band. The latter is also known as the man behind the Italian EBM formation XP8 , and during the Judgement tour he played keys in the live band VNV Nation .
    In early 2007 brings Grendel than the album "Harsh Generation" from. Even before the release of this album has left the band Noitekk, and has also signed to the German label Infacted . The United States is Grendel released by Metropolis in Russia by Gravitator and Japan by Deathwatch Asia . This CD won the band a lot of popularity and numbers such as "Void Malign", "Dirty" and "Hate This" are essential club hits in the global industrial and gothic scene.
    After several years of touring with Grendel, is keyboardist [MRKO] replaced by [S42H] oftwel Sascha Pniok, which is also active in the German EBM / Industrial band Schallfaktor .
    Grendel the end of 2009 brings ep "Chemicals + Circuitry" from. Soon, the title number is also an indispensable club hit in the industrial and gothic scene, with its anthem-like properties, and reached top positions in various underground DJ charts. Also there is a lot of discussion about this ep , as the production of it is clearly more polished compared to previous releases and also stubborn using non-distorted vocals and harmonic passages. Yet this release achieved much success and received mostly very positive reaction from both fans and the media.
    In 2012, the band with the album Time Wave Zero.

    Discography
    'First promo / demo' (2000)
    'Inhumane Amusement' PROMO (2000)
    'Inhumane Amusement "CD (2001 - NoiTekk Rec.)
    "End of Ages" ep (2002 - NoiTekk Rec.)
    "Prescription: Medicide" CD (2004 - NoiTekk / Metropolis Rec.)
    'Soilbleed "ep (2005 - NoiTekk / Metropolis Rec.)
    'Soilbleed: Redux "ep (2006 - NoiTekk Rec.)
    "Harsh Generation'cd (2007 - Infacted / Metropolis / Gravitator Rec)
    "Chemicals + Circuitry" (2009 - Infacted / Metropolis / Gravitator / Deathwatch Asia Rec.)
    'Time Wave Zero "(2012) - Infacted / Metropolis




  • Skinny Puppy'i çok severim. Tam isabet olmuş. Ancak yaptıkları müzik EBM'yi aşıyor biraz, Elektro-Endüstriyal müzik icra ettiklerini söylüyorlar.
  • Endüstriyelin babaları diyenler var ama ben çok dikkatli her şarkısını dinledim metalden ebm e kadar aşırı geniş yelpazeye kadar uzanıyor.
    Gerçekten çok büyük bir grup olduğunu bizlere gösteriyor.
  • Ama nedense pek hakettiği ilgiyi görmediğini düşünüyorum. Bir acayiplik var Endüstriyal camiada.
  • Evet herkes Ambient dinleyemiyor mesela ??
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Noobkiller

    Evet herkes Ambient dinleyemiyor mesela ??

    Varsa yoksa Metal!
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.