Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (484. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.466
Cevap
47
Favori
929.221
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sporcu23
    Düz yolda 140 km yi çok zorladım ama geçemediim, araç 5.viteste 100km ulaşmadan 3000devire ulaşıyor (umarım motor açıldıkça biraz da düşer).

    Yol rampa yukarı olmalı ve karşıdan rüzgar esiyor filan olmalı 140km fabrika verisinden bile çok düşük.Aracın rahatlıkla 170 i geçmesi lazım youtube ta 1.2 lerle 190 ı geçenler dahi var.Şahsen denemedim.

    Araç 3000 d/d 100km yapıyorsa,dişli oranları değişmeyeceği için ,zamanla herhangi bir değişim olmayacaktır.

    Araç turbo benzinli ya da turbo dizel değilse,veya çok güçlü 2.0lt gibi bir motoru yoksa,6. vitesi yoksa çoğu araç 2700 de 90km,3000 d/d de 100km sürat civarlarındadır zaten.

    Forumda "aracınız 3000d/d kaç yapıyor" gibilerinden başlıklar vardı,megane II 1.6, peugeot 307 1.6,toyota corolla 1.6,fiat marea 1.6 araçlar bile sürücülerinin söylediğinie göre 3000 d/d 100km sürat yapıyor.

    Aslında devir ve km ilişkisi hız limitleri arttıktan sonra insanların dikkatini çekmeye başladı .90 la giderken herhangi bir sıkıntı yok ama duble yolda ya da otobanda 110-120 gibi süratlerde yolculuk yaparken, yüksek devir ve haliyle artan tüketim ister istemez rahatsız ediyor.Nerde 6. vites diye eli arıyor insanın.Bu yüzden büyük hacimli motorlar şehilerarası yollar için daha mantıklı gözüküyor,küçük hacimli motorlar ağırlıklı olarak şehir içi için dizayn edilmiş.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sporcu23

    Düz yolda 140 km yi çok zorladım ama geçemedim.


    Hocam bu kafama takılmıştı, denedim 130 da takıldı araç.. Allah allah dedim çektim sağa.. Gaz pedalını inceledim çok tuhaf bir dizaynı var ve paspas pedala takılıyor..Pedalın olduğu kısmı falçatayla çıkarmak lazım ora serbest kalmalı..Neyse çektim paspası geriye daha pedalın altında dünya kadar yer varmış :)
  • Olabilir mi acaba
    Sen söyleyince aklıma geldi, geçen baktım paspasın sol uc kısmı debriyaja takılıyordu biraz geriye çektim. Acaba önceden gaz pedalının da altına kaymışsa , o yüzden sonuna kadar basamamış olabilir miyim acep?
  • Arkadaşlar torpido lambanız sizde de bu şekilde biraz yukarıda, yuvası yokmuş gibi mi? Ve de iç kısımları görünüyor mu?
  • Foto çıkmadı bi önceki mesajda

  • Sizinki kadar açıklık yok benimkinde lamba yuvaya daha yakın ve daha büyük ama kenarları açık aynı..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the engine

    quote:

    Orijinalden alıntı: sporcu23

    Düz yolda 140 km yi çok zorladım ama geçemedim.


    Hocam bu kafama takılmıştı, denedim 130 da takıldı araç.. Allah allah dedim çektim sağa.. Gaz pedalını inceledim çok tuhaf bir dizaynı var ve paspas pedala takılıyor..Pedalın olduğu kısmı falçatayla çıkarmak lazım ora serbest kalmalı..Neyse çektim paspası geriye daha pedalın altında dünya kadar yer varmış :)

    Tuhaf dizayn derken? Dün de ben elimle inceleme yaptım; sona doğru bi yerde takılıyor, biraz daha yüklenince tam dibi gören bi yapı yapmışlar. Sanırım onu kastediyorsunuz.
  • Pedalın kendisinde bir sorun yok.Pedala bastığımızda, döşemedeki bir çukur bölüme oturuyor ya da pedalın önünde bir tümsek var.Tuhaflık dediğim buydu.Kestim falçatayla paspası güzel oldu.
  • merhaba arkadaşlar 2006 model 1.5 DCi Authentique 75000 km de 20.000 sizce uygunmudur? yoksa biraz daha araştırsam daha uyguna bir clio 3 bulabilirmiyim. linea düşünüyordum fakat önceki arabamda benzinli clio idi ve gayet memnundum artık benzin lpg derdiyle uğraşmak istemediğimden dizel bir araç istiyorum.
  • merhaba arkadaşlar.

    2007 model cilo 3 dci dynamic model 85 hp ve km: 30 bin ve kaza boya yok.

    kaça almalıyım, ne kadar eder?

    cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

    not: arabanın koltuk naylonları bile duruyor o kadar temiz.
  • merhaba arkadaşlar yakıt tüketimine son noktayı koyuyorum







    araç daha rodajda belirtmekte fayda var
    91 tllik yakıt ile 339kmlik yol yapılmış agırlık şehir içi kullanım bu durumda

    91/339=0.268tl

    yorumları alalım



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aemless -- 17 Aralık 2011; 22:10:58 >




  • çok iyi, ben 500kmyi yeni geçtim, şehirlerarası 6 lt/100km yi ancak yakalayabildim
  • benim araçda rodajda ama şehiriçi ortalama 8.8 lt. gösteriyor.
    5.2 lt. harika bir değer.
  • Bazı renklerde parça boyandığında ton tutmadığı vb sorunlar olduğu söyleniyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba? füme renklerde sorun olur mu? gümüş gri de local boya olduğunda ton tutma sorunu olabiliyor diye okudum bir yerde, doğruluk payı var mıdır?
  • Benim araçta 1.5 dci 80 bg 100 km ortalama 5.6 yakıyo ben çok olduğunu düşünüyodum o zaman iyi sayılabilir :)
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fremdsprache

    Bazı renklerde parça boyandığında ton tutmadığı vb sorunlar olduğu söyleniyor. Böyle bir sorun yaşayan var mı acaba? füme renklerde sorun olur mu? gümüş gri de local boya olduğunda ton tutma sorunu olabiliyor diye okudum bir yerde, doğruluk payı var mıdır?

    Orjinal boyanın dış etkenlerden solmasından dolayı,8-10 senelik araçlarda parça boyama esnasında ton tutmayabilir.Renault araçların boyaları gayet dayanıklı 2000 model megane1 ler hala boncuk gibi parlıyor.Aracı alırken çarpacaklar bana, boyatacağım, rengi tutmayacak diye düşünmem ,hangisini beğenirsem onu alırım.
  • Müsteri temsilcisi bana aracı kışın ilk çalıştırmada 30sn kadar rölantide beklet demişti , ama kitapçıkta tam tersi bekletmeyin diyor sizlerin görüşü nedir?
  • Çok soğuk değilse hava sorun yok ama mesela sıfırın altında biraz beklemekte fayda var.Soğukta gaz yemiyor araç kendini hemen toplarlayamıyor.
  • @aemless
    Süper değer. Ben 6.5 yakıyorum şu an devirli kullanım şehir içi. Sabırlı kullanınca 6 lara rahat düşüyor ama benim sabrım taşıyor

    Ben 20 saniyeden fazla beklemiyorum rolantide ilk çalıştırmada. Özellikle ilk çalıştırmada rolantide beklemenin daha zararlı olduğu söyleniyor.
    Motorda yeterli yağlanma olmadığından aşınmanın daha çok olduğu söyleniyor.
  • Sürekli kısa mesafelerde kullanıyorum.Motor ısındığında işyerime varmış oluyorum.Şu anda ortalamam 8lt..Havalar ısındığında 7lt yi göreceğimi tahmin ediyorum..Eski aracımda yaz kış farkı 1.5lt idi..
  • 
Sayfa: önceki 482483484485486
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.