Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (475. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11.466
Cevap
47
Favori
929.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bu araçların en donanımlısı Privilege mi oluyor ? 2. 3. 4. diye bilen arkadaş sıralayabilrimi
  • düşük donanım.... Authentique
    orta donanım.... expression,extreme
    yüksek donanım...dynamic,Executive
  • TEŞEKKÜR EDERİM ELLERİNE SAĞLIK!!

    quote:

    Orijinalden alıntı: leon_312


    quote:

    Orijinalden alıntı: Edd41

    Selam Arkadaşlar;
    Bana da yardımcı olabilirseniz çok büyük sevaba gireceksiniz.
    Ayda 1300-1700 km yol yapacağım için yakıt konusunda tasarruflu bir araca ihtiyacım var. Bu benim ilk aracım olacak, bu sebeble detaylı bilgiye ihtiyacım var.

    1. Sorum:
    Bir arkadaşımın tanıdığında 100.000km'de 2006 model Renault Clio 1.5 dCi 65 bg Authentique (Clio 3-dizel) var. 1 parça değişeni (ön tampon) 2 yerde lokal boya var. Bu aracı en son 18.000TL'ye bırakabileceğini söyledi. Sizce bu fiyat bu araç için uygun mudur? Gideri ne kadardır?

    2. Sorum:
    Yakıt tasarrufu açısından uygun gözüksede 100.000km de dizel motora sahip bir araç almak, çıkartabileceği masraflar açısından endişelendiriyor açıkçası. Tecrübeleriniize dayanarak bu km de dizel clio3lerin çıkartabileceği muhtemel-kronik arızaları var mıdır?

    3. Sorum:
    Clio araçlardaki tecrübelerinize dayanarak klimanın yakıt sarfiyatına etkisi nedir, rakamlarla örneklendirebilir misiniz?

    4. ve En Önemli Sorum:
    Yine tecrübelerinize dayanarak söz konusu aracın yıllık (ortalama) masrafını aşağıdaki her bir kalem için yazabilir misiniz?
    a- Yakıt (Litre/100km cinsinden yazmanız yeterli)
    b- Bakım (Yıllık)
    c- Vergi (Yıllık)
    d- Muayne (Yıllık)
    e- Kasko (Yıllık)
    f- Sigorta
    g- Aklıma gelmeyen diğer masraflar..



    hocam elimden geldiğince yardımcı olayım.
    1. kmsi ile yılı orantılı sayılır 25.000km fazla ama bunu dizel olmasına veriyorum. otantik bos donanımlı. lokal boya dediği kücük cizikleri kapamaya deniliyor. tamponun degişmesine anlam veremiyorum cünkü tamponu bir yere sürtersin cizersin boyatırsın ama degişmesi icin tek neden önden kaza almış gibi geliyor acıkcası bana.. fiyatı konusunda 1bin,2bintl fazla geldi. eger düşüre bilirsen alına bilir lakin bu fiyata bu arac alınmaz.

    2.bakımları zmanında yapılmışssa cıkarta bilcek sorunu olmayacagı kanısındayım. bazı arızalar vardır yapılsa bile bir kaç ay sonra tekrar tekrarlar. aracın sahibi masrafı büyük oldugu için egrelti sorunu giderir ve satmaya karar verir. bu yüzden arıza sende tekrarlarsa büyük miktar para ödersin. tabi bu söylediğim sadece olasılık. muhtemel masrafı sadece turbo degişimi olur oda 4,5 sene sonra...

    3.klimanın yakıt sarfiyatı tamamen sana baglı yokuş cıkıp klima acarsan daha fazla yakarsın, yokus asagı olur hic yakmazsın, normal yolda 100kmde 2,3 litre yakar tahminen. klimanın calısma prensinbini bilmiyorsun sanırım söyle acıklayım klimanın calışması icin motordan güç alarak çalışır. misal sen 90km hızla giderken klimayı actıgında bu hızın 80-75 km hıza düser. sen 90km hızla gitmek istediğinde daha fazla gaza basman gerekecek klima calıstıgı icin.
    bu yüzden motordan klimaya güç gittiği icin klimalı arac cok yakar deniliyor.

    4. sehir ici ortalama 100kmde 5,5 ,6 litre yakarsın. serhir dışı ise 4 litre ve altında yakarsın.. tabi bu degerler normal kullanım icin gecerli 90-80km hızlarla gidersen bu degerleri yakalarsın.

    renaultun parcaları diger markalara göre en uygun oldugu icin bir sorun olcagını sanmıyorum.
    6 aylık vergisi 260tl diger 6 aylık vergisi 260tl.
    muayne tüm arabalar icin standart 140tl
    kosko su kadar diyemem aracının belirli degeri vardır onların gözünde bu yüzden fiyat söylemem yanlıs olur.
    zorunlu trafik sigortası tüm arabalar icin standarttır ama illere göre fiyat dagılımı vardır.

    aracı almadan önce sorgulattır kaskoya felan cünkü hasar raporu kayda gecmişse ordan göre bilirsin...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: leon_312


    quote:

    Orijinalden alıntı: ARMADATURK

    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-39000-km-temiz-clio-48882060/mega-foto/?photo=5 bu araç hakkında yorum yapabilirmisiniz.
    1.2 Authentique tavsiye edermisiniz yoksa 1.5 lere mi bakıyım

    hocam aracın kmsi ile yol orantısı cok iyi fakat bu fiyata bu motara ve bu özelliğe kesinlikle verilmez...
    aracın plakası 67 zonguldak fakat ilan sahibinim bulundugu yer amasya 05 plaka olması gerekir..

    1.2 motor benzinli, 1.5 motor dizel. tabikide dizel araca bakman daha iyi olur.

    daha önce dediğim gibi 1.2 motor arabayı kaldırmasına kaldırır ama bu kez yakıtı cok yakacak ve motor zorluyarak ömründen gidecek... zaten arac 1200kg icerdeki kisilerle birlikte 5 kişi 80kgda 400kg eder toplam 1600kg. 1.2 motor aracımı tasısın icerdeki kişilerimi tasısın yoksa yakıtı az yakmayamı calıssın. bu yüzden 1.2 motor cok yakar. zaten aracta tek kişide olsa cok yakar. bilgin olsunnn.

    1.2 motoru asla düşünme derim..


    cvp için teşekkürler. görüşlerine önem veriyorum sürekli yazılarınıda takip ediyorum. dizelin fiyatları da 22 den başlıyor eli ayağı düzgünlerin başka seçeneklere yoğunlanmak lazım 18 civari hb ağırlıklı benzinli




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ARMADATURK

    cvp için teşekkürler. görüşlerine önem veriyorum sürekli yazılarınıda takip ediyorum. dizelin fiyatları da 22 den başlıyor eli ayağı düzgünlerin başka seçeneklere yoğunlanmak lazım 18 civari hb ağırlıklı benzinli

    asıl ben teşekkür ederim yorumlarımı dikkate aldıgın için.
    kendi adıma konuşayım yazdıgım tüm yorumlarda sanki benim aracımmış gibi, sanki benim sorunummuş gibi, sanki aracı ben alıyormuşum gibi davranarak yorumlar yapıyorum. uzun ve detaylı anlatıyorum. tabikide bana muhalefet olanda cıkıyor, katılanda cıkıyor.
    1,2 ay önce bir kaç kişi ile tartıştıktan sonra formdan elimi ayagımı kestim. fazla yorumda bulunmuyorum bir kaç kişinin yazıkları ve bana özellikle sorulan sorular dışında...

    fazla konuyu dagıtmadan seninle ilgili görüşümü söyleyim.
    iyi araba yüksek fiyat demek, kötü araba düşük fiyat demek. bunu herkes biliyor ama prensip haline getirmiyorlar. gerçekten herşeyi ile dört dörtlük araba buldugunda veya gözüne kestirdiğinde 3'ü,5'i aramayacaksın. ileride sana fazlasıyla geri dönecektir.

    her zman dediğim gibi biniciden dizel araba bulmak cok zor buldugundada 1bin,2bintl fazla istiyor. geneli şirket arabası şirket arabalarının nasıl kullanıldıgını ve bakımlarını aksatıldıgını hepimiz biliyoruz. zaten kmsi şişkin vaziyette, bazı uyanıklar kmde oynama yapıp satıyor.
    böyle bir araca denk gelirsen işin içinden cıkamazsın...

    biniciden benzinli arac bulursun ama kazası,kmsi ,düşük motoru ayrı bir dert. düzgüngün birsey cıksa fiyatı yüksek gelcek.
    bütceni bilemem ama iyi araba denk gelirse biraz bütceyi zorla derim...

    hb kasa düşündüğünden dolayı yeni symbol söyleme geregi duymuyorum. ama clio hb otantik modeli düşünürsen,yeni symbol expresion modelini düsünderim... internetteki fiyatlar cok şişik internet piyasasına aldanma...


    18.000tl cok iyi miktar farklı modellere yogunlaşırsan, model yılını düşürmen gerekecek.
    model yılını düşürdüğündede 2005-2006 ford fiestalara ,2003-2004 honda jazzlara,2000-2001 opel astralara bakarsın gibime geliyor..

    diger arabaları söylememe gerek yok cünkü bu saydıgım arabalar hem özellikli,hem konforlu,hemde kaliteli arabalar...




  • merhaba

    izmirden clio3 dizel 2008 85 beygir 200 newton tork, gri extreme model. 36 bin km.
    uzun yolda 80 le 1800-2000 devirde giderken 3 litre düz yolda ilerlerken yaqkıyor amaq rampada değer çok artıyor. araqcın 1280 kg olması ki bana göre çok ağır. linea dizel bile 1180 kg. bunun ön çamurlukları plastik, 4 metre kısalığında -) motor kaputu plastik-aleminyum karışımıyken niyer 1280 kg anlamış değilim.
    eğer 1000 kg ve altı olsaydı herhalde uzun yolda 1600 km yapardı diye düşünüyorum.
    ben 1400 km gördüm ama dediğim gibi 80-90la 3 kişi ile yaptım. klima kapalı, kışın.
    bu yol bilgisayarı çıkalı az yaktıracağım diye yolda gelene geçene geçiliyorum.
    yakında at arabası da sollayacak beni.

    mazot filtresinin 140 tl olması da cabası. 30 bin km de bir değişiyor ama fiyatı çok yhüksek. muadilini de turbo tamircisi tanıdık var, aracına muadil taktırma sorun yaşayabilirsin diye korkuttu. 36 binde henüz değiştirmedim. serviste bile gerek yok dediler sadece yağ ve filtrre değişimi yaptırdım.

    bu arada aracımı satacağım bilginize...
    değişen-kaz-en ufak boya yok
    içi ilk günkü gibi
    sigara içilmemiş dreksyonu-deri vites topuzu-radyo düğmeleri tertemiz tek leke yok




  • ben de 2008 clio III extreme 1.5 dci 85 beygir 36 bin km gri renkli var
    1280 kg olmasının dışında memnunum ama önceki aracım linea 1.242 cc dizel 90 bg idi. onun çekişini-hızlanmasını-genişliğini bilhassa 500 lt bagaj hacmini arıyorum

    bunu satıp tekrar lineaya geçmeyi düşünüyorum

    bu arada izmir şehiriçi 5-6 litre
    şehir dışı 4-4,7 litre arasında aşırı hassas kullanım ile bu değerlere ulaştım.

    son abkımla beraber uzun yola çıktığımda yeni değerleri güncelleyeceğim

    aracınn 1280 kg olması virajlarda güven veriyor. broadway 880 kg idi. bu araç hem 3.99 m hem de ondan 400 kg daha ağır
  • quote:

    Orijinalden alıntı: palio12



    hocam yorum yapamadan geçemicem yüzel satış politikası izlemişsin :) fiyatını yazmadından belli cünkü burdan birileri alıcı cıkcak, bizlerde merak edip alanda amayanda sorcagı icin. sen kendi aracın hakkında bayag bi iyi,kötü eleştiride bulunmuşsun ama bilindikseyler bunlar. bizde senin yazdıklarını destekleyip aracın fiyatını yükseten tutup satmayı planlıyorsun.. cünkü bizim yorumlarımız alan kişi veya alack kişi cok etkileyecegi icin bu satış politikasını uyguladıgın kanısındayım... vede cok akıllıca davrandıgın icinde tebrik ederim ama formda ben oldugum için kimseyi düşeşe getiremzsin.
    zaten araba sitelerine ilan vermişsindir. bari onu kopyala.. dursen yorulma ben senin ilanını kopyalarım... http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-36-binde-kaza-boya-yok-85-beygir-super-temiz-clio3-iii-gri-48011337/detay/

    ve ilanda 3,7 yaktıgını belirtmişsinn. ama neolduysa siteye yazarken 3litre diye cıkmış :) bu ilan kesin senin çünkü buryada 200 newton yazmışsın, araba sitesinede 200 newton yazmışsın...


    şimdi sana yorumda bulunayım...

    aracı hem yerden yere vurmuusn hemde göklere cıkarmışsın. 3 litre yakman senin acından sevindirici olsada benim acımdan tamamen fiyasko.

    vw poloda 1.2 tdi 75 bg motoru var fabrika verileri 3,3tl gösteriyor. sadece kendi agırlıgı. tabikide fabrika verilerine inanmıyorum 1.2 motorunda cok yaktıgı kanısındayım.
    senin motor 1.5 dci 85 bg 3litre yakacagına hayatta inanmam. tek birseyle inanırım yokuş asagı giderse anca bu degeri yakalar hic gaza basmadan. normal kosullarda 3,8 litreden asagı kacakmayacagı kanısındayım.. ve üstelik 2000 devirde gidip 3 litre yakman cabası. benzinli aracın normal devri 3000 deyken cok yakarken. dizel aracında normal devri 2000deyken cok yakar.

    aracını güle güle iyi günlerde kullan, alacak arkadaşa hayırlı olsun.
    kendi acımdan söyleyim 1.5 dci 85bg araca sahip olupta 3 litre yakmayı basaran motoru asla satmazdım :)

    aracının kmsi,yılı, 85 motor oluşu ve orta donanım (extreme) iyi, kazası boyası olmdıgıda cok cok iyi...
    ama güvenirlir kişi degilsin bencee. fiyat konusu zaten ap ayrı bir sorun. yeni clio istemende cok garip...
    saygıılar...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leon_312 -- 28 Mayıs 2011; 19:33:22 >




  • Arkadaslar aracımda mp3 cd çalıştıramıyorum. Mp3 ü nasıl ve neyle yazdırıcaz ki çalışsın ?
  • ben nero'da juke box seçeneğini kullanarak yazdırıyorum. veri diski şeklinde yazarsan çalışmayabilir.
    quote:

    Orijinalden alıntı: hc_tr

    Arkadaslar aracımda mp3 cd çalıştıramıyorum. Mp3 ü nasıl ve neyle yazdırıcaz ki çalışsın ?
  • extrime ile ''dymanic- expiression'2 si full herhalde ne donanım farkı var bunların ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hc_tr

    Arkadaslar aracımda mp3 cd çalıştıramıyorum. Mp3 ü nasıl ve neyle yazdırıcaz ki çalışsın ?


    Neroda yapın cd-veri cd yap sırasıyla tüm mp3 lerinizi atabilirsiniz. Eğer dosya olarak atarsanızda ayrı ayrı görür problem yaratmaz.
    quote:

    Orijinalden alıntı: sinsar

    extrime ile ''dymanic- expiression'2 si full herhalde ne donanım farkı var bunların ?


    Kağıt üzerinde tüm donanım aynı olsada(bakmak lazım) aracın göğüs malzemesi farklıdır. Yada kumaş kalitesi veya kapı içlerinde ufak ayrıntılardaki malzeme farklıdır.

    Siz kafanızı fazla karıştırmayın dynamique alın ama baz olsun sonunda siz karlı çıkarsınız. Bende söylediğim gibi yaptım. Son anda arka camları otomatik yaptılar ve bana bonus olmuştu. Beğenilmesede renaultun satış stratejisi bu.

    Daha fazla cliocu için buraya bekleriz.http://forum.clioiii.com/




  • leon_312 hocam sen bazı şeyler yakalamışssın sahibinden ilanından palio12 nin . bende birşey ekleyeyim o araç 85 hp değil malesef kaputun altındaki motor onun ise 85 hplerde tam motorun üstünden bir boru daha geçiyor
    şu linkten görebilirsiniz , zaten 85 hp nin o dediği gibi hantal olması mümkün değil 12.7 sn 0-100 ü var bayıldığı lineadan daha iyi bir değeri var. yada arkadaşa 85 diye 65 lik vermişler.
    linkten 85 hp deki motoru görebilirsiniz cliolar için
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2010-clio-g-tour-executiv-1-5-dci-85-beygir-boyasiz-kazasiz-full-51943370/detay/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: aa.aslan

    leon_312 hocam sen bazı şeyler yakalamışssın sahibinden ilanından palio12 nin . bende birşey ekleyeyim o araç 85 hp değil malesef kaputun altındaki motor onun ise 85 hplerde tam motorun üstünden bir boru daha geçiyor
    şu linkten görebilirsiniz , zaten 85 hp nin o dediği gibi hantal olması mümkün değil 12.7 sn 0-100 ü var bayıldığı lineadan daha iyi bir değeri var. yada arkadaşa 85 diye 65 lik vermişler.
    linkten 85 hp deki motoru görebilirsiniz cliolar için
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2010-clio-g-tour-executiv-1-5-dci-85-beygir-boyasiz-kazasiz-full-51943370/detay/


    hocam vala ben bir kaç tane daha gördüm. bir arkadas buraya aracın bir kaç resmini koymuş ve kazadan sonra aracımın resmini koydum gibi cümleler koymuş sanırım ögrenciydi.füme renginde clio hb 3 makyaglı kasa biraz kendince modifiyeli bir kaç sayfa gerilerde... arakadasımız aracındaki yaptıgı kazayı anlatmıştı bayag bi önce. 2,3 ay oluyor sahibinden.coma ilan vermiş öyle güzel anlatmış ki yazmış ki insanın resmen o aracı alası geliyordu. kazasız ,boyasız felan yazmasına cok şaşırdım acaba aynı arabamı diye baktım ilandaki arkadasın arabasıydı...

    tabikide bu formda veya reel hayatta üçkagıtcılar dolaşıyor, kime nasıl güvenceginibilemiyorsun. kendini uyanık zannedenler zaten yakayı ele veriyor bir şekilde.. arkadaşlara şaksi hakaret etmiyorum ama sadece genel durumdan bahsediyorum..

    bir insan ya dolandırıcır yada dürüsttür. aracını satmaya niyetin varsa beyler böyle böyle aracımın özellikleri aracın kaporta durumu böyle motoru almak isteyen olursa fiyatı bu denilmesi gerekir. aracı övüp övüp satıyorum denmesi insanda kötü bir izlenim bırakır...

    dedigne katılıyorum 85bgliklerin motorun ordan boru geciyor. bu ilanın herseyi yalan daha nediyebilinir ki.
    Allah önümüze iyi insanlar çıkarsın...




  • beyler bu dynamic lerde bazıları digital klima oluyo bazıları analog klima oluyo bunun sebebi nedir ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: janjn

    Herkese iyi geceler arkadaşlar... Clio kullanan arkadaşlara bir konu hakkında danışmak istiyorum.

    15 gün önce 2006 Clio III bakmıştım. Araç 75 bin km'de idi. Yağ çubuğunu çıkarttığımız zaman siyah duman ve nokta nokta yağ atıyordu. Yetkili servise gösterdiğim de motoru wurth'ün katkısı ile temizleyip yapını değiştirip, duruma bakmamız gerek dediler. Bende aracı kafama koyduğumdan şansımı deneyip bakımını yaptırdım. Duman azalma gösterdi fakat servis tam geçmesi için bir daha ki yağ değişiminde aynı bakımı yapabiliriz dedi ama tam geçermi geçmezmi garanti veremeyiz dedi. Bende almadım arabayı.
    Bugün de 2008 75 bin km'de Clio III bakmaya gittim. Yağ çubuğunu kaldırdığımda aynı problem. Acaba bu Clio III ler de normal bir durummudur. Ya da bu sorunla karşılaşan arkadaşlar varmıdır? Çözüm nasıl olabilir ?
    Şimdiden teşekkür ederim..


    benim aracım 2007 model dizel, bahsettiğiniz araçlar dizel mi bilmiyorum ama, yağ çubuğunu çektiğimde araçta duman üfleme veya püskürtme yok, aracım 86000 km de, şimdilik bir şey diyemiyorum bu duruma, o kadar laf dolanıyor ki ortalıkta, kimisi zararlı kimisi birşey olmaz diyor, net bi cevap alamadık, ancak aracınızı bir expertiz raporu almak için dyno servislerine sokun, aracınızın tüm kontrolleri yapılıyor, son devirde denemeler yapılıyor, bilgisayardan çıktı alınarak aracın motor dökümanları ortaya çıkıyor, 65 bg aracınızın testte 65 bg den aşağı çıkmaması gerekiyor gibi gibi kontroller yapılabilir... veya motor kompresöre bağlanarak bilgi alınabilir.. bu dyno testlerini izmirde yaptırdım ve 50 tl fiyatı, diğer yerlerde de bu civarlardadır,...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: sinsar

    beyler bu dynamic lerde bazıları digital klima oluyo bazıları analog klima oluyo bunun sebebi nedir ?

    Tam emin değilim ilk çıkan serilerde 2006 modellerde digital klima plus paket'e dahildi. 2007'den itibaren standart oldu. Bildiğim kadarıyla bu fark ondan oluyor olabilir. 2007 Ve analog klimalı ise araç, o araba dinamik değil expression donanımdır.
  • Merhabalar sizin değerli yorumlarınızı beklıyorum;
    Babam arabasını yenileyicek zaten bu sene 2011 symbol aldık şimdide clio 3 1.2 16v extreme
    almayı planlıyoruz fiyat için imzamdaki kalos (11.000 km de 1.parça macun var) ve üstüne 14.000tl istıyor sizce araba nasıl almak mantıklımıdır cevaplarınızı beklıyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: seKo3467

    Merhabalar sizin değerli yorumlarınızı beklıyorum;
    Babam arabasını yenileyicek zaten bu sene 2011 symbol aldık şimdide clio 3 1.2 16v extreme
    almayı planlıyoruz fiyat için imzamdaki kalos (11.000 km de 1.parça macun var) ve üstüne 14.000tl istıyor sizce araba nasıl almak mantıklımıdır cevaplarınızı beklıyorum.


    Kalos fiyatlarını bilmiyorum o yüzden iyidir kötüdür yorum yapmıyorum. Ancak üste 14bin vermek bana göre fazla bir miktar. 1.2 Yerine bütçenizi zorlayıp dizel alırsanız yakıt olarak çok memnun olursunuz. Çünkü 1.2 benzinli 1.4'ten daha fazla yakıt tüketiyor. En azından 100km de 7.5/8lt benzin parasını öderim diyorsanız siz bilirsiniz. Benim aracım 1.4 o bile 7.2LT yakıyor. Dizel clio için showroomda görüştüğümde day&night vers. 85hp dci için benim aracım clio executive 1.4 + 14 bin para istediler. Dci clio 38 milyar 85hp full vers. benim aracımı da 24'e saydılar. Bu alışverişte bana mantıklı gelmedi. Bu devirde araç almak satmaktan zor, yerinizde olsam bu farkı vermezdim.




  • 
Sayfa: önceki 473474475476477
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.