Şimdi Ara

Clio III sahipleri ve sevenleri bilgi paylaşım platformu (370. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
11.466
Cevap
47
Favori
929.138
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sizleri biraz rahatlatayıp arkadaşlar! bu film, perde gibi olaylara artık polislerin pek karışmadığını duymuştum. sebebi ise bu camı kırıp gasp edenleri, kapkaç yapanları birazda olsa önlemesi gibi bir şeyler söylemişlerdi.
    ama genede belli olmaz kıl birine denk gelmeyin!
  • 2 sene önce bundan önceki arabama da film çektirmiştim 80 ytl'ye, 1 ay gezdikten sonra polis işlek bir caddede peşimden selektör yakarak beni durdurdu (ön camların açık olmasına rağmen) ve 89 ytl ceza yazdı, aynı zamanda sağ ön taraftaki filmi de anahtarıyla çizerek söktü. Şimdi ne kadardır bir fikrim yok ama sporcu22, polis gördüğünde ön camları açman iyi olacaktır çünkü arka camlarda film olması yasak değil.

    Ben çeşitli bahanelerde öne sürmüştüm ama yılmadı ve ceza yazdı.
    söylediğim bahaneler:

    • arabayı ablam kullanıyor ve kız diye üstüne sürüyorlar (haha komikmişim yahu!)
    • gözlerim rahatsız aslında (eh bu da idare eder)
    • arabayı 2. el aldım, aldığımda böyleydi (güzeel ama yemedi )


    Hayal gücünüzün yettiği kadar atabilirsiniz ama kıl birine denk gelirseniz gözünü kırpmadan yazar.

    emrah10, imzamdaki linkten Clio III kullanıcıları listesine bakabilirsin, en son 63 kişiydik sanırım.

    İyi akşamlar.




  • SARSLAN

    1-UZUN YOLA ÇOK ÇIKIYORUM ARABADA BEBEKTE OLUNCA ZOR OLUYO .BEBEK İÇİN YAPTIRDIK(ARKAYADA KOCAMAN BEBEK KOLTUĞU BEBEK ARABASI VE BEBEK VAR YAZISI)

    2-HAKLISINIZ MEMUR BEY DEDİKTEN SONRA..- .BEN ÖĞRETMENİM DERSE GEÇ KALMAMAK İÇİN ARABAYI CAMCIYA BIRAKTIM ....AÇIK OLANI DEMEME RAĞMEN BUNU YAPMIŞLAR .TEKRAR SÖKTÜREMEDİM..

    3-VALLA MEMUR BEY BENDE BU KADAR KOYU OLMASINI İSTEMİYODUM...HEVESLENDİK YAPTIRDIK..NE DESENİZ HAKLISINIZ..NE DİYEBİLİRİMKİ....

    4-BİZİM ORALARDA BU ARALAR KELEBEK CAMLARI KIRIP YADA CAMLARI KIRIP HIRSIZLIK YAPIYOLAR TEYP HIRSIZLIĞI FALAN YAPIYORLAR BUNU İÇİN YAPTIRDIM..

    5-KAZA ANINDA CAMLARIN PATLAMASINI ENGELLEMEK VE YARALANMAYI EN AZA İNDİRMEK İÇİN CAM FİLMİ DÜŞÜNDÜM .AMA!!!!!!!!! DEDİKTEN SONRA3. MADDEYİ AYNEN TEKRARLAMAK....

    BENCE BUNLARIN İİNDE EN İYİSİ ÖN CAMLARI TAM İNDİRMEK VE İÇERİYE GİREN IŞIK MİKTARINI ARTTIRMAK..BÖYLECE ARKA CAMLARINDA AÇIK RENKLİ FİLM ŞEKLİNDE GÖRÜNMESİNİ SAĞLAMAK... ZANNEDERSEM

    ÇOK KOYU OLMAMIŞ BEEEE BENİMKİLERDE HA NE DERSİNİZ ...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sporcu22 -- 10 Mayıs 2007; 23:26:29 >




  • canını sıkma hocam senin camlar çok koyu değil içi görünüyor.
  • bence de o kadar koyu değil ama ön camları bir ton açık yaptırsan fena olmaz dı gerçi olan olmuş artık polise görünmemeye çalış ya da görünce ne olur ne olmaz hesabı ön camları indir. o zaman görmez.:)
  • arabamı teslim alalı daha 2 hafta oldu olmadı. 1.2 auth 75bg stil paket duman gri, ek olarak ise park sensörü, xenon var. fakat inanılmaz derecede sinirliyim şuan, arabamın sol arka kapısında ufak bi darbe farkettim muhtemelen yanına park eden beyaz bi arabanın kapısını açarken vurmuşlar, beyaz boya izi var nokta şeklinde fakat güneş veya ışık vurduğu zamanda çevresinde çok az bi içe göçüklük göze çarpıyor. böyle ufak ayrıntılar çok kafama takılıor. müdahale ettirmememi önerdiler.

    ayrıca dikkatimi çeken başka bi olayda şudur ki yakıt olayı fazla gibi geldi bana şuana kadar 430km civarı yaptım ve nerdeyse 10 lt gözüküyor genel tüketim 100km de. anlık ise 8.5 :O arabayı 3k-3.5k devirde kullanıyorum çok fazla ani hareketler yapmıyorum nasıl iştir anlıyamadım :/

    ek olarak istanbulda yaşadığımı belirteyim.




  • dostum anladığım kadarı ile dev,rl, kullanoyorsun. sana bir öneri dene derim.

    aynı araca sahibim şu an ortalama tüketim 5.9. nasıl mı.

    1.viteste 1500 devirde kaldırıyorum ve hemen deviri 2500 civarına getirince 2 ye takıyorum. hızlanmaları az gaz vererek yavaş yavaş yapıyorum. yani çok gaz verip çabuk hızlanmak yerine az gaz ile (gaz sabit) araba yavaş yavaş hızlanıyor. diğer vites değişimlerimde 3000 e gelmeden oluyor. ayrıca yol eğimli falan değilse düz yol ise örneğin 50 km hızda iken vites 4 te oluyor. deviri artırtdıkça sarfiyat artıyor. bunun için 3000 deviri geçmemeye çalışıyorum.

    kısmet olursa bilgisayarın resmini çekip koyarım buraya 5.9 inandırıcı gelmeyenlere.

    istanbulda da olsun olsun 7 litre olsun 100 km de bence çok yakıyor o da kullanımdan kaynaklanıyor tabii ki

    quote:

    Orjinalden alıntı: Icore

    arabamı teslim alalı daha 2 hafta oldu olmadı. 1.2 auth 75bg stil paket duman gri, ek olarak ise park sensörü, xenon var. fakat inanılmaz derecede sinirliyim şuan, arabamın sol arka kapısında ufak bi darbe farkettim muhtemelen yanına park eden beyaz bi arabanın kapısını açarken vurmuşlar, beyaz boya izi var nokta şeklinde fakat güneş veya ışık vurduğu zamanda çevresinde çok az bi içe göçüklük göze çarpıyor. böyle ufak ayrıntılar çok kafama takılıor. müdahale ettirmememi önerdiler.

    ayrıca dikkatimi çeken başka bi olayda şudur ki yakıt olayı fazla gibi geldi bana şuana kadar 430km civarı yaptım ve nerdeyse 10 lt gözüküyor genel tüketim 100km de. anlık ise 8.5 :O arabayı 3k-3.5k devirde kullanıyorum çok fazla ani hareketler yapmıyorum nasıl iştir anlıyamadım :/

    ek olarak istanbulda yaşadığımı belirteyim.




  • ıcore selam arkadasım....3000-3500 deviri .....2500-3000 arasına çek bence....ve biraz zaman tanı arabana ..yavaş yavaş oturacaktır benimki 8 lerden 7.1 lere düştü ..bazen 7-3 oluyo ..hatta zamanla biraz daha düşeceğini umuyorum .....

    istanbul için 7-8 arası çok normal olabiilir diyede demeden edemiyecem ....benim aracımda 1.2 75bg aut.

    ahada internet polisi valla yakalandık.....




  • Hocam polis olayını bu kadar kafana takma. İçini rahat tut yaaa.
  • dafkanat, helal olsun size. ben bu konuda çok müzdaribim. havalar ısınınca klima sürekli çalışır hale geldi 8,5 lt oldu ort. tüketim. ne yapalım başa gelen çekilir. canımız sağolsun.
  • teşkürler sporcu22 , bu arabanın bize maliyeti 24000 ytl oldu acaba diyer bayilerdeki fiyatlar nasıl? (clio 1.2 16v aut +stil paket 2007)
  • ceza bahaneleri super...yakıtla kesınlıkle kullanıma bağlı yani arabayı kesınlıkle sıkıştırmayın arabalar daha yenı yaww.sıkıştırısanız yakar tabi.yanı fazla zorlmayın devırlı kullanmaya çalısın arkadaslar

    clio III exp.1.5 dci.
  • şafak hocam sen benım camları gordun bak tam 1 ay oldu.geçmediğim trafik polisi kalmadı daha bugun cevirme vardı yanından gectım polisin durdurmadı bile ve butun camlarda kapalıydı.içini ferah tut.içersi seçildikten sonra sorun olmuyo merak etme.
  • Erim kardeş, kullanım klavuzu yada kitapçıkların hepsini okumanı öneriyorum. Yedek teker değişimi biraz karışık gibi görünüyor ama heralde gösterilmiştir yaparken hatırlarsın.

    Senin araç hala rodajda 1500 km kadar 2500 devri aşma diyor kitap ! benimde biliyorsun 1.5 80 dinamik şu an 2995 km deyim rodaj bitene kadar 90 100 km yi aşmadım. motorun geleceği için önemli parçaların birbirine uyumu açısından, ben daha 2 500 km gelince otobana çıkıp 165 bastım 4000 deviri biraz geçirdim. sen henüz bence 110 120 falan yapma sabır et biraz. Tüketimin 2000 km ye kadar 5.5 5.9 arasında gidip gelecektir kullanımın oturunca . Torkun maximum olduğu seviye 1900 devirde, gücün maximum olduğu seviye 3750 devirde , 2500 - 3000 devir aralığında vites değiştirirsen tüketimin minumuma iner.

    Birde dizel araçlarda hızlanma kısa olduğu için biran önce yüksek vitese geçip 4 veya 5. viteste devam etmek önemli, 2000 km civarı tüketimin 5.1 5.3 seviyelerine gelecektir. Henüz tam bilemiyorum ama 6000 km den sonra motordan maximum verim ve daha düşük tüketim göreceğiz heralde .
    sabah depoyu fulledim, çeyrekle kırmızı arasındaydı ve 168 km daha gider diyordu, 859 km yapmışım ve 109 ytl euro dizel aldı totalden. 126 kr yakıyor km de, ortlama pc de 100km/ 5.0lt,

    Titremeye gelince bende bariz titreme yok sadece motor soğukken depriyajdan devirsiz kalkarken gelen titreşim oluyor, ısınınca geçiyor, oluyor roket sende heralde önceki araban benzinli idi benim gibi, motor sessine ve ufak titreşimlere alışmak zaman alıyor.

    Dün 15 -20 cm yüksekliğinde bir araç girişi için yapılmış kaldıma çıktım eve geldim jant kapağının kenarı içeriye eğilmiş elimle düzelttim, esnekmiş kırılmamış ufak bir cizik kaldı kapakta. eğer jant olsaydı içim parçalanmıştı. 40 cm sonra direksiyonu kırsan bir problem yoktu. Neyse kazasız günler.




  • Selam Arkadaşlar bugün aracımın yıldönümü 1 yaşını bitirdik kazasız belasız
  • erim aracın hayırlı olsun
    cam filmi ile ilgili bazı arkadaşlar ön camların biraz daha açık renk yapılsa iyi olur demişler.bence ön ve arka camlar aynı tonda daha iyi oluyo bunu cam filmi yapan yere sordum.kendi aracımda da bizzat gördüm.eğer ön cama film çektirmezseniz ki genelde yaptırmıyoruz,ön camdan ışık geldiği için ön taraf daha açık renk görünüyo arka taraf arka camla birlikte film çekildiği için her zaman için arka camlar daha koyu görünüyo.dolayısıyla ön cama daha açık renk film çektirirseniz güneş açısından pek faydası olmayacaktır kanımca
    benim nacizhane görüşüm bu ama herkesin kendi zevki tabiki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metheen -- 11 Mayıs 2007; 20:29:20 >
  • senin nacizhane görüslerini yerim ben ....sen dersinde biz o görüşü dinlemezmiyiz ......

    katılıyorum methene hemde ++++++++++++++++++++++++++++44111111111111111111111

    seklinde ......bence cok dogru soyluyo gercekten ......;

    metin ben maça gidiyorum ......



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sporcu22 -- 11 Mayıs 2007; 20:30:54 >
  • saygılar hocam
  • ERİM; H.geldın.
    hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız kullan inş

    arkdaslar SARSLAN yazmıs fılm cezası 89 dıye ama yenı yılda cezalar artmadımı ben oyle hatırlıyorum?bılen arkadaslar varmı?yada polis abiler? yoksa konu açayım mı film cezası kaç para dıye ama nereye açacan ?sadece reno ya has degıl kı?
  • dostum debriyaj sorunu dizel clio III lerin çoğunda var kronik bir sorun sanırım. dizel kullanıpta bu sorunu yaşayan arkadaşlar cevap verecektir. maalesef benim ki benzinli ve ben de böyle bir debriyaj titreme sorunu yok.


    quote:

    Orjinalden alıntı: ErimNB

    quote:

    Orjinalden alıntı: metheen

    erim aracın hayırlı olsun
    cam filmi ile ilgili bazı arkadaşlar ön camların biraz daha açık renk yapılsa iyi olur demişler.bence ön ve arka camlar aynı tonda daha iyi oluyo bunu cam filmi yapan yere sordum.kendi aracımda da bizzat gördüm.eğer ön cama film çektirmezseniz ki genelde yaptırmıyoruz,ön camdan ışık geldiği için ön taraf daha açık renk görünüyo arka taraf arka camla birlikte film çekildiği için her zaman için arka camlar daha koyu görünüyo.dolayısıyla ön cama daha açık renk film çektirirseniz güneş açısından pek faydası olmayacaktır kanımca
    benim nacizhane görüşüm bu ama herkesin kendi zevki tabiki.


    Çok teşekkür ederim metin ve clio_TR ...

    Hepimiz kazasız belasız inşallah:)))
    Yalnız debriyaj sorunuma fazla bir yanıt gelmedi... Arkadaşlar debriyaja bastığımda hafif bir titreme oluyor. nedir bu? sorunmu yoksa dizel arabaların bir durumumu?





  • 
Sayfa: önceki 368369370371372
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.