Şimdi Ara

Universal ABIT'den HDMI çıkışlı anakart; IL-80MV

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Universal ABIT (eski ismiyle ABIT), dünyanın ilk yerleşik HDMI çıkışına sahip anakartı olan IL-80MV'nın ön tanıtımını geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdi. Anakartta kuzey köprüsü olarak kullanılan Intel 945GT'ye güney köprüsü olarak ICH7m-DH eşlik etmekte.

    Masa üstü sistemlerden daha çok HTPC'lere yönelik üretilen anakart Soket 479 Core Duo ve Core 2 Duo (diz üstü versiyonu) işlemcileri desteklemekte. IL-80MV'de 2 PCI, 1 adet PCIe 1x genişleme slotu bulunuyor. PCIe x16 genişleme slotu bulunmayan anakartta, HTPC'ler hedeflendiğinden yerleşik ekran kartı çözmüyle yetinilmiş.

    Realtek HDA yerleşik ses çözüm ile gelen anakart üzerinde optik ses çıkışlarıda bulunuyor. Basına dağıtılan resimlerinde kuzey köprüsü soğutması için herhangi bir çözüm görünmeyen IL-80MV'in satışa sunulacak versiyonunda Universal ABIT'in fansız OTES soğutma teknolojisini kullanması bekleniyor. Anakart üzerinde HDMI çıkışı yanı sıra analog ekran çıkışıda bulunmakta.

    HDMI desteği için Silicon Image'in SiL1390 yongasından yararlanan anakart, yonganın HDCP desteği ile şimdiden Vista'ya hazır duruma geliyor. Dijital içeriğin korunmasını amaçlayan HDCP'yi sadece anakartın destekliyor olması yetmemekte. Görüntünün aktarılacağı ekranında (HDTV, LCD ekran) HDCP standartlarına uyuyor olması gerekiyor. SiL1390 yongası HDCP desteği yanında Intel'in SVDO ( Serial Digital Video Out) standartınada destek vermekte.

    Universal ABIT, Haziran ayının ortalarında raflarda yerini alması planlanan anakartın fiyatı hakkında bir bilgi açıklamamış durumda. Yüksek performanslı ve düşük enerji tüketen Core Duo ve Core 2 Duo (diz üstü versiyonu) işlemciler ile sessiz, serin ve hızlı HTPC'ler oluşturulabilmesine olanak verecek anakartın, S-Video veya komposit analog video çıkışlarının bulunmuyor. Bu üreticilerin ucuzlayan HDTV fiyatları ile birlikte eski tip televizyonları listeden çıkarttıklarının da bir göstergesi.


    Sayfanın Linki : http://www.behardware.com/news/8160/abit-motherboard-with-hdmi.html








  • ilk olması bir avantaj getirecek ama ekran kartlarına da hdmi çıkışlarının eklenmeye başlaması ile bir anlamı kalmayacak.
  • hiç beğenmedim bu ürünü , ekran kartı bile takamıyoruz , neye yarar ki , hem dx10 destekli ekran kartlarında zaten hdmi çıkışı olacak gereksiz , başarısız , para kazanma amaçlı bir ürün daha
  • abit bunu anakart olarak değilde barbone sistem olarak üretse daha iyi olurdu bence. microatx pek htpc formatı değil sonuçta...
  • deneme

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • denedim

  • Kefeloff K kullanıcısına yanıt
    resim Universal ABIT'den HDMI çıkışlı anakart; IL-80MV

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.