Şimdi Ara

Canon Kasa Kalitesini mi Düşürmüş?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
754
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bugün Canon'un A530, A540 ve A570 modellerini inceleme fırsatım oldu.

A530 ile A540 modellerini elime alıp biraz kurcaladığımda kasa kalitesini düşürmüşler gibi geldi.
    Canon A510 kullanmış biri olarak farkı tam anlayamadım önce.
    Takii mağaza sahibine A510 modelinide çıkarttırıp yan yana 4'ünüde inceleyesiye kadar.

A530 ve A540 'ın denklaşör ve pil kapağının toleransları çok fazla tutulmuş sanırım.
    Resmen zangır zangır oynuyorlardı.

İncelediğim modeller Malezya'da yapılmıştı.
    Set tuşu bile sağ alt köşeye kayıktı.
    Tam ortada değildi.

Fakat aynı problemi (problem değil belki ama eski modellerine göre daha kalitesiz ) Canon A700 'de göremedim.
    Kasa kalitesi A510 , A520 gibiydi.
    Denklaşörü çok sıkıydı.
    Aynı şekilde Pil kapağının tolerans aralığıda dar tutulmuştu.

Tüm yazdıklarım Canon'un çekim kalitesini,performansını etkilemeyecektir biliyorum ama kasa kalitesini azda olsa düşürmüş olması hiç hoş olmamış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 11 Mayıs 2006; 20:41:47 >

• Haklısın

Sadece bir marka olarak degil daha genis anlamda bakarsak:

Aslında bu sınıf urunler tuketici urunleri ve firmalar cogunlukla bu tur seyler yaparak maliyetleri dahada dusuruyor. Belki kucuk ama toplamda cok buyuk getiriler saglıyor firmaya. Bir cok insan nasılsa bu acıdan bakmıyor diye fiyat rekabeti acısından daha gorunmeyen bir cok seyden odun veriyorlar. Bu sadece foto makinalarında degil bircok urunde boyle. Biraz dusununce o kadar cok bilesen varki cihazda kullanılan normal ve film kablo kalitesi, pil yatak metalleri kalitesi, kullanılan plastik kalitesi, boya kalitesi, tusların kalitesi basma omru, vida sayısı ve kalitesi, manuel kitap baskı kalitesi, soketlerin kalitesi, elektronik malzemelerin tolerans kalitesi vs vs arttırılabilir. Kullanıcı gozuyle genelde bunlara bakılmaz tabi ama uretici gozuyle cok sey ifade eder. En basiti kutudan cıkan bir manuel kitap yada usb kablo kalitesine kimse bakmaz. Sadece bu iki kalemin kalitesini dusurup maliyeti yarıya indirse toplam uretimdeki tasarrufu dusunun. Isten anlayanlar olayı hemen goruyor zaten. Ust duzey urunlerde hersey ince elenip sık dokunuluyor cunku pro insanlar isi bildikleri icin cok detaycı oluyorlar. Konuya hakimler ve neyin ne oldugunu cok iyi biliyorlar. Birde ucuz urunlere bu acıdan baksanız neler var neler.

Malesef zaman tuketim cılgınlıgı zamanı ve ureticilerde bunu cok iyi kullanıyor. Birde olaya sisirilmis degerli etiketler eklendi. Mesela sajlı pil alıyorsunuz 2300 mAh ama gercekte alakası yok, yada bir flash kart alıyorsunuz su kadar hızlı diye yine alakası yok, multimedya ses sistemlerine 500, 1000 watt rms gibi komik degerler yazıyorlar alakası yok, magazaya gidip lcd, plazma tv lere bakıyorsunuz ozel kayıtlı videolar insanı cezbediyor eve goturup normal yayını baglayıp bakıyorsunuz alakası yok, bu orneklerde cok fazla ve gercek testlerde hepsi dokulmeye baslıyor.

Saygılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikarahal -- 12 Mayıs 2006; 10:24:25 >

• Bilmem benim hiç canon um olmadıki
  • @ikarahal

Söylediklerinde haklısın.Rekabet arttıkça firmalar nereden kısacaklarını şaşırmış durumdalar. Beni üzen yeni bir modelin eski modele göre daha kalitesiz ve özensiz yapılmış olması. Kasa kalitesi olarak çok rahatlıkla A530=A540 < A510=A50=A570 diyebilirim.

@global_playboys
    Bir fotoğrafçıya gidip , rahatça inceleyebilirsin.
    Canon A520'lerin fiyatı 320'leri buldu.
  • Hocam karıstırdım baya makineleri çok hosuma gittiler ben önceki hallerini bilmiyorum ama malesef A610 yada S2 arasında kaldım çok yeni bir dv cam ım var onu satıp alıcam bunlardan birini bide yurt dısından gelecek benimki A610 207 euro A620 247 euro S2 307 euro bu fiyatlara alıcam ama tabi önce kandi kameramı satmam gerekiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prusias_ -- 13 Mayıs 2006; 1:45:38 >
  • @huhukomsu bence önemli bir konuyu yakalamışsın bunlar ufak detaylar gibi gözüksede aslında önemli, çünkü kalitesiyle bir yere gelmiş firmalarda bu şekilde iyiye gidecekleri yerde daha kötü demeyelimde özensiz işçilik yaparsa artık diğerleri ne yapsa yeridir. peki bu 610-620 serisi nasıl inceleme fırsatı buldunuzmu, bilginiz varmı. teşekkürler.
  • arkadaşım senden duyuyorum ilk defa bende bu modelleri inceledim ama böyle birşeye rastlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu maalesef sadece canonla alakalı bir olay değil.

En yüksek high end markalar hariç bütün markalarda böyle bir kalitesizleşme var.

Aynı şeyi adidas için bile söyleyebiliriz.

Bu adamlar bugünki durumlarına kaliteleri ile geldiklerini unutmaya başladılar artık..
  • @öz gür
    Daha önce incelemiştim A610 - A620'yi.Fakat bana biraz büyük geldiği için pekte alıcı gözüyle bakmamıştım.O gün gittiğimde de elime alıp tekrardan bakmadım açıkçası. :(

@TALHA BIN UBEYDULLAH
    Bbir fotoğrafçıya gidip sadece denklaşörün çevresindeki ZOOM tuşunu aşağı yukarı oynatman yeterli.A530 ve A540 'ta aşağı yukarı nasıl hareket ettiğine bak.Sonrada A570 veya A520'de yapmaya çalış bakalım.

@JakX
    Canon böyle bir şey yapmamalı ama.
    Canon A510'u alıp eve geldiğimde kalitesine hayran olmuştum.
    O ufacık tefecik cihazdaki ayrıntılar çok güzeldi.
    Zaten çok iyi düşünülmüş ufak ayrıntılar onu kaliteli kılıyordu.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.