Şimdi Ara

Baidu ve France Telecom, Afrika ve Ortadoğu ülkelerinde kullanılacak bir mobil tarayıcı için işbirliği yaptı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Sektör devlerinin gelişmiş ülkelere yaptıkları yatırımın yanında, mobil cihaz ve internetle yeni tanışan ve büyük potansiyele sahip ülkelere de ciddi yatırımları söz konusu. Özellikle Afrika, Asya ve Ortadoğu ülkeleri, potansiyel açısından gözde ülkeler arasında. 




    Çin'in en büyük arama motoru Baidu ve France Telecom, Afrika ve Ortadoğu ülkelerini hedef alan bir mobil tarayıcı geliştirmek için işbirliği yaptığını açıkladı. Mobil tarayıcı Baidu’nun Chromium tabanlı kendi tarayıcısını temel alacak.




    Bahse konu ülkelerdeki Android cihaz satışlarında geçen yılın ikinci yarısında iki kata varan artış tespit edilirken, mobil veri kullanımında da önemli artışlar yaşanıyor. Ortaklık ile artan kullanıcı potansiyeline hitap etmek amaçlanıyor.




    Orange-Baidu adı verilen tarayıcı, bu yıl France Telecom adına bölgede faaliyet gösteren ve 80 milyona yakın abonesi bulunan Orange operatörünün satışa sunacağı tüm Android cihazlarda ön yüklü olarak gelecek. Hali hazırdaki cihazlara da indirilebilecek. Tarayıcı İngilizce ve Arapça dillerini desteklerken, Fransızca sürüm de geliştirme aşamasında.




    Orange-Baidu tarayıcısı, verileri yüzde 30-90 arasında sıkıştırarak düşük internet hızlarında da zengin gezinti tecrübesi, kolay ve kişiselleştirilebilir bir arayüz sunmayı amaçlıyor. Tarayıcıda ayrıca Baidu ve Orange hizmetlerine ilişkin web uygulamaları, web tabanlı uygulamalara tek tıkla erişim gibi pek çok özellik bulunuyor.  

     




  • Afrika ve ortadoğu=İstihbarat benim aklıma başka bişey gelmiyor

  • ne zamanki bu fransa elini afrikadan çekerse o zaman dünyada açlık bitecek

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.