Şimdi Ara

Yağ ışığı yanıp sönüyor, lütfen anlayan bir yorum yapsın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
60.595
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar ciddi bir sorunum var. Anlatayım. Ne yapacağımı şaşırdım çünkü, karar veremiyorum.

    Aracı alalı 1,5 ay oldu. 2004 Albea 1.2 16V benzinli 95 bin kmde. İlk 3 hafta hiç sorun yoktu.

    Sonra aşırı yağışlı bir havada 100 km gittim fakat bir iki gün sonra dönüşte yağ lambam sabah soğuk ve aşırı nemli bir havada sönmedi. 20 km kadar yavaş yavaş gittim. Söndü 80 km kadar yanmadı. Şehir içinde yanıp sönmeye başladı. Ustaya götürdüm. Müşürü değiştirdi, yağ ekledi, motor içinde pislik var, uzun süre değişmeden yağ kullanılmış gibi dedi. Motoru açıp temizlememiz lazım ya da ilaçla temizlet dedi.

    Tekrar 100 yola çıktım. İlk 20 km yine sönmedi, sonra yanmadan 80 km gitti. Yağ ve filtre değiştirdim, biraz farkeder gibi oldu. Fakat dönüşte yine aynı 10-20 km ışık yanıyor sonra sönüyor.

    Pisliktendir diye tahmin ederek Würth'ün motor içi temizleyicisi ile 1 haftalık yağda uyguladık, simsiyah çıktı, külbütör kabağındaki katı pislikleri de elle aldık. Filtre ve yağ değişti. Temizlikten sonra ilk gün 10-15 km yine hiç sönmedi. Sonra 4 gün yine normal hiç yanmadı, dedim ki oldu.

    Evvelsi gün, 15 km gezdim gayet güzel, motoru çalıştırır çalıştırmaz ışık sönüyordu. Biraz öne eğimli bir yerde durdum, stop ettim. 10-15 dk sonra çalıştırdım ışık yine yanmaya başladı. Yana söne geldim eve. Dün de sönmedi. Yaktım dörtlüleri düşük devirde ağır ağır ustaya gittim. İtici sesi geldiğini söyledi. 10-15 dk sonra söndü yine.

    Şimdi iki ihtimal üzerinde duruyoruz. 1. karterden yağı pompaya aktaran filtrede aşırı tıkanıklık sebebi, yağ basıncı düşüyor olabilir. 2. ihtimal yağ pompası.

    Şimdi karteri açtırıp temizletsem, ışık sönse kapatsak, tekrar yaparsa ne yaparım diye düşünüyorum. Pompayı değiştirsem, ya yine yaparsa tekrar düşünüyorum. Pislikten mi, pompadan mı bilemedim. Usta da tam kestiremediği için uğraşmak istemedi gibi. Aydında servis poyraz oto, pompa fiyatını 600 civarı söylüyor, işçilik kim kaç alır. Sıradan bir ustaya yaptırılacak bir şey midir emin değilim.

    Bilgisi olan bana akıl versin. Bu arada servise de 100 km uzakta araç, Didim'de. Işık yanmazsa hafta sonu götüreceğim gibi. Işık sönmezse burda açtırıp karteri bir temizlik deneyeceğim artık, açmışken pompayı da mı değiştirsem?

    Kararsızlık ve emin olamamak çok kötü.



  • Yağ müşiri temizlenmesine veya değiştirilmesine rağmen lamba yanıyorsa basınç düşük demektir.
    Bence önce temizlik yaptırın, sorun devam ederse pompayı değiştirirsiniz.
  • Ihsan Onur'a katiliyorum, basit ve masrafsizdan,komplike ve masrafliya dogru secenekleri siralamak lazim. Bu arada yag lambasiyla 20km gitmek iyi cesaret. Tamirciye kadar idare eder deyip motor kitleyenleri biliyorum.
  • Yağ lambası yandığında o kadar yol gitmek büyük risk biliyorum ama bu lamba genelde sönük olduğundan ben de basınç azlığı olduğunu düşünerek devam ediyorum. Zaten yanıp sönme oluyor, sürekli yanık kalmıyordu.

    Bugün başka bir ustaya gittim. Karterde çok az bir ezik var ama bu ezik, iç filtrenin hemen altı, bu da etkiliyordur mutlaka dedi, ama pislik olayını anlatınca o daha çok etkiler dedi. Açtı. Durum içler acısı. Würth'ün ürünü motoru çok güzel temizlemiş fakat, yağ pompasının filtresine basınçla çekildiği için yapışan yağ pislikleri neredeyse tamamen kapamış filtreyi. Filtre temizlenip, karterin yamuğu düzeltildi, kapatıldı. Uzun bir süre yanmadı ama bir ara yanıp sönünce usta tekrar açmış, tedbir amaçlı 1 haftalık yağı yine değiştik, filtre ve müşür de değiştirildi, şu an sorun kalmamışa benziyor. Marş konumunda dahi (~600 devir) yağ lambası sönüyor.

    Ustanın söylediği; artık yanarsa pompa kesin değişecek. Pompanın; az gelen yağı, kuvvetli basmaya uğraştığı için zorlanmış olabileceğinden dolayı bozulmuş olma ihtimali var ama ışık yanmazsa sorun yok dedi.

    Hala anlamadığım bu arabanın eski sahipleri yağı bu hale nasıl getirdiler. 20 bin mi 30 bin mi 40 bin mi kullandılar arkadaş, yağ yağlıktan çıkmış. Umarım sorun çözülmüştür. Sorun tekrar ederse yine yazarım ki başkaları da faydalansın.

    Yorum yapanlara teşekkürler.
  • hocam bende de 2006 1.4 albea var. benzer bir sorunu da ben yaşadım. sorun kışın soğuk havalarda ve sadece ilk çalıştırmada yağ lambası sönmüyor ve 3-7 saniye motor yağ basıncı düşük motoru durdurun uyarısı geliyordu. motoru durdurup 7 saniye çalıştıktan sonra kontak kapatıp yeniden marşta ise uyarı vermiyordu. karter sökülüp yağ pompasına giden bir boru ve filtre var. ustam orayı temizledi ve sorun düzeldi.
  • Araç kısa bir süre sonra, tekrar yağ basıncı uyarısı vermeye başlayınca, tüm kusurunu da belirterek satışa çıkardım, o yıl satıldı. Tahminim yağ pompası değiştirilip kullanılıyordur.
  • Brnzer bir sorunu yaşamaya başladım.
    Araçım 1.6 16v siena.
    Cuma günü 10bin bakımına girdim. O ana kadar sorunum yoktu.
    Cumartesi sabah pikniğe gitmek üzere yola çıktıl. Birkaç km gitmiştimki araçta yağ lambası yandı.Araçı çektim bir kıyıya biraz bekledim lamba yanmıyor. Sonra devam ettim ancak yolda tekrar yanmaya başladı.
    Ancak lamba sürekli yanma değil araç 12bin 13bin devir üzerinde olduğu sürece ışık yanmıyor. Ne zamanki yavaşlamak için fren yapıp hızımı düşürüyorum yada araç rolantide lamba yanıoyr. Dağdan inerkende araçın altını bir taşa vurduk galiba eksozdan patlak sesi gibi bir ses gelmeye başladı.
    En yakın ilçe sanayiiye uğradık eksozcu eksozun tıkanmış değişecek motor havayı atmakta zorlanıyor istersen susturucudan önce bir delik açalım öyle git dedi, motor ustasını çağırıdk yağ müşürün arızalı dedi bu durumda araçın hararetini konttol ederk bulunduğum şehre geldim.
    Pazartesi sanayiideyiz bakalım ne diyecek ustam sanırım biz arabayı terk etmeden araba bizi terk edecek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sorun çözüldümü abi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.