Şimdi Ara

Galaxy S2 Plus ve Grand modellerinde işlemci olarak Broadcom çözümlerine yer veriliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
660
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Galaxy S2 Plus ve Grand modellerinde işlemci olarak Broadcom çözümlerine yer veriliyor





    Samsung'un orta seviye segmente son dönemlerde eklediği iki yeni Galaxy modeli Galaxy S II Plus ve Galaxy Grand ile ilgili işlemci konusunda yeni bilgiler ortaya çıktı.




    Modellerin özelliklerini kısaca hatırlamak gerekirse, Galaxy SII Plus modeli 1.2GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemci, 4.3 inçlik 800 x 480 piksellik Super AMOLED ekran, Android 4.1.2 işletim sistemi, 1GB RAM, 8GB depolama kapasitesi, 8MP çözünürlükte arka kamera, microSD yuvası şeklinde bir konfigürasyon sunuyordu.




    Galaxy Grand ise 5 inçlik 800 x 480 piksel çözünürlükte LCD ekran, 1.2GHz saat hızında çalışan çift çekirdekli işlemci, 1GB RAM, 8GB depolama kapasitesi, microSD desteği, Android 4.1.2 işletim sistemi, 8MP çözünürlükte arka kamera gibi özellikler barındırıyordu. Modelin bir de çift SIM kartlı Grand Duos versiyonun bulunmaktaydı.




    İşlemci konusunda ise Exynos 4 veya ST-Ericsson Novathor işlemci olabileceği şeklinde yorumlar yapılıyordu. Ancak CES 2013 fuarında Broadcom, BCM28155 yongada sisteminin tanıtımında bu cihazları referans olarak gösterince konu açıklığa kavuşmuş oldu.




    Broadcom'un BCM28155 yongada sistemi çift çekirdekli Cortex-A9 tabanlı bir işlemci ve yine kendi üretimi çift mantık birimli VideoCore IV grafik birimi barındırıyor. Broadcom bu çözüme 4 çekirdekli gelişmiş multimedya çözümü adını veriyor. Yongada sistem ayrıca çift SIM kart desteği ve 21Mbps hızlarına kadar bağlantı sunan HSPA+ hücresel ağ yongasını da eklemiş. Sistem 40 veya 45nm fabrikasyon süreci ile üretiliyor.




    Referans cihazlara bakıldığında Samsung'un önemli bir miktar işlemci siparişi verdiği görülüyor. Firmanın Broadcom çözümlerini tercih etmesinin nedeni olarak ise kendi Exynos işlemcilerine anabant entegre edene kadar orta ve giriş seviye modellerde farklı çözümlere yönelmek istemesi olduğu belirtiliyor. 

     








  • İsviçreli bilim adamları s2 ile s2 plus arasındaki farkları araştırıyorlarmış.

  • Gpu'nun farklı olması iyi değil.

    Ekleme: GLBencmark sonucunda S2 62fps alırken, S2 Plus 33 fps almış.

    Genele bakılınca sonuç olarak S2 Plus yerine S2 seçimi daha mantıklı.S2 milyonlar satmış bir cep.Samsung desteği kesse dahi rom desteği uzun süre daha devam eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Raikirin -- 14 Ocak 2013; 16:32:36 >
  • Yanlışlıkla bartın eksiyi..

  • Yanlışlıkla bartın eksiyi..

  • ekran kalitesi düşmüş hafızası düşmüş birde plus demişler nasıl plus oluyorsa
  • broadcom video core IV adreno 200den bile kötü oyun performansında çift mantık birimli olsa nolacak galaxy y de kullanıyolar video core IV' ü

  • Ve böylece S2 Plus diye satılan modelin aslında S2'den daha kötü bir telefon olduğu ortaya çıktı. Samsung bu işden anlamayanlara kakalayacak. Alanlara şimdiden geçmiş olsun...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi No Way Out -- 14 Ocak 2013; 16:37:56 >
  • samsung plus isini cinlilere verseler s3 ten daha iyi telefon tasarlardı hem donanım hemde tasarım olarak :)

  • Sony nin nenden giriş seviyesi cihazlar üretmeyeceği şimdi ortaya çıktı.Samsung plus plus giriş seviyesi modeller çıkarıyor. Yakında çift çekirdekli S III plus çıkarsa şaşırmayın :D

  • Bu cihazlar tr ye gelmeyecek buyuk ihtimalle. Yurt dışında özellikle çinliler e uygun fiyatla satılacak. Sonuçta herkesin parası yok s3 vs almak için.

  • samsung bu taktiklerle bilinçli tüketicinin gözünden düşüyor.

  • S2 minus olmuş bu.
  • ya arkadaş sırf yorum olsun diye yorum yapanlar oluyor telefonu istersen alırsın istemezsen almazsın olur biter telefonu almadan iyi değil demek yanlış olur samsung un işi sürekli Birşeyler üretmek sürekli telefon çıkarması bizim için daha iyi işine yarıyorsa alırsın

  • s2 plus kullaniyorum. arkadasimda s2 kullaniyor. s2 ile oyun oynarken telefon isiniyor ve patlayacakmis gibi oluyor. ama s2 plusta isinma sorunu yok. s2nin bataryasi daha zayif ama s2 plusun bataryasi 1650 mah yani cok daha uzun süre dayaniyor. ben s2 plusu cok yogun kullaniyorum ama 2 gün sarji dayaniyr. s2 plusun bos bataryasi tam 2 saat 40 dakikada sarj oluyor. ayrica evet dahili hafiza 8 gb ama hafiza kartiyla o sorunu cözmek mümkün. paralel ithalat s2 plusu 650 tlye aldim. cok memnunum.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.