Şimdi Ara

Gökyüzünü Değişik Bir Bakış Açısı İle İzlemek İstermisiniz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
51
Cevap
0
Favori
10.766
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evinizden çıkmadan PC başında gökyüzünü seyretmek nasıl olur? Biraz farklı değilmi? O zaman yeni tanıştığım ve öğrenmeye çalıştığım bir programı sizlerle paylaşayım.

Programı kurduktan sonra mouse'un orta tekerleği ile dilediğiniz noktaya (varsa tabiki) zoom yapabilirsiniz.

Üstelik dilediğiniz saat aralığında.İster gece , ister gündüz.Gökyüzünde astrofizikçilerin incelediği ne kadar nebula ve güneş sistemi varsa bunları görebilmeniz hatta diplerine kadar zoom yapabilmeniz mümkün.

Ayrıca Program sayesinde gezegenleri yerçekimleri ve gerçek dönüş hızlarıyla inceleyebiliyorsunuz.Burçlara yön verdiği iddia edilen yıldızları bile şekilleriyle görmeniz mümkün...

Aslında yazılım bölümüne mi buraya mı açayım tam karar veremedim doğrusu neyse sonuçta paylaşım yapıyoruz. Güle güle kullanın ...

düzeltme : yazım yanlışı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi eDDiè -- 6 Temmuz 2006; 14:11:24 >

• çok teşekkür ederim.
  • Bir de Celestia diye bir program var. Onunla da Dünyadan çıkıp, uzayı dolaşabilirsiniz. Nerdeyse keşfidilmiş tüm gök cisimleri programda en uzun float koordinatlarına kadar eklenmiş

http://www.shatters.net/celestia/ (bu resmi sitesi gibi bişey)
    http://sourceforge.net/projects/celestia/ (download için, program kodları için)
    http://www.celestiamotherlode.net/ (burada da program için add-on lar, patch ler falanlar filanlar)

bir de grafik kartının kalitesine falan çok önem veriyor program, ben de böyle güzel çıkmıyor mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lacrima -- 11 Mayıs 2006; 20:57:17 >

• Eyvallah sağol.
  • sağolun arkadaşlar...
    SHOGUN
  • teşekkürler eddie ve lacrima.

Bu stellarium isimli programın bir özellliği de gezegenlere zoom yapıldığında gezegenlerin teleskopla gözükecekleri gibi gözükmesi yani mesela jüpitere zoom yaptığınızda kırmızı lekenin ne konumda olduğunu yani teleskobun görüş alanına girip girmediğini görebilirsiniz. Ancak zoom yapıldığında gökkürenin hareketi yüzünden (dünyanın kendi ekseni etrafında dönüşünden kaynaklanıyor) gezegenler görüntüden (tıpkı gerçek teleskopta olduğu gibi) çabucak çıkıyor. Bunun da çaresi görüntüyü dondurmak.

Hiç astronomiye ilgili olmayan kişiler bu programı şu amaçla kullanabilir "Acaba dışarıda güneş ne alemde. hava aydınlık mı, karanlık mı, ne kadar karanlık. Güneş batmış mı..." Programı kurunca bilgisayarın saatinden saat ve tarihi otomatik olarak kendisi araylıyor. Ekrana gelen bir dünya haritasından da konumunuzu seçiyorsunuz.
    -------------------
    Bir de aklıma geldi, belki hiç alakası yok ama.
    "Gezegenler milyonlarca yıl tahmin edilebilir yani hesaplanabilir yörüngelerde seyahat ettikten sonra, bir anda düzensizlikler başgösterebilir." . Bu gezegenin iç dinamiklerinden kaynaklanmaktaymış. Valla kaos teorisi böyle söylüyor. Neyse bu da böylesine aklıma geldi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kaotika -- 12 Mayıs 2006; 2:09:39 >

• ok evet sağolasın.

şimdi iniyor bakalım göreceğiz.

Teşekkürler.

Edit: En son 0.8 Versiyonu çıkmış.

http://prdownloads.sourceforge.net/stellarium/stellarium-0.8.0.exe?download

http://www.stellarium.org/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 12 Mayıs 2006; 14:45:43 >

• ellerinize sağlık arkadaşlar...çok güzel şeyler bulup paylaşmışsınız...teşekkürler

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Arkadaşlar bu program bir tek bende mi yavaş çalışıyor?

vall verdiğin son versiyonu yüklemedim ben, diğerini kullanıyorum gayet hızlı, son versiyonu bu akşam denerim. ama sorun büyük ihtimal senin bilgisayarda

Orjinalden alıntı: eDDiè

quote:

Orjinalden alıntı: Huhukomsu

Arkadaşlar bu program bir tek bende mi yavaş çalışıyor?

vall verdiğin son versiyonu yüklemedim ben, diğerini kullanıyorum gayet hızlı, son versiyonu bu akşam denerim. ama sorun büyük ihtimal senin bilgisayarda

Dur senden önce ben deneyeyim. Eski sürümünü indiriyorum şimdi.

Edit:
    Eski sürümü daha hızlı.

Yalnız eski sürümünde önceden tanımlanmış koordinatlar yok.
    Eski sürümde bulunduğunuz lokasyonu tanımlamanız için gerekli koordinatlar.

Ankara için ;

İstanbul için ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huhukomsu -- 16 Mayıs 2006; 12:54:01 >

• eyvallah eline sağlık

http://spaces.msn.com/sonererten/
  • teşekkürler

@Lacrima,senin de ellerine sağlık,paylaşımın için teşekkürler
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.