Şimdi Ara

KOMBİ'NİN OPTİMUM AYARI NASIL YAPILIR?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar. 150 metrekarelik evime yaklaşık 2 yıl önce Baymak&Brötje Star Bridge 24 fi yoğuşmalı kombi taktırdım. Lazlerli metre ile yapılan keşifte toplam petek uzunluğu 10,5 metre çıktı. Banyoya havlupan ile birlikte bu sistemi eve kurduk fakat o günden beri ya ben birşeyleri yanlış yapıyorum ya da sistemde bir hata var, hiç yoğuşmalı kombi kullanıyormuşum gibi gelmiyor. En üst katta oturuyorum salonu ve kullanmadığım çocuk odasını kapatıyorum, daha doğrusu çeyrek tur açıyorum, kombi suyu sıcaklığını 65 dereceye ayarlıyorum, oda termostatı 24 derecede en son faturam 442 lira geldi. Ben bu faturayı öderken alt komşum bariz bir şekilde benden daha fazla ısınırken (alltan üstten ısınmayı hesaba katıyorum elbette), kombisi yoğuşmalı olmadığı halde 160 lira faturayla ısınıyor.

    Bu şartlar altında size birkaç sorum olacak;

    1- Bulunduğum yerdeki teknik servisin bir türlü anlatmadığı yoğuşmalı kombi kullanım prensibi nedir? Bu konuda o kadar çok şey dinledim ve denedim ki... Birisi sürekli sabit sıcaklıkta kalmalı diyor, bir başkası yoğuşma yapabilmesi için kombi suyunun 60 dereceden aşağı olmaması gerkli diyor, bir başkası gece gündüz sıcaklığı değiştirmen gerek diyor (bu arada Allah bağışlarsa 11 aylık bir oğlum var ve onun için gece kısamıyorum), birisi kullanmadığın odaları kapat derken bir başkası bütün ev açık olursa daha az yakar diyor.

    2- Yine kafamı çokça kurcalayan bir başka sorun, oda termostatı ve termostatik vana meselesi. Onlarca doğalgaz tesisatçısı dolaştım, onlarca forunda bir sürü başlık okudum, her seferinde daha fazla kafam karıştı. Bilenleriniz vardır Star Bridge'nin ön paneli aynı zamanda oda termostatı olarak kullanılabiliyor ve ben de öyle yaptım. Oturma odasına taktırdım. Gel gelelim oturma odası gün boyu iyi güneş alıyor ve salon, yatak odasına göre küçü olduğundan çabuk ısınıyor ve termostat kapatıyor kendini. Sonra duydum ki termostatik vanalar oda termostatından daha iyiymiş (buyur burdan yak). Kalktım gittim tesisatçılara, durum böyleyken böyle dedim. Kimisi sırf mal satmak için oda termostatını yerden yere vurdu, kimisi termostatik vanaya üvey evlat muamelesi yaptı. İnternet dedim tarafsız bölge bir de ona bakayım, yine aynı şey. Her kafadan bir ses çıkıyor, işin garibi bu işi yapan adamlar bile aynı fikirde değil.

    3- Kombinin içinde dolaşan suyun rengi de merakımı celbetti. Peteklerin içinden bildiğin zift akıyor (havlu pan arızalı çıkınca yenisiyle değiştirdiler, o sırada gördüm yağlı kara bir su). Açtım baktım nedir diye. Bazı kaynaklarda kirli kombi suyunun verimi ciddi oranda düşürdüğünü okudum. Burada iki soru geldi aklıma. 1- O su o renge ve forma nasıl büründü? 2- Nasıl değiştirilir? O konuda sağlıklı bilgiler yok.

    Bu konularda yardıma ihtiyacım var, daha doğrusu faturayı düşürmeye ihtiyacım var Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.

    Herkese bol ısılı, az faturalı, mutlu ve huzurlu bir kış dilerim...







  • sorunun cevabı yalıtımda ama sen buraya ara
     KOMBİ'NİN OPTİMUM AYARI NASIL YAPILIR?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.