Şimdi Ara

Lisans Öğrencisinin Tekrar ÖSYS'ye Girmesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
571
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar.. Bir üniversitede 2. sınıf öğrencisiyim. Sınava tekrar girmeye karar verdim ancak öğrendim ki ygs'ye başvuru için son 2 gün kalmış

Tekrar girmem için tam olarak ne gerekli? Kılavuzu okuduğumda lise diplomamın gerekip gerekmediğini anlayamadım.

Kılavuzda böyle yazıyor:

mezun durumda olan adaylardan ilk defa ÖSYS’’ye baþvuranlar ile son baþvurusuna göre
    mezuniyet bilgilerinde deðiþiklik bulunanlarýn (Aday Baþvuru Formunun 12-18. alanlarýnda
    yer alan öðrenim bilgilerinde deðiþiklik olanlar) diplomalarýnýn ön ve arka yüzü noter veya
    mezun olduðu okul müdürlüðünden onaylanmýþ bir örneði

İlk defa sınava girmiyorum. 2010'da girmiştim. Mezuniyet bilgilerimde ise bir değişiklik olmadığını sanıyorum

Onun dışında bir de şöyle bir ifade geçiyor:

Baþvuru merkezine giderken adayýn yanýnda bulundurmasý gereken belgeler aþaðýda belirtilmiþtir:
    . Doldurulmuþ (aday son sýnýf öðrencisi ise onaylanmýþ) 2013-ÖSYS Aday Baþvuru Formu
    . Nüfus cüzdaný veya pasaport (Nüfus cüzdanýnda soðuk damga, güncel bir fotoðraf ve T.C. Kimlik
    Numarasý bulunmalý; pasaportun süresi geçerli olmalýdýr.)
    . Mezun öðrenciler için ortaöðretim diplomasýnýn resmî onaylý bir örneði (noter onaylý veya mezun olduðu
    okul müdürlüðünden ön ve arka yüzü onaylý)

. Yurt dýþýnda öðrenim görenlerin öðrenim bilgilerinin yer aldýðý diploma, transkript, karne vb. onaylý bir belge
    . Engelli adaylar için bir üniversite veya devlet hastanesinden alýnmýþ saðlýk kurulu raporlarýnýn bir örneði
    ile engellerine iliþkin öz geçmiþlerini ayrýntýlý olarak anlatan bir dilekçe

Şimdi diplomam gerekli mi değil mi? Eğer gerekliyse 2 gün içinde diplomayı temin edip başvuru yapabilmem zor gibi..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tekrardan YKS'ye Girmek
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.