Şimdi Ara

h100i alacagım ama bence su sogutma gereksiz ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.182
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar h100 almayı düşünüyorum ama aklıma takılan şeyler var.

imzamdaki sistemde (i7 3770k) son sıcaklık olarak prime95 ile 3-4 saatlik test sonucu 1.2v 4500mhzde max 73-78 arasında xigmatek gaia kule tipi sogutucu ile.

şimdi ilk olarak prime gibi cpuyu % 100 kullananmak mümkün değil?Bu yüzden uygulamada son sıcaklık daha önemli bf3te bile max 50 derecelere cıkıyor ki bu zaten normal ısı aralıgında..

ayrıca o.c için düşünsek bile 3770k cpuyu 4500uzerinede cikarmak mantıksız 4500den sonra 100mhz için çok voltaj gerekiyor..

zaten 120lik kule tipi fan ile kasa cok gürültülü degil.cpu fan 900-1050rpm arasi çalışıyor 120lik fanlar zaten ses yapmıyor..

birde gpu fan gürültüsü her halukarda cpudan daha sesli çalışıyor. Oyun oynarken zaten sesi duymuyon insan.

bazı arkadaşlar kasa içine takılıyor.külçe gibi falan diye olsa ne olacak sonucta ona göre yapılıyor 1senedir sorun yok senelerdir sorun yaşayanda duymadım..

bence tamamen gereksiz masraf gibi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 24 Ocak 2013; 0:46:57 >

• Şimdi bu olay amacınızıa baglı biraz.Günlük kullanım için fazla gelebilir.Yüksek saat hızları istiyorsanız ve birazda extrem bir sistem kuracaksanız gerekebilir.Şöyleki 3770K 680 de tek başına zorlanmaz ama yanına bir tane daha 680 ekleyip 680 sli yaparsanız cpu kullanımları %90 seviyelerine gelecektir.Render yaparsanız veya video işlerseniz dogal olarak %100 gördügünden gerekebilir.

Ama dogrudur fiyat performans ürünü degiller.Diger yandan işlemciyi yüksek saat hızlarına çıkartıp agır işler yaparsanız fark biraz ortaya çıkacaktır.
  • su soğutma, anakartta 1kg kule takmak istemeyenler için ideal bir seçenek değil mi?
  • İşin o kısmı psikolojik biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

İşin o kısmı psikolojik biraz.

Anakartta işlemci soğutucuyu monte ettiğimiz yere en yakın olan yani anakartı kasaya sabitleyen en yakın vidalar işlemci ağırlağını taşımakta yeterli desteği sağlamıyor.Çünkü soğutucunun ağırlığı direkt anakart üzerinde ve bu bana çok sağlam bir çözüm gibi gelmiyor. işlemci soketine biraz daha yakında bir vida olsa böyle bir sorun kafama takılmazdı. Ama kafaya taktığıma göre haklısınız

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Buyrun benim kasam 3.5 Kg yakın sogutucu asılı anakartta.

• quote:

Orijinalden alıntı: OneTreeHill

Buyrun benim kasam 3.5 Kg yakın sogutucu asılı anakartta.

maaşallah güzel sistem nazarım değmesin.o soğutucu Phantek galiba? Anakarta kas yaptırmıştır o ağırlık :)işin esprisi bir yana ben o kadar ağırlıktan çekinirim .bu arada anakartı geçtim kasa da çok ağır oluyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: drserk

su soğutma, anakartta 1kg kule takmak istemeyenler için ideal bir seçenek değil mi?

bence değil..sonucta ne gibi bir risk içeriyor ki ve gördüğünüz duyduğunuz anakartı zarar gören kule tipi fandan kaç insan varki ben bir tane bile duymadım..

fiyatlar arasında 100tl olsa anlarım ama ben xigmatek gaia'i 60tlye aldım..corsair 300tl..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 13 Ocak 2013; 13:10:20 >
  • Konu içeriğini okurken baktımda bence siz su soğutmaya geçmeyin. Vallahi bakın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

Konu içeriğini okurken baktımda bence siz su soğutmaya geçmeyin. Vallahi bakın.

Nedenlerimi ben sıraladım sizce gecmeyi gerektirecek neden varsa bilmek istiyorum.suana kadar forum ehlinden kiminle gorustuysem onlarda mantıklı diyor.valla bilmediğim birsey varsa söyleyin ona göre alayim.

• gereksiz olduğunu düşünüyorsan alma kardeşim..
    zorla mı satıyorlar..
  • quote:

Orijinalden alıntı: dgo_cr7

gereksiz olduğunu düşünüyorsan alma kardeşim..
    zorla mı satıyorlar..

Alıp almama meselesi değil geçerli bir neden arıyorum ondan gerekçelerimi sıraladım. Aklima gelmeyen bir sey varmi onu merak ediyorum sadece.yurtdisinda arkadas var gelirken getirtiririm belki araştırma yapıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oldboy83tr -- 14 Ocak 2013; 13:54:42 >
  • Çok daha makul fiyatlara benzer soğutma performansı elde edebilirsiniz.
  • Mevcutta iyi bir soğutucusu olan sizin gibi geçmesine gerek yok ama mesela ben soğutucum dan memnun değilim günlük kullanım için uygun ama yukarıda da bir arkadaş belirtmiş şuan işlemciyi 4,80Ghz de kullanıyorum ve SLI sistem olduğundan işlemci kullanım oranıda yükseliyor buda dolayısı ile benim soğutucum yetersiz kalıyor ki 75derecenin üstüne çıkıyor bende H100i Bekliyorum stoklara girdiği anda alacağım

Ayrıca kule tipi iyi bir soğutucu mesele ve soğutucuyu bulduğunda Anakartın ram slotlarını yapatıyormu kapatmıyor bu birde bu sorun var Sıvı soğutmada böyle bir sorun yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 18 Ocak 2013; 13:50:42 >
  • custom su soğutma ile hava soğutma arasında bu kitler H110 ile rad genişlemiş 14cm fanlar var..
  • quote:

Orijinalden alıntı: shadow99tr

arkadaşlar h100 almayı düşünüyorum ama aklıma takılan şeyler var.

imzamdaki sistemde (i7 3770k) son sıcaklık olarak prime95 ile 3-4 saatlik test sonucu 1.2v 4500mhzde max 73-78 arasında xigmatek gaia kule tipi sogutucu ile.

şimdi ilk olarak prime gibi cpuyu % 100 kullananmak mümkün değil?Bu yüzden uygulamada son sıcaklık daha önemli bf3te bile max 50 derecelere cıkıyor ki bu zaten normal ısı aralıgında..

ayrıca o.c için düşünsek bile 3770k cpuyu 4500uzerinede cikarmak mantıksız 4500den sonra 100mhz için çok voltaj gerekiyor..

zaten 120lik kule tipi fan ile kasa cok gürültülü degil.cpu fan 900-1050rpm arasi çalışıyor 120lik fanlar zaten ses yapmıyor..

birde gpu fan gürültüsü her halukarda cpudan daha sesli çalışıyor. Oyun oynarken zaten sesi duymuyon insan.

bazı arkadaşlar kasa içine takılıyor.külçe gibi falan diye olsa ne olacak sonucta ona göre yapılıyor 1senedir sorun yok senelerdir sorun yaşayanda duymadım..

bence tamamen gereksiz masraf gibi.

eğer bu voltaj değerlerinde ve mhz de bu yukarda verdiğiniz ısı değerlerini alıyorsanız.
    sizin için gereksiz bir yatırım h100i.

• kişisel görüşüm hava soğutma sistemlerin demode olduğu ve bundan daha önemlisi hava soğutma sistemlerine kıyasla çok çok daha iyi soğutma sağlamaları. benim sıvı soğutmaya geçiş nedenim kullanmakta olduğum parçaların ekonomik ömrünü sağlıklı bir şekilde tamamlaması. çünkü çok sık sistem değiştiren biri değilim ve amatörde olsa 3d çalışırken sistem aşırı ısınıyor. sizin sıvı soğutmaya geçip-geçmeme neden yada nedenleriniz kendi insiyatifinizde. paranız varsa ve değişiklik istiyorsanız geçin. ama kısıtlı bütçe ile düşünüyorsanız hiç denemeyin derim. hele ki hazır kitleri.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.