Şimdi Ara

Sony PlayStation 3'ün satış fiyatı resmi olarak açıklandı; 599$

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
278
Cevap
0
Favori
13.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Sony, merakla beklenen yeni oyun konsolu PlayStation 3'ün çıkış tarihi ve bazı donanımsal özelliklerini resmi olarak açıkladı. 11 Kasımda Amerika ve Japonyada piyasaya sürülecek olan konsol, 17 Kasım tarihinde de Asya ve Avrupa'da aynı anda satın alınabilir olacak. Xbox 360'da olduğu gibi 2 farklı versiyon halinde satışa sunulacak olan PS3'ün 20GB disk taşıyacak olan giriş versiyonunun 499$, 60GB sabit diske sahip olan versiyonunun ise 599$ önerilen satış fiyatı bulunuyor. Sony'nin yeni nesil oyun konsolu bu satış rakamları ile şu ana kadar satışa sunulmuş en pahalı oyun konsolu ünvanına da sahip olacak.

    PlayStation 3'ün farklı fiyatlar taşıyan versiyonları arasında tek fark sabit disk kapasitesi değil. 499$'lık versiyonda HDMI çıkışı, kablosuz ağ bağlantı yetenekleri ve MemoryStick / SD / Compact Flash kart okuyucu bulunmuyor. Fakat 100$ lık bir fark için söz edilen donanımsal özellikler önesenmiyecek cinsten.

    PlayStation 3 hakkında resmi olarak açıklanan detaylar sadece fiyatlar ve donanımsal özelliklerle sınırlı değil. Konsol ile gelecek olan gamepad'in PlayStation 2 ile gelen gamepad'e göre farklılıklarıda Sony tarafından açıklananlar arasında. Yeni gamepad ilk başlarda tanıtılan bumeranka benzer tasarım yerine PlayStation 2 gamepadleri ile aynı tasarıma sahip.

    Hem USB üzerinden hem de Bluetooth 2.0 kablosuz bağlantı teknolojisi ile konsol ile iletişim kurabilen yeni gamepad, ayrıca 6 yönlü bir hareket algılayıcı da içermekte. Bu sayede kullanıcının yön tuşlarını kullanmadan gamepadi hareket ettirerek oyunlar üzerinde kontrol sağlaması mümkün. Hareket algılayıcı sistemin tam olarak nasıl işlediği hakkında detay verilmemiş olsada bir zamanlar Microsoft SideWinder FreeStyle Pro gamepadlerindekine benzer bir şekilde çalışacağını tahmin ediyorum. Kullanıcının sağa, sola, öne ve arkaya ne kadar eğim verdiğine bakarak oyundaki kontrol edilen karakter veya nesnenin eğim oranına göre hareket kazanması sağlanacaktır.

    Ayrıca Sony, PS3'ün online servisleri hakkında da bazı bilgiler verdi. Kullanıcıların İnternet üzerinden çok oyunculu oyunlar oynayabilmelerini sağlayacak servisin ücretsiz olacağını belirten firma, ayrıca kullanıcıların İnternet üzerinden müzik satın alarak PS3 lerine indirip dinlemelerine destek verecek. Kullanıcılar Sony'nin online satış mağazasından müzik parçaları satın almanın yanı sıra konsollarının arayüzlerini özelleştirebilecekleri temalarda satın alıp indirebilecekler.

    PlayStation 3, beklendiği gibi bir oyun konsoluna nazaran oldukça yüksek bir fiyat etiketi taşıyor. Fakat konsolun sahip olduğu özellikler gelecek nesil kelimesini tam olarak hak etmesini sağlıyor. Cell işlemcisi, Blu-ray okuyucu, HDMI çıkışı, kablosuz bağlantı yetenekleri PlayStation 3'ün maliyetini arttıran, bir o kadar da değer katan donanımsal özellikler arasındalar. Sadece Cell işlemci ve Blu-ray okuyucu ikilisinin Sony'e maliyetinin 500$ civarında olduğu tahmin edilmekte.








  • yine pc,inadına pc
  • hacklenebilirse bir pcden çok daha güçlü olacağı kesin.
  • istersen elinde 1 milyon dolarlık pc olsun

    mgs
    gow
    gran rurismo
    final fantasy
    tekken
    fatal frame
    motor storm
    killzone
    silent hill
    ico
    jack and dexter
    warhawk
    heavlyn sword
    eight days
    socom
    resident evil
    devil may cry
    getaway
    onimusha
    vsvsvs

    oynayamaıktan sonra neye yarar... alın bakalım buda e3 e damgasını vuran oyunlar biri sony computer entartainment sunar... gözyaşlarınızı saklamayın

    http://www.youtube.com/watch?v=GhnuysG50WQ&search=e3%20ps3





  • 499$ modeli alan olur mu acaba?
  • Ekran kartı ve Ram donanımları nedir bu cihazın, birde İşlemcisi Kaç çekirdekli ?
  • quote:

    http://www.youtube.com/watch?v=GhnuysG50WQ&search=e3%20ps3
    bu eğer oyunsaa
  • 599 $ lık PS3 güzel. bu fiyat artı kdv olmaz ise alınabilir. bir ekran kartına 350 - 400 $ vermektense daha mantıklı gibi .tek sorun oyunlar olacak gibi oyn görüntüsü muhteşem
  • x360'ın online servisi daha iyi olabilir ama ps3'ün ki ücretsiz. Çok büyük bir artı bu.
  • Avrupa daki satış para birimi AVRO arkadaslar hebreniz olsun bir gazetede okudum.
  • İşe gireyim alıcam 1 tane
    işten artan zamanda oyun oyun oyun
    pc de danlod yapsın
  • quote:

    Orjinalden alıntı: hekimoglu

    Ekran kartı ve Ram donanımları nedir bu cihazın, birde İşlemcisi Kaç çekirdekli ?


    ekran kart1 256mb rsx+islemci 8 çekirdek yada ona benzer +ram 256mb xdram ama sen, 256mblere bakma
  • Eğer yediğin üzümün, karpuzun veya incirin çekirdeklerini de koyarsan 4500 çekirdekli elde edebilirsin...
  • 8 çekirdekmi
    onlar spe



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Master Chief -- 10 Mayıs 2006; 23:24:35 >
  • peki bu alet illa orijinal oyun mu isteyecek :)
  • tenik bilgi isteyen
    www.merlininkazani.com bakabilir.
  • Ahhh Ahhh ALLAHIM Bize de bize de
  • ilk dedikleri fiyat. ( hatta ön sipraiş ile istedikleri fiyatı düşünüyorumda... 399 dolar nerdee 599 dolar nerdee... bu ps3 ün işlemcisi basınç fizik kurallarını bile hesaplıyabilcek güçteymiş böylelikle 300-400 dolarlık fizik kartını da almamış olucaz yani sen istediğin kadar pc ne 7900 gtx al bu fizik kartı olmadan ps3 veya xbox360 kalitesinde oyun oynanamıcakmış ilerde çıkacak olan oyunlar pc oyuncularına kapak olcakmış. trgamer da okumuştum.
  • Sevgili arkadaşlar burada ps3 vs Pc tartısması baslatmak ıstemıorum ancak , PC de Crysis'i gordukten sonra xbox da ps de balon gibi gorunuyor. Ustelık hıc bır konsol klavye ve mouse un oynama hakımıyetını veremıyor.Oblivion ,Crysis , RTS oyunlarının derınlıgı hıcbır konsola konu olmayacak.
    Ancak senede 38 mılyar dolar donen ( Gezegendekı tum hatunların kozmetık endustrısı ancak 16 mılyar dolar'lık eko. buyukluge sahıp) oyun pazarında Ps 3 ve xbox 360 ın cıkması bu pazarın buyuklugunu double edecek.
    Pc de upgrade denılen zıkkım hıc bıtmyor, acıkcası Pc ye yatırım cok daha mantıklıbır pc ıle evın her kosesıne hakım olabılmek mumkun. Konumuz oyun oldugundan , alın bır ps ya da xbox kurtulun yok ekran kartıymıs yok rammis ıslemcıymıs vs.reden.
    Sız sevgılı arkadaslar ps3 ıcın gerısayın durun ben Crysis e kadar pil bile almıycam.
  • bununla beraber HDTV yatırımı yapmakta lazım ps3 ıcın hdtv olması da yetmıor hdtv nın en az 1024 p cınsı olması gerekıor kı bunun baslangıc fıyatıda 3 bın euro kadar. yanı namusumuzla ps3 oyunu oynayabılmek ıcın 3500-4000 euro salmak lazım. bu fıyata aşk dolu bır pc toplanır. Ps3 cok guzel olmus bea
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.