Şimdi Ara

Yeni Renault Captur (160. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.429
Cevap
69
Favori
553.349
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ÖTV ile ilgili bir duyumu olan arkadaş varmı?

    İki farklı görüş olkudum forumlarda..
    1.1600cc altıdaki arabalarda ÖTV indirimi olacakmış.
    2. 1600cc arabalarada ÖYV artışı yapılacakmış.

    Hangisi doğru acaba....
  • Arkadaslar aracin 1.5 dizel otomatigini dun siparis ettim merak ettigm bu verilere gore karma 3.9 litre diyor araci kullanan varsa gercek yakit tuketmi hakkinda bilgi verebilirmi lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gazetevatan.com » Yazarlar » Oto vergisine yeni düzen 5’er puanlık vergi artışı
    Oto vergisine yeni düzen 5’er puanlık vergi artışı
    Yorum Yaz 26 Ekim 2014 Pazar
    Ercan İnan
    iletişim


    Otomobil vergileri motor hacmine göre 3 farklı kategoride alınıyordu. 1500 cc’nin altı yeni kategori olacak. ÖTV’ye de 5’er puanlık artış gündemde

    Maliye eski Bakanı Kemal Unakıtan’ın ‘yediveren gülü gibi’ dediği otomotiv sektöründe özel tüketim vergisinin yeniden düzenlendiği ve değişikliğin 1 Ocak 2015’ten itibaren uygulanmaya başlayabileceği konuşuluyor. Aldığım duyumlara göre Maliye bürokratlarının üzerinde çalıştığı taslağa son şekli verildi. Yeni sistemde otomotivden 3 yerine 4 farklı kategoride vergi alınacak.

    Daha önce silindir hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen araçlar için alınan en düşük vergi dilimi yeni düzende 1500 cm3’ü geçmeyen araçlar olarak yeniden belirlenecek. 1500 ile 1600 cm3 silindir hacmine sahip araçlar farklı bir vergi diliminde değerlendirilecek. 2000 cm3’e kadar olan araçlar için farklı 2000 cm3’ün üzerindeki araçlar için de lüks kategoride farklı vergi oranı uygulanmaya devam edilecek.

    Motorlar küçüldü

    Yeni motor teknolojileri sayesinde son dönemde piyasaya çıkan araçlarda 1200 cm3’e kadar motor hacminde bile 120 hatta 130 HP yani beygir gücüne ulaşılabildiği dikkati çekiyor.

    Bu araçların satışında gözlenen artış Maliye bürokratlarını da harekete geçirmiş görünüyor. Maliye bürokratları yeni motor teknolojisi sayesinde artık 1600 cm3’lük silindir hacmine sahip araçların da neredeyse 2000 cm3 silindir hacmine sahip araçlar kadar güç üretebildiğini dikkate alarak yeni bir sınıflandırma yapılmasının ihtiyaç haline geldiğini dikkate aldılar. Taslağı hazırlayan kaynaklar “Elbette son karar Maliye Bakanı’nın ve Bakanlar Kurulu’nun. Ancak dördüncü bir kategori oluşturulmasında fayda var. 1600 cm3’e kadar olan araçlar tanımı da artık farklılaşmayı gerektiriyor” diye konuştu.

    Vergiye de rötüş

    Vergi dilimleri 3’ten 4’e çıkarken yeni düzende ÖTV oranlarının da yeniden şekillendirilmesi gündemde. Önce mevcut durumu hatırlatalım. 1 Ocak 2014’ten bu yana motor hacmi 1600 cm3’ü geçmeyen araçlardan yüzde 45 ÖTV alınıyor. Motor silindir hacmi 1600-2000 cm3 arasında olan araçlarda vergi oranı yüzde 80, motor silindir hacmi 2000 cm3’ün üzerinde olan araçlarda ise yüzde 130’luk ÖTV uygulanıyor.

    Taslak yasalaşırsa yüzde 45’lik ÖTV dilimi bundan böyle motor silindir hacmi 1500 cm3’e kadar olan araçlarda uygulanacak. 1500 ile 1600 cm3 silindir hacmine sahip araçlarda ÖTV yüzde 45 yerine 5 puanlık artışla yüzde 50 olarak hesaplanacak. Yine aynı şekilde 2000 cm3’lük araçlarda ÖTV yüzde 80’den 85’e çıkarılacak. 2000 cm3 üzeri araçlarda ise yüzde 130’luk ÖTV oranının değiştirilmemesi öngörüldü ancak son kararı Bakanlar Kurulu verecek. Şayet vergi dilimleri yeni halini alırsa 1600 cm3 ile 2 bin cm3’lük araçlara 3 ile 8 bin TL arasında vergi zammı yapılması gerekecek.

    Vergi dedikodusu

    Otomotiv sektöründe vergilerin artırılacağına yönelik dedikodular son 10 gündür piyasada satışlara da yansımış vaziyette. Pek çok otomotiv firmasının potansiyel müşterilerini arayarak ÖTV zammına yakalanmadan fırsatlardan yararlanmasını tavsiye ettiği dikkati çekiyor. Maliye Bakanlığı’nın hazırladığı 2015 bütçesinde büyüme öngörüsü değişmezken vergi gelirlerinde yüzde 12’nin üzerinde artış tahmini yapılması zaten belli başlı vergilerde artışlar olabileceğine dair kuşkuları beraberinde getirmişti.

    Kaynak :http://www.gazetevatan.com/ercan-inan-690744-yazar-yazisi-oto-vergisine-yeni-duzen-5-er-puanlik-vergi-artisi/




  • quote:

    Orijinalden alıntı: senmahmut

    Abi sizi yanlış hatırlamıyorsam renault kulübunün formundan hatırlıyorum hatırlıyorum turuncu Captur vardı. Peki program stabil mi abi? Nereden yükleyebiliriz?
    Edit: fotoğrafta aracınız varmış. Ve geçte olsa google diye bir araç olduğunu hatırlayıp arattım. Haber verdiğiniz için sağolun

    Programı uygulayabildin mi kardeşim ?
  • Arkadaşlar yine bir sorunla aranızdayım :) benzin göstergem takılıp kalıyor. Şu an 19 litre benzin harcamıs gorunuyorum hala ibre full gösteriyor. Cevremdeki bazı arkadaslar depoda hava olabılecegenı soledıler.Sızce ne yapmalıyım. Aynı durum başına gelen var mı
  • Merhaba arkadaşlar, R-Plan (Renault Plan) kapsamında ben de Captur 1.5dCI EDC almayı planlıyorum. Ancak öğrenmek istediğim konu başlıkları bulunuyor.

    1- 17" Jant ile 16" Jant arasındaki farklar nelerdir? (Yakıt tüketimine etkisi, yol tutuşu, sürüş konforu vb.)
    2- Fren sisteminin Kampana olmasının ne artısı ve eksisi olabilir?
    3- Geri görüş kamerası nasıl çalışıyor? (Geri vitese geçildiğinde kendiliğinden çalışıyor mu?)
    4- CD dinlemek için çözümler ne olabilir?
    5- 1.5dCI EDC yakıt tüketim bilgileri.
    6- Captur için kış lastiği önerileriniz nedir?
    7- Aksesuar kataloğunda Multimedya için video seyredebilir 3G ile internete bağlanabilirsiniz diyor ama yorumlarda hiç böyle bir konu başlığına rastlamadım.
    8- Çift renkli Captur'ların renkleri ruhsata nasıl işleniyor?
    9- Ultimate Elmas Koruma ile aracının boyasını 5 yıl koruma altına alan var mı?

    Şimdilik bu kadar aklıma takılan olur ise tekrar paylaşırım. Teşekkürler,



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 2 Kasım 2014; 13:08:53 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: turom

    Arkadaşlar yine bir sorunla aranızdayım :) benzin göstergem takılıp kalıyor. Şu an 19 litre benzin harcamıs gorunuyorum hala ibre full gösteriyor. Cevremdeki bazı arkadaslar depoda hava olabılecegenı soledıler.Sızce ne yapmalıyım. Aynı durum başına gelen var mı

    Hocam benimde başıma geldi eğer kart takılı iken yakıt alırsanız olabiliyor diyor servis. Birkaç gün içinde düzelmezse servise gidin hemen beyni sıfırlayıp çözüyorlar birde yazılım güncellemesi talep edin. Iyi forumlar

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • *USTA kullanıcısına yanıt
    Evet abi uyguladım, fanpage te bir arkadaş MEGA üzerinde hepsi dahil olduğu bi dosya paylaşmış, indirdim attım usbye ve takınca güncellemeyi yapıp oldu. Fakat hala tam stabil değil sanırım çünkü takılmalar yaşıyor birde garip şekilde radyodadan bir kaç sefer ufakta olsa kesik kesik sesler aldım. Acaba çekmiyor mu dedim ama her zaman gittiğim yoldaydım o yüzden ona bağladım. Bence biraz daha gelişmesi gerekiyor ki gördüğüm kadarıyla arkadaşlar gerçekten emek veriyor. Program daha stabil hale gelip birde geri vitese duyarlı gerigörüş kamerası destekledi mi mükemmel olacak Emeği geçenlerin ellerine sağlık tekrardan
    Buarada abi yurt dışı forumlarında gezerken programsız arkadaki bağlantılarla geri görüş kamerasını sağlayabildiklerini söyleyen yazılar okumuştum, bunun hakkında bi bilginiz var mı?




  • kart takılı yada araç takılırken hiç benzin almadım. teşekkürler cevap için.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: turom

    kart takılı yada araç takılırken hiç benzin almadım. teşekkürler cevap için.

    Bende almadım ancak servis bunu söylüyor hocam siz yazılımı kontrol ettirin 15 dakikada çözüyorlar
  • Peki tekrar teşekkür ederim
  • Merhaba bende 15 dci icon captur var. Arabamla yolda giderken özellikle kasislerden geçerken veya biraz bozuk bir yolda giderken yan taraflardan sesler geliyor. Ses nedeniyle bende baya rahatsız olmaya başladım artık ilk zamanları araba yeni diye pek dikkat etmedim zamanla geçer dedim ama hiç geçmedi. Sizden ricam bu sesle ilgili ne yapabilirim birde daha önceden ses olayları ile ilgili servise götüren arkadaşlar neler yaptırdıklarını yazarsa sevinirim. Bende servise götüreceğim ama önce siz değerli arkadaşlardan bilgi alayım ki servistekilerle konuşayım. Şimdiden vereceğiniz cevaplar için teşekkürler. Acele cevap yazarsanız arkadaşlar sevinirim.
  • hüscan H kullanıcısına yanıt
    Kayıt actırırken araçtan gelen sesleri (Direksiyon kutusu ve bagajdan) söyleyin. Zaten usta sizinle beraber aracı kullanacak ve sorunları teyit edecektir...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: osenemoglu

    Merhaba arkadaşlar, R-Plan (Renault Plan) kapsamında ben de Captur 1.5dCI EDC almayı planlıyorum. Ancak öğrenmek istediğim konu başlıkları bulunuyor.

    1- 17" Jant ile 16" Jant arasındaki farklar nelerdir? (Yakıt tüketimine etkisi, yol tutuşu, sürüş konforu vb.)
    2- Fren sisteminin Kampana olmasının ne artısı ve eksisi olabilir?
    3- Geri görüş kamerası nasıl çalışıyor? (Geri vitese geçildiğinde kendiliğinden çalışıyor mu?)
    4- CD dinlemek için çözümler ne olabilir?
    5- 1.5dCI EDC yakıt tüketim bilgileri.
    6- Captur için kış lastiği önerileriniz nedir?
    7- Aksesuar kataloğunda Multimedya için video seyredebilir 3G ile internete bağlanabilirsiniz diyor ama yorumlarda hiç böyle bir konu başlığına rastlamadım.
    8- Çift renkli Captur'ların renkleri ruhsata nasıl işleniyor?
    9- Ultimate Elmas Koruma ile aracının boyasını 5 yıl koruma altına alan var mı?

    Şimdilik bu kadar aklıma takılan olur ise tekrar paylaşırım. Teşekkürler,


    Anlaşılan kendi başımızın çaresine kendimiz bakacağız. Hiç kimsenin en ufak bir fikri yok herhalde ki 2 gündür cevaplayan çıkmadı. Hayır anlayamadığım şu sorulardan birinin bile cavabını bilen yok mu? Ama delinin biri kuyuya taş atınca onlarca kişi çıkartmak için uğraşıryor bu forumda.... Özür dilerim arkadaşlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BART SIMPSON -- 3 Kasım 2014; 22:51:36 >




  • Çok fazla bir şey bildiğim yok bende captur 1.5 icon dizel var çift renk.Sorduğun maddelere göre yazmaya çalışacağım.
    2.kampana olmasının şu ana kadar bir dezavantajını görmedim.(bu arada aracımı alalı 14 ay oldu)
    3.Geri görüş kamerası geri vitese takınca çalışıyor ancak bu donanımı almak için 1500-2000 gibi bir extra para vermen gerekecek.
    4. CD ile uğraşmana gerek yok usb takılabiliyor. oraya at yüzlerce şarkı dinle.
    5.Benim araç manuel 14 binde ortalama 4.8 gösteriyor.
    7.Bu madde ile ilgili biz geçmiş sayfalarda yorumunu yaptık.geri görüş kamerasını para verip taktırırsan(1500-2000 civarı) video izleyebilirsin ve internete girersin(internette ayrıyeten aylık ücrete tabi).Mevcut sistemde bu özellik yok.
    8.Araç çift renkli ise renkler ruhsata işleniyor.
    6.Kış lastiği ile ilgili en iyi bilgiyi bence lastik bayileri verecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: handuvarları

    Çok fazla bir şey bildiğim yok bende captur 1.5 icon dizel var çift renk.Sorduğun maddelere göre yazmaya çalışacağım.
    2.kampana olmasının şu ana kadar bir dezavantajını görmedim.(bu arada aracımı alalı 14 ay oldu)
    3.Geri görüş kamerası geri vitese takınca çalışıyor ancak bu donanımı almak için 1500-2000 gibi bir extra para vermen gerekecek.
    4. CD ile uğraşmana gerek yok usb takılabiliyor. oraya at yüzlerce şarkı dinle.
    5.Benim araç manuel 14 binde ortalama 4.8 gösteriyor.
    7.Bu madde ile ilgili biz geçmiş sayfalarda yorumunu yaptık.geri görüş kamerasını para verip taktırırsan(1500-2000 civarı) video izleyebilirsin ve internete girersin(internette ayrıyeten aylık ücrete tabi).Mevcut sistemde bu özellik yok.
    8.Araç çift renkli ise renkler ruhsata işleniyor.
    6.Kış lastiği ile ilgili en iyi bilgiyi bence lastik bayileri verecektir.

    Çok teşekkür ederim Teğmenim. "Bilgi paylaşıldıkça değerlenir"




  • quote:

    Orijinalden alıntı: dowlozing

    quote:

    Orijinalden alıntı: 4Marilyn

    Captur outdoor siparis verdim. Haftaya teslim aliyorum.
     Yeni Renault Captur

    captur oudoor modelinin dış rengi sadece alev kırmızısı olarak mı satılıyor ? fark renklerdede alınabiliyormu ? bilgisi olan paylaşabilirmi.

    Sadece kirmizi hocam.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 4Marilyn kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, siz galiba bu modelden almışınız öncelikle hayırlı ugurlu olsun güle güle kullanın , genel anlamda aracın sürüş ve özelliklerini yazabilirmisiniz, memnun musunuz ? bende bu versiyondan düşünüyorum.saygılar.
  • Clio 4 GT Line göz kamastiriyor ama fiyatını bulamadim sitede bayide gördüm sordum belli degil dediler sizce ne kadar isterler o araca ?
  • Attila Khan kullanıcısına yanıt
    Sitede fiyatı var dostum.

     Yeni Renault Captur
  • 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.