Şimdi Ara

DONANIMHABER SLI Kullanıcıları Yardımlaşma Sorun Çözümleri ve Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
133
Cevap
4
Favori
5.522
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  DONANIMHABER SLI Kullanıcıları  Yardımlaşma Sorun Çözümleri ve Önerileri

SLI Nedir?

SLI (Scalable Link Interface) 2004 yılında NVIDIA tarafından geliştirilmiştir. PCI Express (PCIe) arabirimini kullanan iki (ya da daha fazla) ekran kartından tek çıkış almaya yarayan bir bağlantı teknolojisidir. Özdeş ekran kartları paralel olarak bağlanarak işlem gücü arttırılır. (iki ekran kartı ile işlem gücü ikiye katlanır.)
    SLI ismi ilk olarak 1998 yılında 3dfx tarafından kullanılmıştır (Scan-Line Interleave). Bu teknoloji Voodoo 2 serisi ekran kartlarında kullanılmıştır. 3dfx daha sonra NVIDIA tarafından satın alınmış ve voodoo serisi ekran kartlarının üretimine son verilmiştir.
    3dfx ve NVIDIA tarafından kullanılan bu iki SLI teknolojisi birbirlerinden tamamen farklıdır.

Tek Ekran Kartında 2 GPU
    Şubat 2005: Gigabyte Technology üzerinde 2 adet 6600 serisi işlemci bulunan GV-3D1-68GT modelini piyasaya sürmüştür. Bu model, anakartların SLI modunda X16 veriyolunu 2 slot arasında paylaştırması (X8+X8) nedeniyle sadece Gigabyte'ın tek bir anakartıyla uyumluydu.
    Ocak 2006: NVIDIA, üzerinde iki adet GPU bulunan ve işlemci başına 512mb GDDR3 belleği olan 7900 GX2 modelini üretmiştir. Bu model ilk olarak DELL'in XPS serisi modellerinde iki adet (quad sli) kullanılmıştır. Mart ayından sonra Alienware firması tarafından da kullanılmaya başlamıştır. Fakat bu ürün son kullanıcı pazarına çıkmamıştır. Ağustos 2006 da yeni versiyonu olan 7950 GX2 son kullanıcı pazarına çıkarılmıştır.
    Mart 2006: ASUS, Gigabyte'ın tasarımına benzeyen ama üzerinde iki adet 7800GT işlemci bulunan N7800GT Dual modelini piyasaya sürmüştür. Bu modelde de uyum sorunları yaşanmıştı (nForce4 chipset kullanan birkaç anakart ile uyumluydu) ve fiyatı da çok yüksekti (800$ civarı, 2 adet 7800GT daha ucuza alınabiliyordu). Ayrıca bu ekran kartı harici güç kaynağına ihtiyaç duyan ilk ekran kartıdır.

Quad SLI
    Quad SLI fikri ilk olarak 2005 yılı başlarında ortaya atılmıştır. Kasım 2005 te Gigabyte Technology üzerinde 4 adet PCIe x16 slotu bulunan bir anakart üretmiştir (GA-8N SLI Quad Royal).
    2006 yılı başlarında NVIDIA, hem 4 adet ekran kartının her anakart yapısında kullanılamaması (Micro ATX, Flex ATX), hem de 1 adet fazladan slotu soğutucu için kullanan gelişmiş ekran kartlarının anakart üzerindeki diğer slotların kullanımını engellemesi nedeniyle tek ekran kartında 2 GPU kullanan 2 ekran kartıyla Quad SLI yapmaya karar vermiştir. Fakat bu proje de X16 veriyolunun 2 slot arasında paylaştırılması nedeniyle uygulanamamıştır.
    Şu anda çıkan çift çekirdekli 9800X2 modelleriyle normal SLI anakartlarda QUAD SLI yapmak mümkündür.

Hybrid SLI
    Özellikle yeni nesil nvidia anakartlar üzerinde bulunan bir özellik bu sayede anakartlar üzerinde bulunan onboard nvidia chipsetinide kullanabilmektedir. ama son kullanıcı için en büyük özelliği crossfire (çapraz ateş) teknolojisini barındırdığı için ! Hybrid SLI özellikle ekran kartları arasında farklı versiyonlar arasında geri uyumluluksöz konusu olabilmektedir. özellikle bu anakart üzerinde bulunan nvidia görüntü chip setleri devre dışı kalması yerine grafik işlemine dahil olup 2tane aynı model ekran kartı kullanımında ilk karta göre %35 kadar randıman sağlarken onboard üzerindeki düşük model görüntü chip sayesinde +%5 ile +%10 arası performans sağlaması sağlanılmıştır.

Konun açılma sebebi: SLI kullanıcılarını bir konu altında toplamak ve oluşan yada muhtemel sorunlara ilişkin bilgi paylaşımında bulunarak sorunların giderilmesi için yardımlaşma amacıyla açılmıştır.

SLI SİSTEM KURMAK İSTEYENLERE ÖNERİLER

-Aynı GPU'ya sahip 2 yada daha fazla Ekran kartına sahip olmanız gerekir

-İki yada daha fazla GPU'yu besleye bilecek Güç kaynağınız olması gerekir

-SLI için önerilen Minimum güç kaynağını 750Watt olarak alt limit seçiniz ancak kullandığınız ekran kartı sayısına göre güç ihtiyacı artacaktır.

-Kasanız uygun olmalı ve kasa içi havalandırma iyi olmalı

-Diğer sistem bileşenleriniz SLI sistemleri besleye bilmeli

-İşlemci Kriteri çok önemli Minimum 4 Çekirdekli Yüksek Overlock Kabiliyeti olan işlemciler tercih ediniz İntel Tarafında Taban olarak 2500k/3570k AMD tarafında dengi İşlemcileri tercih edin

-Sürücü güncellemelerini ihmal etmeyin zira her yeni sürücü de yeni oyunlar için SLI'ın aktif şekilde çalışması için profiller eklenmektedir

-SSD disk kullanmaya özen gösterin sisteminizi Mekanik diskler ile sınırlamayın

-SLI problemlerinden korkmayın araştırma yapın çözüm arayın bulduğunuz çözümleri paylaşmayı ihmal etmeyin

-Anakart olarak doğru seçimler yapın iyi bir kart alın uzun ömürlü kullanın

DONANIMHABER SLI Kullanıcıları  Yardımlaşma Sorun Çözümleri ve Önerileri

DONANIMHABER SLI Kullanıcıları  Yardımlaşma Sorun Çözümleri ve Önerileri

DonanımHaber SLI Kullanıcıları

1-.:Romeo_Redline:. -GIGABYTE GTX 680 Windforce 3X OC [SLI]
    2- Patronage - MSI GTX 670 PowerEdition [SLI]
    3- numeruscl -Gigabyte Gtx 670 OC Windforce 3x [SLI]
    4-Sardemir - Gigabyte Gtx 670 OC Windforce 3x [SLI]
    5- Ahmet-79 - Gigabyte gtx670 oc ve zotac gtx670(680 pcb) [SLI]
    6-deepenergy - Zotac GTX 680 AMP [SLI]
    7- Abazzers - gigabyte + zotac amp gtx 480[SLI]
    8-mur88 - ASUS GTX 670 DC II 4 GB+GIGABYTE WİNDFORCE 3X GTX 670 4 GB [SLI]
    9-plugnpray - ASUS GTX670 DCII [SLI]
    10-hanibal187 Zotac GeForce GTX Titan [SLI]
    11-rezes Zotac GTX 690 Kıdemli{SLI]
    12-[TR]-Lion Evga gtx titan superclocked signature [SLI] HardCoreUser
    13-
    14-
    15-

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 8 Mayıs 2013; 20:53:39 >

• çok güzel düşünce ile açılmış bir konu kolay gelsin.bende biraz bilgi edinmiş oldum bu sayede.
  • Faydalı olacak bir konu olur umarım kolay gelsin.
  • Guzel konu olmus.
    gtx 550 ti kullaniyorum ve sli yapmayi dusnuyorum.micro shuttering olayi beni endiselendiriyor.rahatsiz edici duzelylerde sli cok anlamsiz olacaktir.bu kartla sli yapan varmi?micro shuttering olayindan kacis varmidir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmankamara

Guzel konu olmus.
    gtx 550 ti kullaniyorum ve sli yapmayi dusnuyorum.micro shuttering olayi beni endiselendiriyor.rahatsiz edici duzelylerde sli cok anlamsiz olacaktir.bu kartla sli yapan varmi?micro shuttering olayindan kacis varmidir?

MS olayı sadece slı yada cf sistemlere has birşey değildir Tek kartlı sistemlerde de görülebilir ben gtx 670 SLI kullanıyorum henüz ms olayı ile karşı karşıya gelmedim ama gtx 5xx slı kullanıcıları bu konunda yardımcı olacaklardır

GTX6xx serisi ile 5xx serisi karılaştırmak doğru olmaz
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=zOtre2f4qZs#!

AMD ve Nvidia tek kartlı sistemlerde MS testi

farcry 3 tek kartla yapılan ms testi

MS sorununu olan arkadaşlar vsync aktif ederlerse ve tibble bufferingide açarlarsa sorun muhtemelen giderilecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 10 Ocak 2013; 14:37:08 >

• gtx6** serisinde bu olayin cozuldugunu bende duymustum.550ti de durum nedir acaba? yardimci olan arkadaslara simdiden tesekkurler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SLI Sistem kullanan arkadaşlar isimlerini ve hangi kartlar ile slı kullandıklarını yazarlar ise listeye ekleyebilirim.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up
  • EDIT

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turbo-powwer -- 11 Ocak 2013; 0:00:26 >
  • Zamanında SLI sistemler elimden geçti. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Paylaşımlar konusunda da güzel bir konu olacağa benziyor
  • slı muhabbeti yaparız ekle hocam

GIGABYTE GTX 680 Windforce 3X OC SLI
  • Crossfire konusu da açmak lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_jericho

Crossfire konusu da açmak lazım.

onuda siz açın hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: el_jericho

Crossfire konusu da açmak lazım.

O konu var zaten.

Bende de sli olacak kart 1-2 güne elimde olur ama ismimi yazmasan daha iyi büyük olasılıkla 1hafta gtx670 sli kullanıp sonra karttı değiştireceğim.
  • Konu cok iyi olmus ya,bende tam birkac soru soracaktim fazladan konu kirliligi yapmamak iyi oldu..

-Hocam bende Gigabyte GTX 670 Windforce modeli var,ikinci bi kart alsam(ayni model) sicaklik,gürültü,MS problemleri ne düzeyde olur acaba? Kullananlar bilgilendirirse sevinirim sahsen..

-Bir de her oyunda SLi destegi yok galiba,zamanla güncellenir mi yoksa illa ki tek kart mi kullanmak gerekir?

-SLi pek önerilmiyor,birsürü sorun cikartiyormus..Crossfire'a nazaran daha az performansli ve sorunluymus,ne kadar dogrudur acaba,SLi yaptiktan sonra zirt pirt sorunlarla ugrasmayalim..

-Son olarak i5 2500K 4,30 GhZ'da SLi olunca bir sorun cikartir mi?

Sagolun simdiden :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi die.Rache -- 11 Ocak 2013; 2:21:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mahz3N

Konu cok iyi olmus ya,bende tam birkac soru soracaktim fazladan konu kirliligi yapmamak iyi oldu..

-Hocam bende Gigabyte GTX 670 Windforce modeli var,ikinci bi kart alsam(ayni model) sicaklik,gürültü,MS problemleri ne düzeyde olur acaba? Kullananlar bilgilendirirse sevinirim sahsen..

-Bir de her oyunda SLi destegi yok galiba,zamanla güncellenir mi yoksa illa ki tek kart mi kullanmak gerekir?

-SLi pek önerilmiyor,birsürü sorun cikartiyormus..Crossfire'a nazaran daha az performansli ve sorunluymus,ne kadar dogrudur acaba,SLi yaptiktan sonra zirt pirt sorunlarla ugrasmayalim..

-Son olarak i5 2500K 4,30 GhZ'da SLi olunca bir sorun cikartir mi?

Sagolun simdiden :)

Hocam

1.Aynı marka model ile SLI daha sağlıklı olur benim kullandığım GTX 670 MSI power editiyon slı 1. kartın ısısı 2. kartın ısısından yaklaşık 8 ile 10 derece fazla oluyor örneğin birinci lart 70c iken ikinici kart 62 civarında oluyor buda normal bir durum MS olayına gelirsek bF3 Full hd ve bütün ayarlar max şekilde oynuyorum henüz ms olayı ile karşılaşmadım keza BFBC2de de sorun olmadı.Gürültüye gelecek olursak elle fanı kontrol etmediğimden sorun olmuyor ısıya göre çıkıp iniyor ama gürültü seviyesi rahatsız edici değil

SLI kullanan kişilerin çoğu yeni nesil oyunlar oynuyor ve çoğu oyunda SLI artık destekliyor desteklemeyen oyunlarda zaten tek kartla fpsnin max limitlerine dayanıyor ki gerekte olmuyor.

kullanmayan kişiler bu sorunları bilmez çoğu başka kullanıcıların yorumlarına göre yorum yapar SLI kullanan aşağı yukarı neyin ne olduğunu bilir. SLI ne sorunu olabilir Örnek belirttiğiniz gibi MS olayı oyunların SLI desteklememesi ve Isı sorunu derler.

kartlar özel soğutma olduğundan zaten fazla ısınmıyorlar 2-way SLI'da kartlar arasında boşluk var buda yeterli seviyede
    MS Olayı birazda sürücüsel bir olay GTX6XX serisi ve yeni sürüclerle giderilmiş gibi duruyor ms sorunu yaşayanlar Vsyncyi ve tibblebufferingi aktif etmeliler.

Ben İ5 2500K 4,60ghz'de GTX670 SLI modunda Battlefield 3te gpu kullanımı %95e kadar çıkıyor bazen 99 olduğu yerlerde oluyor buda kartlar tam verimde çalışıyor demektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patronage -- 11 Ocak 2013; 2:41:26 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Patronage

Hocam

1.Aynı marka model ile SLI daha sağlıklı olur benim kullandığım GTX 670 MSI power editiyon slı 1. kartın ısısı 2. kartın ısısından yaklaşık 8 ile 10 derece fazla oluyor örneğin birinci lart 70c iken ikinici kart 62 civarında oluyor buda normal bir durum MS olayına gelirsek bF3 Full hd ve bütün ayarlar max şekilde oynuyorum henüz ms olayı ile karşılaşmadım keza BFBC2de de sorun olmadı

SLI kullanan kişilerin çoğu yeni nesil oyunlar oynuyor ve çoğu oyunda SLI artık destekliyor desteklemeyen oyunlarda zaten tek kartla fpsnin max limitlerine dayanıyor ki gerekte olmuyor.

kullanmayan kişiler bu sorunları bilmez çoğu başka kullanıcıların yorumlarına göre yorum yapar SLI kullanan aşağı yukarı neyin ne olduğunu bilir. SLI ne sorunu olabilir Örnek belirttiğiniz gibi MS olayı oyunların SLI desteklememesi ve Isı sorunu derler.

kartlar özel soğutma olduğundan zaten fazla ısınmıyorlar 2-way SLI'da kartlar arasında boşluk var buda yeterli seviyede
    MS Olayı birazda sürücüsel bir olay GTX6XX serisi ve yeni sürüclerle giderilmiş gibi duruyor ms sorunu yaşayanlar Vsyncyi ve tibblebufferingi aktif etmeliler.

Ben İ5 2500K 4,60ghz'de GTX670 SLI modunda Battlefield 3te gpu kullanımı %95e kadar çıkıyor bazen 99 olduğu yerlerde oluyor buda kartlar tam verimde çalışıyor demektir.

Sagolasin hocam bekledigim cevaplari aldim :) .. Aslinda ASUS modeli ile SLi yapmayi düsünüyordum fakat ayni model ile olmasi daha iyi demissiniz o zaman Gigabyte modeline yönelecegim.. Son olarak performans artisi ne düzeyde acaba?

Örnegin Sleeping Dogs-Max Payne 3 gibi oyunlar en yüksek ayarda yüksek RAM kapasitesi istiyor,hic denediniz mi acaba?

• quote:

quote:

Hocam

1.Aynı marka model ile SLI daha sağlıklı olur benim kullandığım GTX 670 MSI power editiyon slı 1. kartın ısısı 2. kartın ısısından yaklaşık 8 ile 10 derece fazla oluyor örneğin birinci lart 70c iken ikinici kart 62 civarında oluyor buda normal bir durum MS olayına gelirsek bF3 Full hd ve bütün ayarlar max şekilde oynuyorum henüz ms olayı ile karşılaşmadım keza BFBC2de de sorun olmadı

Sagolasin hocam bekledigim cevaplari aldim :) .. Aslinda ASUS modeli ile SLi yapmayi düsünüyordum fakat ayni model ile olmasi daha iyi demissiniz o zaman Gigabyte modeline yönelecegim.. Son olarak performans artisi ne düzeyde acaba?

Örnegin Sleeping Dogs-Max Payne 3 gibi oyunlar en yüksek ayarda yüksek RAM kapasitesi istiyor,hic denediniz mi acaba?

Performasn artısı büyük Örneğin yine BF3ten örnek vereceğim ki ağır oyunlardan birisi ben 120hz Monitör kullanıyorum vsync yi aktif ediyorum fpsyi 120ye kitliyor. çoğu zaman 120de seyreden fps kalabalık ve bol aksiyonlu savaşlarda 75lere kadar düşüyor

SLI kapalıyken 40FPS kadar düştüğü oluyordu

henüz dediğiniz oyunları oynamadım şuanda max payne 2 iniyor bende onu bekliyorum bakalım^^

• quote:

quote:

quote:

Hocam

Performasn artısı büyük Örneğin yine BF3ten örnek vereceğim ki ağır oyunlardan birisi ben 120hz Monitör kullanıyorum vsync yi aktif ediyorum fpsyi 120ye kitliyor. çoğu zaman 120de seyreden fps kalabalık ve bol aksiyonlu savaşlarda 75lere kadar düşüyor

SLI kapalıyken 40FPS kadar düştüğü oluyordu

henüz dediğiniz oyunları oynamadım şuanda max payne 2 iniyor bende onu bekliyorum bakalım^^

hocam bende 120 hz monitör kullanıyorum, ama vsync kapalı şekilde kullanıyorum. açık kullanmak dahamı iyi ?? bu arada BF 3 te GPU 1 ve 2 neden % 60-75 arası kullanıyor ?? başka bir şey oynarken bu durum % 90 üzeri oluyor her 2 gpu içinde. bende imzamdaki gibi SLI kullanıyorm

• ozellıkle bf3 de herkes dertlı slı dan..scallıng degerlerı cok dusukmus.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.