Şimdi Ara

CES 2013 : RIM, BlackBerry 10 ile her segmente hitap etmeyi amaçlıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj









  • Ay sonunda uzun süredir merakla beklenen BlackBerry 10 işletim sistemini resmi olarak lanse edecek olan RIM, ilk uyumlu cihazları da bu etkinlikte sergileyecek. Pek çok analiz uzmanı tarafından son şans olarak değerlendirilen BB10 ile RIM, giriş, orta seviye ve üst seviye akıllı telefon pazarlarına hitap etmeyi amaçlıyor.




    CES 2013 fuarında bir demeç veren RIM günlük operasyonlardan sorumlu direktör Frank Boulben, tek bir segmente bağımlı kalmak yerine, hedef kitlelerini artırmak istediklerini bu amaçla 2013 yılı içerisinde 5 dokunmatik ekranlı, bir de QWERTY klavyeli akıllı telefon pazara sunacaklarını açıkladı.

     

    Bu cihazlardan klavyeli olan X10 ve 4.3 inç ekranlı Z10 modellerine ait bazı görseller interentte paylaşılmıştı. Diğer 4 cihazın da benzer tasarımlara sahip olacağı düşünülüyor. İşletim sistemi nedeniyle de görülen o ki bu cihazlar isimlerinin sonlarına 10 sayısını alacak. 




    RIM'in operatörlerle özel anlaşmaları olmasa da hali hazırda 150 operatör BB10 cihazlarını test ediyor. Uzmanlara göre platformun başarısı büyük oranda operatör ve dağıtım kanalları ile yapılan anlaşmalara bağlı.




    Boulben, BB10 tanıtımında 70 000 uygulamanın mağazada hazır olacağını belirtiyor. Mağazanın yaygın bir erişim sağlaması için çabaladıklarını ifade eden Boulben, mağazadaki en iyi 600 uygulamayı pek çok önemli ülke pazarına sunmayı amaçladıklarını ve bunların yüzde 90'ına BB10 tarafından destek verildiğini vurguladı.




    Boulben, yeni platformda iletişim, yazışma, mesajlaşma ve güvenlik konularının ön planda olduğunu ve en güçlü tarafların da bunlar olduğunun altını çiziyor.




    RIM, geçen yıl üçüncü çeyrekte yüzde 5.3 pazar payına gerilemişti. Boulben, BB10 ile firmanın risk aldığını kabul ediyor. Ancak pazarın da yeni ve yenilikçi bir arayüze de ihtiyaç duyduğunu savunuyor.




    BB10 ile birlikte RIM, uluslararası çapta başlatacağı reklam kampanyalarında da ağırlığı hassas arayüze verecek. 

     








  • Nokia, Lumia 920 ile yükselişini ilan etti, Sony ise Xperia Z ile gümbür gümbür geliyor. e Galaxy serileri, Iphone falan derken Blackberry'ye yerimiz kalmadı.
    Elveda RIM. Elveda BBM uğruna katlanılan fiyasko modeller.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grisales -- 10 Ocak 2013; 12:09:21 >
  • bekleyeceğiz ve göreceğiz.rım için bu atılım rus ruleti gibi.

  • fiziksel klavye takıntısı ve yazılım sorunları rim i bitirdi. çok geç kaldı ama piyasaya alternatif azalmamalı. telefon tasarımı ve donanım özellikleri iyi görünüyor. yazılımıda sağlamsa pazar payı daha fazla gerilemeden tutunmasını isterim.

  • en öenmli şey fiyat...isterse piyadaki ne kaliteli telefon olsun fiyatı pahalı olursa kimse android ios yerine bunu secmez...ikinci etmen ise tabiki adam gibi özellikler.zira geçmişteki BB özellikleri kıt telefonları pahalıya kakalıyordu.zaten bu yüzden tırtladı...rakipleriyle aynı kalitede ürünler cıkarıp daha ucuza satacak ayrıca uygulamalara da calısacak... rekabet iyidir..umarım BB pazara iyi bir giriş ile döner... wp8 ile bir alternatif daha olur...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.