Şimdi Ara

JIAYU G3 // 1 GHZ 1GB Ram / 8.0 MP HD 1280x720P / 4.5 Inch IPS (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.841
Cevap
24
Favori
155.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar şarjı az gidiyor 2 saatte yüzde 20 gitti yarım saat internete girdim sadece

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Görüntülü konuşmada sorun yaşayan yokmu. Görüntülü konuşma yapınca renkler ve görüntü birbirine giriyor, bu konu ile alakalı yardımcı olabilecek varmı teşekkürler.
  • BlackBerry'den sonra JiayuG3 taklidi bir telefon daha çıkıyor. Hemde bakın kimden?

    Kimden?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surga -- 18 Ocak 2013; 14:58:13 >
  • Telefon performansı ve güç tasarrufu için size birkaç tavsiye.

    1. Hiçbir şey kendi kendine çalışmaz. Telefona kurduğunuz her uygulama çalışırken işlemcinizden , ram’inizden ve gpu’nuzdan bir miktar kaynak tüketir. Tüketilen bu kaynaklar da mutlaka belli bir miktar enerjinin yarcanmasına sebep olurlar.

    2. Ne kadar çok uygulamayı çalıştırırsanız o kadar çok enerji tüketirsiniz. Yani telefonunuzda önde yada arka planla sürekli çalışan uygulama sayınız ne kadar çoksa pil tüketiminiz de o kadar çok olacaktır.

    3. Uygulamaların standart olarak kullandıkları donanım kaynakları (yukarıda saydığım) dışında bir de gsm şebeke kullanımı (internet yada diğer şebeke sinyalleri), gps kullanımı, wifi, sensörlerin kullanımı gibi ek bir takım kullanımlar söz konusudur. Telefonunuzda anlık yada sürekli olarak çalıştırdığınız uygulamalar arasında bu tarz şeyleri kullanan programlarınız ne kadar fazla ise tüketiminiz de ekstradan katlanacaktır. Çünkü...
    - Bir telefonda en fazla güç tüketen şeylerin başında 3G internet bağlantısı gelir. 3G bağlantı, normal edge bağlantıya göre çok daha fazla güç tüketmektedir.
    - Ardından GPS kullanımı vardır. Bu da aktif kullanımda ciddi tüketime sebep olur.
    - Wifi kullanımı da aynı şekilde yoğun tüketime sebep olur.
    - Komplike oyunlar gibi i işlemci ve gpu’ya yüklenen uygulamaların yoğun enerji tüketimleri olur.
    - 4.5” koca bir ekran da yine kendi başına ekstra bir güç tüketimi anlamına gelir. Ve telefonla ne kadar çok oynaşırsanız, ekranı da o kadar uzun süre açık kalacağından ekran kaynaklı tüketim de o kadar çok olacaktır.

    Özetle telefonunuzda ne kadar çok uygulamanız arka planda sürekli olarak çalışıyorsa batarya tüketiminiz de o kadar çok demektir. Hele hele bu sürekli çalışan uygulamalar arasında internet bağlantısını (3G-wifi) ve/veya gps bağlantısını da sürekli kullananlar da var ise bu tüketiminiz de katlanarak artacaktır. Eğer düzenli uygulamalarınız çok değil, ancak yine de siz bu tür programları manuel olarak sürekli kullanıyorsanız yine aynı şekilde tüketiminiz devam edecektir. Keza oyun, mesajlaşma vs gibi işler yüzünden telefonunuz elinizden düşmüyorsa da tüketiminizin çok olması normaldir. Çünkü hem işlemci tüketiminiz artıyordur hemde ekran tüketiminiz.
    3G’yi yada Gps’i sürekli açık tutup batarya dayanmıyor diyen arkadaşlara ise yapacak birşey yok malesef. Hangi telefon olsa dayanmaz. S3 8 saat gider, G3 9-10 saat. Değişen pek birşey olmaz.

    Öte yandan benim size tavsiyem, telefonunuza kurduğunuz her uygulamayı iyice okuyup istediği kurulum yetkilerine de göz gezdirerek kurun. Telefonunuzu boşuna uygulama çöplüğüne çevirmeyin. Ayrıca eğer ihtiyacınız yok ise Gps veya 3G özelliklerini sürekli açık tutmayın. Bence bir insan her saniye internete ihtiyaç duymaz. Gerekirse bu işleri ayarlayan programlar kullanın. Örneğin optimizasyon uygulamarından biri olan “juice defender” da internet bağlantıları için bağlantı ayarlaması yapabiliyorsunuz. Yani misal siz mail’leriniz için, hava durumu için, facebook/twitter için sürekli internete bağlı kalmak istiyorsanız bu programa ile sürekli kalmak yerine 5-10-15-30-60dk’da bir bağlantıları aç, güncelleme yap ve tekrar kapa diyebiliyorsunuz. Bu şekilde sürekli bağlanmak yerine güncellemeleri örneğin 15’dakikada bir yaptırabiliyorsunuz. bu da size batarya ömrü olarak geri dönüyor. Keza bağlantı hızı için de şayet uğraştığınız veriler çok yüksek değilse internet bağlantınızı her seferinde 3G olarak yapmak zorunda değilsiniz. Eğer internette video izleme, görüntülü görüşme yada büyük dosyalarla çalışma yapıyorsanız evet 3G gereklidir. Ancak misal metin mesajlaşmaları, mail alıp/verme, arka plandaki uygulamalarınızın internetten veri güncellemeleri, haber takipleriniz vs bunlar hep küçük veri paketleri ile çalışan ve aslında çok hızlı bir internet bağlantısına da ihtiyaç duyulmayan uygulamalardır. O yüzden eğer ki internet bağlantınızı bu tür uygulamalar için sürekli olarak açık tutuyorsanız, 3G yerine Egde bağlantı seçeneğini de kullanabilirsiniz. Emin olun batarya tüketiminiz de düşecektir. Bir de mesela güncel veriye sürekli ihtiyaç duymadığnız halde sürekli günceleme yaptırarak çalışan programlar da olabiliyor. Örneğin ben bir ofis çalışanıyım. Bütün günüm ofiste geçer . sadece sabahları, öğle arası ve akşam 18:00’den sonra dışarı çıkarım. Bu durumda telefonuma kurduğum “hava durumu” programını sürekli açık tutup saat başı kendini güncellemesine, hele bunu yapmak için bir de sürekli internete bağlanmasına hiç gerek yok. Öğlen ve akşamları dışarı çıkmadan önce 1’er kez uygulamayı ve interneti açıp güncelleme yaptırmam benim için yeterlidir. Aralarda yapacağı güncellemeler ve programın tüm gün telefonda açık olması benim için gereksiz veri harcaması ve batarya tüketimidir. Bilmem bu örnek üzerinden demek istediğimi anlatabildim mi.

    İnternetin aktif olarak kullanımı esnasında telefonun 10dk’ içerisinde %3.5-5 arası bir batarya tüketimi yaptığını daha önce de yazmıştım. Bu durumda 30dk’lık aktif bir internet bağlantısında bataryanın %15 kadar tükenmesi gayet normaldir. Tabi o esnada telefonunuzda başka işler de yapıyorsanız yada gps de kullanıyorsanız bu tüketim daha da artar. Ancak eğer ki bağlantınızı 3G yerine Edge yaparsanız bu tüketim bir miktar daha az olur.

    Son olarak görüntülü görüşmede sorun yaşadığını söyleyen sanırım 2 arkadaş oldu şimdiye kadar. Benim farkettiğim kadarıyla her iki arkadaş da avea hat kullanıyorlar. Bildiğiniz gibi görüntülü görüşme yoğun data transferi gerektiren bir uygulama. O yüzden de standart internet bağlantısı ile değil ancak 3G bağlantı kapasitesi ile olabiliyor. Acaba diyorum bu arkadaşların hatlarında 3G açık olmasına rağmen avea hatların bağlantı kalitesinin düşüklüğünden dolayı yeterli veri akışı sağlanamayıp görüntüler bozuk gidip geliyor olabilir mi?
    Ben ofiste Samsung S3’ü olan arkadaşım ile sorunsuz bir şekilde görüntülü görüşme gerçekleştirdim. Hemde hiçbir özel ayar yapmadan. Ancak ikimizin de hattı turkcell idi. S3’ün ekranındaki görüntüyle G3’ün ekranındaki görüntü arasında kalite anlamında bir fark yoktu. Hatta görüntüler hareket ettiğinde tekrar toparlanana kadarki anlık süreçte sanki G3 az daha iyi gibiydi.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: melrock


    Süper bi yazı olmuş hocam eline, emeğine sağlık. Güç tasarrufu açısından güzel püf noktaları var.

    *Sürekli 3G bağlantım açık,
    *Günlük ortalama 30 mesaj,
    *Ortalama 15 dakika görüşme,
    *Ortalama 20-30 dakika arasıda internet kullanımı.

    Bu benim rutin telefon kullanım şeklim ve bu şekilde batarya 2 gün gidiyor. Android ve böyle dev akranlı bi cep için bana göre gayet başarılı.
    Zaten öyle yüksek bir beklentimde yok batarya konusunda. kesintisiz en az 24 saat dayansın yeterli bana.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi surga -- 18 Ocak 2013; 15:55:37 >
  • Arkadaşlar telefonda İGO gps navigasyon programı kullanan var mı?
  • arkadaşlar, aletin fotoğraf ve video çekim performansı nasıl?
    bilindik tel ile karşılaştırınca 8 mp hakkını veriyormu?
    birde 1080p 30 fps video çekebiliyormu?
  • Açıklamalar için teşekkürler 3g görüntülü konuşmada sorun yaşayanlardan biride benim ben vodafone kullanıyorum benimki de bozuk turkcellde denedim aynı sorun vardı. Bazı blog sitelerinde resmi rom olmadığından dolayı olmakta gibi bazı yazılar var, resmi rom u yükledim tekrar ama hala düzelmedi. Bu konuda yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
  • Jiayu resmi 4.1.2 sürümü çıkarmış fakat telefonda sistem güncellemeden yapınca CWM den açılıyor hata veriyor flash tool dan da yapamadım nasıl yaparız acaba bilgisi olna varmı. Teşekkürler.
  • sp flash tool ile güncellemeye çalıştım alttaki ışık kırmızı oldu şimdi telefon açılmıyor yarım edebilecek birileri varmı
  • Hadi Hayırlısı Android 4.1 çıkmış

    bide sizce en iyi Navigasyon programı hangisi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: cihan59


    Güncelleme bende gözükmüyor. Bilinmeyen bi hata oluştu çıkın ve yeniden deneyin yazıyor.

    Önceki telefonda İGO kullanıyordum ve gayet menundum. fakat G3 için 1280*720 İGO bulamadım.
  • Dokunmatik Kalem lazım oluyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: surga

    quote:

    Orijinalden alıntı: cihan59
    bide sizce en iyi Navigasyon programı hangisi?

    Güncelleme bende gözükmüyor. Bilinmeyen bi hata oluştu çıkın ve yeniden deneyin yazıyor.

    Önceki telefonda İGO kullanıyordum ve gayet menundum. fakat G3 için 1280*720 İGO bulamadım.
    Ben şu anda Neo V de igo kullanıyorum.

    Yukarıda da sordum ama nedense bu konudaki 2 soruma da kimse cevap vermedi


    1280x720 İGO elimde mevcut ancak elimde bu telefon olmadığından daha deneyemedim. Pm ile ulaşırsanız yollayayım size test edin en azından ben de cevabımı almış olurum..



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi moonwhite -- 19 Ocak 2013; 18:52:30 >




  • Bende güncelleştirme görünmüyor sistem güncellemeleri diye bişey var ona tikliyorum bilinmeyen bir nedenle diye başlayan bişey yazıyor



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mühendisomer -- 19 Ocak 2013; 19:17:02 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1280x720 İGO kullanıyorum sorun yok...
  • Arkadaşlar çok merak ediyorumda şu alttaki seçenekler-menü-geri tuşlarında ışık varmı ?
  • Ben 4.1.2 yükledim 20130116-221844 yeni versiyon rootlu geliyor.herşey gayet iyi ama bir türlü cwm recovery yapamadım.2 yöntemi de denedim.ilkinde de zor yapmıştım.flash tool programıyla yaptığım kırmızıda takılıyor.Bir türlü yeşil olmuyor.Diğer yöntemle recovery img dosyasını sd karta atıyorum mobile uncle toolsdan recovery update gelince bir sürü liste geliyor karşıma.Bunlar farklı telefonların update listesi aralarında g3 yok.Buradan sd karttaki recovery dosyasını gösterip kurulum yapamıyorum..Bu konuda pratik çözüm bilen var mı?
  • Orijinalden alıntı: x15

    http://jiayuturkey.blogspot.com/2013/01/jiayu-g3-flash-recovery-recovery-moduna.html
    bu linkte verilenleri birebir yap özellikle mobılunclenin verilen versiyonunu yükle

    1.Mobile Uncle aplikasyonunu telefona kurunuz.

    2.recovery dosyasını indirip unrar edip içindeki recovery.img dosyasını sd kartınızın ana dizinine atınız.

    3.mobie uncle aplikasyonunu çalıştırıp update recovery seçeneğini seçiniz.

    4.En üstteki dosyayı seçip are you flash recovery sorusuna tamam diyiniz,into recevery mode sorusuna tamam diyiniz telefon yeniden başlayıp cwm flash recovery moduna geçmiş olacak.

    bunları birebir yap




  • quote:

    Orijinalden alıntı: x15

    Ben 4.1.2 yükledim 20130116-221844 yeni versiyon rootlu geliyor.herşey gayet iyi ama bir türlü cwm recovery yapamadım.2 yöntemi de denedim.ilkinde de zor yapmıştım.flash tool programıyla yaptığım kırmızıda takılıyor.Bir türlü yeşil olmuyor.Diğer yöntemle recovery img dosyasını sd karta atıyorum mobile uncle toolsdan recovery update gelince bir sürü liste geliyor karşıma.Bunlar farklı telefonların update listesi aralarında g3 yok.Buradan sd karttaki recovery dosyasını gösterip kurulum yapamıyorum..Bu konuda pratik çözüm bilen var mı?

    http://jiayuturkey.blogspot.com/2013/01/jiayu-g3-flash-recovery-recovery-moduna.html
    burayı iyi oku ve birebir yap buradaki mobiluncle y, yükle ve recovery uptadetedi en üstte geleni seç oluyor
    bende 4.1.2 yükledim cwm açılmadı çok uğraştım bu yöntemle oldu




  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.