Şimdi Ara

TEST: Kingston 120GB SSDNow V300 SATA3 2,5” 7mm Slim SSD harddisk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
57
Cevap
1
Favori
20.926
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kingston 120GB SSDNow V300 2,5” Sata3 SSD - SV300S37A/120G hız testi (Kalınlık: 7mm)

Test sistemi: SAMSUNG NP530U3B Ultrabook (Intel Core i5-2467M cpu, 4GB ram, Win7 Home Pre64, AHCI mode)

Disk yapısı:

ATTO disk benchmark

test review benchmark Kingston 120GB SSDNow V300 2,5” Sata 3 SSD SV300S37A/120G

CRYSTAL DISK MARK

test review benchmark Kingston 120GB SSDNow V300 2,5” Sata 3 SSD SV300S37A/120G

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ulaş-ım -- 9 Ocak 2013; 17:30:25 >

• merhaba arkadaşlar, bende bugün bu ürünü netbook'uma aldım. Önceden de ssd kullandığımı sanıyordum, inanırmısınız ben ssd kullanmamışım. Meğer ne dandikmiş benim önce ki dedirtecek kadar mükemmel bir performans gördüm bu diskte, önceki diskte multitasking işlem yaptığızda ekran size böyle gülüyordu.. diyeceksiniz ki netbook zaten sata2, tamam haklısınız ama bu hard disk inanın nasıl hızlandırdı anlatamam.. hani şok olmasam bu kadar yazı yazmaya emek harcamazdım.. resimde gördüğünüz üzere bilgisayarı kastırayım dedim daha sonra fark ettim ki fan çalışmıyor( ssd takarken temizleyim demiştim sonra soketi takmayı unutmuşum çocuklar sakın evde denemeyin mazallah ) gördüğünüz resim 1.50 ghz 2 gb ramli ve işlemci fanı devredışı olan bir netbooktan alınmıştır. Alırken bende çok düşündüm 200 küsür lira değer mi değmez mi ya yine yavaş olursa falan diye ama gerçekten düşünmeden alınabilecek yegane ssd olduğunu düşünüyorum. Derecelendirmeye gelince ise 7.7 ile ayrı bir şok daha yaşamış oldum. Paylaşın paylaşalım bilgi ve yorum paylaştıkça değer kazanır arkadaşlar, ben forum donanım sayesinde çok bilgi sahibi oldum. Bu yorumla da katkı sağlayacağımı düşünüyorum. saygılarımla.

• Merhaba, ben de yakin zamanda SSD almayi dusunuyorum Sandisk 120GB ile Kingston arasinda kaldim, Kingston'in bu modeli daha yeni bir model acaba Sandisk ile karsilastirinca hangisi daha makul?SSD'yi Sata II uzerinden kullanacagim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bu diski dün hepsiburadadan 209 liraya aldım henüz gelmedi geldikten sonra mutlaka yorum yazarım fabrika verilerinde 450 mb demesine rağmen testlerde 500 mb üzeri okuma mevcut bu değere güvenerek aldım umarım pişman olmam...
  • Rust in Peace kardeş bende düşündüm ama bu yeni model diye bunu aldım açıkçası, bende sata2 üzerinden kullanıyorum ve şu an netbook um işlemci ve ram kuvvetini tam anlamıyla gösterebiliyor. Menza, bende o şekilde aldım ve sıkıntı yaşamadım. Yorumlarını bekliyoruz.
  • Bu disk senkronmu yoksa asenkronmu bilen varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulusalonur

Bu disk senkronmu yoksa asenkronmu bilen varmı?

Asenkrondur kendisi. Benim testler aşağıda ama SATA II ile kullanıyorum. 4K değerlerinde biraz düşüklük var gibi. AS SSD sonucu da yüklersen sevinirim...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    [SAT.] SIFIR NVME M.2 SSDLER
    2 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Uzun lafın kısası bu ürünü tavsiye ediyor musunuz beyler?:)
    Birde bu ürünü masaüstü bilgisayar kasasında nasıl sabitleyebiliriz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lawyerzzz -- 5 Şubat 2013; 17:05:33 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lawyerzzz

Uzun lafın kısası bu ürünü tavsiye ediyor musunuz beyler?:)

F/P olarak tavsiye ederim. 3,5" bracket lazım masaüstüne sabitlemek için. Yalın halindeyken sadece disk geliyor. Bundle kit ile beraber olanını alırsan içerisinde mevcut o aparat. Ama setli fiyatı daha pahalı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Valorite

quote:

F/P olarak tavsiye ederim. 3,5" bracket lazım masaüstüne sabitlemek için. Yalın halindeyken sadece disk geliyor. Bundle kit ile beraber olanını alırsan içerisinde mevcut o aparat. Ama setli fiyatı daha pahalı...

Hocam bracket'ı ayrı alacağımı varsayarsak kutu içeriği ile direk kasaya takıp sistemi yükleyebiliyor muyuz?Yani gerekli kablolar felan kutu içeriğinde var mı?
  • quote:

quote:

quote:

Hocam bracket'ı ayrı alacağımı varsayarsak kutu içeriği ile direk kasaya takıp sistemi yükleyebiliyor muyuz?Yani gerekli kablolar felan kutu içeriğinde var mı?

Yalın halde alırsanız kablo vs. yok. Sadece disk var. Bundle kit ile alırsanız kablo, bracket ve cd. dâhil. Örnek iki linki ve resimlerini inceleyiniz...

1)
    www.webdenal.com
    Kingston 120GB SSDNow V300 SSD (SV300S37A-120G)
    http://www.webdenal.com/kingston-120-gb-v300-ssd-disk-sata3_516018.html

2)http://www.webdenal.com/kingston-120gb-v300-2-5-sata3-d-bundle-450-450mb-_497750.html

• Merhaba geçen gunlerde bende bu diski aldım yüklü transfer işlemlerinde ses çıkartıyor sizdede varmı acaba ses ?
  • hepsiburada'dan "Kingston SSDNow V300 60GB SSD" almayı planlıyorum Fiyat / Performans değerlemesi olarak nasıldır arkadaşlar.
    şu anda Acer 5720G modeli notebookum var (7 yıllık bir cihaz) fakat bi kaç aya kadar yeni bir leptop alacağım bu SSD'yi o notebook'ta
    kullanmayı planlıyorum 60 GB günlük kullanım için bana hayli hayli yeter sadece SSD seçimi konusunda tereddütlerim var
    beklediğim performansı bulabilirmiyim saygılar.

• İlker Yıldız kullanıcısına yanıt
    Bende eski laptobuna takacagım .taktıysan performans nasıl.

Saygılar
  • ocz vector le kyaslarsak nasıldır bu ürün az elektirik harcaması leptoplar için bi avantaj olabilir
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ulusalonur

Bu disk senkronmu yoksa asenkronmu bilen varmı?

Asenkrondur kendisi. Benim testler aşağıda ama SATA II ile kullanıyorum. 4K değerlerinde biraz düşüklük var gibi. AS SSD sonucu da yüklersen sevinirim...

Ev arkadaşım aynısını kullanıyor. Kendi gözlemlerim, günlük kullanım ve oyunda birincil diskim olan Sandisk Ultra Plus ile başabaş gittikleri. Ağır yazılımlarda hiç kullanmadım fakat kapasitesi %80 civarında dolu ve hala gözle görülür bir performans düşüşü yok. Çok ciddi beklenti içinde olmayanlar için kesinlikle tavsiye edilir bir SSD. Ciddi beklenti sahibi iseniz Neutron, Vector ya da HyperX gibi serilere bakmanız gerekebilir fakat günlük kullanım için çok fazla gelecektir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theoden541 -- 20 Kasım 2013; 21:52:49 >

• benim benchmark değerlerim niye düşük çıkıyor acaba %70 dolu ssd,işlemcimden dolayı düşük çıkıyor olabilirmi (pentium 997 1600mhz)

• @r.evil, Bende ki işlemci i5, ssd doluluk oranı %40 küsür. Buna rağmen değerleri aşağıda görebilirsin.
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.