Şimdi Ara

CES 2013: Lenovo, Intel Clover Trail+ işlemcili ilk akıllı telefon IdeaPhone K900'ü duyurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CES 2013: Lenovo, Intel Clover Trail+ işlemcili ilk akıllı telefon IdeaPhone K900'ü duyurdu


    Mobil sektörde ARM'a rakip olabilmek için büyük çaba sarf eden Intel'in geçen yıl duyurduğu resmi iş ortaklarının başında gelen Lenovo, henüz tüm detayları açıklanmamış olan 2.0GHz hızında çift çekirdekli, Hyper Threading teknolojisi ile her bir fiziksel çekirdek başına iki sanal işlem birimine sahip Clover Trail+ isimli Atom Z2580 çipsetten gücünü alan ilk akıllı telefon, IdeaPhone K900'ü resmen tanıttı. LG Display tarafından üretildiği tahmin edilen 5.5 inç büyüklüğünde Full HD çözünürlüklü, 400 ppi değerinin üzerinde bir piksel yoğunluğuna sahip Gorilla Glass 2'li IPS ekranla donatılan akıllı telefon, bir kez daha Çinli üreticinin neden mobil piyasada uluslararası bir marka haline gelmesi gerektiğini etkileyici tasarımıyla gözler önüne seriyor.

     

    Paslanmaz çelik alaşımı ve polikarbonattan imal edilen tek parça halindeki kasası ile kablosuz teknolojileri olumsuz etkilemeyen, şık bir yapıya bürünen K900, Lenovo mühendislerinin baskılı devre kartı ve pil üzerindeki çalışmaları sonucu yalnızca 6.9 mm kalınlık ve 162 gram ağırlık ölçülerinde dizayn edilmiş. Sony'nin düşük ışıkta yüksek performans sağlayan arkadan aydınlatmalı, f/1.8 diyafram aralıklı, 13.1MP'lik Exmor RS yığınlı CMOS kamera sensörünü çift LED flaş ile destekleyen üreticinin ön kısımdaki tercihi, 88 derece görüntüleme açısına sahip bir kamera olmuş. 2GB RAM, 16/32/64GB dahili hafıza seçenekleri, microSD kart slotu, üç kapasitif dokunmatik dolaşım tuşu ve Android Jelly Bean işletim sistemi versiyonunu beraberinde getiren üst düzey mobil aygıt, kullanıcısına Lenovo'nun Le Phone kullanıcı arayüzü ve varsayılan Android arayüzü arasında tercih yapabilme imkanı tanıyor. 

     

    İlklere imza atabilmek için oldukça erken davranan Lenovo, CES 2013'te sergilediği IdeaPhone K900'lerin dahi prototip aşamasında olduğunu itiraf ediyor. Bu sebeple basın mensupları tarafından detaylı bir şekilde incelenemeyen akıllı telefon, Nisan ayında ilk olarak Çin'de satışa çıkacak. Firmanın anavatanını 2013 ikinci çeyreğinde belirlenen bazı ülkeler takip edecek. Telefonlarını ülkemize getirip getirmeyeceği bilinmeyen Lenovo'nun bu tür dikkat çekici modeller geliştirmesi, mobil marka değeri açısından oldukça önemli. Üreticinin yeni donanımlarını ilerleyen dönemlerde tüm dünyada görmeyi umuyoruz. IdeaPhone K900 için başlatılan reklam kampanyasının ilk tanıtım filmini aşağıdan izleyebilirsiniz.

     








  • TUTMAZ

  • Tasarımını cidden çok beğendim, incelik ve kasada kullanılan materyaller de çok başarılı. Güzel bir ürün bence, global pazara mutlaka açılmalı derim.
  • Konuya girerken pek umutlu değildim ama tasarım hoş sadce biraz uzun olmuş eni biraz daha geniş olabilirdi, çift çekirdek olması pazar diğer telefon biraz geriye düşürmuş ama fiyat uygun olursa alınası bir telefon.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tasarım mükemmel. ekranı 5.5inc yani note 2nin rakibi, şimdilik donanım olarak karşılaştıramayız ama tasarımıyla, kaliteli duruşuyla note 2den kat kat üstün

  • Bu ürün Türkiye'ye gelmeli :)

    Lenovo Türkiye'ye dizüstü bilgisayarı pazarında epey önemli markalardan. Telefonun da gelmesi harika olacaktır.

  • Tasarım gerçekten harika.Telefon kendine baktırıyo resmen.5.5 inc için,6,9mm incelik çok uçuk bence.intel işlemcili telefon ama çinli telefon üreticileri modasına lenovo da uymuş,Allah ne verdiyse koymuş telefona :)Ayrıca Microsoftun surface akıllı telefon üreteceğine dair haberler vardı.Temsili, photoshop ile yapılan telefon, lenovonun telefonuna çok benziyo.Aklıma direk o geldi ama marka lenovo olduğu için herkeste bir ön yargı var.Bu yüzden kendi anavatanlarına öncelik veriyolar..

  • Note 2'ye rakip olur. Donanım, kasa kalitesi ve ekran çözünürlüğü olarak da çok daha üstün bir cihaz olmuş bence.
    Xperia Z'de herkesin gözüne çarpan eksiklik olan ekran altı kapasitif tuşlar bu cihazda unutulmamış, orada boşluk dururken ekrandan bölmenin anlamı ne yani değil mi ?
    Tutmayabilir tabi ama tutmamasının sebebi lenovo'nun cihazı pazarlayamaması ve insanların telefon olarak lenovoya önyargılı bakması olacaktır. Cihazda pek bir eksik olacağını düşünmüyorum.
    5.5" e göre gayet ince ve şık bir cihaz olmuş gibi görünüyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vain -- 9 Ocak 2013; 8:18:57 >
  • şekil tam bana göre
  • Fiyatı ne olur acaba, s3 ü geçmezse cihaz gayet başarılı gibi duruyor, alınabilir.

  • Arkadaş donanım olarak geride kalmış diyenler varya, iPhonecu galiba bunlar hey Allahım, 10 numara cihaz işte Intel'in bu işlemcisi arm dan çok üstün suan için

  • Bu ürünü case'siz kullanmak lazım zira tasarım ve kullanılan materyal muazzam. İşlemci eminim iş görür ve stock android seçeneği sunması büyük artı.

  • arm işlemcileri (x86'nın en kötüsü olan) atom'dan hızlı sananlar var galiba. ilerde birgün hd4000 ayarında entegre grafik de geldiği zaman arm biter, demedi demeyin.

  • Kullandığı işlemci eskidi bile. İntel bomba işlemcilerini üretti ve şu an test ediyor,hscimli üretime başladı mı bilmiyorum, mobil dünyasındaki samsung işlemcilerini ve Snap. işlemcilerini alt edecek...

  • bütün şirketler 5 inc ekran akımına giriyor.telefon donanımı güzel ne varsa bu çekik gözlülerde var.

  • Gayet güzel telefon,şık görünüyor.

  • bence tasarim harika olmus

  • Telefon bence şık görünüyor.Ama lenovo olduğundan şüphelerim var .TElfonun 6.9 mm olan ineliği göz kamaştırıcı gerçekten. İşlemciside arm dan çok daha üstün .Bu telefon tutabilir. Ama iyi reklam yapıp önce fiyatı biraz düşürmeleri lazım . Sirkülasyonu yarattıktan sonra biraz fiyat arttırımına giderler büyük ihtimalle



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HatimİndirenSteveJOBS -- 9 Ocak 2013; 11:27:53 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: A.F. ASLAN

    arm işlemcileri (x86'nın en kötüsü olan) atom'dan hızlı sananlar var galiba. ilerde birgün hd4000 ayarında entegre grafik de geldiği zaman arm biter, demedi demeyin.

    Ki illaki gelicektir .Böyle bir şeyi intelden bekliyoruz Dha iyisinide yapabilirler
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Brn_Kvn25

    Telefon bence şık görünüyor.Ama lenovo olduğundan şüphelerim var .TElfonun 6.9 mm olan ineliği göz kamaştırıcı gerçekten. İşlemciside arm dan çok daha üstün .Bu telefon tutabilir. Ama iyi reklam yapıp önce fiyatı biraz düşürmeleri lazım . Sirkülasyonu yarattıktan sonra biraz fiyat arttırımına giderler büyük ihtimalle

    Edit: Telefon çok uzun görünüyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.